Playstation 5’e 2022’de Gelecek Yeni Oyunlar
Oyun

9 dk okuma

Playstation çok sayıda oyuncu tarafından kullanılan bir oyun konsoludur. İçerisinde tıpkı bir bilgisayar gibi donanımlar bulundurduğundan konsolu, oyunları akıcı ve sorunsuz bir şekilde oynatabilmesini sağlar. Oyuncular Playstation oyunlarına oyun kolları ve çeşitli ekipmanlarla da eşlik edebilirler. Bu ekipmanlardan biri olan Playstation VR gözlükleri de son yıllarda oyuncular tarafından yaygın olarak kullanılanlar arasındadır. En son çıkan Playstation 5 modeli serinin bir önceki modellerine nazaran çok daha gelişmiş özellikler sunar. Son teknoloji donanımlarıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye çıkaran Playstation 5 duyurulduğundan beri birçok oyun üretilmiştir. Normal şartlarda 2021 yılında yayınlanacak olan bu oyunlar pandemi ve Playstation 5’in geç duyurulması nedeniyle 2022 yılına ertelenmiştir.

Çok sayıda PlayStation 5 oyunu 2022 yılında oyunculara sunulur. Playstation 5 oyunları, konsolunuzun çeşidine göre, eğer konsolunuz CD disk ile çalışıyorsa oyunun diskini alarak veya konsolunuz dijital versiyonsa oyunu Playstation Market üzerinden indirerek oynayabilirsiniz. 2022 yılında çıkacak olan yeni PS5 oyunlarından bazıları Turkcell Pasaj’da satışa sunulacaktır. Şimdiden oyunseverleri heyecanlandıran bu oyunlara gelin birlikte göz atalım:

Horizon Forbidden West

Henüz 18 Şubat 2022 tarihinde piyasaya sürülmüş bu oyun, son yılların en çok beklenen aksiyon-rol yapma PS5 2022 oyunları arasında yer alır. Horizon Forbidden West oyununda Aloy karakteri, kendi kökeninin ve ailesinin soyunun tehlike altında olduğunu fark eder. Bunun yanında, çeşitli karanlık tehlikeli teknolojiler, dünyayı hızlı bir şekilde yok oluşa doğru sürükler. Cesur ve gözü pek Aloy, bütün bunları durdurmak, kendisini, ailesini ve dünyayı kurtarmak için elinden geleni yapar.

Aloy bu güçlü tehlikeleri engellemek için çabalamaya devam ederken, Horizon Zero Dawn’ın sonunda gerçekleşen olayların ardında bıraktığı esrarengiz gizemleri çözmesi gerektiğini fark eder. Dünyayı ve ailesini kurtarmak için Batıya doğru yola çıkan Aloy birçok yeni makineyle ve kabileyle tanışır. Bu sırada Batının yabancı tehlikeleri Aloy için bir tehdit oluşturmaya başlar.

UNCHARTED: Legacy of Thieves Koleksiyonu

PlayStation 5’te çıkacak oyunlar listesinde üst sıralarda yer alan ve ilgiyle beklenen, önceki oyunlarıyla oyuncuların ilgisini ve beğenisini kazanan UNCHARTED yeni ve bambaşka bir aksiyon serüveni ile geri döner. Sinematik bakış açılarını felsefik kuramlarla katıştırarak özgün bir oyun deneyimi sunan UNCHARTED: Legacy of Thieves Koleksiyonu hazine avcılarından antik serüvenlere kadar birçok eğlenceli ve gizemli konuyu ele alır. Zorlu bulmaca çözme ve hedef bulma bölümleri içeren UNCHARTED’ın bu yeni oyunu Nathan Drake ve Chloe Frazer’ın dünyayı dolaşırken karşılaştığı zorlukları ele alır. İkili güçlerini birleştirerek dünyayı dolaşırken, aynı zamanda çeşitli ve yabancı düşmanları ile başa çıkmak zorunda kalır. Bu sırada Nathan ve Chloe kendi duygu dünyalarına daha büyük ve yakın bir pencereden bakmaya başlar.

Elden Ring

Game of Thrones dizisi ile bütün dünyadan üne kavuşan yazar George R. R. Martin ve Hidetaka Miyazaki’nin bir araya gelerek yazdığı, PS5’e gelecek oyunlar arasında yer alan ve ilgiyle beklenen Elden Ring, 25 Şubat 2022’de piyasaya sürülen bir aksiyon ve rol yapma oyunudur. Oyunun üreticisi FromSoftware firmasının diğer oyunlarının dünyalarından da unsurlar içeren Elden Ring birçok sevilen oyun evrenini tek bir dünyaya sıkıştırır.

Oyuncular Elden Ring evreninde diğer oyunlardan tanıdık görevler yaparken aynı zamanda yeni ve gizemli dünyalara adım atar. Yeni ve özgün savunma teknikleri ile öne çıkan Elden Ring 2022 yılının en çok beklenen PlayStation 5 oyunları arasında yer alır. Gerçek bir efsaneden esinlenmiş bu destansı ve epik hikaye, Land Between dünyasında oyuncuları bir Elden Lord olmaya ve kendilerini bulmaya çağırır.

God of War Ragnarök

God of War oyun serisinin 5. sürümü olan God of War Ragnarök, 2022’nin en çok beklenen PlayStation 5 oyunları arasında yer alır. SIE Santa Monica Studio tarafından 2022 yılında piyasaya sürülen God of War Ragnarök dünyayı kurtarmak için elinden geleni yapan Kratos ve Atreus’un maceralarına odaklanır. Asgard kuvvetleri büyük ve kapsamlı bir savaşa hazırlanır. Bu savaş, bir kehanete göre, dünyanın sonun getirecek, sonsuza kadar bütün canlıları yok edecek bir savaştır. Kratos ve Atreus, bunu durdurmak için, 9 Diyar’dan her birine giderek, görevleri tamamlamak zorundadır. 9 Diyar’da bulunan gizli ve esrarengiz canavarlardan İskandinav tanrılarına kadar birçok mistik unsur oyunda çarpıcı ve etkileyici manzaralarla, grafiklerle sunulur.

Gran Turismo 7

Aksiyon dolu rol yapma oyunlarından oldukça farklı olarak, bir ‘rol yapma araba yarışı’ oyunu olan, PS5’te çıkacak oyunlar koleksiyonunda yer alan Gran Turismo 7, birçok fantastik pisti çeşitli yarış arabasıyla sunar. Gerçek bir fiziksel yarış simülatöründen eksik kalmayan bu oyun, oyun deneyimini bir üst seviyeye çıkaracak farklı özellikleri ile sunulur. Real Driving Simulator ustalaştığı yarış oyunu alanında fantezi dünyasına arabalar ve yarış pistleri aracılığıyla yakın bir pencereden bakar.

Çevrimiçi sezonluk etkinlikleriyle dünya çapındaki bütün oyuncuları interaktif bir etkileşime davet eden Gran Turismo bireysel sürüş deneyimini farklı ve modern unsurlarla yeniden tanımlar. 420’den fazla hem şık hem modern hem de klasik araba içeren Gran Turismo 7 dinamik hava koşulları ve inanılmaz detaylarıyla yarış simülasyonu teknolojisinin ulaştığı etkileyici noktaya parmak basar.

Gotham Knights

Batman etkileyici pelerini ve yetenekleriyle Gotham Şehrini bütün tehlikelere karşı korur. Yıllar boyunca Gotham Şehrine bulaşan birçok katil ve azılı suçlu, Batman’ın güçlü yetenekleri ile karşılaşır. Gotham Şehri Batman sayesinde huzurlu ve sakin bir hayat sürer, fakat Batman ölür. Bu noktadan sonra Gotham Şehri saldırılara karşı savunmasız kalır. Bu durumda Gotham Şehrini korumak Batman ailesine kalır.

Batman ailesi Batgirl, Nightwing, Red Hood ve Robin’den oluşur. Bu aile üyeleri Gotham Şehrini korumak için bir araya gelip güçlerini birleştirirken, eşi benzeri görülmemiş, büyük ve güçlü bir tehlike, Gotham Şehri yeraltı dünyasına yön vermeye başlar. Batman ailesi üyeleri Gotham Şehri sokaklarını kaostan kurtarmaya çalışırken, yıllardır süregelen gizemlerden bazıları ortaya çıkarak karakterlerin kafasını karıştırır.

Ghostwire: Tokyo

Etkileyici Tokyo şehri tehlikeli ve yetenekli bir okültist tarafından saldırıya uğrar. Bu saldırı Tokyo şehri nüfusunun tamamını sonsuza dek yok etmek üzeredir. Japonya’nın mistik efsanelerinden de ilham alan Ghostwire: Tokyo esrarengiz tekniklerle doğaüstü bir yolculuk sunar. Etkileyici ve dinamik grafikleriyle Japonya’nın şehir efsanelerini resmeden oyun, yeni ve farklı karakterleriyle, oyuncuları interaktif, doğaüstü bir yolculuğa davet eder. Oyuncu Tokyo şehrini kurtarmak ve onca insanın kaderini belirlemek için farklı karakterlerle, farklı yeteneklerle, Tokyo’ya yapılan saldırıyı engellemeye çalışır. Tokyo’da bulunan gerçek mekanlar doğaüstü yaratıklardan geri alınmaya çalışılırken, aynı zamanda Tokyo şehrini tamamen yok edecek bu saldırının sebebi ve gizemleri de ortaya çıkmaya başlar.

Stray

PlayStation 5 yeni oyunlar listesinde yer alan, özgün ve etkileyici hikayesiyle öne çıkan Stray, Uzak gelecekte, teknolojinin dünyayı ele geçirdiği bir dünyada insanlar yerine robotların yaşadığı bir evrende geçer. Bütün dünya nüfusu duygusuz ve mekanik robotlardan oluşur. Bu distopik ve duygusuz dünyada bir sokak kedisi hayatta kalma çabası verir. Ailesinden kaçarak bu siber şehrine sıkışmış olan sokak kedisi yuvasını bulabilmek için çeşitli tehlikelerle ve yabancı olduğu mekanik güçlerle mücadele etmek zorunda kalır. Robotların ele geçirmesi ile çürümeye yüz tutmuş bu şehir oyun içerisinde neon ışıklarla ve gerçeküstü grafiklerle anlatılır.

Sen de PS5’e bu sene gelecek olan oyunları tek bir yerde bulabilmenin ve uygun fiyatlara satın almanın kolaylığını yaşamak istiyorsan, Turkcell Pasaj’a göz atabilirsin.

scrolltotop svg