LoL En Çok Oynanan Şampiyonlar
Oyun

9 dk okuma

League of Legends (LoL) fırtınası olanca hızıyla devam ediyor ve dünya çapında yaklaşık 120 milyon oyuncu, her gün hem yerel ağlardaki hem de internetteki rakipleriyle çetin karşılaşmalara giriyor. ABD’den sonra kendine en çok Türkiye’den oyuncu bulan LoL, içerdiği sıra dışı karakterleri (şampiyon) ile oyuncuların beğenisini ayrıca kazanıyor. Peki, LoL’de oyuncuların en çok seçtiği şampiyonların hangileri olduğunu öğrenmeye ne dersiniz? Gelin, bu şampiyonların hangileri olduğuna, League of Graphs’ın popülerlik istatistikleri doğrultusunda bakalım.

1. Miss Fortune (%26,3)

Uzun kızıl saçlarıyla görenleri kendine hayran bırakan ama savaşmaya başladığında düşmanlarının kaçacak delik aramasına neden olan Miss Fortune, %26,3’lük popülerlik oranıyla listenin ilk sırasında yer alıyor. Nişancı rolündeki şampiyon, küçük yaşta yaşadığı trajediler nedeniyle yağmacılardan nefret ediyor ve bu nefretini, daha küçük yaşta gaddarca uyguladığı intikam planıyla gösteriyor. Ödül Avcısı takma adıyla da anılan Sarah Fortune, Kurşun Yağmuru, Çifte Vuruş gibi yetenekleriyle karşısına çıkanları pişman ediyor.

2. Ezreal (%20)

Miss Fortune gibi nişancı rolündeki korkusuz maceraperest Ezreal ya da bir diğer adıyla Dâhi Kâşif, uzmanlık alanı olan savaş sanatlarını her karşılaşmada düşmanları üzerinde uygulamasıyla tanınıyor. Büyülü eldivenini kullanarak sihirli ama yıkıcı atışlar gerçekleştirebilen şampiyon, karşılaştığı problemleri, yaratıcı zihni sayesinde kolayca çözebiliyor. Onun bu pratik zekâsı, oyuncuların sahada avantajlı hâle gelmesine katkıda bulunuyor.

3. Kai’Sa (%18,8)

LoL evreninde Hiçlik’in Kızı olarak da tanınan Kai’Sa, listedeki en popüler şampiyon olmasa da açık ara en az banlanan karakterlerden biri olmasıyla öne çıkıyor. Küçük yaşta Hiçlik’in pençesinden kendi azmiyle kurtulan ve deneyimlediği olaylar nedeniyle amansız bir avcıya dönüşen şampiyon, sahaya çıktığında rakiplerini tir tir titretiyor. Nişancı pozisyonundaki Kai’Sa, takım arkadaşlarının attığı adımlara göre kendi yeteneklerini daha verimli kullanabiliyor.

4. Hecarim (%17,2)

Ormancı bölümünde görev alan ve yapısı itibarıyla bir dövüşçü olan Hecarim, %17,2’lik popülerlik oranıyla listenin dördüncü sırasına yerleşiyor. Hayvan ve insanın dehşete düşüren bir birleşimi olarak hayat bulan şampiyon, düşmanlarını zırhlı toynaklarından destek alarak ortadan kaldırıyor. Önceki yaşamında gururlu bir şövalye olan Hecarim’in iyi niyetinden ve bağışlayıcılığından artık eser kalmadığı için kendisi oyun sahasına ne zaman çıksa rakiplerini dayanılmaz bir korku sarıyor.

5. Sylas (%15)

LoL oyuncularının İsyanın Zinciri adıyla bildikleri Sylas, büyücü rolünün hakkını veren ve bu nedenle popülerlik konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayan şampiyonlardan biri oluyor. Gelişmiş büyü yeteneklerini henüz çocuk yaşta fark eden ancak bu yetenekleri, onu fark eden önemli büyücüler üzerinde denemesi nedeniyle hapse atılıp hapisten âdeta bir devrim lideri olarak çıkan Sylas, dışlanmış sihirbazların önderi konumunda bulunuyor. Kral Katili, Kırbaç Zinciri gibi özel kabiliyetleriyle önüne geleni yerle bir edebilen ve yer yer verdiği hasar nispetinde kendisini güçlendirebilen şampiyon, kendisini tercih eden oyuncuları hiçbir zaman üzmüyor.

6. Caitlyn (%15)

Popülerlik seviyesi, yazının hazırlandığı dönem itibarıyla Sylas ile aynı düzeyde bulunan Caitlyn, Piltover mevkiinin en iyi nişancısı kabul ediliyor. Yaşadığı şehri kanunsuzlardan temizlemesiyle saygı duyulan ve kendisinden biraz da çekinilen şampiyon, zekâsını ve türünün tek örneği olan Hextech silahını kullanarak düşmanlarına da göz açtırmıyor. Yetenekleri arasında yer alan Tam Kafadan özelliği ile hedefini gerçekten de kafasından vurarak anında etkisiz hâle getiren karakter, kritik ve ilave hasar vererek de takımının başarıya ulaşmasını azami ölçüde etkiliyor.

7. Aatrox (%14,7)

LoL evrenindeki en ürkütücü şampiyonları listesi hazırlansa, ilk sıralara rahatlıkla yerleşebilecek Aatrox, %14,7’lik popülerlik oranıyla bu listenin yedinci sırasına oturuyor. Asırlar boyunca hapis kalması ve özünün mahsur kaldığı kılıcı kullanan herkesin bedenini ele geçirip değiştirmesi ve bunun sonucunda özgürlüğü tadabilmesiyle tanınıyor. Tam da bu nedenle “Darkin Kılıcı” şeklinde isimlendirilen Aatrox, dövüşçü rolüyle oyuncuların kalbini fethediyor. Düşmanına ilave hasar verdirirken kendi can barını da bu hamleyle doldurabilen Aatrox, LoL sahalarının en tehlikeli varlıkları içinde bulunuyor.

8. Udyr (%14,2)

Listenin sekizinci sırasında, bir başka dövüşçü olan Udyr yer alıyor. %14,2’lik popülerlik seviyesiyle oyuncuların kendisine büyük bir ilgi gösterdiklerini kanıtlayan Udyr, İskandinav mitolojisinden ilham alınarak tasarlanan görünümü ve mistik arka planıyla LoL oyuncularının beğenisini kazanıyor. Ruh Gezgini adıyla da bilinen Udyr, karşılaştığı savaş ve zorlukları bir olgunlaşma vesilesi olarak görüyor ve huzuru bulabilmek adına bazı şeylerden feragat edilmesi gerektiğini biliyor. Özel kabiliyetleri sayesinde bir saldırı tekniğini kullanırken diğer bir saldırı tekniği için hız kazanabilen şampiyon dört temel yeteneğiyle sahalarda ciddi anlamda korku dolu anlar yaşatabiliyor.

9. Jhin (%13,9)

Sahip olduğu silahı âdeta bir enstrüman gibi değerlendiren ve işlediği usta işi cinayetlerle psikopatlığını gözler önüne sererken “Virtüöz” unvanını elde eden Jhin, oyuncuların teveccühünü kazanan şampiyonlardan biri oluyor. %13,9’luk popülerlik oranıyla suikastlarına her oyunda bir yenisini ekleyen seri katil Jhin, nişancı rolünü üstleniyor. Kazandığı özel yeteneklerinin adı bile tiyatroya atıfta bulunan şampiyon, pasif yeteneğiyle olduğu gibi diğer kabiliyetleriyle de rakiplerini, onun karşısında yer aldıklarına pişman ediyor.

10. Lulu (%13,8)

Listedeki ilk destek sınıfı şampiyon pozisyonundaki Lulu, aynı zamanda listenin ilk Yordle’ı olma özelliği de taşıyor. Kadim peri dostu Pix ile Runeterra gezilerinde büyücülük yeteneklerini değerlendirerek sıra dışı görseller yaratarak görenleri kendine hayran bırakan Lulu, ortaya koyduğu sihrin zararlı olduğunu düşünmüyor. Bilakis, büyülerinin herkes için yarar sağlayacağına inanıyor. Lulu’nun fikirleri oyuncuları ne kadar ilgilendiriyor bilinmez ancak LoL tutkunlarının Lulu’yu sıklıkla tercih ettiği, %13,8’lik popülerlik oranıyla ispat edilebiliyor. Vahşi Büyüme, Işıltılı Ok ve Peri Yoldaş, Pix gibi yetenekleriyle sevimliliği kadar savaşçılığıyla da dikkat çeken Lulu, destek sınıfı karakterlerle oynamak arzusundaki oyuncuların öncelikli tercihi hâline geliyor.

11. Sivir (%13,8)

Savaş Hanımı lakabını alacak kadar savaş konusunda yetenekli şampiyon Sivir, paralı asker ve avcı olmasının kazanımlarını sahada da gösteriyor. Teknik yeterlilikleri ve sahadaki amansızlığı sayesinde oyuncular tarafından sık sık seçilen ve böylece %13,8’lik popülerlik seviyesine ulaşan Sivir, Kadim Güçler ile yaşadığı çatışmayla savaş hırsı ve yeteneklerini daima diri tutuyor. Nişancı pozisyonunda bulunan şampiyon, geçmişten gelen tehlikelerle dans etme özelliğini asla bir kenara bırakmıyor ve görev aldığı her noktada, tüm gücüyle mücadele ederek takımının galibiyet kazanmasına büyük ölçüde katkı sağlıyor.

12. Kayn (%13,5)

Sahip olduğu silah Rhaast’ın benliğini ele geçirmesini önemsemeyen ve kötücül bir deliliğin derinliklerine doğru ilerleyen Kayn, %13,5’lik popülerlik oranıyla listenin son sırasına adını yazdırıyor. Dövüşçü rolünde bulunan ve oyuncuların en sevdiği karakterlerden biri olarak değerlendirilen Kayn, Runeterra’ya yıkım getirme potansiyeline sahip silahı ile özel yeteneklerini sahalarda cesurca sergiliyor. Karanlık Hasat, Kasvet Dalgası ve Davetsiz Misafir gibi güçleri, şampiyonun, karşısındaki düşmanı alaşağı etmekle kalmayıp rakibinin bedenine sızabilmesine de izin veriyor.

scrolltotop svg