İstanbul’da Sevgililer Günü’nde Gidilebilecek Romantik Mekanlar
Gezi Rehberi

9 dk okuma

Her yıl 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü, çiftlerin birbirlerine olan sevgilerini göstermeleri için eşsiz bir fırsat. Eski zamanlardan beri süregelen bu özel günde, sevgililerin birbirlerine özel hissettirecek hediyeler vermeleri ve jestler yapmaları aralarındaki sevgi bağını kuvvetlendirir. Sevgililer Günü’nde eşinize veya sevgilinize beğeneceği bir hediye almanın yanı sıra onu şık bir mekana götürerek hediyenizi orada sunabilir, bu günü daha anlamlı hale getirebilirsiniz.

14 Şubat için İstanbul’da pek çok mekan özel hazırlıklara başlamış durumda. Farklı dekorasyon anlayışının yanı sıra özgün mutfakları ile de adından söz ettiren mekanlar, çiftlerin bu anlamlı günde baş başa keyifli vakit geçirmesi için her şeyi en ince detayına kadar planlar. Mum ışıkları, romantik parçalar ve şık bir ambiyans…Tüm bu detayların bir araya geldiği mekanlar her zevke hitap eden seçenekleriyle öne çıkar. Siz de sevgilinizle nefis lezzetler eşliğinde harika vakit geçirmek istiyorsanız Sevgililer Günü’nde gidilebilecek mekanlar yazımıza hemen göz atabilirsiniz.

Sevgililer Günü için Tercih Edilebilecek Mekanlar

İster Boğaz manzaralı ister konsept bir mekan seçin fark etmez, Sevgililer Günü için hazırlanmış birbirinden şık restoran ve kafelerde partnerinizle romantik bir akşam yemeği yiyebilir, birbirinize karşı olan sevginizi pekiştirebilirsiniz. Bunun yanında kadınlara ve erkeklere özel hediye önerileri hakkında bilgi edinerek sevgilinize yemek sırasında beğenebileceği bir Sevgililer Günü hediyesi de verebilirsiniz. İşte İstanbul’da bu özel gün için tercih edebileceğiniz bazı mekanlar:

Ahali

Teşvikiye’nin şık mekanlarından biri olan Ahali, her mevsime göre güncellenen menüsü ile farklı lezzetler tadabileceğiniz bir adres. Nefis tadımlıklar, soğuk mezeler ve sıcak yemekler sipariş edebileceğiniz restoranda buffalo karnabahar, paçanga topları ve kaburga roll gibi lezzetleri mutlaka denemeyi unutmayın. Sakin bir atmosferi olan restoranda sevgilinizle romantik dakikalar geçirebilirsiniz. Eğer Sevgililer Günü’nü evde geçirmeyi planlıyorsanız mekanın eve sipariş seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Da Lupo Trattoria

Sevgililer Günü’nü partnerinizle dünyaca ünlü İtalyan lezzetleri eşliğinde geçirmek isterseniz Beşiktaş’ta bulunan Da Lupo Trattoria tam size göre! Hem yemekler hem de atmosfer açısından sevgilinizle kendinizi adeta İtalya’daymış gibi hissedeceğiniz restoranda, orijinal İtalyan yemeklerini deneme fırsatı elde edebilirsiniz. Menüde yer alan soğuk başlangıçlardan sonra çorba seçimi yapabilir, ardından pizza veya makarna gibi ana yemekler arasından favorinizi belirleyebilirsiniz. Yemek sonrasında ise kapanışı kahve ve tatlı ikilisi ile yapmayı unutmayın! Mekanda; burrata fritta, Da Lupo pizza ve panna cotta gibi imza yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Serafina

Kanyon Alışveriş Merkezi içerisinde konumlanan Serafina, özgün ambiyansı ve özel sunumları ile en sevilen İtalyan restoranları arasında. Ahşap ağırlıklı tasarımıyla kendinizi samimi bir ortamda hissedeceğiniz mekanda, Sevgililer Günü’ne özel hazırlanan mum ışıklı masanızda romantik dakikalar yaşayabilirsiniz. Zengin bir başlangıç menüsüne sahip olan Serafina’da, Carpaccio Polpo veya Tartare di Salmone gibi başlangıç tabaklarına göz atabilir, ana yemek olarak ise ravioli veya beyaz şarap ile sotelenmiş deniz levreği gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Eğer pizza tutkunu iseniz Di Fabio ve Tartufo Nero ikilisi arasından favorinizi belirlemeniz de mümkün.

Lacivert Restoran

Beykoz’da yer alan ve Boğaz manzarasıyla konuklarına tam bir görsel şölen sunan Lacivert, Sevgililer Günü’de gidilebilecek mekanlar arasına öne çıkan bir adres. Uluslararası lezzetlerle dolu bir menüye sahip olan mekanda makarna ve deniz ağırlıklı yemekler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Denize sıfır konumuyla partnerinizle eşsiz anlar yaşayabileceğiniz Lacivert’te, deniz mahsullü risotto ve ızgara levrek külbastı gibi imza yemeklerin yanında zengin meze çeşitleri arasından en beğendiklerinizi seçebilirsiniz. Köprünün altında yer alan konumuyla göz alıcı bir ambiyansa sahip olan restorana Rumelihisarı’ndan kalkan teknelerle ulaşmanız da mümkün.

Agora Meyhanesi

Balat’ta yer alan Agora Meyhanesi, meyhane kültüründen hoşlanan ve klasik zevkleri olan partneriniz için ideal bir mekan olabilir. Yüz yıllık bir geçmişe sahip olan meyhanede kendinizi adeta eski zamanlardaymış gibi hissedebilirsiniz. Tam bir meyhane kültürünü yaşayabileceğiniz mekanda sevgilinizle nostaljik bir Sevgililer Günü geçirmeniz mümkün. Geçmişin izlerini her detayda görebileceğiniz Agora Meyhanesi’nde, tahta masalar ve antika aydınlatmalarla donatılmış bir ortamda yemeğinizi yiyebilir, fasıl ekibinin parçaları eşliğinde sevgilinize olan aşkınızı dile getirebilirsiniz. Mekanda; meze çeşitleri, et ve balık gibi seçenekler arasından dilediğinizi sipariş edebilirsiniz.

Kaen Sushi

Kadıköy’de yer alan Kaen Sushi, Japon mutfağı lezzetlerinden hoşlanan sevgiliniz için harika bir seçenek olabilir. İstanbul’un en sevilen Uzak Doğu lezzetlerini yakından deneyimleyebileceğiniz mekanda sadece rengarenk sushi çeşitlerini değil, aynı zamanda farklı Asya yemeklerini de bulabilirsiniz. Özgün dekorasyonu ve göz alıcı ambiyansı ile adından söz ettiren restoranda; tatlı ekşi soslu et yemekleri, noodle ve sushi çeşitleri içinden favorilerinizi belirleyebilir, sevgilinizle romantik detaylarla süslü bir ortamda Uzak Doğu kültürüne dair lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Markus Prime Ribs Society

Atatürk Oto Sanayi içinde konumlanan ve fine-dining alanında hizmet veren Markus Prime Ribs Society, otantik dokusu ve dikkat çekici ambiyansıyla Sevgililer Günü için ideal mekanlar arasında. İddialı bir menüye sahip olan restoranda farklı lezzetlerin tadına bakarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Mekanda; kaburga kokoreç, tereyağlı ekmek, kaburga burger, poutine cheddar ve trüflü patates kızartması gibi değişik konseptte yemekler görmek mümkün. Siz de sevgilinizle ister sokak lezzetlerinin tadına bakabilir isterseniz mekana özel spesiyaller arasından tadım yapabilirsiniz.

A’jia

Kanlıca’daki Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nın içinde yer alan A’jia, Sevgililer Günü’nde lüks bir mekan arayışında olanlara hitap edecek cinsten. Boğaz’a nazır konumuyla öne çıkan restoranda ödüllü şefleri ve profesyonel ekibi ile gurmeler için keyifli bir buluşma noktası. Konuklarını Akdeniz ve İtalyan mutfağının seçkin lezzetleriyle buluşturan mekanda, tarihi yalı içerisinde sevgilinizle romantik anlar geçirebilir, ona unutulmaz bir deneyim yaşatabilirsiniz.

Vogue

Akaretler’de konumlanan Vogue, Boğaz manzaralı bir çatı katı restoranı konseptinde hizmet verir. Mekanın şık ambiyansına eklenen göz alıcı Boğaz manzarası eşliğinde sevgilinizle güzel vakit geçirebilir, dünya mutfağından en özel lezzetlerini tatma şansı yakalayabilirsiniz. Fine-dining konseptinde hizmet veren mekanda; deniz mahsullerinden oluşan lezzetlerden sushilere, risotto çeşitlerinden et yemeklerine kadar oldukça zengin bir menü seçeneği var. Siz de damak tadınıza hitap eden seçenekler arasından en beğendiklerinizi sipariş ederek deniz manzarası eşliğinde sevgilinizle keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

En Özel Sevgililer Günü Hediyesi Turkcell Pasaj’da!

Yukarıda da gördüğünüz gibi İstanbul’da Sevgililer Günü’nde gidilebilecek mekanlar hayli fazla. Bu noktada yapmanız gereken tek şey, sevgilinizin zevkine hitap edecek restoranı belirlemek ve günler öncesinden rezervasyon yaptırmak. Sevgilinizle aşkınızı pekiştirebileceğiniz bu özel günde, erkeklere ve kadınlara özel hediye önerileri arasından seçim yapıp sevgilinize beğenebileceği bir hediye sunabilir, geceyi daha anlamlı hale getirebilirsiniz. Turkcell Pasaj’ın sizin için özel hazırladığı Sevgililer Günü hediyeleri arasından partnerinize en uygun hediye alternatifini belirleyerek ona özel olduğunu hissettirmenin tam sırası! Siz de şimdi Turkcell Pasaj ayrıcalıklarıyla Sevgililer Günü hediyesi için hemen sipariş verin, cazip fırsatlardan yararlanın!

scrolltotop svg