Akıllı Çocuk Saatleri Ne İşe Yarar?
Genel

10 dk okuma

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yetişkinler kadar çocuklar da günlük hayatta dijital cihazları sıklıkla kullanan gruplar arasında bulunur. Ancak çocuk yetiştiren ebeveynler, dijital çağın getirdiği bazı olumsuz durumlar karşısında giderek daha fazla endişe duyma eğilimindedir. Bunun nedenleri arasında ekran başında geçirilen zamanın artmasından kaynaklı küçüklerin maruz kaldığı siber tehditler, sosyal medya bağımlılığı ve uygunsuz çevrim içi içerikler gibi konular sıralanabilir. Her an ulaşılabilir olmak ve bağlantıda kalmak önemli bir konu olsa da çoğu anne-baba, çocuklarının sağlıklı gelişimi için onların elektronik cihazları sıklıkla kullanmalarını ve bu cihazlarla uzun saatler geçirmelerini istemez. İşte, tam bu noktada nitelikli akıllı çocuk saatleri devreye girer.

Çocuklar için üretilen akıllı saatler ebeveynlerin, çocuklarla sürekli iletişim halinde olmasını, çocuğun sağlığını ve çevreyi uzaktan izlemesini sağlayan modern cihazlardır. Söz konusu saatler, çocukların nitelikli gelişimi ve ebeveynlerin çocuklarını denetim altında tutması için tasarlanmış kullanışlı özelliklerle doludur. Çocuklar için tasarlanan cihazlar, cep telefonu kullanımının yerini alan özellikleri ve kontrol yöntemleri bakımından yetişkin saatlerinden farklıdır. Cihazlar, çocukların saatleri her zaman kollarına takmaları için tasarlanmıştır. Böylece çocuklar, istedikleri zaman aramaya cevap verebilir ve cihaza gelen bildirimleri ekranda kolayca görebilir.

Akıllı Çocuk Saatleri Özellikleri Nelerdir?

Çocuk saati modelleri işlev ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Bu bakımdan güvenli ve nitelikli ürünler seçmek çocukları doğru şekilde kontrol etmek için önem taşır. Peki, çocuklar için akıllı saat seçimi konusunda ebeveynlerin bilmesi gerekenler nelerdir? İşte, çocuklar için tasarlanan akıllı saatlerin özellikleri hakkında her şey…

Güvenli 4G Bağlantısı ile Arama ve Mesajlaşma

Kaliteli akıllı çocuk saati modelleri SIM kart ve 4G bağlantısı gibi özellikleri ile dikkat çeker. Bu saatler yardımıyla miniklerin oyun saatleri veya aktivitelerini izleyen ebeveynler, gönül rahatlığı ile çocuklarının eğlenmesine ve oyun oynamasına izin verir. Ayrıca çağrı yapma, çağrı yanıtlama ve mesajlaşma gibi güvenilir özellikler sunan modeller ebeveynlerin akıllı saat seçiminde önemli bir kriterdir. Tüm bunların yanında kaliteli markaların uzun yıllar kullanılabilecek ürünlerini seçmek ve markaların satış sonrası destek ve müşteri hizmetlerinin olup olmadığını araştırmak da iyi saat seçiminde rol oynar.

GPS ile Takip Özellikleri

Günümüzde artan suç vakaları aileler açısından bazı güvenlik endişelerini de beraberinde getirir. Özellikle küçük çocukların emniyetinin sağlanması ebeveynlerin öncelikli konuları arasındadır. Çocuklar için akıllı saatlerin gerekli olmasının bir nedeni de cihazların konum izleme özelliğidir. GPS’li akıllı çocuk saatleri, ebeveynlere çocuklarını denetleme konusunda ekstra rahatlık sunar. En iyi akıllı çocuk saatleri, ailelerin cep telefonu uygulamalarına bildirim gönderen GPS izleme özelliği ile donatılır. Anne ve babaların yanı sıra diğer aile üyeleri de mobil uygulamalar yardımı ile miniklerin nerede olduğunu her zaman izleyebilir.

Öte yandan ebeveynler, akıllı saatler yardımı ile  özelleştirilebilir coğrafi konum belirleme özelliğinden yararlanarak çocuklar için güvenli bölgeler belirleyebilir. Bu özellik bir harita yardımı ile GPS sınırlarını belirleme ve çocuklar bu alana girdiğinde veya alandan ayrıldığında otomatik olarak ailelere uyarı gönderilmesi esasına dayanır. Anlık bildirimler sunan saatler yardımı ile çocuklar, ailelerinin kontrolü altında güvenli vakit geçirebilir ve doyasıya oyun oynayabilir.

Acil Durumlar için SOS Özellikleri

Her ebeveyn, çocuğuna bir an olsun ulaşamadığında bile nasıl bir korku duyabileceğini tahmin eder. Çoğu ailenin en çok endişe duyguğu durumlardan biri de çocuklarına istedikleri an erişememektir. Bu, birçok ebeveynin çocukları için kaliteli akıllı saat seçmeye karar vermesinin öncelikli nedenleri arasındadır. Akıllı saatler, çocuklar için cep telefonlarına iyi bir alternatiftir. Son teknolojiyle üretilen modellerin çoğunda küçüklerin ebeveynleri ile hızlı şekilde iletişim kurmasını sağlayan SOS özellikleri bulunur. Üst düzey modeller, acil arama fonksiyonları ile yalnızca ebeveynlere huzur vermekle kalmaz, aynı zamanda otomatik GPS izleme ve SOS modu ile anne babaların telefonuna konum güncellemeleri gönderir. Bu tür kritik güvenlik özellikleri akıllı saatleri işlevsel hale getiren detaylar arasındadır.

Pedometre ile Sağlıklı Alışkanlıklar Edinme

Son dönemlerde aileler, ekran başında oldukça fazla vakit geçiren çocukları için endişe duyma eğilimindedir. Uzmanlar, çocukların yeni şeyler öğrenmek ve oyun oynamak için günün bazı saatlerinde ekran başında olmasının normal karşılanması gerektiğini belirtir. Ancak bu saatler dışında küçüklerin sağlıklı gelişim için dışarı çıkıp sosyalleşmeye ve aktif kalmaya ihtiyaçları vardır.

Pedometre, bu konuda çocukların akıllı saatlerine entegre edilmiş fonksiyonel bir araç görevi görür. Akıllı saatler, adım sayacı yanında aktivite izleyici gibi özellikleri ile çocukların aktif kalmasına yardım eder. Ayrıca bazı modellerde yer alan günlük, haftalık veya aylık olarak izlenebilen hedef belirleme çizelgesi de çocukların fiziksel aktivitelerle uğraşmasını teşvik eder. Bu tür yaratıcı yollarla çocuklar sağlıklı alışkanlıklar edinerek sürekli ekran başında olmanın verdiği olumsuz etkilerden kurtulabilir. Hedef belirleme özelliği ile ailenizle ortak hedefler belirlemek ve haftanın kazananını seçip ona ödül vermek ailece keyifli vakit geçirmenizi sağlar.

Ekstra Nitelikler

Akıllı saat seçimi yaparken internette gezinme, sosyal medya kullanımı veya bilinmeyen kişilerden gelen aramaları ve mesajları otomatik olarak engelleme özelliğine sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu tür cihazlar aynı zamanda çocuğun gün boyu nelerle uğraştığını bilmek, aktivitelerini yönetmek ve iletişim içinde olduğu kişileri bilmek açısından ebeveynlerin elini güçlendirir.

Akıllı Çocuk Saati Nasıl Seçilir?

Çocuklar için akıllı saat seçerken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler bulunur. Bunlar arasında çocukların zevkine göre karar vereceğiniz kasa malzemesi, kayış ve kadran özelliklerinin yanı sıra ailelerin denetimini kolaylaştıracak işlevsel özellikler de yer alır.

  • Seçtiğiniz cihazın özellikleri çocuğunuzun yaşına uygun olmalıdır. Örneğin, belirli bir yaşın üzerinde olan çocuklar için eğitici oyunların olduğu modelleri seçebilirsiniz. Küçük çocuğunuz için ise SOS özellikleri ve ebeveyn kontrolü bakımından zengin seçeneklere sahip ürünlere yönelebilirsiniz.
  • Su geçirmezlik ve mekanik hasara karşı direnç gibi hususlar da seçimde etkin rol oynar. Suya, toza, ayrıca şok ve hasara karşı yüksek derecede korumaya sahip akıllı çocuk saatleri okul öncesi çocuklar için iyi bir seçenektir. Minimum koruma kriterleri olan IP45 ve IP54, çocukların ellerini her yıkadıklarında saatilerini çıkarmalarına gerek bırakmaz. Bunun yanında yüzme dersi alan ve suyla temas eden çocuklar için su geçirmezlik özelliği faydalı olacaktır. Saatlerin suya karşı koruma derecesi ne olursa olsun cihazların düğmelerine su altında basılmamalıdır.
  • Darbeye ve mekanik hasara karşı direnç cihaz kasasının darbe direncini artırarak uzun süre kullanıma olanak tanır. Çocuk saati modellerinde genellikle dayanıklı plastik, metal veya bunların karışımı olan maddeler kullanılır. Seçiminizi darbeye dayanıklı cihazlardan yana yapabilirsiniz.
  • Dahili pilin kapasitesi de alışveriş sırasında özen gösterilmesi gereken bir diğer noktadır. Cihazın pil ömrü boyutuna bağlıdır. Akıllı cihazlarda standart optimal kapasite 400 ile 600 mAh arasında değişir. Buna göre ortalama olarak çocuk akıllı saatleri, 8 saatten 2 güne kadar (cihazın tam kullanımı durumunda) ve şarj etmeden 7 güne kadar çalışabilir. Pil ömrünü uzatmak için kullanılmayan işlevleri devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Çocuğunuzun bir cep telefonu varsa SIM kart özelliği olmayan bir akıllı saat satın almayı düşünebilirsiniz. Çocuğunuzun telefonu yok ise bu durumda SIM kartlı bir akıllı saat sizin için ideal çözüm olur.

Siz de çocuklarınız için akıllı çocuk saatleri satın alarak onların yanında olmadığınız zamanlarda da güvenliği sağlayabilir, onları düzenli olarak kontrol ederek endişelerinizden kurtulabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza en uygun modelleri hemen inceleyerek Turkcell Pasaj’ın avantajlı fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

scrolltotop svg