İstanbul’da Instagramlık Mekan Önerileri
Gezi Rehberi

9 dk okuma

İstanbul, tarih boyunca medeniyetlerin cazibe merkezi olmuş bir kent. İnstagram’lık mekanlar açısından adeta bir vaha olan İstanbul’da “like garantili” birçok yer bulmak mümkün. Manzarasıyla bin yıllardır şehir sakinlerini büyüleyen megakent, şimdi sosyal medyada trend oluşturan fotoğraflarıyla sosyal medyanın en çok like şehri olmaya aday. Siz de İstanbul’un güzelliklerine tanık olurken bir yandan da estetik pozlarla seyahatinizi takipçilere sunmak isterseniz, İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler listemizi gözden geçirebilirsiniz.

Kendine Hayran Bırakan Fotoğraflık Mekanlar

Yıllar geçse de trendini hiç kaybetmeyen tarihi mekanlar, İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler listemizin ilk bölümünde. İstanbul’u gezen herkesin en az bir pozunun olması gereken, manzarasıyla büyüleyen tarihi kent ikonları sizlerle:

  • Ayasofya Camii: Ayasofya Camii, hem yerli hem de yabancı turistlerin İstanbul gezilerinde ilk uğrak yerlerinden biridir. Caminin hem içinden çekeceğiniz hem de cami manzarasıyla poz vereceğiniz fotoğraflar, kesinlikle beğeni almayı hak eder. Siz de Sultanahmet bölgesinde yer alan camiyi kadrajınıza alarak estetik pozlar verebilirsiniz.
  • Dolmabahçe Sarayı: İhtişamlı görünümü ve tarihi önemiyle İstanbul ziyaretçilerinin mutlaka poz verdiği yerlerden biri olan Dolmabahçe Sarayı’nın her köşesi, instagram’da yayınlayacak etkileyici fotoğraflar çekmenize yardımcı olur. Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sarayı’nın gölgesinde profil fotoğrafı yapabileceğiniz pozlar çekmeniz mümkün.
  • Galata Kulesi: Gece de gündüz de fotoğraf çekmek için size tüm görkemiyle poz verebilen Galata Kulesi, cenevizlilerden bu yana koruduğu ünü bugün instagram’da da sürdürür. Üstelik Beyoğlu’nda kuleye çıkan onca tarihi binayla dolu sokak varken, kulenin var olduğu herhangi bir fotoğrafın kötü çıkması söz konusu bile değildir.
  • Kız Kulesi: İstanbul’un instagram’da en popüler yapılarından biri de Kız Kulesi’dir. Üsküdar’da bulunan kule, denizin ortasındaki zarafeti ve masalsı hikayesiyle kalp butonunun rekora imza atmasına neden olabilecek güzelliktedir. Üsküdar sahilden Kız Kulesi’ni arkanıza alarak romantik pozlar yakalayabilirsiniz.
  • Çiçek Pasajı: İçinde yer alan restoranlar ve avlu alanına yayılan masalar ile özgün bir atmosfer sunan Çiçek Pasajı, İstiklal Caddesi’nde. Birbirinden güzel fotoğraflar çekip yayınlayabileceğiniz pasajın tarihi 19. yüzyıl sonlarına dek uzanır.
  • Fener Rum Erkek Lisesi: “Balat’taki kırmızı bina” önünde fotoğraf çekilmeyen, fenomenlik safhasına erişemez. Fener Rum Erkek Lisesi, zamanında burada yaşayan Rumlar tarafından inşa edilmiş tarihi bir bina. Hem ilginç mimarisi hem de mistik atmosferiyle sizin de profilinizde mutlaka yer almalı.
  • Komando Merdivenleri: İstanbul’un Galata semtinde yer alan Komando merdivenleri, ilginç adını yapılmasına vesile olan aileden alır. Ayrıca, 1850 yılından bu yana İstanbul’un en sevilen mimari eserlerinden biridir. Art nouveau mimari akımının izleri taşıyan merdivenler, İstanbul’da instagramlık mekanlar arayanların seçimi olmalıdır. Merdivenlerin birçok filmde, fotoğraf çekiminde ve klipte kullandıldığını da hatırlatmak gerek.
  • St. Antuan Kilisesi: İstiklal Caddesi üzerinde yer alan St. Antuan Kilisesi, şehrin kadim tarihini anımsatan yapısı ve estetik güzelliği ile fotoğraflık mekanlar arasında yer alır. İnstagram’da boy boy fotoğrafları bulunan kilise, renkli görünümü ile size etkileyici bir atmosfer sunar. Üstelik hala kullanımda olması sayesinde, burada çok sayıda etkileyici fotoğrafı da yakalayabilirsiniz.

İstanbul’da Fotoğraf Çekilecek Kafeler

İstanbul bir kültür mozaiğidir ve şehir, kozmopolit kimliğinden aldığı bu gücü kafelerine de taşır. Öyle ki, eğlenceli ve estetik dekorlar sunan kafe ve restoranlar, lezzetleri kadar görselleriyle de ilgi odağıdır. Antikalar, tarihi resimler, farklı kültürlere dair görseller, duvar resimleri, ışıklandırmalar kafeleri benzersiz hale getirir. Siz de İstanbul’da fotoğraf çekilecek kafeler listemizi inceleyerek, adresleri ziyaret ederek like sayınızı artırabilirsiniz:

  • Levanten (Karaköy): Asılı şemsiyelerle ikonik bir görüntü oluşturan Levanten, en keyifli anlarınızı geçirmeniz için sizleri bekler. Karaköy’ün dar sokakları arasında konumlanan mekan, özellikle gece ışıl ışıl ve rengarenk bir tabloyu anımsatır. Siz de bu tablonun bir parçası olabilirsiniz.
  • Walter Coffee Roastery: Duvarında yer alan kocaman element tablosu ve Breaking Bad temalı dekorasyon ile namı çoktan sınırları aşan Walter Coffee Roastery butik bir kahve dükkanı. Siz de Breaking Bad hayranıysanız, onu Kadıköy’ün Moda semtinde bulabilirsiniz.
  • Maison Balat: Adı üzerinde Balat’ta bulunan bu küçücük dükkan, nostaljik eşyalarla bölgenin en sevilen mekanlarından biri. İnstagram’lık kafeler denince birçok kişinin aklına Maison Balat’ın gelmeye başladığını söylesek fazla olmaz. Özellikle nostalji sevenlerdenseniz, burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kahveleri de oldukça lezzetli.
  • Emily’s Garden: Cihangir’de yer alan Emily’s Garden, şehrin orta yerinde sunduğu gizli bahçeyle ünlülerin uğrak yeri. Hem ünlü isimleri yakından görmek isteyenler hem de şehrin içinde keyifli bir bahçede zaman geçirmeyi arzu edenler burada buluşur. Bu huzurlu atmosfer, instagram’lık kafe olma titrini de Emily’s Garden’a bahşeder.
  • Naftalin Cafe: Balat’ın renkli sokaklarının arasında sizleri karşılayan Naftalin Cafe, dekoru ve nostaljik görünümüyle zamanda yolculuk hissi yaratır. İnstagram’lık mekanlar arasında her geçen gün popülerleşen kafe, kedilerin de gözdesidir.
  • Finn Karaköy: O kadar güzel dekore edilmiş ki, Finn’de fotoğraf çekmemek büyük kayıp olur. Yemekleri, içecekleri ile Karaköy’ün imza mekanlarından biri olan Finn, fenomenlerin de en sevdiği kafelerden. Üstelik hem gece hem de gündüz cıvıl cıvıl.
  • Fika Moda: İskandinav konseptiyle yeni yeni popülerleşen mekanlar arasında sayılabilen Fika Moda, beyaz dekoruyla fotoğraflarınıza nefis bir fon oluşturur. Soğuk ülkenin sıcak esintilerini Kadıköy’e getiren mekan, fotoğraf çekilmelik kafeler arasında her geçen gün üst sıralara doğru ilerler.
  • Emilia İstanbul: Hani takip ettiğiniz ünlü fenomenlerin, pembe çiçekler önünde poz verdiği bir kafe var ya, işte orası Emilia İstanbul. Floral kafe konseptinin en tanınan örneği olan Emilia İstanbul, instagram’a fotoğraf çekmek isteyen misafirlerin adeta akınına uğraması ile tanınır. Belki daha sakin bir anı yakalamak için hafta içi ziyaret etmek iyi bir fikir olabilir.
  • The House Cafe: Ortaköy’ün nefis manzarasını ziyaretçilerine sunan The House Cafe, İstanbul temalı fotoğraflar çekmek isteyenler için en iyi alternatiflerden biri. Ortaköy Cami ile taçlanan manzarada boğaz köprüsünü de geniş açıdan görebilirsiniz.
  • La Patisserie Lune: Nişantaşı’nda yer alan butik kafe La Patisserie, tatlılarının yer aldığı vitrinle sizlere renkli bir dekor armağan eder. Gri ve sarının uyumunu yansıtan eğlenceli dış cephesi de Nişantaşı’nın binalarla örülü manzarasına nefes aldıracak bir pencere gibidir.
  • La Mekan: Üsküdar Kuzguncuk’un en sevimli kafelerinden biri olan La Mekan, boylu boyunca kafelerle dolu olan caddenin köşelerinden birine konumlanmıştır. Renkli sandalyeleri, Akdeniz esintilerine sahip dekorasyonu ve lezzetli menüsüyle instagram’lık kafe arayanlar için iyi bir alternatif oluşturur.

İstanbul’un ikonik mekanları ve instagram’lık kafeleri siz ziyaretçilerinin fotoğraflarıyla ölümsüzleşir. Siz de bu büyüleyici kentin en güzel öğelerini oluşturan mekanlarını gezerek kendinize renkli bir hatıra albümü hazırlayabilirsiniz. Profesyonel pozlar yakalamanıza yardımcı olacak fotoğraf makinesi seçeneklerini satın almak için siz de hemen Turkcell Pasaj ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.

scrolltotop svg