İftarı Beklerken Yapılabilecek Aktiviteler
Ev & Yaşam

9 dk okuma

Ramazan ayı büyük bir coşkuyla karşılanırken bir taraftan da uzun saatler süren açlık durumuyla mücadele etmek gerekir. Özellikle Ramazan ayının ilk başladığı günlerde saatler bir türlü geçmek bilmiyor, iftar vakti yaklaşmıyor gibi hissedilebilir. İnsan bir aktiviteyle uğraşmadığı zaman açlık ve susuzluk çok daha zorlayıcı olabilir. Oysaki bazı aktivitelerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini bir türlü anlamazsınız. Sizin için hazırlanmış aktiviteleri denediğinizde değil iftar saatini beklemek, iftar saatini meşguliyet nedeniyle kaçırabilirsiniz bile.

Zaman Algısını Ortadan Kaldıran Aktiviteler

Ramazan ayında güne başladıktan sonra akşam saatlerine kadar insanın oruç nedeniyle yemek yemesi yasaktır. Oruç kutsallığı nedeniyle insana haz verse de insanın en temel ihtiyacı olan yemek ve suyu belli süreler yasaklaması nedeniyle zorlayıcıdır. Ramazan yaklaşırken iftara kadar saatler nasıl geçecek diye endişeleniyorsanız birçok farklı aktivite arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz.

Kutu Oyunları Oynayın

Özellikle arkadaşlarınızla ya da ailenizle kalabalık bir iftar planlıyorsanız hem yemekten önce hem yemekten sonra kutu oyunları iyi bir aktivitedir.

Scrabble Y9611 Orijinal Türkçe kutu oyunu ile aileniz ve arkadaşlarınızla rekabet edin! Oyun tahtası üzerinde yer alan puanlar sayesinde Türkçe kelime bilginizi ortaya çıkarıp günün galibi olabilirsiniz. Heyecanlı bir şekilde kelime savaşı yaparken iftara kadar saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız.

Hasbro Tabu XL şüphesiz en sevilen oyunlardan biridir. Özellikle arkadaş grupları ve aile toplantılarında keyifli vakit geçirmek için idealdir. Klasik oyuna ek olarak kelimeleri anlatmak için Tabu kuklasını ve çizim araçlarını da kullanmanız mümkün. Genişletilmiş oyun kartları ile kelimeleri anlatırken bolca ter dökersiniz.

Ev ve Bahçe Sineması Kurun!

Dev bir televizyona sahip olmayabilirsiniz fakat yine de sinema sistemi kurabilirsiniz. İftar saatini beklerken tek başınıza ya da sevdiklerinizle birlikte izlemek için bir film listesi yapın. Bu filmleri televizyonda izlemek her ne kadar kolay olsa da geniş bir alana yansıtmak aldığınız hazzı artırır. Taşınabilir projektörler ve projeksiyon perdesi (ya da beyaz duvar) ile kendi sinemanızı yaratabilirsiniz. Bahçede iftar sofrası kurmak istiyorsanız da hazırladığınız filmleri projeksiyon ile açık alana yansıtarak mis gibi bahar havasının tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle yeni bir diziye başlamak ve tüm sezonu Ramazan ayı bitene kadar tamamlamak en çok tercih edilen aktiviteler arasındadır.

Okumak İstediğiniz Kitapları Listeleyin

Uzun zamandır okumak istediğiniz kitaplar varsa fakat bir türlü odalanamadığınız için erteliyorsanız Ramazan bunun için ideal bir zaman. Ramazan başlamadan önce okumak istediğiniz kitapların listesini yaparak kendinize bir okuma takvimi hazırlayabilirsiniz. İftarı beklerken artık hiçbir şey yapacak gücünüz kalmasa bile kitap okumak size iyi gelir. Dilerseniz sürdürülebilirlik için kağıt tüketimini azaltan ve kolay taşınabilen e-kitapları da tercih edebilirsiniz. İyi bir e-kitap okuyucu ile saatler boyunca ekran başındaymış gibi hissetmeden yayını okuyabilirsiniz.

Yeni Bir Hobi Edinin

Ramazan ayında zamanın hızlı geçmesi için uğraşırken aynı zamanda da yeni bir hobi edinebilirsiniz. Koleksiyon yapmak, çok merak ettiğiniz bir alanı araştırmak ya da yeni bir dil öğrenmek de buna dahildir. Bisiklete binmeyi öğrenmek, resim yapmak, müzikle ilgilenmek hatta şiir yazmak! Uzun zamandır aklınızın arka odalarında saklı olan “merak kutusunu” çıkarın ve içinden yeni hobinizi seçin. 30 gün boyunca iftarı beklerken yapacağınız birkaç saatlik çalışma sonunda kendinize yeni özellikler kazandırabilirsiniz.

Ramazanda Yeni Lezzetler Deneyin

Ramazan ayında aç karnına yemek hazırlamak hatta yemek videosu izlemek bile çok zor gelebilir. Ama iştahınızın yerinde olduğu ve lezzetli yemeklere odaklandığınız bu dönem yeni tarifler denemek için ideal. Farklı dünya mutfaklarından hafif ve lezzetli yemekleri araştırabilir ya da mutfak becerinizi bu süreçte geliştirebilirsiniz. İftar ve sahur için tadı damaklarda kalan yemekleri hazırlarken arkadaşlarınızı da misafir olarak ağırlamayı seçebilirsiniz.

Ramazan Ayının Huzurunu Yakalayın

Yılın 11 ayından daha kutsal ve özel olan bu ayda yapılan ibadetler ve edilen duaların daha değerli olduğu söylenir. Tüm müslüman aleminin enerjisini ibadete ve Allah’a yönlendirdiği bu dönemde günün belli saatlerinde dua, meditasyon, arınma ve şifalanma için kendinize izin verebilirsiniz. Bazen doğada yapılan bir yürüyüşün ardından edilen şükür bazen kutsal metinleri ve peygamberlerinin hayatını okumak size huzur verebilir. Bu dönemde kendinizi iyi hissetmek için kutsallığa teslim olabilir, Ramazan ayını kendi içsel huzurunuz için aktiviteler yaparak bitirebilirsiniz.

İftarı Beklerken PC Oyunları Oynayın

İftar saatinin gelmesini beklerken masaüstü bilgisayarınızdan ya da laptop ile oyun oynamak zaman öldürmenin en kolay yollarından biridir. Oyun oynarken kazanmanın keyfini tatmak ve oyun başarınızı artırmak için Oyun Pinleri ile dijital ürün kodu girerek destek almak, oyun içindeki keyfi artırır. En sevilen bilgisayar oyunları arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Kısaca LoL olarak bilinen ve uzun yıllardır neredeyse tüm dünyada popüler olan League of Legends oyunu kendi hayran kitlesine sahiptir. Beş güçlü şampiyonun oluşturduğu iki takım birbirini yok etmek için kıran kırana mücadele ettiği oyunda zafere gitmek için zorlu yollarda ilerlenmelidir. Savaşların yaklaşık 45 dk – 1 saat hatta daha fazla uzayabileceği mücadelelerde zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Destansı hikâyenin içerisinde bir karakter olarak saatlerinizi geçirirken bir anda ezanın okunduğunu fark etmeniz çok olasıdır.

Valorant oyunu da Ramazan ayında vakit geçirmek için listenize ekleyebileceğiniz yapımlar arasındadır. Savunma ve saldırı yapan beşer kişilik iki takımın 25 tur boyunca kapışması sırasında saatler akar gider. Siz takımınızla birlikte zafer için Valorant dünyasında mücadele ederken gerçek dünyada zaman hızla geçer ve bir bakmışsınız ki iftar vakti gelmiş.

Mobil Oyunlar ile Açlığınızı Unutun!

Yattığınız yerden oyun oynayarak iftar vaktine kadar oyalanmak istiyorsanız mobil oyunlar tam size göre! İster tüm günü yatakta oyun oynayarak geçirin isterseniz işten geldikten sonra iftar vaktine kadar oyalanın.

PUBG Mobile son dönemlerin en popüler mobil oyunlarından bir tanesi daha. Arkadaşlarınızla birlikte sohbet ederken eğlenceli vakit geçirebileceğiniz oyun, aynı zamanda saatler boyu sıkılmadan sizi eğlendirir. Hayatta kalan son kişi olup “Winner Winner Chicken Dinner (Çorba Parası Çıktı)” sözünü söyleyebilmek için girdiğiniz her mücadele sizi daha çok oyuna bağlar. Birinciliği her kaybettiğinizde tekrar oyuna girip kazanmak için yeni sebepleriniz ve umudunuz olur.

Playstationu Televizyona Bağlama Zamanı

Playstation oynayarak zaman geçirmek de ramazanda hem tek başınıza hem arkadaşlarınızla birlikte yapabileceğiniz aktivitelerden biridir. Yüksek kaliteli oyunlar arasından seçim yaparak oruç tuttuğunuz günlerde eğlenmek için kendinize birkaç oyun satın alabilirsiniz.

Red Dead Redemption 2 kovboy filmlerinden fırlamış gibi hissetmek ve at üzerinde maceralara koşmak istiyorsanız bu oyun tam aradığınız türdendir. Vahşi Batı’nın kahramanı olmak için oyun sizi 1899 yılına götürür. Kanunsuz çetelerin illegal faaliyetlerinin karşısında duran kanun adamları arasındaki kovalamaca sırasında heyecanınız hiç azalmaz.

Ghost of Tsushima hikayesi ile sizi yüzyıllar öncesinin Japonya’sına götürür. 13. yüzyılın sonlarında geçen oyun hikayesi Japon adalarından Tsushima’da gerçekleşir. Moğolların Japonya’yı işgal etmek için sınırlara dayandığı oyun tarihi bir maceranın içine gamerları sürükler.

Siz de ramazan ayında iftarı beklerken “Zaman nasıl geçecek?” diye endişe ediyorsanız şimdi farklı oyunlarla fantastik ve tarihi dünyaların kapısını aralayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm oyun pinleri, oyun konsolları ve oyunlara en avantajlı fiyatlarla Turkcell Pasaj Oyun kategorisinden ulaşabilirsiniz.

scrolltotop svg