Sims 4 Hileleri Hakkında Herşey
Oyun

9 dk okuma

Popüler yaşam simülasyonu video oyunu Sims ilk kez 2000 yılının başında oyunseverlerle buluştu. Kısa sürede beğeni kazanan oyunun gelişmiş seçeneklere ve görsel efektlere sahip yeni versiyonları çıktı. Serinin dördüncü oyunu olan Sims 4 ise; 2014 yılında PlayStation 4, Xbox One konsollarının yanı sıra bilgisayarlar için de satışa sunuldu.

Sims 4’te başarılı olmanın temel ilkesi “sabır”dır. Gerçek yaşamı simüle eden oyunda karakterlerin başarısı ve gelişimi de adım adım olur. Ancak daha az oynayarak hemen sonuca ulaşmak isteyenler için de bir çözüm vardır: Sim 4 hileleri.

Sim 4’te Nasıl Zengin Olunur?

Oyun parası yani Simoleons kazanmak için karakterinize iş bulmanız ve kariyer basamaklarını adım adım tırmanmasını sağlamanız gerekir. Bu amaçla çeşitli yetenekler kazanmalı ve görevleri başarıyla yerine getirmelisiniz. Dahası zaman içinde oluşan gıda, fatura ve tadilat gibi ek masraflara da bütçe ayırmalısınız. Kısaca normal şekilde Sims 4’te zengin olmak, konforlu ve lüks bir yaşama sahip olmak için zamana ve çalışmaya ihtiyacınız vardır. Ancak bunu Sims 4 para hilelerini kullanarak zahmetsiz bir şekilde de başarabilirsiniz.

Sims 4 hilelerini yazmak için ilk olarak kodu gireceğiniz iletişim kutusunu açmalısınız. Bunun için Mac bilgisayarlarda Command+Shift+C ve Windows tabanlı PC’lerde Ctrl+Shift+C tuşlarına  aynı anda basmanız gerekir. PlayStation 4’de L1+L2+R1+R2 ve Xbox One’da LB+LT+RB+RT düğmelerini eş zamanlı olarak kullanmalısınız. Hile kodlarından faydalanabilmek için açılan kutuya ilk olarak “testingcheats true” yazmalısınız. Ardından istediğiniz miktara bağlı olarak ilgili kodu yazabilirsiniz. Sims 4 para hilesi kodları şöyledir:

  • kachin veya rosebud: 1.000 Simoleons verir.
  • motherlode: 50.000 Simoleons değerindedir.
  • money rakam: “Rakam” olarak yazdığınız miktar kadar Simoleons alırsınız.

Sims 4 para şifrelerini istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ayrıca şehre ilk kez taşındığınızda “freerealestate on” komutunu yazarak tüm evlerin ücretsiz olmasını da sağlayabilirsiniz. Yalnız bu hilenin aktif olması için mahalle veya dünya ekranında olmanız gereklidir. Konutları tekrar ücretli hale getirmek isterseniz “freerealestate off” yazmanız yeterlidir.

Oyuna başladıktan belli bir süre sonra faturalar gelmeye başlar. Bunlara bütçe ayırmak yerine Sim 4 fatura ödeme hilesi kullanabilirsiniz. Komut kutucuğuna “autopay_bills true” yazarak fatura yükünden kurtulabilirsiniz. Tekrar normal moda dönmek içinse “autopay_bills false” kodunu kullanmanız gerekir.

Sims 4 İnşa ve Eşya Hileleri Nedir?

Oyunun başında tasarladığınız karakterler ufak bir bütçe ile Sims şehrinde hayata başlar. Bu bütçeyi kullanarak mevcut bir konutu satın alabilir veya boş bir arsaya kendi evinizi inşa edebilirsiniz. Ancak tüm bunlar için gerçek yaşamda olduğu gibi paraya yani Simoleons’a ihtiyacınız vardır.

İnşa işi bittikten sonra evinizi belli sınırlarda mobilya ve aksesuarlarla süsleyebilirsiniz. Ev inşası veya yeniden dekorasyon gibi işler için Simoleons’a ve bazı özel eşyalar için çeşitli yeteneklere sahip olmanız gerekir. Ancak tüm bu engelleri Sims 4 hileleri ile aşabilirsiniz.

  • bb.enablefreebuild: Kilitli bölmeler dahil her yere inşa edebilmenizi sağlar.
  • bb.ignoregameplayunlocksentitlement: Satın Alma modunda tüm kariyer ödüllerinin kilitlerini açar.
  • bb.showhiddenobjects: Satın alıma açık olmayan tüm oyun içi öğeleri gösterir.
  • bb.moveobjects: Obje yerleştirme kurallarını kaldırır.
  • qa.objects.fix: Bozulan eşyaları para harcamadan onarmanızı sağlar.

Sims 4’te Kariyer Nasıl Yapılır?

İyi bir kariyere ve çeşitli yeteneklere sahip olmak Sims karakterinizin popülerliğini, kazancını ve mutluluğunu artırır. Ancak yeni beceriler kazanmak zaman alıcıdır. Bunun için geliştirilen Sims 4 kariyer ve yetenek hileleri şöyledir:

  • careers.demote kariyer adı: Adı yazılan kariyerde bir derece geri gitmeye sebep olur.
  • careers.promote kariyer adı: Yazılan kariyerde bir basamak terfi verir.
  • careers.remove_career kariyer adı: Adı geçen kariyeri sonlandırır.
  • aspirations.complete_current_milestone: Sim’inizi hayat amacına ulaştırır.
  • stats.set_skill_level Major_yetenek 10: “Yetenek” bölümüne yazdığınız konuda beceri seviyesini 10’a çıkarır.
  • stats.set_skill_level Skill_Child_yetenek 10: “Yetenek” yerine yazdığınız konuda çocuk Sim’lerin kazanım seviyesini 10 yapar.

Sims Karakterlerinin İhtiyaçları Nasıl Giderilir?

İnsanlara benzer şekilde Sims karakterlerinin de çeşitli ihtiyaçları vardır. Bunlar arasında uyku, yemek, tuvalet, hijyen, eğlence ve sosyallik yer alır. Sim’leri mutlu etmenin temel şartı tüm ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Fakat bu tek seferlik bir iş değildir. Oyun boyunca her karakteri takip ederek zaman içinde beliren ihtiyaçlarını gidermeniz gerekir. Aksi halde yeşil Sims kristali kırmızıya dönmeye başlar. Bu da karakterin depresif ve öfkeli olduğunu gösterir. Mutsuz bir Sim verdiğiniz görevleri yapmaz ve diğer Sim’leri de olumsuz etkiler. Özellikle birden fazla aile üyesinin olduğu bir evde herkesin ihtiyaçlarına cevap vermek zordur. Ancak bu iş yükünü azaltmak için Sims 4 yaşam hilelerinden yararlanabilirsiniz.

  • fillmotive motive_X: “X” yerine yazdığınız ihtiyacı giderir.
  • sims.fill_all_commodities: Evinizdeki tüm karakterlerin yaşamsal gereksinimlerini karşılar.
  • sims.give_satisfaction_points “X”: Belirlediğiniz “X” miktarınca Sim karakterinize tatmin puanı ekler.
  • Cheat Need > Make Happy: Motivasyonunu ve mutluluk seviyesini maksimuma çıkarır.
  • Cheat Need > Disable veya Enable Need Decay: İhtiyaçlarının zaman içinde değişimini engeller veya aktive eder.

Sims Karakteri Arasında Nasıl Etkileşim Sağlanır?

Sims yaşamında sosyallik büyük bir öneme sahiptir. Bu ihtiyacı karşılanmayan Sim’lerin modu düşer. Normal oyun seyrinde bir topluluğa kabul edilmek, arkadaş ve sevgili edinmek zahmetlidir. Bazen herşey yolunda giderken küçük bir hata tüm emeklerinizi boşa çıkarabilir. Kısa yoldan sosyalleşmek ve yeni arkadaşlar edinmek için Sims 4 sosyallik hilelerine başvurabilirsiniz.

  • Add to Family: Seçtiğiniz bir karakteri aileye ekler.
  • relationship.introduce_sim_to_all_others: Sim’izin tüm komşularıyla arkadaş olmasını sağlar.
  • relationships.create_friends_for_sim: Seçtiğiniz Sim’e arkadaş olacak yeni bir karakter oluşturur.
  • modifyrelationship adı soyadı adı soyadı 100 LTR_Friendship_Main: Adını ve soyadını girdiğiniz Sim’lerin arasındaki arkadaşlık seviyesini 100’e yükseltir.
  • modifyrelationship adı soyadı adı soyadı 100 LTR_Romance_Main: Adını ve soyadını yazdığınız Sim’lerin karşılıklı romantizm puanını 100 yapar.

Ölümsüzlük ve Diğer Sims 4 Hileleri

İnsan yaşamını taklit eden Sims 4 oyununda karakterler oyun zamanına göre büyür, yaşlanır, ihtiyarlar ve ölür. Günlerce emek verip kariyer ve yetenek açısından belli bir seviyeye getirdiğiniz Sim’in ölmesi çok üzücü olabilir. Ayrıca her konuda en üst seviyede beceri kazanan ve artık yaşlanan bir karakterin ölümünü hızlandırmak ve vaktinizi diğer Sim’lerin gelişimi için kullanmak da isteyebilirsiniz. Tüm bunlar ve fazlası için oyun hilelerine başvurabilirsiniz. Sims 4 ölümsüzlük hilesi ve diğerleri için iletişim kutusuna yazmanız gerekenler ve işlevleri şöyledir:

  • death.toggle true veya false: Ölümsüzlük verir veya yeniden ölümlü yapar.
  • sims.add_buff Ghostly: Seçtiğiniz Sims’i oyundaki zamana göre 4 saat içinde hayalete dönüştürür.
  • Modify in CAS: Sim oluşturma ekranını kullanarak kimlik ve kalıtsal bilgiler haricinde Sim’ler üzerinde değişiklik yapmanıza imkan tanır.
  • Make Clean veya Dirty: Eşyaları temizler veya kirletir.
  • Teleport Sim: Shift tuşuna basılı tutarak tıkladığınız konuma ışınlar.
  • headlineeffects off veya on: Seçili Sim’in üstünde görülen yeşil kristali, düşünme ve konuşma balonlarını kapatır veya açar.
  • hovereffects off veya on: İşaretçi ile üzerine gittiğiniz Sim’deki vurgu efektini kapatır veya açar.

Siz de Sims 4’te başarıya hızlı bir şekilde ulaşmak isterseniz bahsedilen Sims 4 hilelerinden yararlanabilirsiniz.

scrolltotop svg