GAME+ Nedir ? Nasıl Kullanılır?
Oyun

9 dk okuma

Milyonları peşinden sürükleyen video oyunları ile zaman geçirmek gerçekten büyük bir keyif ve son dönemde çıkan yapımlarla birlikte dijital oyunlar, âdeta bir sosyal etkinlik olarak görülüyor. Özellikle PC platformu için geliştirilen yapımlar, gerçekçi görselleri, sürükleyici oynanışları ve kapsamlı çevrim içi modlarıyla oyuncular tarafından büyük ilgi görüyor.

Ne var ki güncel PC oyunlarını full HD (1080P) çözünürlükte, yüksek grafik detay seviyesinde ve gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi “ray tracing” etkinken oynamak için oldukça güçlü oyun bilgisayarları gerekiyor. Ama bir süredir bu durum değişti çünkü dünyanın önde gelen teknoloji ve grafik işlemci markası NVIDIA’nın geliştirdiği GeForce NOW adlı servis, Turkcell’in NVIDIA ile olan iş birliği sayesinde Türkiye’ye geldi. Oyunculara oldukça avantajlı koşullar altında sunulan ve kusursuz bir oyun deneyimi yaşatan GeForce NOW Powered By GAME+, oyuncuların, oyun oynama alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirmeyi başardı. Peki, GAME+ servisiyle ilgili ayrıntıları öğrenmeye ne dersiniz?

GAME+ Nedir?

GeForce NOW Powered By GAME+, uzun süredir oyuncuların hayatında var olan Steam’in yanı sıra; Epic Games Store, Ubisoft Connect, EA Play gibi oyun dağıtım platformlarındaki oyunların, bulut tabanlı uzak bilgisayarlar üzerinden gerçek zamanlı oynanabilmesine imkân tanıyan oyun akış hizmetidir. Bu servis güçsüz bilgisayarlarda, hatta Android telefon/tabletlerinizde dahi muhteşem bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlar. Cihazlarınıza yükleyeceğiniz bir istemci aracılığıyla çalışan GAME Plus servisinin bazı başka oyun akış servislerine kıyasla en büyük avantajı, oyunları, Türkiye’ye özel GeForce NOW sunucularından oynamanızı mümkün kılmasıdır. Bu sayede uzak sunucuların yaratabileceği gecikme sorunlarıyla ve klavye-fare, gamepad gibi kontrol araçlarının giriş gecikmeleriyle karşılaşmadan kütüphanenizdeki oyunları kendi bilgisayarınıza kuruluymuş gibi oynayabilirsiniz.

Bu noktada aklınıza, “Oyunlara kaldığım yerden devam edebilir miyim?” ya da “Oyun içinde grafik ayarlarını değiştirebilir miyim?” gibi sorular gelebilir. GeForce NOW Powered By GAME+ aboneliğinizi başlattığınızda, oyun oturumlarında size tahsis edilen yüksek performanslı bilgisayarlar sayesinde oyunlarınızı, yerel bilgisayarınızda oynuyormuş gibi istediğiniz gibi kaydetmeniz mümkün olur. Sonraki oturumlarınızda oyunlarınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bulut tabanlı uzak bilgisayarlar, oyunlardaki grafik detay seçeneklerine ulaşabilmenize imkân tanır. Böylece oyunların grafik detay seviyelerini istediğiniz kadar yükseltip muhteşem görseller eşliğinde favori oyunlarınızı deneyimleyebilirsiniz. Hatta GAME+ servisinin; 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 11+1 aylık avantajlı “Premium” paketlerine dâhil olursanız, “RTX On” özelliğinden yararlanabilirsiniz. RTX On, gerçek zamanlı ışın izleme/ray tracing destekli oyunlarda, bu özelliği etkinleştirebileceğiniz ve fotogerçekçi görseller eşliğinde ilgili oyunları tecrübe edebileceğinizi ifade eder.

Video oyunlarına, haftanın belirli günlerinde vakit ayırabiliyorsanız ve zaman zaman oyuna girmek istediğinizde, oyun boyutlarını dahi aşan güncellemeler nedeniyle oyununuza hemen başlayamıyorsanız, bu sorunu da GeForce NOW Powered By GAME+ ile geride bırakabilirsiniz. Bulut tabanlı uzak bilgisayarlar, oyun ve ekran kartı sürücü güncellemelerini, çıktığı gibi tamamladığı için siz, herhangi bir güncellemenin yüklenmesini beklemeden, dilediğiniz an, size ayrılan süre kapsamında oyunlarınızla zaman geçirebilirsiniz.

GAME+ Nasıl Kullanılır?

Abonelik sürecinizi başlattıktan sonra yerel cihazlarınıza kuracağınız bir istemci aracılığıyla erişebileceğiniz GeForce NOW Powered By GAME+ hizmetini; Windows ve Mac bilgisayarların yanı sıra Android temelli akıllı cihazlarınızda, NVIDIA Shield konsolunuzda, Chromebook aygıtlarınızda, Safari (Apple) tarayıcılarınızda, iPad ve iPhone akıllı cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca Samsung tarafından geliştirilen yeni nesil akıllı televizyonlardaki Gaming Hub platformuna eklenen GeForce NOW uygulamasıyla GAME+ servisinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Oyunları çalıştırmak için GAME+ kütüphanesinde bulunan oyunlara ulaşıp ilgili oyuna hangi platformda (Steam, Epic Games Store vb.) sahip olduğunuzu belirterek eğlenceli dakikalara başlayabilirsiniz. Bu aşamada, GAME+ servisinin, hangi platformda, nasıl donanım gereksinimleri olduğunu ve en uygun hangi internet hızlarında çalıştığını öğrenmek isteyebilirsiniz.

Hizmeti, PC’de sorunsuz şekilde değerlendirebilmeniz için bilgisayarınızın, aşağıdaki yazılım ve donanım özelliklerini sağlaması gerekiyor.

Herhangi bir şekilde 32-bit işletim sistemlerini desteklemeyen GeForce NOW Powered By GAME+ için 64-bit sürümüne sahip, en az Windows 7 işletim sistemi kullanmanız bekleniyor. Bilgisayarınızın internet bağlantısının, oyun içi 720p çözünürlük ve 60 fps değerleri için 15 Mbps, 1080P çözünürlük ve 60 FPS değerleri için 25 Mbps olması gerekiyor. Donanım tarafında, 2,0 GHz frekansında çalışabilen, en az çift çekirdekli işlemci (CPU), 4 GB sistem belleği (RAM), en az DirectX 11 destekli bir grafik işlemci bulundurmanız öneriliyor. Intel işlemcilerin içinde yer alan dâhilî grafik işlemciler kullanıyorsanız, Intel HD Graphics 2000 serisi ve üstü grafik birimlerde GAME+ çalışabiliyor. Haricî ekran kartınız varsa; GAME+ servisinin sağlıklı çalışabilmesi için NVIDIA GeForce 600 serisi ve daha yeni çözümlerin yanı sıra AMD Radeon HD 3000 serisi ve daha yeni çözümlerin kullanılması tavsiye ediliyor.

Bilgisayarınızda kullandığınız klavye ve fareleri otomatik olarak tanıyan GeForce NOW Powered By GAME+ hizmeti, gecikmesiz giriş sağlıyor. Oyun sürecinde klavye-fare ikilisi yerine gamepad kullanmayı uygun buluyorsanız, Microsoft Xbox 360 ve One oyun kontrolcüleri (kablolu olarak), Sony DualShock 4 (kablolu ve kablosuz olarak), Logitech tarafından geliştirilen F310, F510 ve F710 oyun kumandaları (Direct Input modu açık olmalı), servis tarafından destekleniyor.

GAME Plus oyunlar ve olanaklarıyla PC haricindeki bir platformda vakit geçirmeyi planlıyorsanız, ilgili platformun yazılım ve donanım gereksinimlerine dair ayrıntıları, GAME Plus web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

GeForce NOW Powered By GAME+ ile Hangi Oyunlar Oynanabilir

Pek çok oyun stüdyosunun teknoloji partneri olan ve bu oyun stüdyolarının, oyun geliştirme süreçlerinde onlara destek olan NVIDIA’nın, iş birliği içinde olduğu oyun yayıncılarının sunduğu yapımların birçoğu, GAME Plus oyunlar kapsamında bulunuyor. Kütüphanesini her geçen gün zenginleştiren ve yüzlerce yapımlık oyun kataloğunu, farklı oyun dağıtım platformlarını kapsayacak şekilde genişleten GeForce NOW, gerek tek kişilik gerekse çevrim içi çok oyunculu oyunları, yerel bilgisayarda oynama rahatlığında deneyimlemenize olanak veriyor. Uzak bilgisayarlarındaki donanımlarını ray tracing destekli oyunları çalıştırabilen, güçlü birimlerle güncelleyen ve bu sayede aralarında; Control, Battlefield V, Marvel’s Guardians of the Galaxy gibi gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisinin başarılı şekilde yansıtıldığı yapımları oynamanız mümkün oluyor.

Eğer rekabetçi oyunlara ilgi duyuyorsanız ve arkadaşlarınızla Fortnite, Apex Legends, Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunları oynuyorsanız, düşük konfigürasyonlu bilgisayarınızda, bu oyunları 1080P çözünürlükte ve sabit 60 FPS ile deneyimlemenize, GAME+ izin veriyor. Hatta dilerseniz, bu oyunlara bilgisayar karşısında olmasanız da erişebilir, yeterli internet hızını yakaladığınızda, Android tabanlı akıllı cihazınıza, OTG üzerinden oyun kontrolcülerinizi bağlayıp arkadaşlarınızla mobil platformda karşılaşmaya devam edebilirsiniz.

Eğer siz de gerek güncel gerekse klasik video oyunlarını, performans sorunlarıyla karşı karşıya kalmadan, istediğiniz platformda ve istediğiniz zaman oynamayı hedefliyorsanız, GAME Plus fiyat ve avantajlı tekliflerini değerlendirebilir, GeForce NOW Powered By GAME+ hizmeti ile tanışabilirsiniz.

scrolltotop svg