Samsung Galaxy Buds 2 İncelemesi
Satın Alma Rehberi

9 dk okuma

Teknoloji devi Samsung’un Galaxy Buds, Galaxy Buds+ ve Galaxy Buds Pro’dan sonra piyasaya sürmüş olduğu Galaxy Buds 2 kulaklıklar, gerçek kablosuz stereo (TWS) kategorisinin en hafif modelleri arasında yer alır. Galaxy Buds+’ın yerini alması amaçlanan Galaxy Buds 2, önceki sürümlerinin birçok özelliğini şık tasarımıyla birleştirerek kullanıcılara daha fazla pil ömrü, aktif gürültü önleme (ANC) teknolojisi ve zengin bas sunar.

Samsung Galaxy Buds 2 inceleme yazımızda teknik özellikler, tasarım ve pratik kullanım avantajlarını ele aldık. İşte sizin için hazırladığımız Samsung Buds 2 rehberimiz!

Samsung Galaxy Buds 2 Tasarım ve Konfor

Galaxy Buds Pro’dan ilham alınarak tasarlanan Buds 2, kavis ve boyut açısından kulağa tam oturan yapısı ile öne çıkar. Kulaklıkların tasarımı ve kulağa tam oturması ses özelliklerini doğrudan etkilediği için Samsung’un bu kulaklıkları oldukça güven verici bir görünüme sahiptir. Galaxy Buds 2, konfor açısından öne çıkan orijinal Galaxy Buds ve Galaxy Buds+ ile karşılaştırıldığında ise daha yeni, daha yuvarlak bir tasarımla ergonomikliği ön planda tutar.

Kompakt kulaklıkların dikkat çeken diğer özelliği ise hafifliğidir. Samsung’un kablosuz kulaklıkları arasında en hafif tasarım olma özelliğini elinde tutan Buds 2’nin her biri yalnızca 5 gram ağırlığındadır. Bu özelliği ile sayesinde tüm gün konforlu kullanım sunmakla kalmaz,  küçük tasarımı içinde benzersiz ses teknolojileri barındırarak müzik dinleme keyfinizi bir üst seviyeye taşır.

Galaxy Buds 2’nin minimal taşıma kutusu da göze çarpan detaylardan biridir. Dışı beyaz ve kare tasarımlı şarj kutusu, pantolonların bozuk para cebinde taşınacak kadar küçüktür. Dışı beyaz şarj kutusunun içi seçtiğiniz Buds 2 renginde gelir. Galaxy Buds renkleri ise olive (yeşil), lavander (lila), beyaz ve graphite (siyah) olmak üzere dört seçenek halinde sunulur. Böylece beyaz ve siyah gibi klasik renklere soft alternatifler ekleyen Samsung, trendleri takip eden kullanıcılara da hitap eder. Küçük, hafif ve renklerini vurgulayan pürüzsüz bir yüzeye sahip kulaklıklar, biri takılı olmak üzere 3 farklı silikon çıkarılabilir kulak ucu ile gelir. Bu sayede kulaklıkları anatomik yapınıza  en uygun şekli ile kullanabilir ve tüm özelliklerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Galaxy Buds 2 Bluetooth Özellikleri ve Kontrol

Bluetooth 5.0 üzerinden daha güçlü ve daha güvenilir bir bağlantı sunan Bluetooth 5.2 çipine sahip Samsung Galaxy Buds 2, akıllı telefonunuzdan ortalama 25 metre engelli bir alandan bağlı kalmayı başarabilir. Mükemmel bağlantı sunan Bluetooth’un yanı sıra Galaxy Buds 2 kablosuz kulaklık, Samsung’un Galaxy telefonlarıyla derinlemesine entegre edilmiştir. Buds 2 kulaklıkları herhangi bir Samsung Galaxy telefon ile eşleştirmeniz oldukça kolaydır. Buds 2 ve telefonunuzu bir araya getirdiğinizde kablosuz kulaklıklar ekranınıza anında bir eşleştirme komutu gönderir ve onayladığınızda bağlantı sağlanmış olur. Şarj kutusunda iken yan yana getirmeniz yeterlidir. Android telefonlarla kusursuz çalışan bu kulaklıkları Samsung dışında telefonlarla eşleştirmek için ise Wearable uygulamasını indirmeniz gerekir. Bu uygulama sayesinde eşleştirme işlemini birkaç saniye içinde tamamlayabilir ve pratik bir şekilde tüm ayarları kontrol edebilirsiniz.

Her bir kulaklık dokunmatik yüzeye sahiptir, tüm kontrolleri bu yüzey ya da sesli komut ile yapabilirsiniz. Tek dokunuş oynat/duraklat  arasında geçiş yaparken çift dokunuş bir sonraki şarkıya geçer. Uzun dokunuş ise aktif gürültü önleyiciyi açıp kapatabilir. Dokunma kontrolleri ise ayarlanabilirdir, böylece dokunma veya çift dokunma gibi kontrolleri etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca sesli komutları etkinleştirme, gürültü kontrollerini değiştirme veya Spotify’ı başlatma gibi dokunma özellikleri arasından seçim yapabilirsiniz. SmartThings uygulaması sunan Samsung sayesinde ise bu minimal kulaklıklarınızın kaybolmasından endişe etmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Samsung Buds 2 Kulaklık ve Aktif Gürültü Önleme

Aktif gürültü önleme söz konusu olduğunda benzerlerine göre oldukça iyi bir performans gösteren Buds 2 Bluetooth kulaklıklar, dış ortam gürültüsü ve AC uğultusunu %98 oranında kesmeyi başarır. Bu sayede Buds 2’yi uçuşlarda, dışarıda, evde kullanabilir, müziğe, aramalara veya üzerinde çalıştığınız her şeye odaklanmak için gürültü önleme özelliğinden yararlanabilirsiniz.  Samsung Buds 2 özellikleri arasında dikkat çeken ve kullanıcılardan tam not alan ANC’ye ek olarak “ortam modu” bulunur. Bu mod hem aktif gürültü önleyiciyi kapatmanıza hem de dış ortam seslerini net duymanıza yardımcı olur. Halk arasında müzik veya podcast dinlerken geçen bir araba veya bir anons gibi etrafınızda olup biteni duymak için ortam modunu aktif edebilir, işlerinize geri dönmek için tek dokunuşla ANC’yi açabilirsiniz.

Gelişmiş Ses ve Mikrofon Özellikleri ile Samsung Buds 2

Galaxy Buds Pro gibi dengeli bir orta aralık, derin bas ve tizler sunan Buds 2 Bluetooth kulaklık, ses konusunda da kullanıcıları tatmin eden özellikler sunar. Buds 2 inceleme ve karşılaştırma videolarında üç mikrofonlu iki dinamik hoparlör ile benzerlerini geride bırakan net ses, mükemmel bir bas ile sinematik bir deneyim vadeder. Kulaklıkta yerleşik olarak bulunan üç mikrofon, gürültü filtrelerine sahip ses alma üniteleri ile donatılmıştır. Bu, Buds 2 kulaklık mikrofonunu konferans ve iş görüşmeleri için de rahatlıkla kullanabileceğiniz anlamına gelir. Özellikle dış ortamda rüzgardan kaynaklı uğultuları en aza indirerek sağlıklı diyaloglar gerçekleştirmenize izin verir.

Galaxy Buds 2 yorum ve incelemelerde sıklıkla bahsedilen hoparlör ise her iki kulaklıkta bulunan iki dinamik sürücüden oluşur. Bu iki sürücü bas ve orta sesleri yöneten tek bir woofer ve daha yüksek frekansları çalan bir tweeter içerir. Bu sayede sesleri ayrıntılı duyabilir, favori parçalarınızın ve filmlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Samsung Galaxy Buds 2’yi Seleflerinden Ayıran Pil Ömrü

Galaxy Buds 2 özellikleri arasında yer alan ve tercih edilme sebeplerinin başında gelen pil ömrü, Buds+ ve Buds Pro modellerine göre 2 saate kadar fazla kullanım avantajı sunar. Aktif gürültü önleme özelliği kulaklıkların pil ömrünü azaltsa da açık konumda ve tek şarjla 5 saate kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şarj kutusu ise yine ANC aktif iken kulaklıklarınızı 20 saate kadar tekrar şarj edebilir. Standart kullanımda ise tek şarj yaklaşık 7,5 saat kullanım ömrü vadederken şarj kutusu ile bu süre 29 saate kadar çıkabilir.

Galaxy Buds 2 inceleme ve yorumlarda hızlı şarj performansı ile öne çıkarken hem kablolu hem de kablosuz şarj olma özelliği sayesinde farklı kullanıcı profillerine hitap eder. Şarj kutusu Type-C ve Qi şarjı destekleyecek şekilde tasarlanan kulaklıkları ister kablolu ister kablosuz şarj edebilirsiniz. Kablolu hızlı şarj sunan kutu, 10 dakika şarj ile 150 dakika oynatma süresi sağlar ve bataryayı 1 saatte tamamen doldurur. Böylece iş görüşmelerinize, filmlerinize ve çalışmalarınıza ara vermek zorunda kalmadan devam edebilirsiniz. Kablosuz şarj özelliğini kullanarak kulaklıklarınızı akıllı telefonlarınızla da şarj edebilirsiniz.

Kendi segmentindeki kulaklıklara kıyasla zengin ses özellikleri, ANC performansı, dayanıklı tasarımı ve kablosuz şarj özelliği sunan Galaxy Buds 2 fiyat açısından da bir adım öne çıkar. Boyutları ve özellikleri göz önüne alındığında bütçe dostu listeleme fiyatları ile kullanıcılar iyi bir seçenektir.

scrolltotop svg