Xiaomi 12 ve 12 Pro Özellikleri
Android

8 dk okuma

2021 yılının aralık ayında tanıtımı yapılan Xiaomi 12 ve 12 Pro modellerine ek olarak Xiaomi 12X kullanıcıların beklentilerinin daha fazlasını karşılayan özelliklere sahiptir. Kullanım alışkanlıklarına cevap veren 12 serisi gelişmiş kameralar, geniş boyutlar ve hızlı işlemcileri ile günlük aktif kullanıcılar için mükemmeldir. Öne çıkan Xiaomi 12 ve 12 Pro hem benzerlikleri hem de değişik özellikleri ile farklı kullanıcıları hedefler. Örneğin Xiaomi 12 6,28 inçlik ekranı ile daha küçük bir cihaz arayan kişilere hitap eder. Her iki telefon da pek çok yönden iyi özelliklere sahip ve Xiaomi’nin en iyi iki telefonu olarak tanınır. Küçük farklılıklar ise artı bir avantaj çünkü hangisinin size daha uygun olduğuna karar verebilir, ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

İşte Xiaomi’nin en iyileri 12 ve 12 Pro hakkında bilmeniz gereken her şey.

Xiaomi 12 ve 12 Pro Boyutlar ve Ağırlık

İki telefonun en küçüğü tabii ki Xiaomi 12. Mevcut akıllı android telefonlar için nispeten küçük sayılabilecek 152,7 x 69,9 x 8,2 milimetre ölçülerinde ve 6,28 inç bir ekranı var. Bu son derece ince ve kompakt boyutlar elinize rahatça sığar ve cebinizde taşımanıza yardımcı olur. Ağırlığı ise 179 gram. Bu sayede uzun süre telefonla meşgul olsanız bile bileklerinizi zorlamaz.

Xiaomi 12 Pro birçok Xiaomi 12 özelliğini paylaşır. Ancak bir üst model gibi tasarlanan 12 Pro daha da profesyonel. Örneğin, daha iyi ve daha büyük 6.73 inç ekrana sahip, bu da daha fazla ayrıntı göstermesini sağlar. Boyutları söz konusu olduğunda ise 16,3 cm x 7,4 cm ölçülerinde ve 204 gram ağırlığında. Daha ağır ve daha geniş olduğu için seçim yaparken kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurabilirsiniz.

Xiaomi 12 ve 12 Pro Ekran Özellikleri

Xiaomi 12 önceden de bahsedildiği gibi 6, 28 inç iken 12 Pro 6,73 inç ile büyük fark yaratır. Xiaomi 12, 2400 x 1080 piksel yüksek Full HD+ çözünürlükle birlikte OLED ekrana sahiptir. OLED ekran teknolojisi ile ekranınızda gerçekçi, parlak renkler görebilirsiniz. Bu, en sevdiğiniz vlogların, dizilerin ve filmlerin keyfini telefonunuzda daha da fazla çıkarmanızı sağlar. Ayrıca her ikisi de 120 Hz yenileme hızı ile öne çıkar ve görüntüyü her saniye 120 kez yenileyerek gecikmesiz aktarılmasını sağlar. Bu sayede ekran dokunuşlarınıza mükemmel tepki verir ve çok akıcı bir şekilde kaydırma yapmanıza yardımcı olur. Tabii ki oyun oynarken de idealdir. Eş zamanlı yenileme rakiplerinize üstünlük sağlamanıza olanak tanır.

Daha profesyonel görünen Xiaomi 12 Pro ise geniş ekranı ile dikkat çekerken daha net ve kaliteli görünümler sunan 3200 x 1440 piksellik gök yüksek Quad HD+ çözünürlüğü ile dikkat çeker. OLED ekranın 120 Hz yenileme hızı ise aynıdır. Bu sayede oyunlarınızı, dizi ve filmlerinizi daha büyük bir ekranda görüntüleyebilir ve ultra net görüntülerin tadını çıkarabilirsiniz.

0 Hz’den 120 Hz’e kadar ekranda görüntülenen belirli içerikler için değişken yenileme hızına izin veren yeni LTPO 2.0 teknolojisi her ikisi için de geçerlidir. Bu özellikle enerji tasarrufu sağlamak için mükemmeldir. Oyun ve medya oynatırken en yüksek ayarda en iyi performansı elde edebilir ve diğer zamanlarda pilinizin daha fazla dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Her ikisinin de ekranı kavislidir. Son yıllarda üretilen pek çok cihaz düz bir ekrana sahipken Xiaomi telefonlarında kavis tercih eder. Kavis, cihazı fiziksel olarak biraz daha dar hale getirir ve genişlik, bir cihazın ne kadar büyük hissettirdiği konusunda büyük bir fark yaratır. Ancak kompaktlık söz konusu olduğunda oldukça avantajlıdır. Ekran kaybına da yol açmadığı için tercih sebebidir.

Xiaomi 12 ve 12 Pro Tasarım ve Batarya Farkı

Renkler söz konusu olduğunda Xiaomi 12 gri, yeşil, mor ve mavi olmak üzere dört renk seçeneği sunarken 12 Pro mavi, mor ve gri olarak üç renk seçeneği sunar. Her iki cihaz da lüks görünen mat bir yüzeye sahiptir ve etrafındaki metal çerçeve de mat tasarlanmıştır. Bu, cihazların pürüzsüz hissetmesini sağlar, elinizden kayma riskini minimuma indirebilir. Xiaomi’ye göre arka kısımdaki malzeme ve kaplama, lekeleri ve parmak izlerini daha az görünür hale getirmeyi amaçlar. Bu konuda tanıtım etkinliklerinde birkaç test yapılmış ve kızartma gibi yağlı atıştırmalık yiyecekler tüketildikten sonra Galaxy S22 gibi daha az yağlı çizgiler gözlemlenmiştir. Ayrıca cihazların ön tarafı Gorilla Glass 5 tasarımına sahiptir ve bu tüm 12 serisinin Gorilla Glass Victus’tan yapıldığı anlamına gelir.

Pil tüketimi ve batarya kapasiteleri arasında ise çok büyük bir fark yoktur. Xiaomi 12 4500 mAh pil kapasitesine sahip iken daha büyük ekranı ile dikkat çeken 12 pro ise 4600 mAh batarya ile tamamlanmıştır. 4600 mAh 12 Pro için yetersiz gibi görünse de pil tüketim oranları göz önüne alındığında oldukça verimli ve yeterlidir. Ayrıca Xiaomi 12 kablolu olarak 67W hızda şarj olurken kablosuz 50W hızda şarj olur. En büyük fark ise 12 Pro’nun hızlı şarj kapasitesidir. Pro, kablolu şarj tercih edildiğinde 120W akım hızı sağlar ve telefonunuz yaklaşık 15-18 dakikada %100 şarj olabilir.

Xiaomi 12 ve 12 Pro Kamera Kalitesi

Xiaomi, genel olarak kamera konusunda başarılı bir marka ve 12/12 Pro modellerinde de yüksek çözünürlüklü kameralar sunar. Xiaomi 12 telefonun arka tarafında 12 megapiksel ultra geniş açılı lens tarafından desteklenen 50 megapiksel ana kamera bulunur. Ana kamera için diyafram açıklığı 1,88 olarak ayarlanmıştır. Ayrıca, fotoğraflarınız için ekstra ayrıntılar sağlayan 5 megapiksel makro lense sahiptir. Ön kamera ise 32 megapiksel ile piyasada bulunan çoğu cihazı geride bırakır. Keskin görüntüler ve güzel ayrıntılarla dolu mükemmel selfieler yakalayabilirsiniz.

Xiaomi Pro’da ise en üst düzeyde fotoğraf elde etmeniz için daha büyük ekrana eşlik eden daha büyük kameralar mevcut. Ana kamera 12’de olduğu gibi 50 megapiksel ancak, diyafram genişliği 1,9. Ultra geniş açılı kamera ise 50 megapiksel gibi oldukça büyük bir çözünürlüğe sahip. Makro çekimler için de 50 megapiksel bir kamera kullanılmış. Bu sayede yakın, uzak fark etmeksizin tüm fotoğrafları profesyonel kalitede çekebilirsiniz. Selfie kamerası ise 12 serisinin tüm telefonları ile aynıdır.

Xiaomi 12 ve 12 Pro Kapasite ve İşlemci Özellikleri

Xiaomi 12 serisindeki 12 ve 12 Pro telefonlarda Snapdragon 8 Gen 1 versiyon olmak üzere aynı işlemci mevcut. Amerikan devi Qualcomm’un en yeni işlemcisi enerji dostu ve 5G uyumlu. Adreno 730 çip ile desteklenen her iki telefon yoğun kullanımlarda iyi bir performans gösterir ve çoklu uygulamalarda sizi yarı yolda bırakmaz.

Kapasite söz konusu olduğunda ise Xiaomi 12, 8 GB ve 12 GB RAM seçenekleri sunar ve 128 ila 256 GB depolama alanlarına sahiptir.12 Pro’da ise 8 GB ve 12 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra sadece 256 GB’lık depolama alanı mevcuttur. Ancak 12’de hafıza kartı desteği bulunmazken 12 Pro arttırılabilir hafıza gibi ek bir avantaj sunar.

scrolltotop svg