İphone 13 Geldi! İphone 13’ün Merak Edilen Özellikleri ve Yenilikleri
IOS

6 dk okuma

Apple, her yılki geleneği sürdürmeye devam ediyor. Bu yılda yeni iPhone’ları tanıtan marka, birçok özellik ve yenilikle kullanıcı karşısına çıkıyor. Yeni ürünlerin tanıtıldığı Apple etkinliğinde 13’ün her bir modeli tanıtıldı. iPhone 13, Mini, Pro ve Pro Max’ın tanıtıldığı etkinlikte alan derinliğinden sinematik çekime, A15 çipten 2.5 saat artırılmış pil ömrüne kadar tüm detaylar sunuldu. Yeni özellikleriyle ve daha fazlasıyla kullanıcılarına büyük fayda sunan iPhone 13’lerin tüm teknolojilerini sizler için sıraladık.

iPhone 13 ile Yeni Özellikler

iPhone 13’te Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en iyi kamera sistemi bulunuyor. Yepyeni bir mimariyle tasarlanan ve eski nesillere göre lenslerin 45 derece daha dönük olduğu iPhone 13, sensör bazlı optik görüntü özelliği için de kamera bölümünde yer açıyor.

Ultra geniş kamerayı daha da hızlandıran iPhone 13, karanlık alanlarda yer alan ayrıntıları daha da belirgin hâle getiriyor. Böylece yenilenen iPhone 13 kamerası yüzde 47 daha fazla ışık yakalayarak fotoğraf ve videolarınızı aydınlatıyor. Kamerada yer alan yeni sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu siz hareket hâlinde olsanız bile çekimlerinizin sabit olmasını sağlıyor.

Suya dayanıklılığı, 6.1 inç genişliğindeki ekranı, tüm akıllı telefon camlarından çok daha sağlam Ceramic Shield, Super Retina XDR ekran ve diğer tüm özelliklerle yenilenen iPhone 13, son yılların en yenilikçi akıllı telefonlarından biri.

iPhone 13 Mini ve Özellikleri

iPhone 13 modelleri arasında yer alan Mini, profesyonel fotoğrafçıların kullandığı sinematik mod ile donatılıyor. Profesyonellerin rack focus adını verdiği bu teknikte odak çekimden sonra da bir nesneden diğerine aktarılabiliyor. Sinematik modda kadraja yeni bir nesne girdiğinde odaklama otomatik olarak kaydırılıyor. Böylece iPhone 13 Mini ile de sinema filmi efektleriyle video kayıtları alınabiliyor.

Çekimlerden sonra iPhone 13 Mini ile fotoğraf ve videonun fluluk düzeyini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Dolby Vision HDR formatıyla çekimler yapmak da son derece kolay. Aynı sahnede 4 farklı kişiyi algılayabilen kamerasıyla öne çıkan iPhone 13 Mini, herkes için özelleştirilmiş cilt tonu ve kontrast ayarlamaları gerçekleştiriyor. Herkesin harika görünmesi için çaba gösteren ürün, farklı pozlamaları piksel piksel analiz ediyor. Ultra geniş kamerayla ise görünenden daha fazlası kadraja sığdırılabiliyor.

iPhone 13 Mini ve diğer iPhone 13 modellerinde yer alan Anılar, fotoğraf arşivinizde yer alan en keyifli anlarınızı tespit ediyor ve sizin için o döneme özel slayt gösterisi oluşturuyor. Bu sayede keyifli tatilinizi, hafta sonu kaçamağınızı, pikniğinizi ve daha fazlasını özelleştirilmiş bir gösteriyle tekrar yaşayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Mini, 5.4 inç ekran genişliği ve renk doğruluğu sağlayan ekran teknolojileriyle de ön planda.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max

Dünyanın en hızlı akıllı telefon çipi, çarpıcı gerçeklikte fotoğraf stilleri, üst düzey dayanıklılık, artırılmış pil ömrü ve daha fazlası iPhone 13 yenilikleri arasında. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, cerrahi sınıf paslanmaz çelik kaplamaya ve dayanıklı cam maddesine sahip olduğundan uzun yıllar sizlerle. IP68 suya dayanıklılık derecesiyle şimdiye kadarki en iyi su altı çekimlerini yapabilmenizi sağlayan iPhone 13 Pro ve Pro Max, kamera sistemine etkileyici yenilikler dahil ediyor.

Pro ve Pro Max’ta daha fazla ayrıntıyı daha gerçekçi yakalayabilmesi için ileri seviye donanımlar yer alıyor. Süper akıllı yazılım, yeni fotoğraf çekimleri ve film çekimleri için ideal pozlamalar sunuyor. Makro çekim özelliğiyle diğer modellerden ayrılan iPhone 13 Pro serisi, nesneye daha uzaktan odaklanabiliyor. Bir yağmur damlasını bile kocaman gösterebilen bu yenilikçi kamera, makro fotoğraf çekiminin yanı sıra makro video çekimi de yapabiliyor.

Bu gelişmiş kameranın tüm bunların ötesinde bir amacı da var: Karanlıkta etkileyici çekimler gerçekleştirmek. iPhone 13 Pro’ların kamerası 2.2 kata kadar daha fazla ışıkla gece çekimlerinizi gündüz çekimleri kadar iyi yapabiliyor. Ultra geniş kamera %92 daha fazla ışık yakalıyor. Daha fazla zoom ise en uzaktaki nesneleri bile kadrajınıza ideal boyutta ve net bir biçimde sığdırabilmenizi sağlıyor.

Fotoğrafçılık alanında benzersiz yenilikler sunan iPhone 13 serisi akıllı telefonlar, A15 Bionic çipten güç alıyor. A15 Bionic, birçok fonksiyona güç verdiği gibi FaceID’yi de geliştiriyor. 13 modelleri, tüm fotoğraflarınız, videolarınız ve uygulamalarınız için yeterli ölçüde dahili depolama alanıyla da öne çıkıyor. 120 Hz ekran yenileme hızı, ProMotion teknolojisi, 5 çekirdekli GPU, açık havada yüzde 25 daha parlak ekran, daha küçük ön kamera sistemiyle daha geniş ekran alanı, 1200 nite kadar parlaklık, renk doğruluğu, gerçek siyahlar ve çarpıcı beyazlar, 6.1 ve 6.7 inç ekran genişliği ve dahası iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ile sizinle.

Pro’da 1.5 Pro Max’ta ise 2.5 saate kadar daha dayanıklı pil ömrüyle gün boyu kullanım sağlayan iPhone’lar, iOS 15 işletim sistemleriyle karşınızda yerini alıyor. iPhone’un yeni serisi 13, tüm modelleriyle yeniliğin öncüsü oluyor. iPhone 13 fiyatları ise modellere göre değişiklik gösterebiliyor.

scrolltotop svg