Pubg En Zengin Loot Bölgeleri
Oyun

9 dk okuma

Zorlu bir hayatta kalma mücadelesinin içinde 99 oyuncuyu geride bırakmak PUBG dünyasının temel adımıdır. Bu nedenle, sırtınıza bağlı bir paraşütle dünyaya düştüğünüz andan itibaren rakiplerinize karşı elde edebileceğiniz her avantajı kullanmanız gerekir. Harabelerden büyük şehirlere, karanlık sokaklardan liman kasabalarına kadar oyunun kendi içinde avantajlar elde etmeniz için savaşacağınız bölgeleri bulunur. Özellikle oyunda yeniyseniz, hangi alanların size güçlü silahlar, iyileştirici eşyalar ve ağır zırhlar vereceğini belirlemeniz zor olabilir. Rakiplerinizi geride bırakarak bu mücadelede başarıyı elde etmeniz için bilmeniz gereken Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi’deki en zengin loot bölgelerini bu yazıda bulabilirsiniz.

PUBG’nin En Zengin Loot Bölgelerini Bulabileceğiniz Ormanlık Erangel

PlayerUnknown’s Battlegrounds’ın ilk bölgesi olan PUBG Erangel, birçok oyuncunun hala favorisidir. Ormanları, kıyı şeridindeki şehirleri, nehirleri ve keşfedilmeyi bekleyen uçsuz bucaksız çayırları ile PUBG deneyiminin en özel yerleri arasındadır. Bilgisayarlar, oyun konsolları ve mobil cihazlar için farklı versiyonları olan bu oyunda lootlar, rastgele dağıtılsa bile risk önceliklidir. Bu nedenle ana kasaba ve şehirlerde daha fazla etkileyici loot bulmak mümkündür. Bu durum, oyuncuların sürüler halinde kasaba ve şehirlere akın etmesine neden olur. Böylece beklenmedik anlarda çatışmalar çıkar. Aşağıda Erangel’de loot bulunan alanların risk durumlarına göre oluşturulmuş bir listesini bulabilirsiniz:

  • Orta – Yüksek Riskli Georgopol: Erangel’in en büyük şehri olan bu bölgede modern tesisler görmeniz imkansızdır. Konaklama için etrafta metruk apartmanlar yer alır. Bu apartmanların içine yerleştirilen lootları elde etme şansınız yüksek olur. Üst düzey zırh ve silahlar için depoları da kontrol edebilirsiniz. Ancak bu destinasyonda ganimet arayan çok fazla insanla karşılaşabilirsiniz.
  • Yüksek Riskli Rozhok: PUBG en zengin loot bölgeleri arasında okul olarak bilinen bu yer, en iyi ganimetleri elde etmeniz için ideal bir seçenektir. Ancak sürekli kavgaların çıktığı, yüksek riskli alanların başında gelir. Burada lootları elde etmeniz zor olabilir ancak herhangi olay çıktığında yakındaki bir garajda araba bularak bölgeden uzaklaşma şansınız olur.
  • Orta Riskli Taş Ocağı: Güneybatı konumunda yer alan taş ocağı, Erangel’in diğer noktalarına göre daha az loot içerir. Görece güvenli bir bölge olsa da açık bir alan olduğu için çatışmaların risk taşıdığı yerlerdendir.
  • Yüksek Riskli Sosnovka Askeri Üssü: Bu büyük askeri üs, son derece güçlü lootlar bulmanız için mükemmel bir yerdir. Ancak, hava yolunun altında kalırsanız kendinizi savaşın ortasında bulabilirsiniz. Savaşta başarılı olursanız Erangel’in en iyi ganimetlerini burada bulmanız olasıdır. Hava yolunun dışında kalarak da daha az rekabetle iyi lootlar kazanabilirsiniz.
  • Orta Riskli Yasnaya Polyana: Büyük yağma fırsatları yaratan yüksek binalarla çevrili bir destinasyon olan Yasnaya Polyana’da oyuncular buldukları silahlarla karşınıza beklemediğiniz bir anda çıkabilir. Loot için iyi yerlerdendir ancak bölgeyi keşfederken dikkatli olmak faydalı olur.

PUBG’deki Çöl Alanı Miramar’ın En Zengin Loot Bölgeleri

Miramar, benzersiz arazisi ve yoğun kentsel alanlarıyla sıra dışı bir bölgedir. Güneydoğusunda bir hapishane yer alır. Küçük köyleri, çölü ve kırsal alanları sebebiyle oyuncuların özel taktikler geliştirmesi gereken destinasyonlar arasındadır. Buranın en zengin loot bölgeleri şöyledir:

  • Orta Yüksek Riskli Campo Militar: Kişisel güvenliğiniz için büyük bir risk olsa da buradan tonlarca loot bulmanız olasıdır.
  • Yüksek Riskli Hacienda Del Patron: Erangel’deki okul bölgesine benzer ve oldukça risklidir. Lootları keşfederken aniden 20 kadar oyuncu ortaya çıkabilir. Riski yüksek olduğu kadar ganimetleri de kalitelidir.
  • Orta Riskli Minas Generales: Minas Generales’de su kulesine benzeyen bir yapı bulunur. Bu yapı dikkatlerden kolayca kaçabilen lootlar içerir.
  • Orta Riskli Los Leones: Yüksek binalar ve beton yapılarla dolu olan bir komplekstir. Ganimetle dolu olsa da teçhizatları bulmak için uzun süre dolaşmanız gerekebilir.
  • Yüksek Riskli Pecado: Tuzaklarla dolu bir destinasyondur. PUBG loot bölgeleri arasındaki en iyi yerlerden birisidir.  
  • Orta Riskli Hapishane: En iyi ganimetleri elde edeceğiniz yerlerdendir. Ancak hızlı davranmanız önemlidir. Burada teçhizatları kolayca kazanmak için önce bir araç bularak yola devam edebilirsiniz.

Asya’dan İlham Alan Sanhok’daki En Zengin Loot Bölgeleri

Ormanlık alanlarla kaplı Sanhok’un haritası Asya’dan ilham alınarak hazırlanmıştır. Oyuncuların favori destinasyonlarından birisi olan bu yerde de pek çok loot bölgesi bulmak mümkün olur. Aşağıda en popüler loot bölgeleri listelenmiştir:

  • Yüksek Riskli Bootcamp: Sanhok’un askeri üssü olan bu alanda en iyi ganimetleri bulabilirsiniz. Ancak oldukça kalabalık bir alan olduğu için her an çatışmalara hazır olmanız gerekir.
  • Orta Riskli Paradise Resort: Görsel açıdan zengin, lüks ve ilgi çekici bir yerdir. Zengin ganimet koleksiyonlarına da ev sahipliği yapar. Haritanın tam merkezinde bulunur. Bu sebeple de popüler bir iniş noktasıdır. Popülaritesi, bu destinasyonu tehlikeli bir yer haline getirebilir.
  • Orta Riskli Ha Thin: Sanhok’un kuzeyinde yer alan Ha Thin, ganimetlerle dolu büyük bir alandır. Düzenli bir bölge olduğu için oyuncularla savaşmaya gerek kalmadan hızlıca ganimet elde edebileceğiniz yerlerden birisidir.
  • Orta Riskli Camp Bravo: Camp Bravo, en iyi loot alanlarından birisidir. Sanhok haritasının tam ortasında Paradise Resort’a yakın bir yerde bulunur. Buraya iniş yaptığınızdan kutuları kontrol ettiğinizden emin olun. Oyunu kaybetmiş oyuncuların kutuları size çok fazla teçhizat getirebilir.

Karlarla Kaplı Vikendi’de Yer Alan En Zengin Loot Bölgeleri

Vikendi, Erangel ve Miramar’ın ortasındaki 6×6’lık bir alanda yer alır. Burayı diğer alanlardan ayıran, ayak izlerinizi belli etmesidir. Bu durum da oyunda kolaylıkla hedef alınabileceğiniz anlamına gelebilir. Vikendi’deki en zengin loot bölgeleri ise şu şekildedir:

  • Yüksek Riskli Kale: Haritanın en popüler yerlerinden biri olan Kale, ganimetlerle doludur. Ancak dolambaçlı olan ve virajların çevrelediği zorlu yollarıyla sıra dışı bir macera yaşatır. Bu alanlarda kaybolmamak için dikkatli olmanız gerekir.
  • Orta Riskli Dobro Mesto: En iyi ganimetleri elde edebileceğiniz yerlerden birisidir. Genellikle sessiz olmasına rağmen uçaklar doğrudan bu konumdan geçmeye karar verdiğinde bir anda oyuncular çevrenizi sarabilir.
  • Orta Goroka: Goroka oldukça geniş ancak rahat bir kasabadır. Bu yönüyle birçok evin arasında koşarak ganimetleri toplayacağınız güzel bir yerdir. Ancak, merdiven boşluklarında veya binaların arasında pusuda bekleyen oyuncuları hızlıca fark etmeniz önemlidir.
  • Yüksek Riskli Villa: Erangel’deki Rozhok’a benzer. Bu sebeple de hayatta kalmak için en zor yerlerden birisidir. Buna rağmen Vikendi’nin en zengin loot bölgesidir. Uçaktan atlamadan önce kendiniz için iyi bir iniş noktası seçmeniz ve yere düştüğünüz anda hemen ganimetleri toplamaya başlamanız gerekir.

PUBG’de yer alan alanlar ganimetler kadar görsel açıdan da farklı güzellikler ve her bölgede farklı deneyimler sunar. Destinasyonlara özel olan maceraların sizi beklediği yerlerin her biri için başlamadan önce farklı taktikler geliştirmeniz gerekebilir. Masaüstü bilgisayar veya mobil cihazlarınızda yukarıda belirtilen PUBG en zengin loot bölgeleri ve bu destinasyonlarda yapabileceklerinizle ilgili bir hazırlık yaparak hemen maça başlayabilirsiniz. Her maçta farklı bir destinasyonunu seçerek hem oyun deneyiminizi daha keyifli hale getirebilir hem de her alandan farklı ganimetler elde edebilirsiniz.

scrolltotop svg