Yapay Zeka ile Fotoğraf Oluşturma Rehberi
Slider

9 dk okuma

Yapay zeka günden güne gelişmekte ve herkesin hayatının içinde yerini almaktadır. Basit bir ders çalışma planı oluşturmaktan program yazmaya kadar çoğu işlevi yerine getirebilen yapay zeka temelli uygulamalar dizüstü bilgisayar, telefon gibi çoğu cihaz ile kullanılabilir. Saniyeler içerisinde söylenen görevi yerine getiren bu tarz uygulamalar yapay zeka fotoğrafı anime yapma gibi eğlenceli işlevlere de sahiptir.

Yapay zeka fotoğraf oluşturma programları da da cep telefonu uygulamaları ona verdiğiniz görselleri düzenleyebilir ya da ortaya sıfırdan bir ürün çıkarabilir. Kullanımı son derece kolay olan bu tarz uygulamalardan hem kişisel amaçlarınız için hem de reklam kampanyası gibi işle alakalı konularda yararlanabilirsiniz. Yapay zeka ile fotoğraf oluşturma işlemi için tek yapmanız gereken buna uygun bir site ya da uygulama bulmak ve ona ne yapmak istediğinizi söylemektir.

Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturucu Nedir?

Yapay zeka fotoğraf oluşturucu bu alandaki en yeni teknolojileri kullanarak ortaya çeşitli görseller çıkaran bir yazılımdır. Bu tarz uygulamalar çeşitli yapay zeka yazılımlarını kullanarak kullanıcıların fotoğraflarını diledikleri gibi düzenlemelerini sağlar. Dizüstü bilgisayar, mobil cihaz gibi her platforma kullanılabilen yapay zeka fotoğraf oluşturma uygulamaları ile fotoğraflarınızı netleştirebilir, görsellerin arka planlarını düzenleyebilirsiniz.  Yapay zeka ile fotoğraf yapma ücretsiz ve kolay olarak yapılabilir.

Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturucu Kullanımı Nasıl Çalışır?

Yapay zeka fotoğraf oluşturma uygulamalarının çalışma biçimi farklı olsa da hepsinin kullanımı son derece basittir. Tablet, bilgisayar gibi her platformda yer alan yapay zeka uygulamalarından size en uygun olanı seçtikten sonra fotoğrafı yüklemeniz ve gerekli ayarlamaları yapmanız yeterlidir.

Farklı Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturucuları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yapay zekanın popülerliğine bağlı olarak çok sayıda farklı fotoğraf uygulaması bulmak mümkündür. Bu çeşitli fotoğraf oluşturucular en temelde işlev açısından birbirlerinden ayrılır. Örneğin bazı yazılımlar yapay zeka ile fotoğraf canlandırma olarak adlandırılırken öbürleri fotoğraf netleştirme konusunda daha iyi olabilir.

Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturucularının Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Yapay zeka ile çalışan uygulamalar çoğu görevi yerine getirebilir. Bunlar arasında yapay zeka ile fotoğraf netleştirme, metin düzenleme gibi çok sayıda farklı işlev yer alır. Yapay zeka araçları her şeyi yapabiliyor gibi görünseler de bu tür uygulamalardan faydalanırken bazı artı ve eksileri göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır. Yapay zeka fotoğraf oluşturma yazılımların iyi ve kötü yanları şu şekilde sıralanabilir:

Artıları:

  • İsteklerinizi yerine getirmesi: Yapay zeka fotoğraf oluşturma ya da yazı yazma, ses oluşturma uygulamaları tamamen sizin istediklerinizi yapar. Bu tarz uygulamaları yaratıcılığınız doğrultusunda kontrol ederek ortaya ilginç işler çıkarabilirsiniz.
  • Hızlı olmaları: Yapay zeka uygulamalarını kullanırken çok uzun süre beklemenize gerek yoktur. Çoğu yapay zeka ile fotoğrafı anime yapma uygulaması gibi popüler program dakikalar içerisinde görevini tamamlar.
  • Erişilebilirlik: Yapay zeka uygulamalarının son yıllardaki popüleritesine bağlı olarak iyi ve hızlı çalışan aynı zamanda ücretsiz olan uygulamalar bulmak son derece kolaydır. Dakikalar içerisinde istediğinizi yapacak bir yapay zeka ile fotoğraf düzenleme uygulaması bulabilirsiniz.

Eksileri:

  • Hatayla karşılaşma durumu: Yapay zeka ile oluşturulan fotoğraflarda bazen insanların altı parmaklı olması gibi gerçeğe aykırı durumlarla karşılaşmak mümkündür.
  • Orijinallik: Yapay zeka yazılımları var olan görselleri inceleyerek kendilerini eğitirler. Her ne kadar yapay zeka ile fotoğraf renklendirme gibi farklı işlevi olan çok sayıda yazılım olsa da hepsinin temel mantığı başka fotoğraflara bakmaya dayanır. Bu durumun bir sonucu olarak yapay zeka ile yapılan fotoğraflar insan elinden çıkanlara kıyasla biraz daha az özgündür.

Bu artı ve eksileri göz önünde bulundurarak, gerektiğinde fotoğraflarda düzenleme yaparak yapay zeka uygulamaları ile en iyi sonucu alabilirsiniz.

Deneyebileceğiniz Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturucuları Hangileridir?

Farklı yapay zeka fotoğraf oluşturma uygulamalarıyla çeşitli görseller elde etmeniz mümkündür. Midjourney, DALL-E gibi uygulamalara ne istediğinizi anlatırsanız bu yapay zeka araçları ortaya komutlarınıza göre orijinal görseller çıkarır. Lensa.ai gibi araçlar da yapay zeka ile profil fotoğrafı yapma uygulamaları arasında öne çıkar.

Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturucu Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yapay zeka fotoğraf oluşturucularını kullanmak son derece kolay olsa da en iyi sonucu almak için bazı noktalara dikkat etmek faydalı olabilir. Verilen komutun detaylı olması gibi unsurlara dikkat ederek siz de yapay zekayla oluşturulduğu belli bile olmayan görseller elde edebilirsiniz. Yapay zeka hâla geliştirilmekte olduğundan ve çok sayıda farklı kullanıcının isteklerine cevap verdiğinden bu tarz noktalara dikkat ederek fotoğraf uygulamalarını kullanmak önemlidir.

Kullandığınız Aracı İyi Tanıyın

Farklı yapay zeka fotoğraf oluşturucu seçeneklerinin uzmanlık alanları da farklı olabilir. Bazı araçlar portreleri mükemmele yakın biçimde çizerken diğerleri ise manzara fotoğraflarında en yüksek performansı gösterebilir. Bunun sebebi yapay zeka fotoğraf yapma yazılımlarının kullanıcıya sunulmadan önce çeşitli görsellerle eğitilmesidir. Çok fazla insan yüzü görerek eğitilen bir yapay zeka modeli arabalara yönelik geliştirilen bir modele kıyasla daha iyi portreler çizecektir. Dolayısıyla kullandığınız fotoğraf aracının güçlü yanlarını bilmek en iyi sonucu almak için son derece önemlidir.

İsteği Detaylı ve Doğru Bir Şekilde Verin

Yapay zeka ile fotoğraf yapma yazılımları kullanıcının isteğine göre hareket eder. Kullanıcının istediklerinin açık olmadığı noktada yapay zeka kendi inisiyatifini kullanarak ortaya ürün çıkarır. Bu durumda bazen yaratılan görsel kullanıcının beklediğinden farklı olabilir. Bu tarz durumların önüne geçmek için yapay zeka ile iletişim kurmayı bilmek ve ona istekleri en doğru biçimde anlatmak son derece önemlidir.

Dilediğinizi yapan yapay zeka fotoğraf oluşturma araçlarında isteklerinizi ne kadar iyi ifade ederseniz o kadar iyi sonuçlar alırsınız. Bunun için yapay zekaya uzun bir paragraf vermek ve olabildikçe detaylı açıklamalarda bulunmak iyi bir seçenektir. Yapay zeka ile fotoğraf netleştirme yazılımları gibi ne yapacağı belli olan araçlara böyle bir gereksinim olmasa da fotoğraf oluşturucu tarzı daha serbest olan programlarda en iyi sonuçlar için çok detaylı açıklamalar gerekebilir.

İlk Sonuçtan Sonra Alternatiflerini İsteyin

Çoğu yapay zeka fotoğraf oluşturma yazılımında tekrarlama butonu bulunur. Bu buton ile işlemi tekrarlayabilir, yapay zekaya verdiğiniz yönergelere göre yeniden sonuç elde edebilirsiniz. Yapay zeka ile en güzel fotoğrafları oluşturmak için bu yöntemle birden fazla sonuç alarak fotoğrafları karşılaştırmak iyi bir seçenektir. Bazen birkaç tekrar sonucu, bazen ise ilk denemede en iyi sonuç alınabilir.

Görseldeki Ayrıntılara Dikkat Edin

Yapay zeka ile fotoğraf yapma son derece kolay ve sıklıkla kullanılan bir yöntem olsa da bazen çok ufak kusurlara sahip sonuçlar verebilir. Mükemmeliyeti yakalamak için ortaya çıkan görseldeki detaylara dikkat etmek, bir hata olup olmadığını kontrol etmek son derece önemlidir. Ayrıntılar atlandığında arka planda yer alan bir hatanın diğer her unsurun önüne geçmesi ve başarısız bir sonuç elde edilmesi olasıdır. Bu durumun önüne geçmek için yapay zeka ile oluşturulan fotoğraflar kullanılmadan önce ayrıntılı bir biçimde incelenmelidir.

scrolltotop svg