Para Kazanabileceğiniz 5 Mobil Uygulama ve Özellikleri
Mobil

9 dk okuma

Dijital dünyanın yükselmesiyle beraber para kazanma yöntemleri de vücut değiştirir. Her ne kadar birçok farklı internetten para kazanma yolları olsa da zamanınızı ve emeğinizi doğru bir şekilde kanalize etmeniz önemlidir. Bazı uygulamalar üzerinde çok fazla vakit geçirmenize rağmen emeğinizin karşılığını almanız oldukça zordur. Para kazandıran mobil uygulamalar ile boş vaktinizi değerlendirirken aynı zamanda kendinize ek gelir de elde edebilirsiniz. Bazı uygulamalar basit görevleri takip ederek para kazanmanızı mümkün hale getirirken bazılarında sadece anket doldurmanız yeterlidir. Ek gelir elde etmenin giderek daha da önemli olduğu günümüz dünyasında para kazanabileceğiniz mobil uygulamalar ile günlük hayatınızı kolaylaştırabilir, ev ekonomisine destek olabilirsiniz.

1- Google Ödüllü Anketler

Herkesin fikrinin değerli olduğunu söyleyen Google, kullanıcılarına sadece anket doldurarak para kazanabilecekleri bir platform geliştirir. Uygulamada yaş, cinsiyet ve aylık gelir gibi bilgileri girerek dahil olduğunuz kitleye göre karşınıza çeşitli anketler çıkar. Hedef kitlenin ürün ya da hizmet hakkında düşüncelerini öğrenmek amacıyla kurulan uygulama, birkaç tane soruya cevap vererek ek gelir elde etmenize imkan tanır. Oldukça basit bir arayüze sahip olması da uygulamayı herkes tarafından kullanılabilir hale getirir. Her anket genellikle bir dakikadan az sürer. Ek olarak Google Arama mobil uygulamasını kullanıyorsanız karşınıza çıkan anket miktarı artabilir. Bununla beraber her ne kadar kişisel tercihinize kalmış olsa da uygulamaya konum verilerinize erişim izni vererek daha fazla anket alabilirsiniz. Pazar araştırmacılarına tam olarak nerede yaşadığınızı belirttiğinizde beklenen hedef kitleye girdiğinizi daha net bir şekilde anladıkları için size daha çok anket yollama olasılıkları da aynı yönde artar. Google Ödüllü Anketler, yanıtları anonim olarak bıraktığı için cevaplarınızın başka yerde görünme olasılığı da yoktur. Belirli bir kazanıma ulaştıktan sonra paranızı çekerek ek gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Sadece birkaç dakikanızı ayırarak bir dizi soruyu cevapladığınızda Google Ödüllü Anketler sayesinde ek gelir elde edebilirsiniz. Basit ve güvenilir bir para kazanma yöntemi arıyorsanız uygulamaya göz atabilirsiniz. Ayrıca bilmeniz gerekir ki bu uygulama ödemeleri PayPal üzerinden ya da Google Play ile verir. Sadece anket doldurarak oturduğunuz yerden para kazanmak istiyorsanız Google Ödüllü Anketler göz atabileceğiniz güvenilir uygulamalar arasında bulunur.

2- Yandex Toloka

Yandex Toloka, Google Ödüllü Anketler ile kıyaslandığında biraz daha farklı bir çalışma prensibine sahiptir. Siteye üye olduktan ve belirli görevleri tamamladıktan sonra karşınıza yeni işler gelmeye başlar. Görevler arasında bir siteye girerek iletişim bilgilerini ilgili yere doldurma, menüyü inceleyerek fiyat bilgilerini girme, yazım yanlışlarını düzeltme ya da görselleri inceleme bulunur. Bazen firma bilgilerini inceleyerek birbiriyle aynı olan verileri tespit etmenizi de gerektirebilir. Amazon gibi sitelerdeki arama sonuçlarını inceleyerek sorguyla karşınıza çıkan ürünün ne derece tutarlı olduğunu belirlemeniz de istenebilir. Bazı görevler ise Google Ödüllü Anketler ile benzer şekilde kişisel sorulardan oluşur. Daha yüksek ücretli görevler için çeşitli videolar çekmeniz istenebilir. Birbirinden farklı görevlerin yer aldığı Yandex Toloka’da dolar üzerinden kazanırsınız. Dolar kurunu avantaja çevirmek isteyen kişiler için Yandex Toloka iyi bir seçenek haline gelebilir. Görev ücretleri çok yüksek olmasa da kısa sürede yapılabilecek işlemler olduğu için ek gelir elde etmek istiyorsanız uygulama size hitap edebilir. Yandex Toloka, bilgisayarın otomatik olarak gerçekleştiremeyeceği, insan dokunuşunun gerekli olduğu görevler içerir. Basit bir arayüze sahip olması sayesinde ise ek bir bilgi gerektirmeden yapabileceğiniz sayısız göreve sahiptir. Bununla beraber uygulamada karşınıza çıkan görevler genellikle İngilizce’dir. Yabancı diliniz varsa daha rahat bir şekilde para kazanabileceğiniz bir platformdur. Yandex Toloka’ya herhangi bir ek ücret ödemeden kayıt işlemini başlatabilirsiniz. Uygulama ödemeleri Papara, Yandex Money, Paypal ve Skrill benzeri uygulamalar üzerinden yapar. Ödeme talebini oluşturduktan birkaç gün sonra paranızı alabilirsiniz. Talep oluşturmak için ayın belirli bir gününü beklemenize gerek yoktur.

3- Bounty

Bounty de Yandex Toloka ile benzer şekilde kullanıcılarına görevler verir. Yandex Toloka’dan farklı olarak bu görevlerden bazıları bir yere gitmenizi gerektirebilir. Örneğin, konumuza göre etrafınızdaki yerleri belirleyen uygulama sizden etrafınızda olan belirli bir markete gitmenizi isteyebilir. Markette belirli bir bölgenin fotoğrafını çekip uygulamaya yükleyerek para kazanabilirsiniz. Ayrıca gittiğiniz benzin istasyonlarındaki benzin fiyatlarının da fotoğrafını çekerek kazancınızı artırabilirsiniz. Gittiğiniz kafeler, bulunduğunuz mekanlar ve yakınında olduğunuz marketler aracılığıyla uygulama içindeki bakiyenizi artırabilirsiniz. Yakınınızda bulunan bir ilkokulun fotoğrafını çekmek, akaryakıt istasyonunu fotoğraflamak, operatörlerin paketlerini sorgulama ve ATM denetleme gibi pek çok farklı görevle karşılaşabilirsiniz. Gizli müşteri olarak nitelendirilen bu görevler, bulunduğunuz yerde ekstra bir işlem yapmadan pratik bir şekilde para kazanmanızı mümkün hale getirir.Yerli bir mobil uygulama olan Bounty, anket doldurarak da para kazanmanıza imkan tanır. Birkaç dakikalık kısa anketleri doldurarak bakiyenizi yükseltebilir, oturduğunuz yerden ek gelir elde edebilirsiniz. Pazar araştırma amacıyla kullanılan anketlerde isminiz görünmez. Bununla beraber Bounty, bazı ücretsiz uygulamaları indirmeniz karşılığında da para kazanabileceğiniz bir platformdur. Program içinde belirli uygulamaları indirmeniz ve bazen bazı oyunlarda istenilen seviyeye geldikten sonra da para kazanabilirsiniz. İstanbul merkezli olan girişim, ek beceri gerektirmeden sadece bir akıllı telefon sahibi olarak gelirinizi artırmanıza imkan tanır. Ödemeleri de herhangi bir bankada hesabınız varsa pratik bir şekilde alabilirsiniz. Uygulamaya isminizi, soyadınızı, kimlik numaranızı ve IBAN’ınızı girerek ödemelerinizi almaya başlayabilirsiniz.

4- Kuruş Kazanı

Kuruş Kazanı, oyun mantığıyla çalışan bir mobil uygulama olma özelliği gösterir. Pazartesiden pazartesiye ödeme alabileceğiniz uygulama, basit matematik işlemlerini yaparak bakiyenizi artırmanıza imkan tanır. Uygulamada karşınıza 10 tane matematik sorusu çıkar. Çarpma, bölme, toplama ya da çıkartma gibi temel matematik işlemlerinin yer aldığı uygulama, 10 sorunun hepsine doğru bir şekilde cevap verdiğinizde bakiyenizi 1 kuruş artırır. Saat 13:00 ile 14:00 arası ise kazançlar 2 kuruşa yükselir. Bununla beraber her 4 soruda 1 karşınıza reklam çıkar. Videoya tıklamazsanız sistem size kazancınızı yansıtmaz. Uygulama, kullanıcılarına günlük olarak da 100 deneme hakkı sunar. Ayrıca her işlem için de 10 saniyelik süre verir. 10 saniye içinde karşınıza çıkan matematik sorusunu doğru bir şekilde cevaplamanız beklenir. Kuruş Kazanı’ndan paranızı çekebilmek için Papara hesabınızın olması gerekir. 5 liralık bakiyeye ulaştığınız zaman ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Ödeme isteği göndermek için isminizle Papara hesap numaranızı yazmanız yeterlidir.

5- Foap

Foap da akıllı telefonu olan herkesin kolaylıkla para kazanmasına yardımcı olan bir mobil uygulama olma özelliği gösterir. Foap, temel olarak çektiğiniz fotoğrafları uygulamaya yükleyerek para kazanmanızı mümkün hale getirir. Uygulama içinde şirketlerden belirli türde fotoğraflar talep edilebilir ve doğru şekilde çekim yaparsanız kazancınızı artırabilirsiniz. Uygulama, şirketlerin bir görselde tam olarak ne istediğini ayrıntılı bir şekilde anlattığı için çekimlerinizi iyi bir şekilde yapabilirsiniz. Bununla beraber daha önce çekmiş olduğunuz fotoğrafları uygulamaya yükleyerek de para kazanabilirsiniz. Yüklediğiniz fotoğraflar satın alındığı takdirde bakiyenize yansır. Para çekme aşamasına geçmek içinse bakiyenizin 5 dolar olması gerekir. Dolar üzerinden para kazandıran Foap, bu yönüyle en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alır. Ama Foap ödemeleri sadece PayPal üzerinden gerçekleştirir. Eğer paranızı temin edebileceğiniz bir PayPal hesabınız yoksa sistemdeki bakiyenizi çekmeniz oldukça güçtür.

scrolltotop svg