Pubg Bilgisayardan Nasıl Oynanır?
Oyun

9 dk okuma

İlk olarak 2017 yılında PC platformu için yayınlanan PUBG, kısa sürede oyun dünyasında dengeleri değiştirir. Battle royale oyun türü içerisinde yer alan PUBG’ye olan yoğun ilgi pek çok firmanın battle royale türüne ağırlık vermesine sebep olur. Rekor sayıda oynanan oyunun zaman içerisinde mobil, XBOX, PlayStation platformları için özel olarak geliştirilen versiyonları da çıkar.

PUBG Mobil Neden Çok Popüler?

İlk olarak PC için tasarlanmış olsa da oyunun bu kadar popüler olmasının ana sebebi mobil versiyonudur. Diğerlerine göre daha ulaşılabilir donanımlarla ve ücretsiz olarak oynanabilen mobil PUBG oldukça büyük bir kitle tarafından tercih edilir. Elbette mobil versiyonun bu kadar talep görmesinin tek sebebi kolay ulaşılabilir olması değildir. Oyunun tasarımı, gamerlara sunduğu heyecan ve kalitesi de beğeni kazanmasının nedenleri arasındadır.

PUBG mobili kurmak son derece kolaydır. Kullandığınız mobil işletim sisteminin e-mağazasından oyunu ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Akıllı telefon veya tabletiniz mobil versiyonun sistem gereksinimlerini karşılamakta zorlanıyorsa ekstra özelliklerinin kullanılmadığı PUBG Lite’i de indirmeniz mümkün. PUBG Lite ile oyunu ana özellikleri ile oynayarak akıllı cihazınız zorlanmadan ve oyunu kesintiye uğratmadan maceraya devam edebilirsiniz. Mobil cihazlarda oynamayı daha keyifli hale getirmek için Turkcell Pasaj’da satılan PUBG oyun kolu ve oyuncu tetiği gibi gamer aksesuarları çeşitlerinden faydalanabilirsiniz.

Mobil versiyonun avantajları arasında şüphesiz ki oyun donanımlarının çantanızda hatta cebinizde kolayca taşınabilmesi yer alır. Ancak mobil cihazda oyunu kontrol etmek özellikle ek ekipmanlarınız yoksa zorlayıcı olabilir. Bunun için diğer platformları tercih edebilirsiniz. Bu durumda ilerlemeniz ve elde ettiğiniz başarılar her platform için değişkenlik gösterebilir. Ancak PUBG Mobil’i hem PC’de hem de akıllı telefon veya tablettte aynı hesap ile oynayabilirsiniz. Çeşitli oyun emülatörlerinden yararlanarak oyunda ilerlemeye ara vermeden devam edebilirsiniz. Emülatörler yardımıyla evde PC üzerinden ve dışarıda mobilden oyunu oynayabilirsiniz. PUBG Mobil’in en çok tercih edilen emülatörleri ile hakkında size yardımcı olacak bilgileri alt başlıklar halinde bir araya getirdik.

Tencent Gaming Buddy (GameLoop)

Tencent Gaming Buddy oyunun geliştiricisi Tencent firması tarafından kullanıcıların ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan bir emülatördür. Resmi PUBG Mobil emülatörü olan Tencent Gaming Buddy, firmanın yaptığı isim değişikliği nedeniyle 2021 yılından bu yana GameLoop olarak adlandırılır.

PC’ye uyumu oldukça başarılı olan GameLoop oyuncuların beklentisini fazlasıyla karşılar. GameLoop web sitesinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz emülatörle dakikalar içinde oyuna başlayabilirsiniz. Boyutu 4 MB’dan az olan kurulum dosyası kısa sürede yüklenir. Yükleme tamamlandıktan sonra dosyaya tıklayıp bir süre beklemeniz kurulumun tamamlanması için yeterlidir. Arka planda tüm kurulum işlemlerini otomatik olarak tamamlayan emülatör açıldıktan sonra PUBG Mobil yüklenmeye başlar. Tüm kurulum işlemleri bittikten sonra oyunun mobil versiyonunda kullandığınız hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Eğer daha önce oynamadıysanız yeni bir hesap açabilir veya misafir oyuncu olarak da katılabilirsiniz.

Nox Player

Nox Player PUBG emülatörünü hem Windows ve hem de Mac işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda kullanabilirsiniz. Nox Official web sitesinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz emülatörü birkaç tıklamayla hızlıca kurabilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra aşağıdaki adımları tamamlayarak PUBG Mobil’i PC’den oynamaya başlayabilirsiniz.

  • Ana ekranda yer alan “Google” klasörünü açın.
  • Klasörün içerisindeki “Play Store” uygulamasına tıklayın.
  • Google hesabınızla Play Store’a giriş yapın.
  • Play Store’dan PUBG Mobil’i indirin.
  • İndirme tamamlandıktan sonra kayıtlı hesabınızla veya yeni bir hesapla oyunu açın.

Çoklu kontrol desteği olan Nox Player ile oyun oynarken kullanabileceğiniz gamer aksesuarları klavye ve mouse ile sınırlı değildir. Joystick ve PC oyun konsolu gibi farklı oyuncu ekipmanlarından da yararlanabilirsiniz.

BlueStacks

İlk bulut tabanlı Android oyun platformu olan BlueStacks ile PUBG dahil pek çok mobil oyunu bilgisayardan oynayabilirsiniz. Üstelik BlueStacks Cloud tarafından desteklenen oyunları herhangi bir cihaza kurmadan direkt bulut üzerinden çalıştırabilirsiniz. Farklı cihazlardan kolayca oyun oynama imkanı sunun BlueStacks emülatörü ile PUBG Mobil oynamak için yapmanız gerekenler şöyledir:

  • BlueStacks web sitesinden emülatörü indirin.
  • İndirdiğiniz “exe” uzantılı dosyayı çalıştırın.
  • Otomatik olarak kurulumun tamamlanması ve emülatörün açılması için bekleyin.
  • BlueStacks ana ekranındaki ayarlar bölümüne gidin.
  • Ayarlardan “hesap ekle” bölümünü seçin.
  • Google hesabınızı ekleyin.
  • Ana ekrandaki Play Store’dan PUBG Mobil’i indirin ve oynamaya başlayın.

MEmu Player

Bir başka ücretsiz PUBG Mobil emülatörü de MEmu Player’dır. Oyun oynamanın dışında Windows ve Android işletim sistemleri arasında dosya paylaşmak, ekran görüntüsü almak için de MEmu Player’dan yararlanabilirsiniz. Çeşitli Android uygulamalarını PC üzerinden kullanabileceğiniz MEmu Player’ı indirip kurulumunu tamamladıktan sonra Google hesabınızı tanımlamanız gerekir. Play Store üzerinden PUBG dahil farklı uygulamaları da indirerek PC üzerinden kullanabilirsiniz. Google hesabınız yoksa veya Gmail ile giriş yapmak istemezseniz farklı indirme yöntemlerinden de yararlanabilirsiniz. Emülatörün ana ekranında kısayolu bulunan MEmu App Store’dan veya PUBG Mobil APK dosyasını bulabileceğiniz APKPure gibi web sitelerine yardım alabilirsiniz.

ApowerMirror

PUBG Mobil versiyonunu PC üzerinden oynamanın bir başka yolu da ekran yansıtma uygulamalarıdır. ApowerMirror gibi uygulamalar telefon ekranını bilgisayar veya TV’ye yansıtarak daha geniş bir görüş alanı sunar. Uzun süreli kullanımı ücretli olan ApowerMirror ile oyun oynamanın dışında ekran kaydı yapabilir ve sunum yaparken beyaz tahta olarak kullanabilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra USB veya Wi-Fi bağlantısı üzerinden akıllı telefonunuzun ekranını PC’ye yansıtabilirsiniz. Gerçek zamanlı ekran görüntüsü sağlayan ApowerMirror ile oyuna daha geniş açıdan hakim olabilir ve rakiplerinizin gözden kaçırdığı detayları yakalayabilirsiniz. ApowerMirror’u kullanabileceğiniz platformlar ise şöyledir:

  • İOS ve Android işletim sistemine sahip olan cihazlar
  • Windows ve Mac işletim sistemiyle çalışan bilgisayarlar
  • Akıllı televizyonlar
  • AR ve VR cihazları

PUBG Nasıl Oynanır?

Battle Royal yani hayatta kalan son kişi veya takımın kazandığı oyun türlerinden PUBG bir uçağın içerisinde başlar. Uçak haritada ilerlerken oyuncular istedikleri noktada uçaktan atlayarak oyuna dahil olurlar. Tek veya takım halinde oynayabileceğiniz oyun modları arasında şunlar yer alır:

  • Solo modunda tek başınıza hayatta kalmaya çalışırsınız.
  • Duo modunda tanıdığınız bir arkadaşınızla veya oyunun rastgele eşleştirdiği birisiyle birlikte savaşırsınız.
  • Squad modunda ise 3 veya 4 kişilik takımlar halinde mücadele edersiniz.

Birkaç temel ekipmanla başlayan oyuncular haritanın çeşitli yerlerinde bulunan silahları ve diğer hayatta kalma gereçlerini toplayarak karakterlerini güçlendirirler. PUBG’de aynı alandaki gamer sayısını belirleyen ana unsur haritaların büyüklüğüdür. Alan boyutuyla birlikte oyuncu sayısı azalsa da küçük haritalarda heyecanın dozu her zaman daha yüksektir. Oyundaki haritalar ve büyüklükleri şöyledir:

  • Şehir ve yeşil alanlara sahip olan Erangel adası, 8×8 km
  • Çöl temalı Miramar, 8×8 km
  • Terk edilmiş yapıların bulunduğu Sanhok, 4×4 km
  • Soğuk ve karlı Vikendi, 6×6 km
  • Kurak ada Karakin, 2×2 km
  • Volkanik Paromo, 3×3 km
  • Endüstriyel Haven, 1×1 km
  • Sergei Savaş Alanı Taego, 8×8 km

PUBG Mobil’de bulunan sanal mağazadan da çeşitli eşyalar satın alabilirsiniz. Ancak bunun için Unknown Cash (UC) adı verilen oyun parasına ihtiyacınız vardır. Turkcell Pasaj’daki dijital ürün kodları arasından PUBG Mobile 600+60 UC gibi oyun pinlerini satın alarak karakterinizi özgün hale getirebilirsiniz.

scrolltotop svg