Oppo Reno 2Z İncelemesi – Merak Ettiğiniz Her Şey ve Teknik Özellikleri
Android

7 dk okuma

Geliştirdiği Android işletim sistemli akıllı cep telefonu modelleriyle gündemi belirleyen Oppo, Reno ailesine yepyeni üyeler kazandırmaya devam ediyor. Eğer şu sıralar, kullandığınız telefonu değiştirmeyi ve yerine güncel özelliklere sahip bir model almayı düşünüyorsanız, sizleri Oppo Reno 2Z incelemesi ile baş başa bırakalım.

Çerçeve ve Çentik İçermeyen Başarılı Ekran

En güncel tasarım trendlerini takip etmekle kalmayıp bu trendlere yön veren telefon markalarından biri olan Oppo, Reno2 Z modelinde, sizleri memnun edecek sayısız özelliğe yer veriyor. Bunların başında ise kimi kullanıcıların özellikle arayıp epey güç bulduğu çentiksiz, deliksiz ve çerçevesiz ekran oluyor. 6,5 inç genişliğindeki AMOLED ekran, Oppo Reno 2Z özellikleri sayesinde ön kamera kaynaklı çentik, delik ve benzeri ekranın bütünlüğünü bozan unsurlar içermiyor. Bunu, gövdeye konumlandırılan ve ihtiyaç hâlinde ortaya çıkan pop-up ön kamerasıyla mümkün kılan ürün, sıra dışı kamera çözümüyle yüz güldürüyor.

Corning Gorilla Glass 5 ile çizilmeye karşı dirençli kılınan 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, maksimum 430 nit parlaklığa çıkabiliyor. Özellikle gündüz saatlerinde ve açık alanda telefonunuzu sıklıkla kullanmanız gerekiyorsa, bu parlaklık değeri beklentilerinize rahatlıkla yanıt veriyor. Güvenlik noktasında kullanabileceğiniz parmak izi okuyucu ise ekranın içinde yer alıyor. Modelin sunduğu olanaklar, bunlarla sınırlı kalmıyor. Peki, diğer Oppo Reno 2Z teknik özellikleri neler?

Oppo Reno 2Z Özellikleri ile Herkesi Büyülüyor

Alternatif renk seçenekli cam arka kapağı ve metalik görünümlü çerçevesiyle şıklık konusunda başarılı iş çıkaran ürün, sizleri Android 9,0 işletim sistemiyle karşılıyor ve internet ile buluştuktan sonra Android 11 sürümüne kavuşuyor. Oppo Reno 2Z özellikleri ile güncel bir akıllı telefondan bekleyeceğiniz tüm imkânları sizlere sunarken dâhilî donanım tarafında MediaTek Helio P90 yonga setinden gücünü alıyor. Toplam sekiz çekirdekli işlemcisi bulunan, ve sentetik test yazılımlarından tatmin edici skorlarla ayrılan akıllı cep telefonu, 8 GB kapasiteli belleği (RAM) ve 128 GB kapasiteli depolama alanıyla size hem kullanım hem de veri saklama konusunda serbesti sağlıyor. Dilediğiniz takdirde telefona maksimum 256 GB kapasiteli hafıza kartları takmanız ve depolama alanını genişletme imkânınız bulunuyor. Oppo Reno 2Z incelemesi kapsamında özellikle vurgulanması gereken noktalardan biri de telefonun batarya kapasitesi ve hızlı şarj yetenekleri oluyor. USB-C portu üzerinden şarj edilen telefonda, 4000 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. 20 Watt hızlı şarj desteğiyle gelen ve yarım saat içinde, yarıya kadar şarj olabilen batarya, özellikle gün içinde telefonunu yoğun kullananların beğenisini kazanıyor.

Oppo Reno 2Z internet özellikleri ise değinilmesi gereken bir başka konu olarak değerlendiriliyor. 4,5G teknolojisinden yararlanan ve saniyede 600 Mbps indirme, 150 Mbps yükleme kabiliyetine sahip cihaz, yerel ağlara ise Dual-Band Wi-Fi 4 (802,11n) bağdaştırıcısıyla katılıyor.

Kamera Tarafında Oppo Reno 2Z Teknik Özellikleri Neler?

Oppo Reno2 Z, selfie çekimleri esnasında ya da yüz tanımlama için değerlendirebileceğiniz 16 megapiksellik pop-up ön kamerayla geliyor. f/2,0 diyafram aralığına ve yapay zekâ destekli iyileştirme imkânına sahip ön kamera, Full HD (1080p) çözünürlüklü videolar yakalayabilmenize olanak veriyor. Oppo Reno 2Z internet özellikleri sayesinde çektiğiniz selfie’leri, hızlıca sosyal ağlara yüklemeniz de mümkün oluyor.

Modelin kamera tarafındaki asıl hünerleri ise dörtlü arka kamera kurulumuyla ortaya çıkıyor. 48 megapiksellik ana arka kamera, ekstra geniş açı sağlayan 8 megapiksellik ikinci kamera, 2 megapiksellik derinlik algısı ve 2 megapiksellik siyah beyaz sensör görevi üstlenen kameralarıyla her koşulda harikulade pozlar yakalamanızı sağlayan Oppo Reno 2Z fiyatları açısından ulaşılabilir noktada bulunsa da amiral gemisi telefonlara, kamera tarafında meydan okuyor. Video kaydı ve fotoğraf çekimlerinde son derece başarılı çalışan dijital görüntü sabitleyicisi sayesinde neredeyse optik kamera sabitleyicili kameralarla aynı çekim performansını sunan telefon, 4K-Ultra HD (2160p) çözünürlükte videoları, 30 fps hızında kaydedebiliyor. Kameralara eşlik eden çift LED aydınlatma, karanlık ve az ışıklı mekânlarda etkileyici kareler yakalamanıza yardım ediyor. Dilediğiniz takdirde çekim modlarını ihtiyaçlarınız doğrultusunda değiştirerek yavaş çekim veya time-lapse türü video kayıtları almanıza da zemin hazırlanıyor. Kullanıcı dostu kamera arayüzü sayesinde hem ayarları hem çekim modlarını saniyeler içinde bulunup değiştirilebiliyor.

Arka kameraların, performansları haricinde kullanıcılar tarafından beğenilmesini sağlayan en önemli unsur, lenslerin, gövdeden çıkıntı yapmamaları oluyor. Özellikle telefonunuzu düz bir zemine koyduğunuzda rahatlıkla görebileceğiniz bu ayrıntı, Oppo’nun telefon geliştirme konusunda ne denli uzman olduğunu da gözler önüne seriyor.

Oppo Reno 2Z Hakkında Bilinmeyen Detaylar

Android işletim sisteminin, telefon üreticileri için sunduğu esnekliği, kendine özgü yazılım becerileriyle birleştiren Oppo, kullanışlı Color OS UI arayüzüne bazı kullanıcıların gözünden kaçabilecek ekstra özellikler de ekliyor. Telefonunu her an etkin biçimde kullanabilmeyi hedefleyenlerin “Ayarlar“ aracılığıyla ulaşabilecekleri “El Hareketleri ve Hareketler” üst başlıklı menüde, Oppo Reno2 Z’nin ekranı kapalıyken etkinleştirilebilecek veya yönetilebilecek özellikleri görülebiliyor. Örneğin bu menüde ilgili ayarlamalar yapıldığında ekran kapalıyken fener ve kamera gibi anında açılması gereken özellikler etkinleştirilebiliyor. Ayrıca müzik çaların yürütme özellikleri de yine ekran kapalıyken kontrol edilebiliyor. Oppo Reno 2Z hakkında bilinmeyen detaylar, “Ayarlar” menüsünün yeterince incelenmesiyle su yüzüne çıkarılabiliyor.

Yeni bir telefon almayı düşünüyor, Oppo’nun geliştirdiği çözümleri hem teknik hem de tasarım anlamında beğeniyorsanız, Oppo Reno 2Z fiyatlarını inceleyerek ürünü, Turkcell Pasaj avantajlarıyla edinebilirsiniz.

scrolltotop svg