Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz En Eğlenceli Kutu Oyunları
Hobi

9 dk okuma

Arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak kutu oyunları sayesinde zamanınızı eğlenceli bir şekilde doldurabilirsiniz. Her yaştan kişinin keyifli bir şekilde vakit geçirmesine vesile olan kutu oyunları, farklı seçenekler içerdiği için herkese hitap etmeyi başarır. Klasik oyunlardan farklı temaları işleyen alternatiflere kadar pek çok seçenek bulunur. Bazı oyunlar çift olarak oynanırken bazıları daha çok bireysel becerilerin öne çıkmasını sağlayacak biçimde şekillendirilir. Arkadaşlarınızla farklı bir deneyim yaşamak ve zamanınızı eğlenceli bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız kutu oyunları iyi bir seçenek haline gelir. Heyecanlı rekabetin ve stratejik hamlelerin ortaya çıktığı oyunlar sayesinde arkadaşlarınızla farklı bir seviyede bir araya gelebilirsiniz. Bazı oyunlar çeşitli bulmacalar içerdiği için zihninizi canlandırmaya ve farklı bir şekilde düşünmeye de teşvik edebilir. Eğlenirken bazı bilgileri öğrenebilmenize de imkan tanıyan oyunlar, farklı beklentileri karşılayacak alternatifler içerir.

1- Yıkılmadım Ama Ayaktayım: Jenga

Jenga, yaşınız ne olursa olsun oynamaktan keyif alabileceğiniz oyunlar arasında bulunur. Heyecan seviyesinin yüksek noktalara taşındığı bir oyun olan Jenga, genel olarak tahtaların üst üste dizilmesinden meydana gelir. Bir kule inşa ederken onun yıkılmamasını sağlamanız gerekir. Oyunda tehlikeli bir şekilde dengelenen blokları devirmeden bir araya getirerek yukarı doğru taşımanız beklenir. Eğlence dozunun yüksek olduğu bu oyun, aynı zamanda dikkatinizi de yoğunlaştırmanız gereken aktiviteler arasında bulunur. Blokları doğru yere koyarak sıranızı devretmeniz ve rakibinizin yanlış bir hamleyle bütün blokları düşürmesini beklemeniz gerekir. Mükemmel parçayı bulmaya çalışırken her şeyi yıkabilir ve kendinizi arkadaşlarınızla bir kahkaha şöleninin içinde bulabilirsiniz.

2- Eskimeyen Klasik Bir Kutu Oyunu: Monopoly

Monopoly genel olarak şehirleri alma, ev ve otel kurma üzerine inşa edilen bir oyun olsa da kendi içinde pek çok alternatifi bulunur. Fast-food restoranlarından ülkelere kadar uzanan farklı seçeneklere sahip olan Monopoly, uzun yıllardır oyun kutuları piyasası içinde önemli bir yere sahiptir. Hasbro Monopoly La Casa De Papel gibi ünlü dizileri de içeren oyun, sevdiğiniz yapıtlarla oyun oynamanızı mümkün hale getirir. Genel olarak Monopoly’de oyuncular arazileri almaya ve arazilerini geliştirmeye çalışır. Bu sırada çeşitli kartlar çekerek bazı görevleri yapması da gerekebilir. Geliştirdiğiniz arazileri diğer oyuncular ziyaret ettiğinde ise gelir elde etmeye başlarsınız. Bu oyunda bütün paranızı kaybetmeniz de bir anda zengin olmanız da oldukça olasıdır. Arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirirken stratejik hamlelerle arazilerinizi geliştirebileceğiniz bu oyun, uzun yıllardır piyasa içinde herkesin takdirini kazanan seçenekler arasında bulunur. Zarlar üzerinden oynana ve şansın da ilerleme üzerinde etkisi olduğu Monopoly, oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız oyunlar arasında bulunur.

3- Kalabalık Grupların Kutu Oyunu: Tabu

Tabu, bir parti oyunu olarak da nitelendirilebilir. Kalabalık grupların bir araya gelerek rahatlıkla oynayabileceği Tabu’da bir kişi sınırlaması yoktur. En az iki kişilik gruplara ihtiyaç duyan oyun, Monopoly gibi kutu oyunları içinde önemli bir yere sahiptir. Monopoly gibi farklı türleri olsa da Tabu genel olarak bir kelime oyunudur. Oyuncular, bir kart çekerek başlar ve grup arkadaşlarına gördüğü kelimeyi anlatmaya çalışır. Her kelimenin altında beş tane kullanılması yasak olan kelimeler yer alır. Bazı Tabu oyunlarında ise çizim yapma gibi ek bölümler de bulunur. Örneğin, Hasbro Tabu XLhem çizim hem de kukla içeren bir türüdür. Rakipler karttaki kelimeleri takip ederek yasaklı sözcükleri kullanmadığınızdan emin olur. Bununla beraber sınırlı bir süre içinde anlatabileceğiniz kadar kelimeyi grubunuza bildirmeniz gerekir. Her kart bir puan ve her hata bir kahkaha bombasına neden olabilir.

4- Farklı Bir Kutu Oyunu: Kontrolünü Kaybetme

Kutu oyunları içinde farklı bir yere sahip olan Hasbro Kontrolünü Kaybetme, baskı altındayken sakin kalabilme yetinizi test eder. Sıradaki yarışmacı başına oyunun özel olarak tasarladığı nabzınızı ölçen bir başlık geçirir. Kutunun içinden de üç tane zar çıkar. Dört kişilik grupta başlığı takmayan diğer kişiler eline zarı alır. Zarda şarkı söyle, kollarını çırp, yüksek ses çıkar, osuruk sesi çıkar, egzersiz yap ya da kollarını çırp benzeri yapılması gereken şeyler yazar. Zardan çıkan hareketleri rakipleriniz yaparken sizin sakin bir şekilde kalmanız gerekir. Sakinliğinizi de kafanıza taktığınız başlık ölçer.

5- Korsan Temalı: Risk Junior

Risk Junior, herkes tarafından rahatlıkla oynanabilecek bir yapıdadır. İlgi çekici bir korsan temasına ve renkli bir atmosfere sahip olan oyun, kalabalık gruplarını ilgisini çekmeyi başarır. Bu oyunda amaç, kazanmak için en fazla ganimeti toplamaktır. Oyunun kurulumu hızlıdır ve 30 dakikadan daha kısa bir süre içinde oynanabilir. Stratejik oyunların çocuk sürümü olan Risk Junior, 5 yaş ve üzerinde olan kişilere hitap eder. 2 ile 4 kişilik grupların oynayabileceği bu kutu oyununda korsan gemisi jetonlarını tahtada hareket ettirerek hazine ve adaların kontrolünü ele geçirmeye çalışırsınız.

6- Noktaları Birleştir: Connect 4 Shots

Bu oyunda temel olarak 4 tane aynı renkli taşı bir araya getirmeniz gerekir. Deliklerden oluşan bir platforma sahip olan Connect 4 Shots, iki ya da daha fazla kişi tarafından oynanabilir. Bununla beraber bu bir araya getirme işlemini atış yaparak gerçekleştirmeniz gerekir. Bir basketbol platformunu andıran oyun, eğlenceli vakit geçirmek için idealdir. Aynı renkli topları ızgara üzerinde bir araya getirdiğiniz anda oyunu kazanabilirsiniz. Eğlenceli vakit geçirmek için ideal olan Connect 4 Shots, her yaş grubu tarafından rahatlıkla oynanabilir.

7- Stratejik: Neo 9 Taş / 3 Taş

9 taş olan oyun tablasında her köşesinde noktalar olan boşluklar bulunur. İki kişilik olan oyun, iki farklı renkte taş grubu içerir. Taşları dikey ya da yatay olacak şekilde bir araya getirdiğinizde rakibinizin taşlarından birini tablanın üzerinden kaldırabiliyorsunuz. Sonucunda rakibinizin iki tane taşı kalırsa da kazanmış oluyorsunuz. Basit bir oynayış tarzına sahip olsa da strateji gerektiren Neo 9 Taş / 3 Taş, keyifli vakit geçirmek isteyen kişiler için iyi bir seçenek haline gelir. 3 taş ise oldukça sade bir tasarıma sahiptir. Strateji temelli olan Neo 9 Taş / 3 Taş, soyut düşünme yeteneğini geliştirirken aynı zamanda kısa ve uzun vadede stratejiler oluşturma becerinizi de artırır.

8- Akrobatik: Twister

Twister da klasik partilerde oynanan kutu oyunları arasında yer alır. Oyun, zemine serilen bir mata sahiptir. Mat üzerinde 6×4 nokta dizisine sahip dört farklı renk bulunur. Her turda oyuncular için çarkta rastgele olarak renkler belirlenir. Oyuncuların ayakları ve elleri farklı renklerin üzerine gelecek biçimde yerleştirilir. En son ayakta kalan ise oyunu kazanır. Oldukça eğlenceli ve keyifli bir oyun olan Twister, kalabalık grupların sıklıkla tercih ettiği kutu oyunları arasında bulunur.

9- Tahmin Becerisi: Bil Bakalım Kim?

“Bil Bakalım Kim?”, kutu oyunları içinde oldukça eskidir. İki kişilik olan oyunda, herkesin önünde resimlerin olduğu kutucuklar bulunur. Rakibiniz aklından bir kişiyi seçer, evet ve hayır olarak cevaplanabilecek sorular sorarak o kişiyi tahmin etmeye çalışırsınız. Doğru soruları sorarak rakibinizin tuttuğu kişiyi kolaylıkla tahmin edebilirsiniz. Eğlenceli ve iletişimi güçlendiren bir oyun olan “Bil Bakalım Kim?”, her yaş grubu tarafından da rahatlıkla oynanabilir.

10- Kelime Tahtası: Scrabble

Scrabble da grupların en çok tercih ettiği oyunlar arasında bulunur. Her oyuncuya küçük bir tahta ve harfler verilir. Ortada ise üzerinde puanların yer aldığı küçük bir tahta bulunur. Oyuncular kelimeleri yerleştirerek en yüksek puanları almaya çalışır. Kutu oyunları içinde kelime bilgisini geliştiren ve harflerle oynama becerisini artıran Scrabble, eğlenceli vakit geçirmek için de idealdir. 2 ile 4 kişilik grupların oynayabileceği oyun, arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmenize yardımcı olur. Birbirinden farklı kutu oyunu içeren Turkcell Pasaj sayesinde aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz. Kutu oyunları fiyatları arasında bütçenizi zorlamadan eğlenceye uygun fiyatlarla erişebilirsiniz.

scrolltotop svg