Evcil Hayvanları Mutlu Edecek Ev Temizliği için 15 Faydalı İpucu
Ev & Yaşam

13 dk okuma

Günümüzde evcil hayvanlar tıpkı aile üyeleri gibi vazgeçilmezlerimizden biri. Çünkü patili dostlarımız neredeyse her zaman neşelidir ve etrafa mutluluk saçarlar. Ancak bir köpek veya kedi sahibi olmanın dezavantajları da vardır. Köpekler ve kediler çok tüy döker ve evde hoş olmayan bir koku bırakabilirler. Kanepede tüyler, kepekler, pencerede burun izleri, koridorda çamurlu patiler… Patili bir dosta sahip olup da bu tür sorunları yaşamayan yoktur.

Evinizi patili dostlarınız varken temiz tutmak göründüğü kadar kolay değildir. Görünebilir olan tüylerin alınmasının yanı sıra, hayvanların yayabileceği kötü kokuların oluşmaması için çözümler bulmanız ve hijyenik uygulamalara başvurmanız gerekir. Yerlerin süpürülmesi, koltuklardan tüy ve kepeklerin arındırılması, düzenli havalandırma gibi uğraşlar zamanınızın büyük bir kısmını alabilir. Böylece sevimli dostlarınıza yeteri kadar ilgi gösteremeyebilir ve hatta kendinize zaman ayıramayabilirsiniz. Neyse ki, toz, kir ve partikül temizliğinde uzman Dyson’ın son teknoloji ürünü V15 var. Evcil hayvan teknolojisi kullanan Dyson V15’in, pratik kullanımı ve derinlemesine temizlik ipuçlarıyla siz de patili dostlarınızı mutlu edebilir, evinizde hijyen sağlayabilirsiniz.

1- Temizliği Kolaylaştırmak için Toz Tespiti Yapın

Derinlemesine temizlik yapmak için öncelikle tozların, tüylerin ve özellikle patili dostlarımızın kepeklerinin en sık bulunduğu noktayı tespit etmeniz gerekir. Dyson V15 kablosuz elektrikli süpürge teknolojisinde öncü olduğu kadar evcil hayvan bulunan evlerin temizliğinde de bir numaralı tercihlerden biridir. Tüm zemin tiplerinde yüksek emiş gücü gösteren Dyson V15, yeşil bir lazere sahiptir. Lazer, mikroskobik tozu görünür hale getirir. Bu, 0,01 milimetrelik en küçük toz parçacıklarının bile çıplak gözle görülebilmesini sağlar. Bu sayede hem görebildiklerinizi hem de göremediklerinizi temizleyerek derinlemesine temizlik yapabilir ve alerjenleri ortadan kaldırabilirsiniz.

2- Çektiğiniz Tüy ve Tozları Bilin

Dyson’ın en güçlü ve akıllı kablosuz süpürgelerinden biri olan V15’in en büyük özelliği, çekilen toz partiküllerinin çeşitlerini size gösterebilmesidir. Temizlik sonrası polen gibi alerjenleri, mikroskobik düzeydeki toz ve kepekleri, ince kum taneciği kadar küçük toz akarlarını, pire ve toz şeker büyüklüğündeki partikülleri LCD ekranda gösterir. Tüm yok edilen partiküller sınıflandırılmış şekilde ekranda görünür ve böylece evcil hayvanınızın kepeklerinin nerelerde daha yoğun olduğunu ya da evinizin küf sorunu olup olmadığını rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Aynı zamanda Dyson her tür için hangi emiş gücünün daha etkili olduğunu bilir ve otomatik ayar sayesinde her birinden sizin için kurtulur.

3- Tüy Türüne Göre Emiş Gücünü Ayarlayın

Kedi ve köpekler, pek çok farklı ırka sahiptir. Bu nedenle tüy yoğunlukları, uzunlukları ve kepek dökme olasılıkları da birbirinden oldukça farklıdır. Uzun tüylü dostlarınızın tüylerini tespit etmek kolaydır ancak daha fazla emiş gücü gerektirebilir. Kısa tüylü patili dostlarınız ise görünmesi daha zor döküntüler oluşturur. Bu tür tüyler için yüksek emiş gücü gerekmese de net görebilmek bir hayli zordur. Kısa tüylerde Dyson’ın ışıklı başlığından yardım alabilir, yoğun tüy ve döküntülerde ise emiş gücü otomatik ayarlandığından zeminleri, evcil hayvan yataklarını tamamen temizleyebilirsiniz.  Bununla birlikte otomatik emiş ayarı enerji tasarrufu yapmanıza olanak sağlar ve zahmetsiz temizlik sunar. Böylece efor sarf etmeden temiz bir eve sahip olabilirsiniz.

4- Sevimli Dostlarınızın Güvenliğini Ön Planda Tutun

Kablosuz tasarımı ile olası kazaları önlemeye yardımcı olan Dyson V15, priz değiştirme ve kablo uzunluğunun yetersiz olması gibi sorunların da önüne geçer. Aynı zamanda kabloyu kemirmek isteyen sevimli dostlarınız da olabilir. Köpeğiniz siz fark etmeden çalışır durumdaki kabloyu çiğneyebilir. Ancak kablo kullanımını geride bırakan Dyson, patili dostlarınızın can güvenliği konusunda da yanınızda olur.

5- Sevimli Dostlarınızın Korkmasını Önleyin

Kediden köpeğe, kuştan hamstera kadar pek çok evcil hayvan yüksek sesten tedirgin olur ve korkar. Ev temizliği esnasında yüksek desibelle çalışan süpürgeler, evcil hayvanlarınızda korkuya sebep olabilir. Ancak bunun için de endişelenmenize gerek yok. Çünkü Dyson sadece 71 dB ses seviyesine sahiptir. En yüksek emiş gücünde ise 76 dB’e kadar çıkabilir. Bu seviye ise evcil hayvanlarınızı rahatsız etmeyecek düzeydedir. Söz konusu çalışma sesi komşularınız için de rahatsız edici değildir. Bu ihtiyaç duyduğunuz her an Dyson’ı kullanabileceğiniz anlamına gelir.

6- Uzun Tüyleri Dolamayan Başlık Kullanın

Döner başlığa sahip süpürgelerde dolanan saç ve uzun tüyleri temizlemek ekstra efor harcamak anlamına gelir. Çok da hijyenik olmayan bu süreç ayrıca zaman kaybı da demektir. Ancak Dyson bu konuda da yeni bir teknoloji sunuyor ve başlık temizliği sona eriyor. Anti Tangle adı verilen teknoloji, evlerinizde evcil hayvan olsun ya da olmasın uzun saç kıllarını süpürürken başlığın temiz kalmasını sağlar. Vida şeklinde tasarımı sayesinde hızlı bir süpürme işlemi gerçekleştirir ve tıkanıklığa sebep olmaz. Saç kılları ya da evcil hayvan tüyleri başlığa dolanmadığı için daha uzun ömürlü kullanımını da beraberinde getirir. Çünkü uzun saçlar birikirse başlığın dönmesine engel olur ve aksamların bozulmasına yol açabilir.

Son teknolojisi ile bu tür sorunların önüne geçen Dyson Anti-Tangle başlığın yanı sıra pet ve zemin temizliği için pek çok başlık seçeneği sunar. Örneğin, siz müdahale etmeden süpürge ile entegre şekilde çalışan Digital Motorbar başlık, tüylerin toplanmasına yardımcı olur. Anti Tangle Mini Motorhead ise zemin dışı koltuk, kanepe ve yatak gibi yumuşak alanlardan tüy ve tozları temizler. Temizlikten artan kalan zamanlarda ise sevimli dostlarınızla keyifli zaman geçirebilir, mutlu anılar biriktirebilirsiniz.

7- Henüz Dökülmemiş Tüy ve Kepekleri Temizleyin

Evcil hayvan temizliğinde en önemli nokta ise özellikle kedi ve köpek gibi patili dostlarınızı düzenli taramaktır.  Dostlarınızın türüne göre tüy dökme yoğunluğu fark etse de genellikle haftada en az iki kez fırçalamanız önerilir. Ancak fırçalamak tüy ve kepeklerin etrafa saçılması anlamına da gelebilir. Bu tür durumlar için özenle geliştirilen Dyson V15 Detect Absolute, sizler için pet tarama başlığı sunar. Evcil hayvan bakım başlığı olarak bilinen bu özel aparat sevimli dostlarınızı tararken tüylerin vakumlanmasını ve etrafa saçılmamasını sağlar. Aynı zamanda köpek ya da kedinizin cildine nazik davranan bu başlık, havalanmış kepeklerde de oldukça etkilidir. Bu sayede daha az döküntü oluşur ve genel temizliğinizin süresi bir hayli azalır.

8- Alerjenlere Karşı Dyson’la Savaşın

V15 Detect Absolute, lazer ışığı, emiş gücü ayarı ve pet tarama gibi özel başlığı sayesinde bir süpürgeden beklenin daha fazlasını elde etmenizi sağlar. Tüm zemin tiplerine uygun başlıklarıyla sevimli dostlarınızın toz, tüy ve kepek gibi döküntülerini anında temizler, yüksek emiş gücü sayesinde en ufak toz parçacıklarını çekerek ferah bir alan sağlar. Özellikle evcil hayvan bakım başlığı, henüz dökülmemiş alerjenlerle savaşmanızı kolaylaştırır. Böylece ortamın havası da daha solunabilir hale gelir.

9- Evinizi Tek Seferde Temizleyin

Patili dostlarınızla birlikte yaşıyorsanız eviniz her zamankinden daha çabuk ve çok daha fazla kirlenebilir. Ancak geniş hacimli bir toz haznesi işleri oldukça kolaylaştırır ve toz haznesini tekrar tekrar boşaltmak zorunda kalmazsınız. Dyson V15 bu konuda da yanınızdadır ve 0,77 litre toz haznesi ile tüm evinizi tek seferde temizlemenize yardımcı olur. Siz de toz haznesini mümkün olduğu kadar az boşaltmak isterseniz benzerlerine göre iki kat daha büyük toz hazneli V15’i seçebilirsiniz.

10- Toz ve Kirleri Hava Akışından Ayırın

Filtrasyon özellikleri sayesinde toz ve partiküllerin havaya karışmasını önleyen Dyson teknolojisi güçlü merkezkaç kuvveti ile tüm çekilen tüy, kepek ve tozları hazneye hapseder. Bu sayede alerjenler tekrar serbest kalmaz ve hava kalitesini artırmanıza yardımcı olur.

11- Hazneyi Otomatik Boşaltın

Çekilen toz ve kirlere temas etmenizi önleyen Dyson, haznenin tek hareketle boşaltılmasını sağlayarak hijyenik bir kullanım sunar.  Temassız temizlik seçeneği tıpkı konik emici başlıkta olduğu gibi tüy ve saç kıllarını direkt çöp kutusuna boşaltmanıza olanak tanır. Siz de hem zahmetsiz hem de hijyenik temizliğin tadını çıkarabilirsiniz.

12- Tüm Sevimli Dostlarınıza Yetecek Şarj Süresi

Batarya kapasitesi oldukça az olan süpürgeler nedeniyle evinizi ve patili dostlarınızın  bulunduğu ortamı tek seferde temizleyemiyor olabilirsiniz. Bu da sizi bitmeyen bir temizlik döngüsüne sokuyor olabilir. Çünkü kedi ve köpekler oldukça hareketli canlılardır ve her zaman evin içinde yer değiştirip dururlar. Bu nedenle siz bir köşeyi temizlediğinizde süpürge şarj olana kadar her yer tekrar kirlenebilir.  Bunun için Dyson V15’den yardım alabilir, yaklaşık 60 dakika boyunca kesintisiz temizlik yapabilirsiniz. Bu şarj süresi ayrıca tüm kedilerinizin ve köpeklerinizin taranması için de yeterlidir. Böylece her birini yeteri kadar okşamış ve aynı anda temizliğinizi de yapmış olursunuz. Bununla birlikte tak çıkar bataryaya sahip Dyson süpürgenizin şarj süresini daha fazla uzatmak isterseniz yedek batarya temin edebilir ve tek hareketle dolu bataryayı boş olanla değiştirebilirsiniz.

13- Yüksek Emiş Gücü ile Devam Edin

Yüksek emiş gücü yaşam alanınızın tamamı için bir ihtiyaç olmayabilir, ancak sevimli dostlarınızın daha yoğun bulunduğu yerleri yüksek emiş gücünde temizleyebilirsiniz. Çünkü Dyson Hyperdymium adı verdiği ve dakikada 125.000 rpm dönme performansı sergileyen özel bir motora sahiptir. Toplam 240 AW emiş gücü üreten kablosuz süpürge sert zeminlerden yüksek tüylü halılara kadar her alanı detaylı bir şekilde temizlemenize yardımcı olur. Bu sayede sevimli dostlarınızın da toz ve akar nedeniyle hasta olmasını önleyebilir, onlara daha temiz yaşam alanları sunabilirsiniz.

14- Daha Dar Alanlara Erişim Sağlayın

Özellikle kediler, çok daha dar alanlara sığabildikleri için evin her yerine ulaşabilmeleri mümkündür. Bu göremediğiniz ve erişemediğiniz yerlerin de kirlenebileceği anlamına gelir.  Neyse ki, Dyson kolay çıkarılabilir ve takılabilir çeşitli başlıklar üretir. Bu aksesuarlar sayesinde döşeme aralarını, sabit mobilya arkalarını, pencere pervazlarını, dolap üstlerini, süpürgelikleri rahatlıkla süpürebilir, buralarda biriken akar ve toz taneciklerinden kurtulabilirsiniz.

15- Tüy ve Döküntüler için Çok Yönlü Kullanımdan Yararlanın

Sevimli dostlarınız kendi yatakları olsa da daha çok sizinle uyumak ister. Bu nedenle yataklarınız da tüy ve kepeğe maruz kalabilir. Yer ve zemin başlığına ek olarak Dyson, üçü bir arada kullanım sunan özelliklere sahiptir. Evcil hayvan teknolojisi ile donatılan V15 yatak temizliği için de özel bir başlık sunar. Bu konik biçiminde hazırlanan başlık, sadece evcil hayvan tüyleri için değil yatakları hijyenik tutmak için de uygundur. Gövdeye eklenen uzun boru yerinden kolaylıkla çıkarılabildiği için Dyson V15 anında bir el süpürgesine de dönüşebilir. Böylece zemin dışındaki küçük  alanları süpürgenin tamamını kullanmadan da temizleyebilirsiniz. Her kullanım şekline uyan ve size temizliğin çok daha zahmetsiz olabileceğini kanıtlayan Dyson V15 sevimli dostlarıyla birlikte yaşayan tüm kullanıcılar için ideal çözümler sunar.

scrolltotop svg