Ücretsiz E-Kitap İndirebileceğiniz Siteler
Kitap

9 dk okuma

Teknolojideki ilerleme ile birlikte, ciltsiz kitap ihtiyacı yavaş yavaş yerini e-kitap dünyasına bırakıyor. İnternetin sunduğu ücretsiz e-kitaplar indirebileceğiniz dijital kütüphaneler size binlerce kitaba ulaşmanın anahtarını veriyor. Birçok kitap kurdu fiziksel kitapların sayfalarına dokunmanın, kokularını içine çekmenin vermiş olduğu nostaljik hissi e-kitaplar ile kıyaslayabilir. Ancak e-kitapların kurtaracağı ağaç miktarı ve sağladığı taşıma kolaylığı okurseverler arasında hızla tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor. Haliyle ücretsiz e-kitap indirme siteleri bu okurseverlerin ilgisini ve dikkatini çekiyor. Üstelik kitapların konuları, astrolojiden yapay zekaya, komediden maceraya kadar hemen hemen her konuyu kapsıyor.

Okumaktan keyif aldığınız kitap türleri ne olursa olsun, ilgilenecek ve ilham verecek, hayal edecek ve öğrenecek bir şeyleri bu sitelerde bulabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz bir şekilde indirdiğiniz bu e-kitapları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar ya da özel olarak tasarlanan Kindle gibi e-kitap cihazları ile okuyabilirsiniz. Ancak ücretsiz e-kitap siteleri farklı formatlarda dosya sunabilir, örneğin PDF formatında olan e-kitaplar telefondan çok bilgisayar ekranında daha rahat okuma sağlarken HTML formatı; Firefox, Chrome, Safari gibi doğrudan tarayıcınızda okunabilir. Bunlara ek olarak telefonlar dahil tüm cihazlar ile uyumlu olan EPUB e-kitap formatı pratiklik ve kullanım çeşitliliği sunar. Böylece siz seyahat ederken kitaplarınızı cebinizde taşımanıza imkan sağlar. Bu siteler hemen hemen her türlü kitaba ulaşmanızı mümkün kılıyor ve size favori ve ücretsiz e-kitabınızı indirerek okuma keyfini yaşamak kalıyor. İşte, sizler için derlediğimiz yüksek kalitede ve farklı kategorilerde e-kitaplar bulabileceğiniz en iyi ücretsiz e-kitap indirme siteleri…

Google Books

Dünyanın en büyük ücretsiz çevrim içi kitap okuma platformu olarak binlerce kitaba kolay bir şekilde erişim imkanı sağlıyor. Google Books’u, çevrim içi ücretsiz kitaplar için büyük bir arama motoru olarak kabul edebilirsiniz. Aradığınız kitabın telif hakkı yoksa tamamını veya bir önizlemesini görüntüleyebilirsiniz. Kamu malı olan çevrim içi kitapları ise PDF dosyası olarak indirebilirsiniz.

Gutenberg Projesi

Ücretsiz e-kitap indirme sitesi olan Gutenberg Projesi; EPUB, HTML, Kindle ve diğer basit metin formatlarında 60.000’den fazla ücretsiz e-kitap bulabileceğiniz sanal bir kütüphanenin kapılarını aralıyor. Kayıt gerekliliği bulunmayan ve böylece çevrim içi olarak e-kitapları ücretsiz bir şekilde indirerek paylaşılmasını kolaylaştıran özelliği ile ön plana çıkıyor.

Amazon Ücretsiz Kindle Kitapları

Tüm Amazon Kindle kullanıcıları için indirilebilecek en iyi ücretsiz kitapları sunan, ücretsiz bir bölüme sahip olan kitaplığıyla görenleri büyülüyor. Kindle cihazınızda Amazon hesabınıza giriş yaparak bilim kurgudan romantizme, klasiklerden gerilimlere kadar farklı kitap türleri seçebilir ve hızlı bir şekilde aradığınız kitabı indirebilirsiniz. Seçtiğiniz kitabı indirmeden önce göz atabileceğiniz kullanıcı yorumları sayesinde kitap ile ilgili ön bilgiye sahip olabilirsiniz.

ManyBooks

2004 yılında kurulan ManyBooks, son yıllarda yeni yazarların kendi yayınlarını yapmalarına imkan tanıyan bir platform haline geldi. E-kitap okuyucu, PDA, iPOD gibi cihazlarda okunabilen ücretsiz e-kitaplara ManyBooks’un arşivinden ulaşabilirsiniz. ManyBooks’un sunduğu 33.000’den fazla kitap PDF, EPUB ve HTML gibi formatlarda indirilebilir. Kurgudan aksiyon ve maceraya, biyografiden tarih kitaplarına kadar farklı türlerde kitapları indirmek için sadece ücretsiz bir şekilde kaydolmanız gerekiyor.

Open Library

Birbirinden değerli e-kitaplardan oluşan dijital kütüphanesi ile kar amacı gütmeden okurseverlerin aradıkları kitaba ulaşmasını sağlıyor. Yaklaşık olarak 3 milyon e-kitap arasından dilediğinizi çevrim içi ödünç alarak okuyabilirsiniz. Ödünç aldığınız bu kitapları aynı zamanda PDF veya EPUB formatında indirebilirsiniz. “Ödünç al” simgesi olan kitapları Open Library hesabı açarak kaydolduktan sonra iki hafta süre ile ödünç alabilirsiniz.

Good Reads

Goodreads, okurlar ve kitap önerileri için dünyanın en büyük sitelerinden biridir. Facebook hesabı ile Goodreads’e giriş yaptığınızda Facebook, Goodreads kullanan arkadaşlarınızı otomatik olarak algılar ve bu sayede arkadaşlarınızın hangi kitapları okuduğunu görebilirsiniz. Öneri motoru sayesinde 20 milyar veri noktasını analiz ederek edebi zevklerinize uygun önerilerde bulunmak ile kalmaz, okuduklarınızı veya okumak istediklerinizi düzenlemek için “kitap rafları” oluşturmanızı sağlar. Kullanıcı incelemelerine yorum yapabilir, bir sonraki favori kitabınızı bulabilirsiniz. Böylece yeni kitaplar keşfedebilir, bilgi toplayabilir ve ufkunuzu genişletebilirsiniz.

Free-ebooks.net

PDF, ePUB, Kindle ve TXT gibi daha fazla kitap formatı içeren bu web sitesi geniş bir e-kitap yelpazesi ile öne çıkıyor. Tercih edilen formatları TXT veya PDF’yi seçerek ücretsiz kitap okumanın keyfini çıkarmaya sizi bir adım daha yaklaştırır. Kullanıcılar; akademik kitaplar, ders kitapları, klasikler, kurgusal ve kurgusal olmayan sesli kitaplar ve çocuk kitapları gibi birbirinden farklı seçenek arasından istediği kitaba ulaşmanın yanı sıra bir kitabı indirmeden önce, öne çıkan e-kitaplar arasından seçim yaparak önizleme özelliğinden faydalanabilir.

Bookboon

Dünyadaki en büyük kitap yayıncılarından biri olan Bookboon, 75 milyondan fazla ücretsiz e-kitap ve ders kitabına sahip dijital bir kütüphane olarak öne çıkıyor. Bookboon’da en iyi profesörler tarafından yazılmış ders kitabı PDF’yi bulabilir ve indirebilirsiniz. Üstelik bir e-kitap ya da bir ders kitabı PDF’sini indirmek için tek yapmanız gereken ihtiyacınız olan kitabın yanındaki “indir” düğmesine tıklamaktır. Muhasebe, Kariyer, Ekonomi, Finans, Dil, Pazarlama, Bilgisayar Teknolojileri gibi kategorilerde yüzlerce kitap seçeceğine erişebilirsiniz.

PDFBooks World

Geçmişte ve günümüzde çok satan popüler kitapları dijital olarak yayımlayan ücretsiz kitap sitesi PDFBooks World’ün asıl amacı, bu kitapları gerçeğinden ayırmayan bir keyifle okuma hissi vermesini sağlamaktır. Bu nedenle buradaki kitaplar basit birer PDF dosyasının çok ötesinde profesyonelce oluşturulmuş PDF formatları sunar. En çok indirilen PDF konuları ise denemeler, romanlar ve kurgu romanlardan oluşur. 

Calameo PDF İndirici

Herhangi bir kitabı veya yayını PDF formatında e-kitap olarak indirmek amacıyla tasarlanmış kullanımı ücretsiz bir araçtır. Sitede PDF olarak “indir” butonunun bulunmaması yazarın, kullanıcıların yayınlarını cihazlarına indirmesine izin vermediği anlamına gelir. Calameo’da bulunan e-kitapların konuları eğlenceli ve yaşamla ilgilidir. Moda, Yemek, Spor, Seyahat, Arabalar, Müzik, Video Oyunu gibi farklı temalarda kitap seçenekleri sunar. İhtiyacınız olan kitabın URL’sini kopyalayarak Calameo Downloader sayesinde PDF formatına dönüştürebilirsiniz.

Obooko

Obooko web sitesinde yayımlanan tüm e-kitaplar PDF, EPUB ve Kindle formatlarını destekler ve tam uzunlukta indirilebilir. Bunun için tek yapmanız gereken ücretsiz bir şekilde üye olarak kayıt olmaktır. En iyi çağdaş e-kitapları çevrim içi olarak sunan Obooko Komedi, Macera, Kurgu ya da Kurgu dışı gibi çok çeşitli kitap türlerini kapsar.

O’Reilly

Dünyaca ünlü olan O’Reilly, basılı yayınlar ile başlamasına rağmen şimdilerde dijital kitapları ile ün kazanıyor. O’Reilly medya, çeşitli kategorilerde geniş bir kitap ve dergi koleksiyonu ile okurları dünyasına davet ediyor. Ücretsiz indirmelere erişmek için kayıt olarak kitaplarınızı PDF formatında indirebilirsiniz.

E-BookLobby

Sanat, eğitim, bilgisayar ve iş dünyası olmak üzere dört farklı kategoride yüzlerce kitaba ulaşma imkanı sunan EBookLobby sayesinde ihtiyacınıza göre aradığınız kitaplara zahmetsiz bir şekilde erişebilirsiniz. İndirdiğiniz e-kitapları tablet veya bilgisayarınızdan rahatlıkla okuyabilirsiniz.

scrolltotop svg