Uygun Fiyatlı Telefonlar Neler?
Mobil

9 dk okuma

Telefon üretim maliyetlerinin giderek artması ve küresel çapta yaşanan çip sıkıntısı, akıllı cep telefonu fiyatlarının; giriş, orta ya da üst segment olması fark etmeksizin artmasına neden oluyor. Hâlihazırda kullandığı telefonu arızalanan ya da eski bir modelden, daha yeni ama ekonomik bir telefona geçiş yapmayı isteyenler de doğal olarak uygun cep telefonu tavsiye listelerine göz atıyor. Eğer bütçenizi zorlamayacak bir telefon almayı düşünüyorsanız, hazırladığımız listeyi dikkatle incelemenizi öneririz. Sizin için seçtiğimiz uygun fiyatlı telefon önerileri çerçevesindeki ürünler, gündelik ihtiyaçlarınızı karşılayacak temel modellerden daha gelişmiş çözümlere göre sıralanıyor. Uygun akıllı telefon önerileri listemizdeki modeller arasında ilginizi çeken ve size hitap ettiğini düşündüğünüz telefonlar varsa ilgili ürünleri Turkcell Pasaj üzerinden kontratlı veya peşin olarak satın alabilirsiniz.

En Hesaplı İyi Telefon Modellerinden Biri: TCL L7

Uygun fiyatı ve kompakt yapısıyla listemize girmeyi başaran ilk ürün, TCL L7. Ucuz telefon önerileri listelerinde kendine sıklıkla yer bulabilen akıllı telefon, 5,5 inç genişliğinde IPS ekrana sahip. 1440 x 720 piksel çözünürlüğünde görüntüler oluşturan ekran, 60 Hz seviyesinde yenileme hızıyla geliyor. Akıllı cep telefonlarında son dönemde pek görülmeyen değişir batarya özelliğiyle fark yaratan TCL L7, 3000 mAh kapasiteli bataryası ile ortalama bir kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarıyor. En hesaplı iyi telefon çeşitlerinden biri olduğu için donanım tarafında orta karar bir performans yakalayan üründe 1,4 GHz hızında çalışabilen dört çekirdekli işlemciye ev sahipliği yapan Qualcomm Snapdragon 215 yonga seti var. 2 GB bellek ve 32 GB depolama alanı da genel kullanım senaryolarınız için yeterli olabiliyor. TCL L7, teknik açıdan hafifletilmiş bir işletim sistemi olan Android 10 Go Edition ile sizleri karşılıyor. Gündüz çekimlerinde sizleri memnun edebilecek 5 megapiksellik ön ve 8 megapiksellik arka kamera, çift SIM kart ve hafıza kartı desteği, fiziksel Google Asistan tuşu gibi imkânlarla desteklenen cihaz, uygun fiyata alınacak en iyi telefon modellerinden.

Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Listelerinin Yıldızı: Reeder P13 Blue Max L 2022

Geniş ekranı sayesinde multimedya içeriklerini ve sosyal ağları daha konforlu şekilde deneyimleyebileceğiniz ucuz akıllı telefon önerisi istiyorsanız, Reeder P13 Blue Max L 2022, tavsiye edilebilecek modellerden biri. 6,26 inç genişliğindeki IPS ekranıyla 1520 x 720 piksel çözünürlüklü görüntülere hayat veren akıllı telefon, çerçevesiz ve çentikli ekran tasarımıyla günceli yakalıyor. 3800 mAh kapasiteli bataryayla yapılandırılan ürün, önceki önerimiz olan TCL L7’ye kıyasla fiyat bakımından daha yüksek olsa da sunduğu performans da aynı oranda daha fazla. Unisoc SC9863A yonga setinin parçası konumundaki sekiz çekirdekli işlemciyle teknik başarım noktasında sınıfına göre iyi iş çıkaran telefon, 4 GB bellek ve 64 GB kapasiteli dâhilî depolama alanıyla uygun fiyatlı iyi telefonlar arasına adını yazdırıyor. Android 11 işletim sistemiyle güvenlik ve sistem güncellemelerini almaya bir süre daha devam edecek olan cihaz; üçlü arka kamera kurulumu, yüz tanımlama özelliği de sunan 5 megapiksellik ön kamerası, 128 GB hafıza kartı desteği, çift SIM yuvası gibi olanaklarıyla sizi de memnun edebilir.

Kamera Konusunda İddialı Ucuz Telefonlardan: TCL 20E

En güzel uygun telefonlar kapsamında; tasarım, performans, batarya kapasitesi gibi özelliklerin yanı sıra kamera başarımıyla da kendine ayrı bir kulvar açan TCL 20E, yönelebileceğiniz telefonlar arasında yer alıyor. 2,5D eğimli ve 6,52 inçlik ekranıyla 1600 x 720 piksel çözünürlükte görüntüler eşliğinde Android dünyasını keşfedebilmenize imkân tanıyan ürün, önceki rakiplerinden daha yüksek batarya kapasitesine sahip. 4000 mAh kapasiteli bataryasıyla size 20 saatin üstünde konuşma süresi vadeden model, ekran çözünürlüğü ve işlemcisinin görece yeni nesil olması sayesinde düşük güç tüketiyor. MediaTek Helio A25 yonga setiyle konfigüre edilen uygun fiyatlı en iyi telefonlar içinde bulunan ürün, sekiz çekirdekli işlemcisi ve PowerVR GE8320 grafik işlemcisiyle uygulama ve oyun çalıştırma noktasında sınıfı geçiyor. 3 GB RAM, 32 GB kapasiteli depolama alanı ve 512 GB hafıza kartı desteği, aygıtın dikkat çeken özelliklerinden. Ancak modeli kendi sınıfında öne çıkmasını sağlayan, çoklu arka kamera kurulumu. 13 megapiksellik ana arka kamerasına ek olarak makro çekimlerde görev alan 2 megapiksel ve derinlik sensörü konumundaki yine 2 megapiksellik algılayıcılar, etkileyici fotoğraflar ve videolar yakalayabilmenize imkân tanıyor. Android 11 işletim sistemini arkasına alan en iyi uygun telefonlar arasındaki TCL 20E; parmak izi okuyucu, yüz tanımlama, HD ses, çift hat desteği, OTG gibi olanaklarla sizin için iyi bir alternatife dönüşüyor.

Ayırdığınız Bütçenin Hakkını Veren Uygun Fiyatlı Telefon: Omix X300

Listemizdeki tek yerli üretim telefon olan Omix X300, son zamanlarda üretilen ve kendisine ayrılan bütçenin hakkını, hem güncel dizaynı hem de teknik özellikleriyle verebilen akıllı cep telefonlarından. 6,67 inçlik IPS ekranıyla 2400 x 1080 piksel çözünürlükte, hayli keskin görüntüler hazırlayabilen, böylece dijital içerikleri daha net ve ayrıntılı görüntüleyebilmenizi sağlayan ürün, batarya kapasitesiyle yüz güldürüyor. 18 Watt hızlı şarj destekli 5000 mAh kapasiteli bataryası, Omix X300 modelini, uygun fiyatlı en iyi akıllı telefonlar listesine almamızda etkili oluyor. Telefonu, bulunduğu segmentte parlatan teknik yeterlilikleri batarya ile sınırlı değil. Güncel sayılabilecek bir yonga seti olan MediaTek Helio G80 ile güçlendirilen cihaz, yüksek frekanslara çıkabilen sekiz çekirdekli işlemcisiyle tatmin edici bir performans sunuyor. Amacınız yalnızca içerik tüketmek değil aynı zamanda içerik üretmekse, bu model sizi asla üzmüyor. 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla pek çok açıdan yeterlilik gösteren akıllı telefon, dörtlü arka kamera kurulumuyla ışıklı ortam çekimlerinde hünerlerini ortaya çıkarıyor. Android 11 işletim sistemine sahip en iyi ve en uygun akıllı telefonlar içinde yer alan Omix X300; Wi-Fi 5, parmak izi okuyucu, yüz tanımlama, çift hat desteği, hafıza kartı yuvası gibi olanaklarına ek olarak oldukça zengin bir kutu içeriğiyle sizlerle buluşmayı bekliyor.

Şarjı Uzun Giden Yüksek Performanslı Uygun Modellerden: Realme C25S

İş yaşantınızda veya gündelik kullanım süreçlerinizde telefonunuzu etkin biçimde çalıştırıyor, edinmeyi düşündüğünüz telefondan uzun ekran sürelerine ek olarak oldukça yüksek performans bekliyorsanız, Realme C25S, sizin için ideal. Maksimum 570 nit parlaklığa çıkabilen 6,5 inçlik IPS ekrana sahip telefon, 1600 x 720 piksel çözünürlükte görüntüler üretiyor. Damla çentikli ekran konseptini takip eden cihaz, 6000 mAh kapasiteli ve 18 Watt hızlı şarj destekli bataryası ile uygun fiyatlı cep telefonu tavsiyesi listelerine ismini yazdırıyor. 1000 saatin üzerinde bekleme süresi vadeden akıllı telefon, MediaTek Helio G85 yonga setinin taşıdığı sekiz çekirdekli işlemcisi ve grafik yongasının üstün performansıyla sizi hem dijital içerik tüketimi hem de üretimi sürecinde mutlu ediyor. 4 GB RAM, 128 GB depolama ve 256 GB hafıza kartı desteği, 1080p çözünürlükte 60 fps video kaydı yapabilen üçlü kamera kurulumu, modelin cazibesini artırıyor. Uygun cep telefonu önerileri listemizdeki Android 11 işletim sistemli telefonlardan olan Realme C25S; parmak izi okuyucu, Wi-Fi 5, OTG üzerinden başka cihazları şarj edebilme gibi zengin özellikleri ile orta segmente de göz kırpıyor.

scrolltotop svg