Mobil Oyun Tutkunlarının Favori Oyunu LoL Wild Rift
Oyun

9 dk okuma

MOBA League of Legends, 2009 yılı sonbahar aylarında piyasaya sürüldüğü günden bu yana milyonlarca kişinin favori PC oyunlarından biridir. Uzun yıllardır en çok oynanan oyun listelerinin başında yer alan LoL, üzerinden yıllar geçse de hala popülerliğini korur. Ancak Riot orijinalinden 11 yıl sonra Wild Rift adında bir oyun daha yayınladı. Bu mobil oyun, League of Legends’ın tüm karakterlerini ve oynama şekillerini içerir, fakat tek fark, mobil versiyonu olmasıdır. Bunun yanı sıra mobil cihazlarda bilgisayar oyunu oynama fikri sizi korkutabilir, ancak Wild Rift mobile mükemmel entegre edilmiş bir versiyonudur ve League of Legends’ın PC versiyonundan çok daha erişilebilirdir.

Telefonlar için geliştirilen MOBA oyunları farklı derecelerde başarı elde etse de orijinal LoL’ün yerini tutmadı. Bu nedenle hayranları için kendi MOBA’sını geliştiren Riot, Wild Rift sayesinde hem PC hem de mobil olarak oynanabilecek bir LoL efsanesi sundu. Wild Rift kısaca LoL’ün mobil ve büyük ölçüde League of Legends’ın kompakt bir sürümüdür, ancak bundan çok daha fazlasıdır.

İşte bu küçük ve taşınabilir LoL Oyunu Wild Rift hakkında bilmeniz gereken her şey!

Wild Rift Nedir?

League of Legends: Wild Rift basitçe ifade etmek gerekirse LoL’ün cep telefonuna optimize edilmiş halidir. League of Legends’ta 5’er kişilik iki takım birbirine karşı yarışır. Her oyuncu, rakiplerinin beş şampiyonunu alt etmek için iyi bir kahraman kombinasyonu oluşturur. Bunun için ise yaklaşık 80 şampiyondan oluşan bir kadro arasından seçim yapar. Her iki takım da birbirlerinin kulelerini yok etmeye, daha güçlü olmak için çeşitli ejderhaları ve baronları yenmeye ve ardından rakibin Nexus’unu yok etmeye çalışır. Galip gelen taraf için oyun sonunda ekranda “Victory” ibaresi belirir. Özetle League of Legends Wild Rift, oldukça kolay ve hepsinden önemlisi daha iyi olacağınız ilginç bir strateji oyunu. Wild Rift’i anlamak son derece kolaydır, ancak ustalaşması zordur, bu yüzden oynamaya devam etmek kendinizi geliştirmeniz için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Öte  yandan gelişmeye devam etmek ve karakterinizi özgün bir şekilde geliştirmek için oyun pinleri ve dijital kodları tercih edebilirsiniz.

LoL ve Wild Rift Benzerlikleri

League of Legends’ın PC versiyonunun oyuncuları, Wild Rift’i oynamaya başladıklarında kendilerini tanıdık bir bölgede bulurlar. PC versiyonunda olduğu gibi hali hazırda kullandığınız Riot hesabınızla giriş yapabilirsiniz, ancak ekran adınız ve arkadaş listeniz dışında sahip olduğunuz hiçbir şey aktarılmaz. Sadece aynı hesapla giriş yapabilirsiniz ve bazen Ganimet sayfanızın ve rünlerinizin nerede olduğunu bulmak biraz zaman alabilir. Ancak yeni bir oyun olarak yeniden keşfetmeniz birkaç dakikayı geçmeyecektir. Ayrıca her şeyi yeniden öğrenme konusunda endişelenmenize gerek yok çünkü oyun büyük ölçüde LoL ile aynı. Rünler tamamen aynıdır ve bazı ögeler biraz farklı inşa edilmiş olsa da (özellikle botlar), efektler çoğunlukla PC varyantına benzer.

Wild Rift oynamaya başladığınızda hemen fark edilen şey, oyun hızıdır. PC’deki bir oyun ortalama otuz dakika sürüyorsa Wild Rift’te ortalama on ila on beş dakikada tamamlanır. Bunun nedeni, para kazanmanın PC’den daha hızlı olmasıdır. Wild Rift’te oyuncular ayrıca bir minyona son darbeyi vurmasalar bile para kazanabilir. Sadece ölüm anında yanında olmanız yeterlidir. Ayrıca 15. seviye, PC’deki 18. seviyeye kıyasla ulaşabileceğiniz maksimum seviyedir.

Bununla birlikte Wild Rift‘teki inhibitör eksikliği ve bu nedenle oyunun daha kısa sürmesi göze çarpan detaylardan biridir. Bir koridordaki son tareti yıktıktan sonra Süper Minyonlar şeklinde büyük bir destek alabilirsiniz. Saha da açıktır ve bundan sonra takım olarak yapmanız gereken tek şey, rakibin Nexus’unu yok etmektir.

Wild Rift Kahramanları

League of Legends‘ın yıldızları, savaşların yapıldığı oyun alanı olan Summoner’s Rift’in kahramanlarıdır. Bununla birlikte, Riot Games genel olarak LoL evreni için 150’den fazla kahraman yaratmıştır ve bunların neredeyse 80’i Wild Rift’tte yer alır. Riot, Wild Rift’e Lig oyuncularının aşina olduğu yeni şampiyonları da hızla eklemeye devam eder. Şampiyonlar genellikle Wild Rift’e, çeşitli zorluklarla onları hemen açmanıza izin veren özel bir etkinlikle gelir. Yani ne kadar çok oynarsanız, o kadar yeni kahramanları alabilirsiniz.

Şampiyonlar beş gruba ayrılır: Top, Mid, Jungle, ADC ve Support. En iyi şampiyonlar, savaşın ön saflarında yer almak isteyen oyuncular için esas olarak “Tank”lardır. Orta oyuncular ise genellikle büyülerle çok fazla hasar verebilen sihirbazlardır. Jungle oyuncuları genellikle taktik dehalarıdır, çünkü Jungle’da her iki yöne gidebilir ve birçok farklı oyun stilini benimseyebilirsiniz. ADC şampiyonları, daha uzun mesafeden çok fazla hasar vermek isteyen oyuncular içindir. Destek ise adından da anlaşılacağı gibi takıma destek olmayı seven oyuncuların oluşturabileceği takım şampiyonlarıdır. Hangi konuda usta olmak istediğinizi belirlemek ve size neyin uygun olduğunu görmek için Wild Rift’teki tüm pozisyonları birkaç kez denemeniz gerekebilir.

Ücretsiz Envanter ve Şampiyonlar

Wild Rift’in en güzel yanı birçok ücretsiz kozmetik eşya ve şampiyona sahip olmanızdır. Daha önce de belirtildiği gibi yeni şampiyonlarla birlikte gelen etkinlikleri oynayarak çok sayıda şampiyon elde edebilirsiniz, ancak örneğin yeni Arcane serisi için “Tema” etkinlikleri de mevcuttur. Bu etkinliklerle şampiyonlarınız için pozlar, profiliniz için portreler, ayrıca şampiyonlarınız için “Görünümler” ve çok daha fazlası gibi kozmetik ögeler kazanabilirsiniz. Etkinlikler, oyunda daha iyi olmanın yanı sıra esas olarak size çalışmanız için sürekli bir hedef verir. Hatta çoğu zaman aynı anda birden fazla etkinlik olur, böylece her oyundan sonra bir sonraki ödülünüze doğru ilerleyebilirsiniz.

Etkinlikler genellikle oyuna yeni bir şampiyon geldiğinde bir hikaye ile gelir ve genellikle bir dizi görevi tamamladıktan sonra o şampiyonu size verir. Yani düzenli olarak oynarsanız oyunun tüm yeni şampiyonlarını alabilirsiniz. Etkinlikler sayesinde görevleri tamamladığınızda ve genellikle kozmetik içerik aldığınızda her oyundan sonra elde ettiklerinizi tamamen ücretsiz olarak görebilirsiniz. Etkinlikler, Wild Rift’in önemli bir gücüdür ve görünümler, pozlar veya diğer kozmetik ögeler sayesinde oynanabilir şampiyonlarınızın daha da harika görünmesini sağlar.

Wild Eift Nasıl Oynanır?

Wild Rift, mobil cihazlar için optimize edilmiştir. Bu nedenle PC sürümünden Wild Rift’e kolayca geçiş yapabilirsiniz, ancak yeni oyuncuların öğrenmesi de kolaydır. Oyun minyonlara son vuruş yapmanıza yardımcı olur ki bu her oyunda para kazanmak için yapmanız gereken şey ve aynı zamanda büyülerinizi yapmanızı da kolaylaştırır. Öte yandan herkes, League of Legends oyunu için çok eski bir sözün geçerli olduğunu bilir: öğrenmesi kolay, ustalaşması zor. Oyunun kurulumu aslında çok basit: havalı bir şampiyon seçip mümkün olduğunca çok rakip öldürürsünüz ve sonunda rakiplerin tabanını düzleştirmek için kuleleri yerle bir edersiniz. Ancak deneyimli oyuncular, bir LoL oyununda çok daha fazlası olduğunu bilir. Bunun için iletişimi, konumlandırmayı, zamanlamayı ve rol dağılımını düşünmeniz gerekir. League of Legends’ta her şey ayrıntılarda gizlidir ve üst düzeydeki en küçük hatalar, oyunda tam bir geri dönüşe neden olabilir.

İki parmağınızı ekrana yerleştirdikten sonra oldukça kolay yönetilebilen Wild Rift’in kullanıcı dostu arayüzü sayesinde tüm ihtiyaçlarınız her zaman parmaklarınızın altında ve mobil FPS oyunları arasında oldukça popüler. Ancak mobil olarak oynanabilse de PC versiyonu da mevcut. Bu nedenle Wild Rift oyununu dilediğiniz yerden oynayabilirsiniz.

scrolltotop svg