Prince of Persia Hayranları için Heyecan Verici Haber: The Lost Crown Geliyor!
Oyun

9 dk okuma

1989 yılından itibaren köklü bir geçmişe sahip olan Prince of Persia serisi, 2000’li yılların başında çıkardığı etkileyici üçlemesi ile büyük bir çıkış yakalamıştı. Ancak Ubisoft’un aldığı bazı kararlar neticesinde serinin popülerliği düşüşe geçti. Yüksek prodüksiyonlu yeni oyunlar üretildiği hâlde, Prince of Persia serisi, özellikle Ubisoft’un Assassin’s Creed serisine odaklanmasının etkisiyle unutulmaya yüz tuttu. Herkes bir daha oyunun yapılmacağını düşünse de aslında durum öyle değildi. Geçmişin tozlu raflarından çıkarılan “yeni” Prince of Persia oyunu, serinin hayranlarını bir kez daha heyecanlandırdı. Peki, Prince of Persia The Lost Crown’un konusu ve diğer merak edilenler nelerdir?

Efsanenin Geri Dönüşü: Prince of Persia Serisi Yeniden Canlanıyor

The Lost Crown, Prince of Persia hikâyesinin devamı olarak düşünülse de aslında öyle bir durum söz konusu değildir. Öncelikle, bu oyun kendine özgü bir hikâye sahiptir. The Lost Crown, Prince of Persia evreninde şekil alan farklı olayları ele alır. Böylelikle oyunseverleri, aynı atmosferde farklı bir deneyim yaşamasına yardımcı olur.

Grafik ve oynanış açısından da bir evrim geçiren Prince of Persia The Lost Crown, serinin önceki oyunlarına kıyasla görsel açıdan oldukça gelişmiştir. Yenilenmiş grafikler, akıcı hareket mekaniği ve geliştirilmiş dövüş sistemi ile oyun, modern oyunculara uygun bir deneyim sunmayı hedefler.

Prince of Persia serisinin efsanevi parkur yetenekleri ve zamanla oynama özelliği de The Lost Crown’da ön plandadır. Oyuncular, karakterlerini ustaca yönlendirerek engelleri aşacak, zamanı manipüle edecek ve epik bir maceraya atılmaktadırlar. Prince of Persia The Lost Crown konusu, grafik ve oyun mekaniyle hayranlarının beklentilerini fazlasıyla karşılamaktadır. Ortalama bir oyun bilgisayarında kolaylıkla oynanması beklenen oyunun sistem gereksinimleri hakkında henüz bir bilgi paylaşılmamıştır. Ön sipariş verebileceğiniz oyunun birden fazla satın alma seçeneği bulunur. Satın alma seçenekleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Prince of Persia The Lost Crow: Oyunun yanı sıra Prince of Persia The Lost Crown Pre-Order Bonus’un bulundupu çeşittir. Bu paketi ön sipariş vererek Sargon’un Warrior Within kostümüne sahip olabilirsiniz.
  • Prince of Persia The Lost Crown Deluxe Edition: Bu sürüm sayesinde 18 Ocak’ta değil de 15 Ocak’ta oyuna erişim sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Deluxe sürümüyle dijital macera rehberi, Prosperity Bird tılsımı, Sargon için Immortal kıyafeti ve Warrior Within giysine sahip olabilirsiniz. 

Bu aksiyon macera oyununun dilediğiniz paketini satın alarak yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz.

Serinin Yeni İkonu: Sargon Kimdir?

Prince of Persia The Lost Crown’daki tek yenilik hikâyenin değişmiş olması değildir. Prince of Persia serisinden alışkın olduğunuz “Prens” karakteri yerine Sargon’un maceralarına yön vermeniz gerekir. Savaşçı ve Ölümsüzler adlı seçkin bir grubun üyesi olan Sargon, çeşitli platform zorluklarıyla baş etmeye çalışmakta ve çeşitli düşmanları alt etmek için mücadele vermektedir. Oyunun odak noktası, Prens Ghassan’ı kurtarmak ve Kaf Dağı’nı keşfetmek için heyecan verici bir maceraya yönlendirir.

Prince of Persia The Lost Crown, Metroidvania türünden ilham alarak, oyunculara platform zorlukları ile dolu bir dünyayı keşfetme fırsatı sunar. Oyuncular ilerledikçe Sargon, yeni güçler kazanabilir, benzersiz yetenekleri kilidini açabilir ve bu yetenekleri savaş esnasında etkili bir şekilde kullanabilirler.

Oyuncular, oyundaki Sargon karakteriyle sadece platform zorluklarıyla değil aynı zamanda bulmacalar, gizemler ve yan görevlerle de karşılaşılır. Bu gibi durumlarda zihinsel yeteneklerinizi kullanarak bu zorlukları aşabilir ve oyun dünyasının derinliklerinde gizli kalmış sırları çözebilirsiniz. Böylelikle karakterle daha derin bağlar kurarak karakterinizi içseleştirebilir ve prensi kurtarabilirsiniz.

Yeni Özellikler ve Grafikler: The Lost Crown Neler Sunacak?

Teknolojinin gelişmesi oyunları da oldukça etkilemiş durumda. Özellikle Ubisoft gibi büyük oyun geliştirici firmalar oyuncuların daha iyi deneyim yaşaması için oldukça çaba harcar. Prince of Persia The Lost Crown, yeni teknolojik özellikler ve grafikler kullanılarak tasarlanmış 2.5D platform oyunlardan biridir. Platform oyunlarında alışık olduğunuz mekaniklerin birçoğunu The Lost Crown oyununda da bulabilirsiniz. Özel komplar, bitirişler ve birçok gizemli görevle keyifli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Oyunda tercih edilen seslendirmeler, hareket sesleri, mekanik, animasyon ve diğer birçok etkenle Prince of Persia The Lost Crown, beklentileri oldukça yükselti. Oyunu inceleme fırsatı bulunan editör ve yorumcular, oyunun Metroidvania’dan ilham alınarak tasarlandığını dile getirdi. Metroidvania, aksiyon ve macera oyunlarının bir arada sunulduğu türe verilen isimdir.

Oyun sadece bilgisayarlara gelmeyerek konsollarda da rahatlıklıkla oynanabilecektir. Bu sayede hem bilgisayarda hem de XBOX vey PS’lerinizde oyun konsolları yardımıyla oyunu dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Serinin Canlanmasında Yeni Adım: Prince of Persia’nın Gelecekteki Yolculuğu

Her ne kadar Prince of Persia hayranları The Lost Crown ile heyecanlanmış olsa da eski serinin tekrardan canlandırılmasının ne zaman olacağı da merak konusudur. Ubisoft yapımcısı Jean-Francois Naud, daha öncesinde yaptığı bir röportajda başlanan projenin iptal edilmediğini dile getirmişti. Prince of Persia: The Sands of Time’nin yeniden yapımına başlanmış hatta 2022 yılında piyasaya çıkması plandığı için ön siparişe dahi açılmıştı. Buna rağmen sonrasında platformalardan geri çekilen oyunun aktibeti hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konuda Ubisoft geliştiricilerinden resmî bir açıklama gelmiş olmasa da yorumculara göre The Lost Crown’un durumuna göre “Remake” projesi söz konusu olabilir. Prince of Persia the Lost Crown platformlarda istenen başarıyı elde ederse serinin diğer oyunları yeniden canlandırma (Remake) tekniğiyle piyasaya sürülebilir. Serinin canlanmasında yeni bir macera ile adım atmayı tercih eden Ubisoft,

Çıkış Tarihi ve Platformlar: Oyuncular Ne Zaman ve Nerede Oynayabilecekler?

Prince of Persia The Lost Crown, serinin hayranlarını oldukça mutlu edecek bir oyun olarak görünmektedir. Bunun en önemli nedenleriden biri günümüzde 2.5D oyunlarının sıklığının azalması gösterilebilir. Piyasada yüksek depolama alanı isteyen oyunlara kıyasla daha düşük sistemlerde dahi çalışabilecek bir oyun olması beklenenen Prince of Persia The Lost Crown, PS5 ve PC’lerde rahatlıkla oynayabilecek. Hem kolla hem de klavye ve mouse yardımıyla kolaylıkla oyunu oynayabilirsiniz. Prince of Persia The Lost Crown çıkış tarihi olarak 15 Ocak 2024 belirlenmiştir. 15 Ocak tarihinde oyunun deluxe paketine sahip olan oyuncular, siparişlerini teslim alabilecektir. 18 Ocak günü ise standart sürüme sahip olan The Lost Crown oyuncuları oyunu doyasıya oynamaya başlayabilecekler. Her ne kadar Ubisoft bir çıkış tarihi belirlemiş olsa da Prince of Persia Remake projesinde yaşananlardan dolayı bir erteleme söz konusu olması da beklenmektedir.

Prince of Persia serisinin Remake olarak 2022 yılında piyasaya sürmek için hazırlanmış sonrasında ise yaşanan olaylardan sonra projeyi başka zamana ertelemiştir. 2020 yılında duyurusunu yaparak ön sipariş imkânı sağladığı oyunu geri çekmesinden sonra Ubisoft’a karşı oyunseverlerin güveni azalmıştır. Prince of Persia: The Sands of Time Remake projesinin tekrardan gündeme gelebilmesi için The Lost Crown oyunun başarılı bir olması gerektiği düşünülmektedir.

scrolltotop svg