Minecraft Nereden İndirilir? Nasıl Yüklenir?
Oyun

10 dk okuma

Oyun dünyasının en ilgi çekici taraflarından biri kesinlikle Minecraft. Belli bir kesim oyuncuya hitap etmek yerine çocuk, genç ve yaşlı olması fark etmeksizin, herkesin kendi dijital dünyalarını kurup o dünyalarda kendi başlarıyla ve arkadaşlarıyla keyifli saatler geçirebilmelerine olanak tanıyan Minecraft, belli başlı amaçlarla eğitim kurumlarında bile değerlendiriliyor. “Yeni neslin LEGO’su” şeklinde tanımlanan ve İsveçli geliştirici Mojang tarafından hazırlanan yapım, 2014 yılında Microsoft’un Mojang’i satın almasıyla yine Microsoft kanatları altına girdi. Oyuncu sayısı azalmayıp düzenli olarak artan Minecraft’ın PC, konsol ve mobil sürümleri bulunuyor. Eğer siz de Minecraft’ın sunduğu eğlenceye ortak olmayı planlıyorsanız, hazırladığımız rehber aracılığıyla dilediğiniz platformlar üzerinden Minecraft’ı indirip gönlünüzce oynayabilirsiniz. Hatta oyunun “Bedrock Edition” adlı sürümünü yükleyerek yapımı çapraz platform şeklinde deneyimleyebilir, PC’de oynadığınız yapıma telefondan devam edebilir, Minecraft’ı başka platformlarda oynayan arkadaşlarınızla ortak dünyalarda maceralara atılabilirsiniz.

Minecraft Oyununu PC’de Tamamen Ücretsiz Oynayabilirsiniz

Şu an Minecraft’ın farklı sürümleri bulunsa ve bunların neredeyse tamamı ücretli olarak kullanıcılara sunulsa da Mojang, yapımın klasik sürümünden hoşlananları memnun edecek bir adım atarak oyunun 2009’da yayımlanan versiyonunu ücretsiz olarak yayımladı. İnternet tarayıcınız yardımıyla oynayabileceğiniz ve geleneksel Minecraft deneyimini sizlere yaşatabilen bu versiyonda oyunun temel ve eski sürüm arayüzü üzerinden ayar yapabilirsiniz. 32 blok inşa edebileceğiniz 2009 sürüm Minecraft’a https://classic.minecraft.net adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu siteye gittikten sonra yapmanız gereken kullanıcı adınızı girmek ve oyunun, bol bloklu dünyasına adım atmak. Hatta dilerseniz, oyunun arayüzünde verdiği adresi arkadaşlarınızla paylaşarak aynı dünyayı, toplam 10 kişi olarak paylaşabilirsiniz. Yapımın bu sürümü yüksek bir bilgisayar konfigürasyonu istemediği için eski bilgisayarlarda dahi akıcı bir oyun tecrübesi elde edebilirsiniz.

Minecraft Java ve Minecraft Bedrock Sürümlerini PC’ye Kolayca İndirip Yükleyebilirsiniz

PC tarafında oyunun tam sürümünün hakları Microsoft’ta olduğu için yapımın en güncel versiyonunu bilgisayara indirmek için yolunuzun, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde bulunan Windows Store’a ya da xbox.com’a düşmesi gerekiyor. İşletim sistemi arayüzünden mağazayı açıp “Minecraft” diye bir arama yaptığınızda karşınıza “Minecraft: Java & Bedrock Edition for PC” çıkacak. Oyunun ücretli olarak mağazada yer alan sürümünü, yazının hazırlandığı dönem itibariyle 199 TL’ye satın alabilirsiniz. Satın alım işleminin sonrasında oyunun sayfasında belirecek olan “Yükle” tuşuna bastığınızda, bilgisayarınızın istediğiniz bir sürücüsüne oyunu indirip yükleyebilirsiniz. İlk etapta birkaç megabaytlık bir dosya indirip “Minecraft Launcher”ı bilgisayarınıza kuracak olan sistem daha sonra karşınıza hangi Minecraft versiyonunu yükleyebileceğinizi görebileceğiniz bir ekran çıkaracaktır. İlgili pencereden Minecraft for Windows’u seçerek yapımı indirebilirsiniz. Eğer Microsoft’un oyun abonelik sistemi Xbox Game Pass’i kullanıyorsanız, aynı oyuna tamamen ücretsiz olarak ulaşabilir, “Minecraft: Java & Bedrock Edition for PC” sürümünü herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan dilediğiniz gibi deneyimleyebilirsiniz.

Android ve iOS İşletim Sistemli Telefonunuzda Minecraft Dünyasına Adım Atabilirsiniz

Düzenli olarak güncellenen ve içeriği zenginleştirilen Minecraft’ın mobil tarafı da en az PC sürümü kadar keyif veriyor. Hatta oyun oynama alışkanlıklarını Android işletim sistemli akıllı cep telefonu ve tabletlerde sürdüren oyun tutkunları, yapımın bu sürümünde daha fazla vakit geçirebiliyor. Hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızı oyununuza davet ederek oynayabileceğiniz Android tarafındaki Minecraft’ı indirmek için diğer tüm Android oyun ve uygulamalarını yükleyebildiğiniz Google Play Store’u ziyaret etmeniz gerekir. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe&hl adresine tıkladığınızda oyunun mağaza sayfası açılır. PC sürümüne kıyasla daha uygun bir fiyat üzerinden sunulan yapımı, yazının hazırlandığı dönem itibariyle 68,99 TL’ye satın alabilirsiniz. Satın alım işleminin sonrasında uygulamanın sayfasında bulunan “Yükle” tuşuna dokunarak oyunu telefon ya da tabletinize indirebilirsiniz. İndirme işleminin sonrasında oyun kullanıma hazır olacaktır. Hayatta Kalma Modu ve Yaratıcı Modu’nu içeren paket, toplam 10 kişiye kadar çok oyunculu desteği veriyor.

Minecraft dünyasında bir şeyler üretip, keşfedip hayatta kalmayı planlıyor ve bu süreci, iPhone ve iPad cihazlarınızda tecrübe etmeyi hedefliyorsanız, Apple’ın uygulama mağazası olan App Store’a ulaşmanız gerekiyor. Doğrudan doğruya akıllı cihazlarınızda App Store uygulamasını çalıştırıp arama bölümüne “Minecraft” yazdığınızda karşınıza çıkan “Mojang” imzalı oyunu, 149,99 TL karşılığında satın alabilir ve ardından hemen yükleyip birbirinden eğlenceli ve unutulmaz maceralara katılabilirsiniz. Oyun fiyatları uygulanan indirimlere göre değişebilir.

PlayStation 4 ve PlayStation 5’te Minecraft Keyfi Yaşayabilirsiniz

Farklı platformlarda boy göstermesi sayesinde oyuncu kitlesini, ulaşılması zor sayılara çıkaran ve yaklaşık 130 milyonluk aktif oyuncu sayısıyla rekordan rekora koşan Minecraft’ı, PlayStation 4 ve PlayStation 5 oyun konsollarınız aracılığıyla da oynayabilirsiniz. İlgili konsolların teknik güçlerinin de katkısıyla herhangi bir grafik ya da sistem kısıtlamasına tabi olmadan deneyimleyeceğiniz Minecraft’ın süre sınırlı deneme sürümünü ücretsiz olarak https://store.playstation.com/tr-tr/concept/212779 adresi üzerinden PlayStation hesabınıza ekleyip konsolunuz aracılığıyla oyunu indirebilirsiniz. Yapımın tam versiyonunu yine aynı adres üzerinden ya da oyun konsolunuzdaki mağaza uygulaması yardımıyla, yazının hazırlandığı dönem itibariyle 189 TL’ye satın alıp yükleyebilirsiniz. Oyunun diğer platformlardaki versiyonlarından farklı olarak en fazla 8 kişiye kadar çevrim içi oyuncu desteği sunan, isteğe bağlı PS Camera özelliğiyle değerlendirilebilen ve PS VR sanal gerçeklik gözlüğüyle de oynanabilen Minecraft, PlayStation oyun konsollarınızın vazgeçilmezlerinden biri olabilir.

Minecraft’ın RTX Sürümünü Etkinleştirmek için Sistem Gereksinimlerine Dikkat

Oyunun güncel Android ve iOS/iPadOS işletim sistemlerinde oynanabilmesi için sistem gereksinimleri büyük önem arz etmese de Minecraft’ın oyuncu kitlesini genişletmesine yardım eden RTX özellikli bölümlerini/dünyalarını keşfedebilmeniz için sistem gereksinimlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Yapımın temel sürümü, oldukça eski sayılabilecek bilgisayarlarda akıcı şekilde çalışabilirken NVIDIA’nın Microsoft ile iş birliği neticesinde bir süre önce oyunlarda kullanılabilir hâle gelen gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi ray tracing’den yararlanan Minecraft dünyalarını oynayabilmek için güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var.

Windows 10 ya da Windows 11 işletim sistemi kurulu olan bilgisayarınızda en azından Intel Core i5 serisi bir işlemci bulunması ve sistemde, minimum 8 GB sistem belleği bulunması bekleniyor. Işın izleme teknolojisini destekleyen Minecraft dünyalarını ekranlarınıza getirecek olan asıl birim olan ekran kartının ise en azından NVIDIA GeForce RTX 2060 olması gerekiyor. 6 GB grafik belleğine sahip olan bu ekran kartı, Full HD (1080p) çözünürlükte, ışın izleme destekli bölümleri, sahnenin karmaşıklığına da bağlı olarak 60 fps’ye yakın değerlerde çalıştırabiliyor. Ancak daha yüksek çözünürlükte bambaşka bir deneyim yaşamayı planlıyorsanız, NVIDIA GeForce RTX 30 serisi çözümlere yönelmeniz öneriliyor. Zira ilgili ekran kartlarının işlem birimlerinin daha güçlü olduğu ve grafik bellek kapasitelerinin daha yüksek olduğu biliniyor. Ayrıca kusursuz bir oyun tecrübesi yaşamak için Minecraft’ın güncellemelerini yapıp sisteminize en yeni ekran kartı sürücülerini de yüklemeniz tavsiye ediliyor.

Bir oyun olmaktan çıkıp başlı başına bir fenomene dönüşen Minecraft ile tanışmak için çok fazla platform seçeneğiniz var. Minecraft dünyalarında benzersiz ve son derece eğlenceli saatler geçirmek için yapmanız gerekeni artık biliyorsunuz. Şimdiden iyi oyunlar.

scrolltotop svg