Oyunlardan Uyarlanan En İyi Filmler
Film Önerileri

9 dk okuma

Oyunlar, sihrin gerçekleşmesi için oyunculardan hep bir hareket bekler. Ancak filmlerde yalnızca izlemeniz gerekir. Tüm oyunlar yalnızca iki saatlik bir filme uyarlanamaz. Sabit bir anlatıya aktif bir oyun duygusu vermek inanılmaz derecede zordur. Ancak bazı istisnalar elbette vardır.

Gelin, dünyanın şimdiye kadar gördüğü en iyi film uyarlamalarına hep birlikte bakalım…

Dedektif Pikachu

Bakın burada ne var: En tatlı oyun uyarlaması film. Video oyununun ilham verici hikayesinden uyarlanan film, taze ve canlı bir hikaye sunar. Film, Ryan Reynolds tarafından seslendirilen tüylü küçük sarı adam Pikachu ve birlikte çalıştığı 21 yaşındaki Tim Goodman’e odaklanır. Parlak görselleri ve tutarlı bir şekilde oluşturulmuş hikayesi, Pokemon ve insanların yan yana yaşadığı nerdeyse gerçekçi olan bir dünyaya hayat verir. Ryan Reynolds ve Justice Smith’in şaşırtıcı derecede etkili komedisinden büyük ölçüde yararlanır. Gerçekçi görünen bir Pikachu hayal edin. Çok tatlı değil mi? Komedi bir olay örgüsünü iletişimde zekice bir bakış açısıyla birleştiren Dedektif Pikachu, eğer eğlenceyi ve şirinliği bir arada istiyorsanız tam size göre!

Werewolves Within

Ana temayı herkesin kılık değiştirmiş canavar olabileceği küçük bir grup oluşturur. Filmde orman Korucusu Finn, Beaver Field’a gelir ve bir fırtına kopar. Jeneratörleri sabote edilir ve bir, iki ceset ortaya çıkar. Tüm bunlar yüzünden grup paranoya ve şüpheye teslim olmaya başlar.

Sam Richardson, Finn rolünü eşit derecede komik ve sevimli kılmayı başarır. Bir kar fırtınası sırasında bir kabinde mahsur kalan bir grup insanın aralarından kimin kurt adam olabileceğini bulmaya çalışması eğlenceli bir hal alır. Filmi yöneten Josh Ruben, kimin et yiyen bir canavar olabileceğini bulmakta orijinalini aratmayan tüm özellikleri neredeyse yakalamayı başarır. Oyunu çok bilinmese de filmi ayrıntılarıyla ve oyunculuklarıyla katilin kim olduğunu merak ettiren bir çekiciliğe sahiptir.

Hem kahkahalar hem de şüpheli davranışlar sergileyen eğlenceli bir oyuncu kadrosuyla film o harika hissi yakalar. Eğlence ve oyunlarla dolu bir komedi korku filmi izlemek istiyorsanız Werewolves Within’e mutlaka bir şans vermelisiniz.

Resident Evil

Sadece oyunun çeşitli unsurlarını yakalamakla kalmayıp aynı zamanda en başarılı korku filmi serilerinden birini başlatır. Resident Evil serisi aslında kıyamet sonrası bir çabadır. Zombileşmiş insanlar ve canavarlar arasında edilen ateşler, atılan tekme ve yumruklar filme eğlence ekler.

Milla Jovovich, hafızası zayıf ama güçlü dövüş becerileri olan bir kadın olan Alice olarak karşınıza çıkar. Filmlerdeki kalıcı lider rolü onu bir tür ekran ikonu haline getirir.

Yönetmen Russell Mulcahy, aksiyon vuruşlarıyla filmin hareketli kalmasını sağlar. Bu enerjiyi, ağırlıklı olarak geçmiş hikayeye ve anlatıma güvenmek yerine işleri ileriye taşımak için kullanır. Hikaye olması gerekenden daha mı yoğun? Evet, zaten onu, bu yüzden beş devam filmi takip eder. Çoğu insan en az bir Resident Evil filmini sever ve net bir favori yoktur. Film, her biri bir kurşun yağmuru, bir alev duvarı ya da bir su dalgasında yok edilmek üzere tasarlanmış yeni bir oyun alanı sunan, özenle hazırlanmış bir setten diğerine gangsterler gibi hareket eder.

Rampa

Belki de genç okuyucuların çoğunun bilmediği Rampage video oyunları, çeşitli platformlarda birden fazla devamı olan atari oyunlarıdır. Oyunda, oyuncular ikonik dev canavarlar pozisyonunda bulunur. Oyunun tüm amacı, mümkün olduğu kadar çok yıkım yaratmaktır. Her şey 1986’da başlar ve 2000’lerin ortalarına kadar devam eder.

Filmde de her şeyin kaos ve yıkımla ilgili olduğu unutulmaz. Yönetmen Brad Payton ve filmin dört ünlü yazarı, gişe rekorları kıran filmlerine takdire şayan bir enerji getirir. Filmi yöneten Brad Peyton ve başrol oyuncusu Dwayne Johnson, eğlenceli sekanslarla ve zaman zaman şiddetli sahnelerle inişli çıkışlı bir hikaye üretmeyi başarırlar. Ek karakterler de eğlenceli tonlar ekleyerek üzerlerine düşeni yaparlar.

Sessiz Tepe

Oyun, korku odaklı, görünüşte terk edilmiş bir kasabada dolaşırken bir hayatta kalma oyunudur. İyi bir oyuncu kadrosu ve manzaralarıyla Silent Hill oldukça iyidir. Film, oyunun ortamı kadar izleyicinin zihnine sızan orijinalinden alınmış duyguyu besler.

Silent Hill, enfes atmosferi ve gerilim ile şiddetin kusursuz karışımı hakkındaki tüm dikkat çekici özellikleriyle oyuna son derece sadıktır. Bir oyun olarak Silent Hill herkes için uygun değildir, tıpkı filminde olduğu gibi.

Roger Avary’nin senaryosu kült, yaratıklarla dolu dünyaya eğilir. Görseller ve canavarlar da dâhil olmak üzere tekrar tekrar unutulmaz vuruşlar sunar. Silent Hill ilgi çekici bir hikâye anlatır. Kuralların veya mantığın olmadığı bir dünyada kaybolmanın o nadir hissini yakalar. Yaratıcı yaratık tasarımlar ve terör hayranları için görsel bir şölen yaratır. Bu da onu listede yukarı çekmeyi başarır.

Mortal Kombat

Film, yalnızca dövüş sahneleri için bile listede bir yer hak eder.  Tüm savaşçılar, sadece bir sahada dövüşen figürler olarak değil, kendilerinin özgün versiyonları olarak gösterilir. Mortal Kombat serisini tanımlayan şey, tonlarca kan, şiddettir ve film bundan çekinmez. 90’lı yılların ruhu bu filmde tüm gücüyle hissedilir. Serinin özünü mükemmel bir şekilde yakalayan Mortal Kombat, seyircisini tanır. Filmde aksiyon hızlı ve tempoludur, asla sıkıcı değildir. Dövüş serilerinin hayranıysanız, sadece beyninizin bağlantısını kesmek ve bazı acımasız ölümlerle rahatlamak istiyorsanız bu film tam size göre.

Kirpi Sonic

Film, şimdiye kadar gördüğümüz en iyi canlı aksiyon animasyon filmlerinden biridir. Sonic’in sunulma şekli, bu uyarlamayı izlemeyi eğlenceli yapan şeydir. Ben Schwartz’ın coşkulu seslendirme çalışması ve Jim Carrey’nin onu Dr. Robotnik rolüyle canlandırması ile izleyicilerin beğenisini kazanır. Film, Sonic ve bir Montana şerifinin Robotnik’ten kaçmaya çalışmasını ve Sonic’in ikonik yüzüklerinin izini sürmeye çalışmasını konu alır. 2020’nin en yüksek hasılat yapan filmlerinden biri olan Kirpi Sonic, 2022’de vizyona girecek film serisinin ikinci bölümü ile mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer alır.

Tomb Raider

2013 yılındaki oyunun ayak izlerini takip eden Tomb Raider, yeni savunmasız bir Lara sunar. Tomb Raider’ın kesinlikle video oyunu filmleri içinde kritik bir yeri bulunur. Seri, son derece sinematik ve güçlü bir kadın liderliğindeki Indiana Jones tipi bir film serisini sunar. Alicia Vikander, 2018’de Tomb Raider’ın bu çok daha karanlık ve gerçekçi versiyonunda rol alır ve gerçekten başarılı olur.

Muhtemelen oyun serisini sevenler için filmi de ilginç olur. Aksiyon biraz karışık ama kesinlikle hırstan yoksun değildir. Bu da onu büyük bir aksiyon serisini başlatmak için asil bir girişim haline getirir.

Warcraft

World of Warcraft, tüm zamanların en sevilen video oyunu serilerinden biridir. Hayran kitlesi, geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Warcraft’ın görünümüne, hissine gerçek özen ve para harcandığı açık bir şekilde görülür. Yönetmen Duncan Jones, hem etkileyici hem de görsel olarak çekici savaşta orkları ve insanları içeren sekanslar hazırlar. Tıpkı oyunda olduğu gibi kaynakları burada da ana çatışmadır. Karakterler etkileyici ve tutarlı olmayı başarır.

Assassin’s Creed

Başrollerinde Michael Fassbender, Marion Cotillard ve Michael K. Williams’ın yer aldığı Assassin’s Creed, yıldızlardan eksik olmayan bir filmdir. Assassin’s Creed, iddialı görselleri ve karmaşık anlatılarıyla övülen son derece popüler bir oyunu alıp ona yatırım yapar.

15. yüzyıl İspanya’sında etkileyici görünen bu macera, seriye saygılarını sunan bir tarzla çevrilidir. Sevilen oyununun sadık bir uyarlaması gibi hissettiren bu aksiyon filminde Kurzel ve arkadaşlarını görmek de ilginç olabilirdi.

scrolltotop svg