2023 Sevgililer Günü Programları ve Etkinlikler Neler?
Kültür & Sanat

9 dk okuma

Her yıl 14 Şubat tarihinde aşıkların sevgilerini birbirine göstermek için özel hediyeler aldığı ve birlikte romantik anlar yaşadıkları Sevgililer Günü 2023 yılında salı gününe denk gelir. Siz de sevdiğiniz kişiyle birlikte ilk kez bu özel günü kutluyorsanız ya da yıllardır yaptığınızdan farklı bir aktivite arıyorsanız sizin için hazırlanan listeye göz atabilirsiniz. Bu arada henüz sevgililer günü hediyeleri almadıysanız 14 Şubat gelmeden sipariş vermekte fayda var. Kargoların yoğun çalıştığı bu dönemde sevginizi göstermek için aldığınız hediyenin zamanında yetişmesi için erken davranmanız önemlidir. Ayrıca sevgililer günü programları ile planınızı şimdiden yaparak bu özel günde her şeyin kusursuz olmasını sağlayabilirsiniz.

Sevgililer Gününü Baş başa Geçirmek İsteyenlere

Sevdiğiniz insanla birlikte dışarı çıkmak yerine evde baş başa zaman geçirmeye karar verdiyseniz klasikler her zaman işe yarar. Şık bir yemek masası, güzel kokular yayan mum ve tütsüler, chill müzikler ve özenli giyim ile romantik gecenizi başlatabilirsiniz. Sohbet etmek ve birlikte hayallerinizi paylaşmak ne kadar güzel olsa da bu dönemde sevgililer günü hediyesi almayı da ihmal etmeyin. Aşkınızı her gün yaşıyor olsanız dahi tüm insanların aynı amaca yönelen enerjisi ile 14 Şubatta verdiğiniz hediyeler çok daha anlamlıdır. Ne alacağınıza karar veremediyseniz kadınlara özel hediye önerileri ve erkeklere özel hediye önerileri araştırması yapmak işinizi kolaylaştırır. Şimdi sırada evde Sevgililer Günü kutlayacak olanlar için öneriler var.

Sevgilinizle birlikte evde vakit geçirirken güzel bir film ile ortamı daha romantik hale getirebilirsiniz. Netflix gibi film izleme platformları bu gün için özel olarak filmler yayınlar. Hangi filmi izleyeceğine karar vermek için vakit kaybetmek yerine tüm zamanların en sevilen romantik filmlerinden biri olan “The Notebook” yapımını seçebilirsiniz. İlk kez Netflix’te 10 Şubat tarihinde yayınlanacak olan “Your Place or Mine” filmi de izleyebilirsiniz. Uzun zamandır görüşmeyen iki arkadaşın birbirine destek olması ile başlayan hikaye bir aşka dönüşerek devam ederken izleyenlere romantik komedi türünde güzel bir seyir keyfi yaşatır.

14 Şubatı daha renkli ve eğlenceli hale getirirken sevgilinizin kazanma hırsını öğrenmeye ne dersiniz? Kutu oyunları oynayarak sevdiğiniz kişiyle birlikte keyifli vakit geçirmekle kalmayacak onun en zorlu anlarında ve kazanma hırsı yaşadığında nasıl davrandığını da keşfedeceğiniz bir aktivitedir.

Evde sevgililer günü geçirmek yerine açık havayı tercih ediyor fakat bir yerde konaklamak istemiyorsanız sevgilinizle kamp yapabilirsiniz. Üstelik taşınabilir projeksiyon cihazı sayesinde sevgilinizle birlikte açık havada ateş başında film keyfi yapmak unutulmaz anlardan biri olur.

Konaklamalı tatil için Bungalov ve Tiny House gibi hem estetik açısından farklı hem de doğayla baş başa alanları tercih edebilirsiniz. Bu tarz konaklama tesislerinin jakuzi ve havuz alternatifine sahip olması geçireceğiniz birkaç günlük tatilin size de iyi gelmesine yardım eder. Sevgililer gününe özel geldiğinizi belirtirseniz tesis tarafından güllerle süslenmiş bir oda bulmanız da mümkün!

Sevgililer Gününde Etkinliklere Katılmak İsteyenlere

Sevgililer gününde evde oturmak istemiyor fakat hafta arası olduğu için tatile de gidemiyorsanız otellerde yapılan organizasyonlara, mekanların yaptığı partilere ve konserlere katılabilirsiniz. Sevgilinizle birlikte eğlenceli zaman geçirirken sosyal bir ortamda yeni çiftlerle de tanışabilirsiniz. Hatta diğer arkadaşlarınızın sevgilisi ve eşi size katılırsa kalabalık organizasyonlardan alacağınız keyif artabilir.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her şehirde 14 Şubat yaklaştıkça etraf kırmızı renk, kalpler ve sevgi sözcükleri ile donatılır. Sevginin ve aşkın ne kadar güzel bir duygu olduğunu ve hissetmenin kıymetini anlamak için ayrılan bu özel günde birçok aktiviteye katılma şansınız vardır. İstanbul ve diğer şehirlerde yapılan başlıca Sevgililer Günü etkinlikleri arasından birini seçerek unutulmaz bir kutlama yapabilirsiniz.

Aşk Dolu 14 Şubat’ta Aşkınızı Doyasıya Yaşayabileceğiniz Otel Organizasyonları

The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus; Sevgililere birlikte sunduğu SPA paketlerinde meyve tabağı ve içecek ikramı gibi alternatifler de yer alır. Sevgilinizle birlikte rahatlayıp güzel kokular eşliğinde masaj yaptırmak tüm gece mutlu hissetmenize yardım eder.

Four Seasons Sultanahmet; Sevgilinizle birlikte katılacağınız programda mekana gittiğiniz anda lezzetli kokteyller sizi karşılar. Avlu bölümünde canlı müzik eşliğinde lezzetli yemeklerle hazırlanmış özel bir masa sizi bekler.

Wish More Hotel; Sevgililer gününe özel hazırlanan menü ile şık bir akşam yemeği sunarken gece boyunca birlikte konaklayabileceğiniz bir odayı da pakete dahil eder.

Çırağan Sarayı; Büyülü ve tarihi atmosferi ile sevgililer gününde romantik bir yemek yemek isteyen çiftler için özel bir menü hazırlanır. Kusursuz canlı müzik, lezzetli bir yemek, hoş kokular ve sarayın ambiyansı işe içinizdeki aşkın arttığını fark edebilirsiniz. Üstelik isteyen çiftler için Saray’da konaklama imkanı da paket içine dahil edilebilir.

Sevgilinizle birlikte konsere gitmek, bağırarak şarkı söylerken birkaç dakika içinde romantik bir dansa başlamak istiyorsanız Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ndeki Sıla konserini kaçırmayın. Birlikte kültürel etkinliklere katılmayı seven ya da böyle bir alışkanlık edinmek isteyen çiftler için 14 Şubat ruhu ile sahneye konan gösterileri izlemek iyi bir fırsattır.

Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde yayınlanan Sidikli Kasabası Müzikali görülmesi gereken eserler arasındadır. Tony Ödüllü yapımda ünlü kişilerin de aralarında bulunduğu 27 kişilik profesyonel bir kadro tüm müzikali sergiler. Konusu oldukça ilginç olan müzikalde; Dünyanın kuraklıkla boğuştuğu bir alternatif gerçeklikte ev tuvaletleri yasaklanır ve insanlar ancak şirketler tarafından denetlenerek tuvalete gidebilir. Parası olmayanlar ise Sidikli Kasabası denilen bir yerde toplanır. Tüm bu garip sistemin sonlanması da tabi ki tek bir duygu ile başlar. Aşk! Bir aşk kıvılcımının neler yaratabileceğini sevgilinizle birlikte sahnede izlerken eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Zorlu PSM %100 Studio’da oynanan “Evlilikten Sahneler” adlı tiyatro da katılabileceğiniz etkinlikler arasındadır. 10. evlilik yıldönümlerini kutlayan Johan ve Marianne mutluluğu gözlerinden okunan 2 çocuklu bir çifttir. Her gün yapılacaklar kusursuz şekilde hayatlarında ilerler ve bir sorunları olunca karşılıklı konuşarak hemen hallederler. Uzaktan bakınca mükemmel görünen bu aile tablosunda bir zaman sonra sürekli aynı davranışları sergilemek etkili olmaz ve sorunlar başlar. Bu süreçten sonra çift aşkı ve evliliği sorgularken izleyicilere de yeni bakış açıları kazandıracak bir oyun sergiler.

Şehirlere Göre Önerilen Sevgililer Günü Etkinlikleri

  • Ankara: MEB Şura Salonu, Dedublüman Sevgililer Günü Özel Konseri
  • Ankara: Congresium Ankara, Melike Şahin Sevgililer Günü Özel Konseri
  • Ankara: CSO ADA ANKARA Ana Salon, Anthony Strong Trio ile Sevgililer Günü Konseri
  • Antalya: Holly Stone, Ufuk Beydemir Konseri
  • İzmir: Peker’le Aşk Ölçer, İzmir Performance Hall
  • İzmir: Sizi Tanıyorum Oyunu, İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi
  • Diyarbakır: Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi, Ezginin Günlüğü Sevgililer Günü Özel Konseri

Sevgilinizle birlikte hangi etkinliğe katılırsanız katılın bugünün asıl amacının birbirinizin yanında olmak ve bağların kuvvetlenmesi olduğunu unutmayın. Hediyeler, jestler ve her detayı büyük bir heyecanla planlanan organizasyonlar sevgilinizi mutlu etse de siz yine de onu sevdiğinizi söylemeyi de ihmal etmeyin. Planladığınız etkinlik her ne olursa olsun aradığınız hediyelere ve ihtiyacınız olan ürünlere de bütçe dostu fiyata daTurkcell Pasaj’dan ulaşabilirsiniz.

scrolltotop svg