PUBG Mobile: Kazanmak İçin Önemli İpuçları
Oyun

9 dk okuma

PUBG, lansmanından bu yana neredeyse dünyanın her yerinde birçok oyuncunun gözdesi. 100 milyondan fazla indirme ile uzun süre listelerin üst sıralarında yer alan PUBG, mobil olarak da oynanan bir hayatta kalma oyunu. Bununla birlikte PUBG, yeterince kolay olduğunu ve baştan kazanacağını düşünenlerin yanıldığı türden bir oynanış şekline sahip. Çünkü birçok deneyimli oyuncu sizi çabucak nakavt edebilir.

Oyunu daha iyi oynamanıza ve diğerlerine fark atmanıza yardımcı olacak püf noktaları bilmiyor olabilirsiniz. Deneyimli oyunculara meydan okumanız için cephaneniz ya da yetenekleriniz yeterli olmayabilir. Çünkü savaşta en önemli şey iyi bir stratejidir. Öyleyse gelin, kazanmak için size yardımcı olabilecek ipuçlarına bir göz atın.

PUBG Mobile’da Nasıl Profesyonel Olunur?

Bir mobil oyunda en önemli şey oyun gereksinimlerini karşılayabilmektir. Bunun için telefon hafızası, RAM’i, FPS ayarı, bağlantı özellikleri oldukça önemlidir. Bu nedenle, PUBG mobilde daha iyi olmak için şu ipuçlarını takip etmek yararınıza olabilir:

  • Akıllı telefonunuzdaki belleği boşaltın. Mümkün olan en iyi şemalarda oynamak için telefonunuzun hafızasının büyük bir çoğunluğunu yalnızca PUBG’ye ayrıldığından emin olun. O an kullanmadığınız uygulamaları da kapatabilirsiniz.
  • İnternet bağlantınız sabit olmalı. Wi-Fi seçeneklerinde modeme yakın olabilir ya da ağ sağlayıcınıza daha iyi erişim için açık alan seçebilirsiniz.
  • PUBG Mobile’da iyi bir performans için FPS’i artırın. FPS oldukça önemlidir. Çünkü FPS her saniye ekranda görüntülenen kare sayısını belirler. Tıpkı PC monitörlerinde olduğu gibi oyun oynarken FPS’niz düşükse ekranınızda titreşimler ve gecikmeler meydana gelir, bu da performans kaybına sebep olur. PUBG PC’den de oynanabilen bir oyun olduğundan PC seçeneğinizi de değerlendirebilir, “PUBG Bilgisayardan Nasıl Oynanır?” içeriğinden tüm detayları öğrenebilirsiniz.

PUBG’de rakipleri alt etmek için yüksek performanslı bir oyun telefonu arıyorsanız, Turkcell Pasaj avantajlarıyla sunulan Apple ve Android akıllı telefonlar gibi seçeneklere göz atabilirsiniz.

Kolaylıkla Kazanmanıza Yardımcı Olacak En İyi 10 PUBG Stratejisi

Telefon ayarlarınızı tamamladıktan sonra oyun içi deneyim kazanmanız ve düşünce biçiminizi oyuna göre şekillendirmeniz gerekir. Bunun için ise oyun içi ayarlamalar yapmak ve nereye ineceğinizi bilmek başlangıç için çok önemlidir.

1- Oyunun Mantığını Kavrayın

Her atış oyununun amacının aynı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. PUBG tamamen hayatta kalmakla ilgilidir. Tabii ki bunun yanında tek başınıza ya da arkadaşlarınızla oynayabilir, kamp gibi pek çok aktivite yapabilirsiniz.

2- Ne Zaman Düşeceğinizi Bilin

Daima daha az kalabalık bir yere inmeye çalışın. Çok sayıda oyuncunun olacağını bildiğiniz Pochinki Okulu gibi kötü şöhretli yerlerden kaçının. Genel olarak çatışma bölgeleri benzerdir ve bilindiği için bu tür yerlerde daha deneyimli oyuncularla karşılaşma olasılığınız yüksektir. Öncelikle cephane toplamanız gerektiğinden daha sakin yerler arayabilir ve bu tür yerlerde gizlenen cephaneleri toplayarak oyuna iyi bir donanımla başlayabilirsiniz. Aynı anda 100 kişi sizinle birlikte atladığı için her zaman etrafınıza bakmayı da unutmamanız gerekir.

3- Ekipman Toplayın

Ekipman toplamak birinci önceliğiniz olmalıdır. Tabii ki bir yandan da hayatta kalmaya devam etmelisiniz. Silah ve mermi gibi ekipman bulmak tamamen şansla ilgilidir. Tek seferde hem birkaç silah ve mermi bulabilir ya da sadece bir silahla karşılaşabilirsiniz. Ancak PUBG’nin silah yelpazesi oldukça geniştir; makineli, pompalı, sniper tüfeklerinden düz ve hafif tabancalara kadar pek çok şey seçebilirsiniz. Ancak aynı anda sadece iki ana tüfek ve bir tabancaya sahip olabilirsiniz. Bu nedenle silah seçimini iyi yapmanız gerekir. En mantıklısı ise hafif bir tüfek ve uzak atışlar için sniper tüfeğidir. Bazen ne kadar ararsanız arayın istediğiniz silahları bulamayabilirsiniz. Bunun için ise PUBG uc satın alabilir ve nasıl kullanacağınızı “Pubg Mobile Uc / E-Pin Kodu Nereye Yazılır? Nasıl Kullanılır?” içeriğinden öğrenebilirsiniz.

4- Sırt Çantanızı Gerekli Şeylere Ayırın

Sırt çantanız da oldukça önemlidir, içinden gereksiz şeyleri çıkararak daha çok silah taşıyabilirsiniz. Hasarla başa çıkmak için bir kask ve koruyucu yelek gereklidir. Oyunda sağlık kitleri bulunur ve savaş sonrası iyileşmeniz için kullanmanız gereken ekipmanlardır. Ayrıca el bombalarına da dikkat etmeniz gerekir. Tüm bunları çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

5- Savaş Alanınızı Belirleyin

PUBG’de hayatta kalmanın püf noktası savaş zamanını doğru ayarlamak ve etrafta olan biteni doğru gözlemlemektir. Uzaktan ateş edildiğinde saklanmanız ya da siper alıp doğru zamanı beklemeniz gerekir. Bununla birlikte uzaktaki bir düşman için uygun silaha sahip olmanız avantaj sağlar. Çünkü bu gibi durumlarda düşük menzilli silahlar siz sadece açık hedef haline getirir. Corsair Void Elite 7.1 Surround Gaming gibi çevresel ses sağlayan kulaklığınız varsa yaklaşan düşmanın ayak seslerine kadar duymanıza yardımcı olduğu için PUBG’den daha fazla keyif alabilirsiniz.

6- Büyük Şehirlerden uzak Durun

Büyük şehirler servis ve mühimmat için daha iyidir ancak genellikle kalabalıktır. Atladıktan sonra başarı oranını artırmak için küçük binaların bulunduğu alanları tercih edin. Çünkü en iyi mühimmat keşfedilmemiş yerlerdedir.

7- Araç Kullanımı

PUBG Mobile’da araçlar oldukça önemlidir. Son derece pratik olmalarının yanı sıra dezavantaj da sağlayabilirler. Arabayla seyahat ederken mutlaka etrafa dikkat etmeniz gerek. Çünkü düşmanlara karşı açık hedef olabilirsiniz. Size ateş açıldığında araçtan uzaklaşmanız gerekir. Düşman arabayı havaya uçurabilir ve sizi öldürebilir. Bu gibi durumlarda siz de araç içindeyken düşmanın aracına nişan alabilir ve lastikleri kullanılmaz hale getirebilirsiniz.

8- Güvenli Bölgede kalın

Diğer battle royale oyunları gibi PUBG de haritayı bölgelerin güvenlik oranına göre 3 kategoriye ayırır. Mavi ile işaretlenen yer güvenli bölgedir. Burada kalıp oyunu tamamlamak daha kolaydır. Diğer bölgelere yaklaştığınızda sağlık değerleriniz zamanla azalmaya başlar. Risk oranı daha yüksek olan kırmızı bölge ise bombardıman alanında yer alır ve burada hayatta kalma ihtimaliniz düşüktür. Burada kaldığınız zaman hızlı hareket etmeniz ya da sürünerek en yakın binaya sığınmanız gerekir. Bombardıman bittiğinde ise kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. En riskli bölgedeyseniz sürekli etrafı kolaçan etmeli, sniperlara karşı güvenlik önlemleri almalı ve hayatta kalmak için düşmanları yok etmelisiniz.

9- Arkadaşlarınızla Bir Araya Gelin

PUBG’de tek başınıza ilerlemek iyi bir seçenektir. Bununla birlikte ikili ya da dörtlü gruplar halinde savaşmak mümkündür. Ancak  takım olmak PUBG Mobile’da oyunu kazanma şansınızı arttırır. Bu sayede grup halinde hareket edebilir, gelecek tehlikelere ve düşmanlara karşı ekip olarak karşı koyabilirsiniz. Yapmanız gereken ise ortak bir strateji oluşturmak ve haritada aynı bölgede kalmaktır. Ayrıca gördükleriniz ve yaptıklarınız hakkında iletişim kurabilir, bir düşüşten sonra birbirinizi hayata döndürebilirsiniz.

10- Her Zaman Tekrarlarınızı İzleyin

Tıpkı PUBG PC’de olduğu gibi Mobile’da da bulunan Killcam ve tekrar oynatma özelliği sayesinde hatalarınızı görebilir, ölüm anında yaptığınız hataları tespit edebilir ve daha iyi olmak için önlemler alabilirsiniz. Ayrıca tüm bu püf noktalara dikkat edip oyunu kazandığınızda galibiyeti tekrar izlemek de keyifli olacaktır.

scrolltotop svg