Xiaomi Mix Fold 2 ve Tüm Detayları
Android

11 dk okuma

Dünya çapında katlanabilir telefonlar, gün geçtikçe daha fazla dikkatleri üzerinde toplamaya başlıyor. Bu sebeple telefon endüstrisinin hızlı ilerleyişi sonucunda birçok kişinin ilgisini çeken katlanabilir telefonlar, işlevselliği ve kullanıcılarına sunduğu avantajlarıyla öne çıkar. Her yönden geliştirilmiş ve piyasa içinde önemli bir yere gelmiş Xiaomi Mix Fold 2 ise teknik detaylarıyla kullanıcılarının beklentilerini karşılamayı başarır. Önceki modeline göre neredeyse yeniden tasarlanan ürün, ince tasarımı ve güçlü kamera sistemiyle sınıfının önemli cihazları arasında bulunur. Açıldığında bir tablet görünümü kazanan model, kullanıcılarının günlük hayatına fonksiyonellik kazandırır. Çarpıcı tasarımını teknik detaylarıyla güçlendiren ve her türlü işlemi rahatlıkla gerçekleştirmenizi sağlayan Mix Fold 2, Android telefonlar içinde farklılığını gösterir. Önceki modelde olduğu gibi kitap formunda içe doğru katlanan model, hem açık hem de kapalı olduğunda ince bir yapıya bürünür. Böylece tek elde bile rahatlıkla tutulabilir. Katlanabilir telefonlara giriş yapmak ve şık bir cihaza sahip olmak istiyorsanız modelin ayrıntılarını incelemeye başlayabilirsiniz.

Başarılı Ekran Tasarımıyla Xiaomi Mix Fold 2

Xiaomi Mix Fold 2 ekran özellikleri ile kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmayı başarır. Cihaz kapalı konuma getirildiğinde 6.56 inç, açıldığında ise 8.02 inç boyutunda bir ekrana kavuşur. Aynı zamanda kapalı olduğunda simetrik bir görünüm kazanması ve kapalı ekranlar arasında boşluk kalmaması görsel olarak da ürüne hoş bir hava kazandırır. AMOLED teknolojisiyle üretilen ekranlar, yüksek çözünürlüğüyle de kalite standartlarını karşılamayı başarır. Telefonu kapattığınızda karşınıza çıkan ekranın çözünürlüğü 1080×2520’dir ve FHD+ standardındadır. Ayrıca 418 PPI piksel yoğunluğuna sahip olan ekran, ayrıntıları rahat bir şekilde görmenizi mümkün hale getirir. 21’e 9 ekran gövde oranı sayesinde de Xiaomi Mix Fold 2, film ya da dizi izlerken görüntüleri ekrana sıkıştırmadan doğal bir şekilde oynatır. 120 Hz yenileme hızına sahip olan ekran, oyun oynarken ya da sosyal medyada gezinirken akıcı bir deneyim elde edilmesini mümkün hale getirir. Corning Gorilla Glass Victus ile korunması ise ekranın sağlamlığını artırır. Maksimum parlaklığın 1400 nit’e kadar artırılabilmesi sayesinde güneşin yoğun olduğu yerlerde parlama benzeri istenmeyen durumların önüne geçerek kullanıcı deneyimini artırır. Ön kameranın ekran içinde olması ise kullanım ekranın parçalanmadan pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar. Always-on Display olarak bilinen Sürekli Açık Ekran özelliğine sahip olan model, telefonun kilidini kaldırmadan saati ya da gelen bildirimleri görmenize imkan tanır. HDR10 özelliği ise ekranın doğal renkler kazanmasını sağlayarak görsel olarak tatmin edici sonuçlar elde edilmesini mümkün kılar.

Telefon açıldığında ortaya çıkan ekran da benzer şekilde başarılı özellikleri ile kullanıcılarına avantajlar sağlar. 8.02 inç boyutunda olduğu için bir tabletle benzer bir deneyim sunar. Büyük ekran, özellikle video izlerken kullanıcılarına iyi bir deneyim sunar. 1914X2160 piksel çözünürlüğe ve 359 PPI yoğunluğa sahip olan ikinci ekran, net ve keskin görüntüler elde edilmesini sağlar. Öbür ekranla aynı şekilde HDR10+ özelliğine sahip olduğu için renkleri doğal bir şekilde üreterek her ayrıntıyı kolaylıkla gözlemlemenize imkan tanır. 1300 nit parlaklığa kadar çıkabilmesi ise cihazı her ışık koşulunda rahat bir şekilde kullanmanızı mümkün hale getirir. Flexible OLED olarak isimlendirilen ekran, esnek plastik yapısı sayesinde bükülürken çizilme benzeri durumların yaşanmasının önüne geçer. Aynı zamanda ekranın ince bir yapıda olmasını sağlayan teknoloji, büyük bir telefon olmasına rağmen cihazın hantal bir görünümden uzaklaşmasını sağlar. Çoklu görevler için özel olarak geliştirilen büyük ekran, aynı anda birden fazla uygulama üzerine istediğiniz işlemi yapmanıza imkan tanır. Bölünmüş ekran özelliğini kullanarak bir tarafta içerik izlerken diğer tarafta Word üzerinde yazı yazabilirsiniz. Özellikle aynı anda iki uygulamayı kullanmanız gerektiğinde büyük ekranın avantajlarını görebilirsiniz. Android telefonlar içinde ekran özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken cihaz, büyük telefon kullanmak isteyen kişiler için iyi bir seçenek haline gelir.

Güçlü Performansıyla Öne Çıkan Xiaomi Mix Fold 2

Ekran detaylarının yanı sıra Xiaomi Mix Fold 2 özellikleri ile de kullanıcılarına avantajlar sunmaya devam eder. Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setine sahip olan model, hem CPU hem de GPU tarafında verimli sonuçlar ortaya koyar. Ana işlemci bir tane 3.2 GHz çekirdekten oluşur. Yardımcı işlemciler ise 3 tane 2.8 GHz ve 4 tane 2.0 GHz çekirdekler içerir. Verileri dengeli bir şekilde dağıtan Octa Core yapısı sayesinde Xiaomi Mix Fold 2, çoğu işlemi zorlanmadan gerçekleştirmenizi mümkün hale getirir. Yonga setiyle uyumlu bir şekilde çalışan Adreno grafik işlemci, cihazın üç boyutlu görselleri başarılı bir şekilde yeniden üretmesini sağlar. Böylece Xiaomi Mix Fold 2, günlük hayatta oyun oynamaktan hoşlanan kişiler için iyi bir seçenek haline gelir. 4 nm olan CPU teknolojisi, kısa mesafesi sayesinde verileri hızlı bir biçimde aktararak cihazın daha güçlü bir performans ortaya çıkarmasını sağlar. Milyarlarca transistör küçük bir alana entegre edildiği için enerjiden tasarruf da elde eden model, hem CPU hem de GPU’da önemli iyileştirmelere imza atar. Ultra ince akıllı telefon teknolojisine sahip olan Xiaomi Mix Fold 2, kullanıcılarına yüksek hız ve güvenli performans sunmayı başarır.

Cihazın bütün sistemi 12 GB RAM ile desteklenerek güç kazanır. 3200 MHz frekansa sahip olan dahili bellek hafızası, telefonda aynı anda birden fazla uygulamayı akıcı bir şekilde çalıştırmanızı sağlar. Arka plan uygulamalarının telefon performansını engellemesinin önüne geçerek cihazı daha işlevsel hale getirir. Xiaomi Mix Fold 2 dahili depolama alanı ile de kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam eder. 256 GB ya da 512 GB olmak üzere iki farklı hafıza tipine sahip olan telefon, istediğiniz programı alan problemi yaşamadan indirmenize olanak tanır. Xiaomi Mix Fold 2 batarya özellikleri konusunda da sınıfındaki cihazlar içinde öne çıkar. Çift hücreli olan batarya, yazılımla beraber desteklenerek günlük hayatta uzun süreli bir pil ömrü elde edilmesini sağlar. 4500 mAh kapasiteli pil, gücü dengeli bir şekilde kullandığı için başarılı sonuçlar ortaya çıkarır. Ayrıca 67W gücünde hızlı şarj desteğine sahip olan cihaz, kısa süre içinde pilini günlük hayatınızı idare edecek seviyelere çıkarmanızı sağlar. Yüksek güç sayesinde kısa süre içinde yüksek pil seviyelerine ulaşılmasını mümkün hale getirir. Aynı zamanda cihazın pili, ikinci nesil bor nitrüs ısı yayma filmi ile kaplandığı için telefonda aşırı ısınmalar olmasının önüne geçer. Sunduğu özelliklerle Mix Fold 2, Xiaomi telefonlar söz konusu olduğunda donanım özellikleriyle standartları karşılayan modeller arasında bulunur.

Şık Tasarımı ve Güçlü Kamera Sistemiyle Xiaomi Mix Fold 2 Modeli

Xiaomi Mix Fold 2, katlanabilir telefonlar için şık görünümüyle öne çıkar. Sağlamlaştırılmış menteşeler sayesinde dayanıklılığı arttırılan model, gövde yapısıyla da dikkatleri üzerinde toplar. Su damlası olarak isimlendirilen menteşe, karbondan üretildiği için dayanıklılık konusunda beklentileri karşılar. Cihazın eni 73.9 mm ve boyu 161.6 mm’dir. Açıldığında ise eni 144.7 mm’ye çıkar. Kapalı hale getirildiğinde kalınlığı 11.2 mm iken açıkken 5.4 mm’dir. Katlanabilir telefonlar içinde inceliğiyle öne çıkan model, kaliteli menteşeleriyle ekranları başarılı bir şekilde birbirine bağlar. Bununla beraber 262 gram ağırlığında olması da cihazın öne çıkan tarafları arasında bulunur. Ayrıca Xiaomi Mix Fold 2 renk seçenekleriyle de herkesin beğenisini kazanmayı başarır. Altın ve siyah olmak üzere iki farklı renge sahip olan cihaz, zarafeti asil çizgilerle harmanlayarak hoş bir görünüm kazanır. Her iki modelde menteşe rengi arka kapakla uyumlu hale getirildiği için cihaza bütün bir hava katar. Bununla beraber parmak izi sensörü yan taraftaki açma kapama tuşuna entegre edildiği için cihazın arka kapağı bütün bir görünüme sahiptir.

Xiaomi Mix Fold 2 kamera konusunda da standartları karşılar. 50 MP çözünürlüğünde yedi elementli bir lense sahip olan ana kamera, ortamın ışığını başarılı bir şekilde alarak her yerde fotoğraf çekmeyi mümkün hale getirir. Leica’nın profesyonel optik lensini içeren ana kamera, çekim kalitesini artırarak elde edilen karelere netlik kazandırır. Flicker sensör ise çekim sırasında el titremelerini ortadan kaldırmak için özel olarak geliştirilir. Daha yüksek algılama doğruluğu ve daha geniş algılama aralığı sayesinde hareket halinde daha rahat bir şekilde çekim yapmanızı sağlar. PDAF, HDR ya da otomatik odaklama gibi ek özelliklerle donatılan kamera, F/1.8 diyafram aralığı sayesinde başarılı sonuçlar ortaya çıkarır. 4320p Ultra HD 8K çözünürlüğünde video çekebilmesi de cihazı içerik üreticileri için çekici hale getirir. Dolby Vision kayıt özelliği, profesyonel videolar çekmenize yardımcı olur. 123 ºC’lik açıyı tek bir kareye sığdırmayı başaran ikinci kamera ise 13 MP çözünürlüğüyle geniş alanları başarılı bir şekilde çekmenizi sağlar. 8 MP çözünürlüklü üçüncü kamera, telephoto, otomatik odaklama, PDAF ve 2 kata kadar optik zoom yapabilmesi sayesinde yakın plan çekimlerde istenilen sonuçların elde edilmesini mümkün kılar. 20 MP çözünürlüklü ön kamera, 1080P çözünürlüğünde video çekebilmesi ve portre modu desteğiyle özçekimlerinize kalite kazandırır.

scrolltotop svg