Steam Cüzdan Kodu Nedir? Nasıl Kullanılır?
Oyun

10 dk okuma

Sesli Dinle

Steam Cüzdan K....

/

Oyun koleksiyonunuzu genişletmek için dijital oyun dağıtım platformu Steam’in sunduğu benzersiz fırsatlardan yararlanmayı istiyorsanız, Steam cüzdan kodları kullanarak dilediğiniz oyunları, oldukça uygun fiyatlar üzerinden arşivinize katabilirsiniz. Peki, Steam cüzdan kodu hakkında daha fazla detay öğrenmeye ne dersiniz? Gelin, bu sistemin ne olduğuna göz atalım ve Steam cüzdan kodu aktif etme işleminin nasıl gerçekleştirileceğine bakalım.

Steam Cüzdan Kodu Nedir?

2023 itibarıyla içinde on binlerce oyun bulunan Valve imzalı dijital oyun dağıtım platformu Steam’den oyun almanın birçok yolu var. Ancak Steam’den alışveriş yaparken banka/kredi kartınızı ya da mobil ödeme yöntemlerini kullanmak istemiyorsanız, Steam cüzdan kodu sizin için ideal olabilir.

Steam cüzdan kodu, Steam’de satışa sunulan; oyun, oyun içi içerik, koleksiyon kartı ve daha pek çok dijital içeriği satın alabilmenize imkân tanıyan bir araçtır. Steam hesabınıza bağlı olan Steam cüzdanınıza, bakiye kazandırabilmenizi sağlayan kodlar, satın aldığınız tutardaki bakiyeyi Steam’de kullanılabilir kılar. Fiziksel olarak satılan kartlardan ya da çevrim içi mağazalarda satılan Steam oyun pin’leri üzerinden edinebileceğiniz kodlarla cüzdan bakiyenizi saniyeler içinde artırabilirsiniz.

Uzun süredir oyunların yanı sıra oyunlara değer katan birbirinden başarılı atölye içeriklerine de ev sahipliği yapan ve bu sayede diğer dijital oyun dağıtım platformları arasında kendine ayrı bir yer edinen Steam’deki bu ögeleri satın almak için de değerlendirilebilen cüzdan kodları, özellikle küçük meblağlar ödemek için tercih edilebilir. Bazı bankaların kredi kartlarıyla Steam üzerinden yapılan cüzi ödemelerde bile küçük fiyat artışlarını kart ekstresine yansıtmalarından rahatsız olanlar da Steam cüzdan kodlarından yararlanabilir.

Farklı fiyat aralıklarında yer alan Steam cüzdan kodlarını, kendiniz satın alıp kullanabileceğiniz gibi Steam cüzdan kodları arkadaşlarınıza da hediye edebilirsiniz. Arkadaşlarınızın istek listelerinde yer alan oyunların tutarları kadar olan cüzdan kodlarını edinip bu kodları arkadaşlarınıza ilettiğinizde onlar, diledikleri oyunları/oyun içi içerikleri kolayca satın alabilirler.

Steam Cüzdan Kodu Ne İşe Yarar?

Steam platformunda satışa çıkarılan oyun ve oyun içi ögeleri kolayca satın alabilmenize olanak veren Steam cüzdan kodu, bu platforma özgü bir ödeme yöntemidir. Steam cüzdan kodları satın alınabilir veya hediye olarak değerlendirilebilir. Bu kodları dilerseniz Steam hesabınıza ekleyerek bakiyenizi artırabilirsiniz. Özellikle Steam’in son zamanlarda yaptığı kur dengeleme işleminin ardından fiyatları ciddi oranda artan yüksek prodüksiyonlu (AAA) oyunları, bakiye artışı sonrasında zorlanmadan satın alabilirsiniz. Ön ödemeli kart, kredi kartı ya da banka kartı kullanmak istemeyen oyun tutkunlarının sıklıkla tercih ettikleri Steam cüzdan kodları, oyunseverler için pratik ve kullanışlı bir ödeme yöntemidir. Steam cüzdan kodunun birçok avantajı da vardır. Örneğin:

  • Size anonimlik kazandırır: Steam cüzdan kodları ile oyun, oyun içi öge ya da hizmet satın almak, kredi kartı bilgilerinizi veya banka hesap bilgilerinizi paylaşmak zorunda kalmamanızı sağlar. Bu sayede özel bilgileriniz daha güvende kalır.
  • Fiyat avantajları kazandırır: Steam cüzdan kodları, zaman zaman özel indirimler veya kampanyalar ile sunulur. Bu, daha uygun fiyatlarla oyun, oyun içi unsur ya da hizmet satın almanıza olanak tanır.
  • Hızlı satın alım olanağı kazandırır: Steam cüzdan kodları, hemen kullanılabilir olduğu için Steam’deki satın alınabilir tüm ögeleri, bakiyeniz çerçevesinde anında satın almanızı sağlar.
  • Esnek bir ödeme yöntemidir: Mobil ödeme araçlarından yararlanmak istemiyorsanız ya da kredi kart limitleriniz, oyun alma süreci için uygun değilse çeşitli şekillerde edinebileceğiniz Steam cüzdan kodunu kullanabilir, istediğiniz Steam ögesini satın alabilirsiniz.
  • Hediyeleşmek için idealdir: Arkadaşlarınızın, aile üyelerinizin ve diğer tüm sevdiklerinizin Steam’den keyifle alışveriş yapıp istedikleri ürünleri kolayca edinebilmelerini istiyorsanız, onlara Steam cüzdan kodları hediye edebilirsiniz. Sürpriz şekilde size ulaşan kodları, Steam cüzdan bakiyesine dönüştürüp siz de dilediğiniz Steam ürününü, hediye kodlarla satın alabilirsiniz.

Steam Cüzdan Kodu Nasıl Kullanılır?

Tamamen ücretsiz şekilde oluşturacağınız Steam hesabınız aracılığıyla Steam cüzdan kodu aktif etme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak Steam cüzdan kodları, belirli bir para birimi ile satılır ve Steam hesabınızda aynı para biriminde olması gerekir. Steam cüzdan kodunuz farklı bir para birimindeyse Steam, para birimi dönüşüm işlemini otomatik olarak yapar. Turkcell Pasaj üzerinden satın alacağınız farklı fiyat aralıklarındaki Steam cüzdan kodları, Türkiye ile tam uyumlu olduğu için herhangi bir sorun ya da kur farkıyla karşılaşmadan bakiye ekleme/artırma sürecini tamamlayabilirsiniz. Steam cüzdan kodunu etkinleştirmeniz için birden fazla yol vardır. Bunlardan ilki için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Steam’in resmî web sitesine giriş yapın ve kullanıcı adınızın göründüğü sağ üst kısımdaki “Hesap detayları” ifadesine tıklayın.
  • Açılan sayfanın en üstündeki “Mağaza ve Satın Alım Geçmişi” başlığının hemen altındaki “+ Stean cüzdanınıza para ekleyin” ifadesine tıklayın.
  • “Steam Cüzdanınıza Para Ekleyin” başlıklı sayfanın sağında, cüzdan bakiyenizin de göründüğü alanın bulunduğu küçük bölümde yer alan “Steam cüzdanı kodu veya hediye kartı kullan” ifadesine tıklayın.
  • Satın aldığınız Steam cüzdan kodu ile size ulaşan toplam 15 haneli kodu, “Cüzdanınıza Bakiye Eklemek İçin Steam Cüzdan Kodunuzu Girin” yazan alanın altında kalan boşluğa dikkatlice yazın ve yan taraftaki “Devam Et” tuşuna tıklayın.

Bu işlemin başarılı şekilde tamamlanmasının ardından bakiyenize, satın aldığınız Steam cüzdan kodundaki tutar hemen yansır. Steam cüzdan kodunu kullanmak için takip edebileceğiniz bir başka adım ise Steam’in kendi uygulamasıdır. Steam uygulamasını çalıştırıp başarılı şekilde giriş yaptıktan sonra şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Uygulamanın sol üst kısmında bulunan “Oyunlar” başlığında bulunan “Steam Cüzdan Kodu Kullan” ifadesine tıklayın.
  • Açılan sayfadaki “Cüzdanınıza Bakiye Eklemek İçin Steam Cüzdan Kodunuzu Girin” yazan alanın altında kalan boşluğa, Steam cüzdan kodu ile size ulaşan toplam 15 haneli kodu ekleyin ve “Devam Et” tuşuna tıklayın.

Satın almış olduğunuz cüzdan kodunun tutarı, anında cüzdan bakiyenize yansır ve dilediğiniz Steam ürününü, cüzdan bakiyenizi kullanarak satın alabilirsiniz.

Steam Kullanmanın Ne Gibi Avantajları Vardır?

PC, Mac ve Linux işletim sistemleri için yayımlanan ücretli veya ücretsiz oyunları, yayımlandıkları gün sorunsuz şekilde deneyimleyebilmenize imkân tanıyan Steam, özellikle Türkiye’deki oyun tutkunlarının favori dijital oyun dağıtım platformu konumundadır. Bu platformun, aralarında Steam cüzdan kodu kullanımının da yer aldığı birçok avantajı bulunur. Bunları şöyle sıralamak mümkün:

  • Oyunları kolayca satın alabilme: Steam, PC oyunlarını satın almanız için en popüler platformdur. Steam; oyunları satın almak, oyunların yüklenmesi ve güncellenmesi adına kolay bir yol sunar.
  • Oyunları pratik şekilde indirebilme: Steam, oyunları hızlıca indirmek için değerlendirebileceğiniz güvenli araçlardan biridir. Oyun indirme esnasında internet bağlantınız kesilirse, internet bağlantısı geldiğinde oyunun indirilmesine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • Oyunları sorunsuzca oynayabilme: Steam platformu, oyunlarınızı yazılımsal sorunlarla karşılaşmadan oynamanız için gerekli tüm ayarları ve güncellemeleri otomatik olarak yapar.
  • Arkadaşlarla oyun oynayabilme: Steam üzerinden arkadaş olduğunuz oyuncularla oyun oynama, onların oyuncu istatistiklerini izleme ve oyunlar için çevrim içi forumlar oluşturma gibi özellikler sunar.
  • Ekran görüntüleri ve oyun videoları paylaşabilme: Oyunlarınızı oynarken yakaladığınız ekran görüntülerini ve oyun videolarını istediğiniz herkesle paylaşabilirsiniz.
  • İndirimler: Türkiye’deki oyun meraklılarının Steam platformunu sevme nedenleri arasında bu platformun fiyat avantajı da vardır. Steam’de sürekli olarak indirimler yapılır ve oyunlar çok uygun fiyatlarla satılır.
  • Oyun içi satın alma olanakları: Steam platformunda oyunlar için oyun içi satın almalar yapabilir, oyunlarınızın içeriğini daha da zenginleştirebilirsiniz.
  • Steam Cloud: Steam’de oyunların kayıtlarını Steam Cloud üzerinde saklayabilirsiniz. Bu sayede oyunların kayıtlarını kullanarak oyununuza herhangi bir bilgisayarda veya Steam’e özgü oyun cihazlarıyla devam edebilirsiniz.
scrolltotop svg