LoL Yeni Sezon: 13
Oyun

9 dk okuma

Riot Games, her yıl olduğu gibi League of Legends’ın gelecek sezonu için değişiklikleri açıkladı. Ormandaki yoldaşlar, yeni ögeler ve ping sistemindeki iyileştirmeler ve çok daha fazlası ile League of Legends 13 sevenlerini bekliyor. Peki tüm bu değişiklikler neler ve oyunda ne gibi güncellemeler mevcut? Ayrıca LoL severler bu güncelleştirmeleri ne zaman edinebilecek? Gelin LoL 13 rehberimize birlikte göz atalım.

LoL Yeni Sezon Ne Zaman?

Başka bir yıl yeni bir League of Legends sezonu. Ünlü Riot Games MOBA, 2023 sezonunda birkaç rol için değişiklikleriyle birlikte kötü şöhretli Chemtech Drake’in dönüşü ve daha fazlasını severlerine sunmayı planlıyor. Riot Games tam olarak bir tarih yayınlanmasa da yamanın ise 11 Ocak’ta normal sunuculara geleceği konusunda sızıntılar mevcut. LoL 2023 yaması 16 Kasım tarihinde erişilebilir hale gelmişti, ancak kasım ortası ile ocak başında testlerden geçerek kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Riot geliştiricileri, mevcut oynanışı test etmek ve ince ayarlar yapmak, rolleri yükseltmek ve yeniden düzenlemek, şampiyonları ve ögeleri güçlendirmek ve azaltmak, uzun süredir devam eden franchise unvanlarına oyunun kurallarını değiştiren yeni özellikler eklemek ve genellikle Lig ile uğraşmak için sezon öncesi ve yeni sezon lansmanlarını kullanıyor. Bu lansmanlarda da oyuncuları nelerin beklediği az çok anlaşılıyor. Değişikliklerin büyük bir çoğunluğunu oyuncuların geri dönüşleri belirlese de LoL geliştiricileri pek çok sürprizle oyuncuları şaşırtmaya devam edebiliyor.

LoL Sezon Değişiklikleri

Gelenek haline gelen LoL güncelleştirmeleri, hayranlarının heyecanını her zaman üst seviyede tutmasının sağlayan etkenlerden biri. Çünkü bu bekleyiş LoL tutkunları için son derece heyecanlı ve sürprizlerle dolu olduğu için oyunun oynanabilirliğini de artırıyor. Güncelleştirme ve değişiklikler bir arada sunulduğundan hem oyun daha pratik ve eğlenceli hale geliyor hem de oynanması gereken yeni karakterler, yeni ormanlar ve itemler heyecan yaratıyor. Örneğin LoL yeni sezon dereceli sistemi de değişiklikler arasında. Terfi atlama sisteminin artık  5 oyun değil, 3 oyun sonucunda belirleneceği söyleniyor.

Orman Değişiklikleri

Müttefik müfrezelerinin ömürlerini haritanın neresinde olursa olsun görmek artık mümkün. Bir işarette 60 veya 30 saniye kaldığında belirli semboller size haber verecektir. Ayrıca görsel eklemenin benzer bir versiyonu düşman tümenlerinde görünecek. Bununla birlikte zamanlayıcının da yalnızca iki koşulda düşman koğuşunda belirmesi bekleniyor: feneri yerleştirdikten ve varlığını takım arkadaşlarınıza işaret ettikten sonra. Çünkü baskın aşamalarına hazırlanmak için özellikle orman ve şeritler arasındaki iletişimi desteklenmesi gerekiyor.

Yeni orman mekaniğine paralel olarak koridorlarda da özellikle altın ve deneyim kazanımı için bazı değişiklikler yapılıyor. Örneğin: “Tek Koridor Deneyimi” tek şeritler minyonlarda artık %13 yerine %95 XP çarpanı alacak. “Duo Lane Deneyimi” ise Duo Lanes, minyonlarda %24,73  yerine %22 XP çarpanı alacak. “Orta Hat Altın Takası” hattın ortasında ortaya çıkan tüm minyonlar, kendilerine son darbeyi vurduktan sonraki 14 dakika içinde 1 altın değerinden daha az değer kazanacak.

Haritanın büyük bölümünde değişiklikler yapıldıktan sonra evcil hayvanlar gelecek sezon ormanda boy gösterecek gibi görünüyor. Bu küçük hayvanlar dükkânda yumurta şeklinde satılıyor ve yiyeceklerle besleniyor. Ormanda öldürülen her canavar, evcil hayvanların oyun boyunca gelişmesini sağlayan bir ödül kazanıyor. Her evrim, ilgili oyuncu için ekstra bir gelişim demek. Biraz Pokemon’u anımsatsa da kendine LoL’ün bir parçası gibi görünmeye devam ediyor. Bu evcil hayvanlar ise şöyle sıralanabilir:

  • Noxus Kor Kedisi: Agresif şampiyonlar için mükemmel. Embercat, sahibinin ekstra hasar vermesini sağlar ve yavaşlatır.
  • Ixtali Ixamander: Bu küçük yaratık, olabildiğince fazla hasar depolamak isteyen ormancılar için daha uygun. HP’nize bağlı olarak bir kez kırıldığında ekstra yavaş direnç ve güç verir; böylece bir kalkan elde edersiniz.
  • Ionian Cloudleaper: Boots of Mobility’ye biraz benzeyen evcil hayvan haritada daha hızlı hareket etmenizi sağlar.

Sinyal – Komut Değişiklikleri

Son bahsedilen sessiz iletişim, sinyal ve komut değişiklikleri konusunda yeni pingler çıkıyor. Oyuncuların bir sonraki hareketlerini belirlemesi ve grup halinde hareket etmeleri için  yeni unsurları barındıracak şekilde güncellendiği söyleniyor. Özellikle, geçmiştekinden biraz daha karmaşık olan bilgilerin iletilmesini mümkün kılan yeni sinyaller mevcut. Oyuncuların “Tehlike”, “Yoldayım”, “Bana yardım et” veya “Düşman kayıp” gibi mesajlarla harita üzerinde bir yere ping atmasına olanak tanıyan klasik çarka ek olarak oyunda dört yeni ping beliriyor: “Tutma” , “Taciz Etme”, “İtme” ve “Dondurma”

Yenilikçi pingler, ilerlemek için ekibinizi bir pozisyonda kalmaya veya bir düşmanı bir yere çekmeye davet ediyor. Bu, birbirleriyle sesli iletişim halinde olması gerekmeyen oyuncularla daha fazla stratejik iletişim sağlayacaktır.

LoL yeni sezonda yeni görüş sinyalleri de açıklandı. Bu, oyuncuların saldırılarını takım arkadaşlarının ve düşmanın görüşüne göre daha iyi ayarlamasını sağlar. Örneğin, müttefiklerinizi bir alanın temiz olduğu, düşman tarafından görüldüğü veya bir muhafazaya ihtiyacınız olduğu konusunda uyarabilirsiniz.

Son olarak LoL yeni sezon değişikliklerinde, pingler daha uzaktan görünebilir olacak. Kayıp düşmanlara gelince, atama haritanın her yerinde görünecek. Belirli bir aralıkta harcanmaları durumunda diğer ping türleri de gösterilebiilir.

Ejder Değişiklikleri

12. Sezon`un başında Riot Games, League of Legends’a Hextech Dragon ve Chemtech Dragon adında iki ejderha daha ekleyeceğini duyurmuştu. İlki hala oyunda, ancak ikincisi oyunculardan gelen olumsuz tepkilerin ardından kısa süre sonra kaldırıldı. Bununla birlikte Riot Games, en sevdiği ejderhayı tekrar oyuna sokmaya kararlı görünüyor. Ancak Chemtech Dragon geri döndüğünde sağladığı güçlendirmeler çok farklı. Onu öldürebilirseniz ekibinize biraz kararlılık verir ve iyileşmenizi, zırhınızı geliştirir. HP için belirli bir eşiğin altına düşerseniz ruhu ekstra hasar vermenize izin verir. Yakın takım dövüşlerinde artık belirleyici faktör bu olabilir.

Elbette Sihirdar Vadisi de tamamen yeni bir Chemtech görünümüne kavuşuyor. Blast Cones sizi iki kat uzağa gönderirken Honeyfruit’in birkaç ekstra etkisi var. Bunu kullanan oyuncuları yavaşlatmak yerine normal iyileşmeye ek olarak biraz ekstra kalkan verebilir.

LoL 13 Yeni İtemler

Riot Games’in duyurularına göre yeni LoL yeni sezon itemleri sizleri bekliyor. Toplamda 12 adet olarak duyurulan bu itemlerden bazıları silindikten sonra geri dönenler olsa da birçoğu yeni ve özel. LoL yeni sezon eşyaları da diğer değişiklikler gibi gelenekselleşmiş halde.

Riot Games’in son sezonlarda oyuna getirdiği Mythic revizyonuna hiç benzemese de modern Lig, Mythics etrafında inşa etmeye devam ediyor. Yeni sezon LoL’de Vadi’ye üç yeni Efsanevi öge ekleniyor ve birkaç tanesi de genel olarak güncelleniyor. Yeni ve güncellenmiş ögeler şunları içeriyor:

Mythics

  • Icathia’s Endurance
  • Rod of Ages
  • Radiant Virtue
  • Goliath’s Ascendiary
  • Iceborn Gauntlet

Legendaries

  • Catalyst of Aeons
  • Turbo Chemtank
  • Abyssal Mask
  • Ravenous Hydra
  • Sunfire Aegis
  • Spear of Shojin
  • Randuin’s Omen

Tüm LoL yeni sezon eşyaları ve diğer yenilikler test aşamalarından sonra kesinleşeceği için farklı değişiklikler olabileceği gibi söz konusu olanlardan yeterli verim alınmadığında yamaya dahil edilmemesi de beklenenler arasında. Ancak 11 Ocak’tan itibaren tüm değişiklikleri dilediğiniz gibi deneyimleyebilir ve oyuna daha eğlenceli bir şekilde devam edebilirsiniz. Bununla birlikte oyun içi değişiklikleri deneyimlemek için oyun pinleri ile daha kolay ilerleyebilir, League Of Legends 5800 RP ile oyun içi alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

scrolltotop svg