Kış Tatili Sevenler Buraya! Kışın Nereye Gezmeye Gidilir?
Gezi Rehberi

9 dk okuma

Tatil kavramı genellikle yaz ayları ile özdeşleştirilse de aslında kış mevsiminde de huzurlu ve keyifli bir tatil deneyimi yaşamak mümkün. Atkı, kar botları ve berelerinizi giyerek doğanın beyaz örtüyle kaplandığı yerleri ziyaret edip kış aylarının büyüleyici güzelliğini yakından görebilirsiniz. Kışın tatil yapılacak yerler arasında hem Türkiye’de hem de dünyada pek çok farklı nokta bulunur. Pitoresk manzaralara şahit olacağınız ve bambaşka deneyimler yaşayacağınız bu yerleri keşfetmek isterseniz sizin için hazırladığımız listeye göz atmanız yeterli. Gelin kışın tatile gidilecek yerler konusunda tatil planlarınıza dahil edeceğiniz noktalara hep birlikte bakalım.


Türkiye’de Kışın Uzun Süreli Tatil Nerede Yapılır?


Türkiye, dört mevsimin yaşandığı şanslı ülkelerden biri. Bu açıdan bakıldığında ülkemizde dört mevsim tatil yapılabilecek keşfetmeye değer bölgeler bulmak mümkün. Yaz aylarında Ege ve Akdeniz bölgelerinin öne çıktığı Türkiye’de kış aylarında ise Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri daha fazla tercih edilir. Türkiye kış tatili yerleri arasından seçim yaparak ister tarihi yerleri ile ünlü bölgeleri gezebilir isterseniz adrenalin dolu bir kayak keyfi yaşayabilirsiniz. Kışın hangi aktiviteyi tercih ederseniz edin, kış aylarında tabiatın farklı bir yüzünü deneyimleyecek ve unutulmaz anılar biriktireceksiniz. İşte uzun tatil dönemlerini değerlendirmek isteyenler için ülkemizde kış tatili fikirleri:


Palandöken-Erzurum


Erzurum’un son yıllardaki cazibe merkezleri arasında bulunan Palandöken, kış turizminin kalbinin attığı yerlerden. Soğuk havası ve uzun süreli kar yağışları ile öne çıkan bölge, yıl boyu yerli ve yabancı kar sporları tutkunlarının akınına uğrar. 2010 senesinde Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış olan bölge, dünyanın en uzun ve dik pistlerine sahip olması ile profesyonel kayak tutkunlarını heyecanlandırır. Tatil planlarınıza Palandöken’i ekleyerek karın tadını doyasıya yaşayabilir, bölgenin meşhur lezzeti olan cağ kebabının tadına bakabilirsiniz.


Uludağ-Bursa


Türkiye’de kış tatili yapılabilecek yerler arasında bir diğer seçenek ise Uludağ. Bursa il sınırları içerisinde konumlanan Uludağ, ülkemizin en ünlü kayak merkezidir. Kar coşkusunu ve etkileyici manzaraları bir arada görmek isteyenlerin tercihi olan Uludağ, aynı zamanda donanımlı tesisleri ve nitelikli kayak pistleriyle de öne çıkmayı başarır. Aralık ve mart aylarında yüksek sezonunu yaşayan bölge, kayak ve müzik ile iç içe olan festivallere de ev sahipliği yapar. Siz de doyasıya bir kar tatili ve kayak keyfi için rotanıza Uludağ’ı ekleyebilir, tatilinizi doruklarda yaşayabilirsiniz.


Kapadokya-Nevşehir


İç Anadolu Bölgesinde yer alan Nevşehir iline bağlı olan Kapadokya, Türkiye’nin yaz-kış en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri. Yazın konuklarına cazip fırsatlar sunan bölge, kış aylarında bembeyaz kar örtüsüne teslim olduğunda ise bambaşka bir görünüme kavuşur. Gökyüzünde rengarenk balonlara şahit olacağınız bölgede Peri Bacaları’nı yakından görebilir, tarihi müzeleri ve kaleleri ziyaret edebilir, doğa yürüyüşlerine katılabilir ve cesaretiniz varsa balona binerek bölgeyi kuş bakışı izleyebilirsiniz.


Kışın Kısa Bir Tatil için Türkiye’de Nereye Gidilir?


Ülkemizde kısa kış tatil önerileri için de liste hayli kabarık. Özellikle büyük şehirlere yakınlığı ile öne çıkan bazı bölgeler hafta sonları ve kısa tatil dönemler için en çok tercih edilen yerler arasında. Kısa tatillerde şehre yakın bölgeleri ziyaret ederek iş stresini üzerinizden atma, doğada keyifli vakit geçirme ve farklı aktiviteler deneyimleme fırsatı yakalayabilirsiniz. İşte kısa tatil dönemlerinde keşfedebileceğiniz bazı noktalar:


Abant-Bolu


Hem Ankara hem de İstanbul’a yakınlığı ile öne çıkan Abant, Bolu iline bağlı olup kısa tatillerin en popüler destinasyonlarından biri. Kış aylarında karla kaplı etkileyici manzaralar sunan bölge, baş başa romantik zaman geçirmek isteyen çiftlerin veya karda eğlenceli anlar yaşamayı planlayan arkadaş gruplarının favori adreslerinden. Abant tatiliniz boyunca göl kenarındaki otellerde konaklayabilir, sabahları trekking turlarına katılarak doğanın kucağında farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.


Maşukiye-Kocaeli


İstanbul’a yakınlığı ile bilinen diğer bir adres ise Maşukiye. Kartepe’nin eteklerinde yer alan Maşukiye, göz alıcı beyaz görünümü ve kış aylarında sürekli yağışlı olması ile bilinir. Alabalık restoranları ve yürüyüş rotaları ile dikkat çeken bölgede, kısa tatiliniz boyunca şömineli evlerde kalabilir ve karla kaplı ormanlarda yürüyüş turlarına katılabilirsiniz. Bölgeden ayrılmadan önce alabalık keyfi yapmayı da unutmayın!


Sapanca-Sakarya


İstanbul’a yakın olması ile tercih edilen yerlerden biri, Sapanca. Sakarya il sınırları içerisinde olan bölge, çevresindeki Sapanca Gölü ile ziyaretçilerine tadına doyulmaz manzaralar yaşatır. Kış aylarında karlar altında görebileceğiniz Sapanca’da bungalov evler kiralayarak konaklayabilir, göl etrafında çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz.


Kışın Avrupa’da Neresi Gezilir?


Avrupa, kış tatil yerleri açısından oldukça zengin bir kıta. Düşen sıcaklıklar ve artan kar yağışı ile birlikte özellikle kıtanın kuzeyinde kalan pek çok Avrupa ülkesi kış aylarını kar yağışı ile karşılar. Bembeyaz kar örtüsü ile daha romantik hale gelen ve renkli ışıkları ile adeta masallar diyarını andıran Avrupa şehirleri, konuklarına fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirecekleri enfes manzaralar sunar. İşte, Avrupa’nın önde gelen kış tatili rotaları:


Reykjavik-İzlanda


İzlanda’nın başkenti olan Reykjavik, aynı zamanda kutup bölgesine en yakın olan başkent olma özelliği taşır. İzlanda nüfusunun büyük bir çoğunluğuna ev sahipliği yapan şehir, dünyada kış turizmi denince en çok tercih edilen kentlerden biri. Renkli çatıya sahip evleri ve kendine has mimarisi ile öne çıkan şehir, kış aylarında genellikle karla kaplı olur. Bu manzara eşliğinde şehirdeki doğal park turlarına katılabilir, volkanik yanardağları keşfedebilir ya da buharlı jeotermal havuzlarda keyifli zaman geçirebilirsiniz.


Rovaniemi-Finlandiya


Finlandiya’nın masalsı güzellikteki şehirlerinden biri olan Rovaniemi, kış mevsiminde karla kaplı etkileyici görünümü, vahşi yaşam parkları, ünlü igloo otelleri ve Ren geyikli kızak turları ile kış mevsiminde mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri. Muhteşem doğası ile size eşsiz manzaralar sunan Rovaniemi’de kar coşkusunu sonuna kadar deneyimleyebilirsiniz. Şehirde kış tatilinizi geçirmeyi planlıyorsanız Noel Baba temalı eğlence parklarını ziyaret edebilir, kar motorlarına binerek eğlenceli zaman geçirebilir, cam kubbeden oluşan igloo otellerde konaklayarak şanslıysanız Kuzey Işıkları’nı görme fırsatı yakalayabilirsiniz.


Hallstatt-Avusturya


Avusturya’nın kartpostal niteliğinde görüntüler sunan bölgelerinden olan Hallstatt, kış aylarında tüm dünyadan ziyaretçi akınına uğrar. 7000 yıllık tarihi geçmişi ile öne çıkan bölge, dünyanın ilk tuz madenine ev sahipliği yapar. Şehir hayatının stresinden sıkılanlar için farklı bir rota olan Hallstatt’ta anın tadını çıkarabilir ve sakin bir kış tatili deneyimi yaşayabilirsiniz. Köydeki geziniz boyunca tuz madenlerini keşfe çıkabilir, rengarenk evlerle süslü tarihi sokaklarda yürüyüş yapabilir, gölde tekne turlarına katılabilir ve bölgenin meşhur lezzeti olan şinitzelin tadına bakabilirsiniz.


Siz de kış tatilinizi eşsiz bir deneyime dönüştürmek için yukarıdaki öneriler arasından seçim yapabilir ve sevdiklerinizle harika vakit geçirebilirsiniz. Tatiliniz boyunca eşyalarınızı güvenle taşıyabileceğiniz valiz modelleri için ise hemen Turkcell Pasaj’ı ziyaret edebilir, güvenli alışveriş imkanı ve cazip fırsatlarla siparişinizi oluşturabilirsiniz.

scrolltotop svg