Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde Mart Ayındaki Etkinlikler
Kültür & Sanat

9 dk okuma

Zorlu Performans Sanatları Merkezi yaklaşan etkinlikler listesine göz atarak tiyatrodan konsere, müzikalden stand-up gösterisine her ilgi alanına uygun organizasyonlardan birini seçebilir, biletler tükenmeden en güzel yerden koltuğunuzu ayırabilirsiniz.

Zorlu Center Mart Etkinlikleri: Stand-up Gösterileri

Çok sıkıldım, stresliyim biraz güleyim diyenlerin imdadına koşan stand-up gösterileri, Turkcell Platinum Sahnesi’nde size kaygılarınızı unutturmak için sergilenecek.

“Doğu Demirkol”

10 Mart tarihinde Turkcell Platinum Sahnesi’nde 1 saatlik gösteri yapacak. Sosyal medya fenomeni olarak ünlendikten sonra oyunculuğa geçiş yapan başarılı komedyen sizi bolca güldürecek bir gösteri ile geliyor.

“Özgür Turhan”

Ayın sonunda 31 Mart günü 1 saat sürecek gösterisiyle Turkcell Platinum Sahnesi’nde yer alacak komedyeni izlerken gülmekten tüm stresinizden kurtulabilirsiniz.

Zorlu Center Mart Etkinlikleri: Tiyatrolar

Ben tiyatrosuz yaşayamam diyenler için klasik eserlerden çağdaş konulara farklı hikayeleri konu edinen sekiz farklı oyun mart ayında sahnede! Oyunların bazıları tekrardan sahnelenecek iken bazıları tek seferlik gösterilecek. Seçim yaparken tarih aralığına ve sahnelenme sayısına da göz atmayı unutmayın.

“Amadeus”

 23 Şubat ile 23 Nisan arasında Turkcell Sahnesi’nde 11 kere oynanacak. Unutulmaz besteci Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri’nin hikayesini anlatan eser Peter Shaffer tarafından kaleme alındı. Antonio rolünde Selçuk Yöntem, Amadeus rolünde ise Okan Bayülgen’in oynadığı eserde Costanze rolüyle Özlem Öçalmaz da aynı sahneyi paylaşıyor.

“Timsah Ateşi”

18 Şubat ile 27 Mart arasında Turkcell Platinum Sahnesi’nde 5 kere gösterimde olacak. Birbirine zıt iki karaktere sahip kız kardeşler Fianna (Hazar Ergüçlü) ve Alannah (Funda Eryiğit) ile babalarının hikayesini konu edinen 1989 yılının Kuzey İrlanda’sından bir hikâye… Mehmet Ergen’in yönetmenliğini yaptığı eser 2019 yılı Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nde en iyi oyunlar arasında gösterildi.

“Şehirde Kimse Yokken”

7 Mart ile 28 Mart arasında Turkcell Platinum Sahnesi’nde 3 defa gösterimde olacak prömiyer yapıyor. İstanbul’a yeni gelmiş Anadolulu Rukiye, insanlarla konuşmaktan kaçan erkek berberi Nurullah ve yönetmenlik hayali kuran Ali’nin hikayesi anlatılıyor. Aşk, şiddet, yalnızlık ve arkadaşlık hikayeleri çerçevesinde kadın ve erkeğe biçilmiş rolleri tüm oyun boyunca sorgulatıyor.

“Aşk Geçmişim”

9 Mart ile 22 Mart arasında Turkcell Platinum Sahnesi’nde sadece 2 kez sergilenecek olan 2019-2020’nin popüler oyununda Tom ve Amy’nin tam bir hayal kırıklığı olan geçmiş aşklarını izlerken kendini sahnede görebilirsiniz. Eski sevgililerin hayaletiyle dolu hayatlar süren Tom ve Amy iş çıkışı bir kahve içmeye karar verdikten sonra olaylar gelişir. Birbiri için atan kalplerine rağmen geçmişin hayaletlerinden sıyrılıp bir araya gelmek onlar için hiç de kolay olmayacak!

“Sır”

Turkcell Platinum Sahnesi’nde 11 martta sergilenecek olan oyunda Cesar Ödüllü “Le Prenom” eserinin bir uyarlamasını izleyeceksiniz. Dramatik sahneleri ile ağlatırken komedi sahneleri ile sizi güldürüp şaşkına çevirecek olan oyunda Pinhani’nin şarkıları da kulaklarınızın pasını silecek.

“Adı Aylin”

16 Şubat ile 23 Mart arasında Turkcell Sahnesi’nde dört defa gösterimde olacak oyunda Ayşe Kulin’in en çok sevilen eseri tiyatroya uyarlanıyor. Yönetmenliğini Doğu Yaşar Akal, koreografisini Korhan Başaran’ın yaptığı tiyatroda Aylin karakteri ile Tuba Ünsal’ı göreceksiniz. Hikâye 1950’lerde İstanbul’da başlayıp 1990’lı yıllarda New York’ta ölümle son bulduğunda, çılgın bir liseli olarak tanıdığınız Aylin, korkusuz bir psikoloğa dönüşmüş olacak.

“Pencere Oyun Atölyesi”

Turkcell Platinum Sahnesi’nde 8 Martta sergilenecek olan Oyun Atölyesi Tom ve Kyra’nın yaşadıklarını konu ediniyor. Dünyaya farklı pencerelerden bakan bir kadın (Kyra) ve bir erkek (Tom) ayrılıklarının ardından geçen üç yıl sonra bir soğuk gecede yine bir araya geliyor. Tom ve Kyra bu gecede tüm önyargılarından sıyrılıp yeniden bir araya gelebilecek mi bunu öğreneceksiniz.

“Kral Lear Oyun Atölyesi”

9 Mart tarihinde Turkcell Sahnesi’nde oynanacak yapımda William Shakespeare’in ünlü eserini Haluk Bilginer, Berfu Öngören ve Hare Sürel gibi ünlü sanatçılardan izleyeceksiniz. Kendi hazin hikayesini elleri ile hazırlayan Kral Lear (Haluk Bilginer), kralın kızları ve diğer güç figürleri arasında dönen grotesk etkili bir trajedi!

Zorlu Center Mart Etkinlikleri: Müzikaller

Müziğe doyayım ama gösterilerle de gözüm şenlensin diyorsanız mart ayında iki farklı müzikali Turkcell Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

“Damdaki Kemancı”

4 Mart ile 3 Nisan tarihleri arasında Turkcell Sahnesi’nde dört kere gösterimde olacak müzikal başka bir dünya ve dönemin kapılarını aralayacak.  Dünya çapında ünlü olan müzikal dev kadrosu ile Talimhane Tiyatrosu iş birliğinde sergilenecek. Ülkenin en önemli kompozitörlerinden biri olarak bilinen Nevit Kodallı ve başarılı oyun yazarı Güngör Dilmen’in Türkçeye çevirdiği eserde 1905 yılının Çarlık Rusya’sına gideceksiniz.

“Alice”

12 Şubat ve 9 Mayıs ayında Turkcell Sahnesi’nde gösterimde olacak eğlenceli müzikal, mart ayı içerisinde altı defa sahnelenecek. 174 dilde sayısız kere oynanan Lewis Carroll’un yazdığı müzikal çağdaş uyarlamasıyla izleyenleri yetişkinlik ve çocukluk arasında dolaştırıyor. Haldun Dormen Özel Ödülü alan müzikalde, Alice rolündeki Serenay Sarıkaya’nın yanı sıra Ezgi Mola, Şükrü Özyıldız, Merve Dizdar, Enis Arıkan ve İbrahim Selim yer alıyor. Kostümlerinden danslarına, müziklerinden oyunculuğuna her detayına özen gösteren oyunu izlerken Alice ile siz de “Ben Kimim?” diye soracaksınız.

Zorlu Center Mart Etkinlikleri: Konserler

Dünyaca ünlü sanatçıların eşsiz repertuarından klasik ve halk müziklerini ya da çağdaş pop müziği dinlemek istiyorsanız mart ayında Turkcell sahnelerinde yapılacak yedi farklı konseri kaçırmayın.

“Coşkun Karademir / Saz ve Söz”

1 Mart tarihinde Turkcell Platinum Sahnesi’ndeki konserde sanatçıya dostları Ceylan Ertem, Zeynep Bakşi Karatağ, Cenk Erdoğan ve Ayfer Vardar eşlik edecek. “İçebakış” teması ile yola çıkan konserde Anadolu’nun yerli melodilerini yurtdışında en iyi şekilde temsil eden ödüllü sanatçı ve dostlarıyla özünüze bir yolculuk yapacaksınız.

“Yalın Unutulmaz Şarkılar”

2 Mart ve 30 Mart günlerinde Turkcell Sahnesi’nde gönüllere taht kurmuş şarkıları ile vereceği konserde sanatçıya 27 kişilik dev bir orkestra eşlik edecek.

“Gülşen”

Sanatçı Turkcell Sahnesi’ne Bayhan Prodüksiyon’un da kapsamlı organizasyonu ile eğlencenin tavan yaptığı bir gece için 7 Martta geliyor. Pop müziğin en ünlü isimlerinden olan sanatçı Showları ile size unutulmaz bir gece yaşatacak.

“Melike Şahin”

Deli Kan, Kara Orman ve Sakla Beni gibi teklilerin yanı sıra 2021 yılında yayınlanan Merhem albümüyle de ses getiren sanatçı 8 Mart gecesi Turkcell Sahnesi’nde en güzel şarkıları ile sizinle olacak.

“Selda Bağcan”

Efsane sanatçı 22 Mart tarihinde Turkcell Sahnesi’nde en sevilen şarkıları ile hayranlarıyla olacak. 1970’li yıllardan beri Türk Halk Müziği ve Anadolu Rock tarzında şarkıları ile ününü dünya çapına yayan ödüllü sanatçı Selda Bağcan ile ruhunuz müziğe doyacak.

“John Grant”

24 Marta Turkcell Platinum Sahnesi’nde eşsiz bir gece yaşatacak. Folk ezgilerinden İndie Rock şarkılara kadar oldukça geniş bir repertuara sahip olan Amerikalı sanatçı en sevilen albümlerinden parçaları sizin için söyleyecek.

“Mabel Matiz”

31 Mart tarihinde ilk albümünü 2011 yılında piyasaya sürdüğü günden beri kendine has tarzı ve eşsiz sesiyle hayran kitlesini genişleten sanatçıyı Turkcell Sahnesi’nde dinleyebilirsiniz.

scrolltotop svg