Zula Altın Oyun Pini Aktifleştirme Nasıl Yapılır?
Oyun

9 dk okuma

Türkiye’ye ait haritaları ve dizilerden fırlayan ikonik karakterleri ile sevilen bir oyundur. Bilgisayar, telefon ve tablet üzerinden oynanan oyunu oynamak ücretsizdir. Zula oyunu içindeki etkileyici silah ve kıyafetlere sahip olmak ya da turnuvalara katılmak gibi bazı özellikleri aktif hale getirmek ise oyun içi özel bir ücretlendirme sistemine tabidir. Bu nedenle farklı karakterden oluşan ekiplerin bayrak yarışına girdiği bu oyunda hızlı ilerleme kaydetmek isteyenler oyun içi ödeme sistemlerini kullanır. Zula Altın kodu ya da e-pin ödeme yöntemleri oyun içinde para olarak kullanılır. İkisi de benzer olan bu ödeme sistemleri temelde bazı farklara sahiptir. Zula oyun altın kodu ya da pini yüklemeden önce hangisinin sizin adınıza daha iyi olacağına karar vermek için konular yazıda tüm detayları ile ele alındı.

Zula Altın ve Oyun Pini Nedir?

Uzun yıllardır çevrim içi oynanan farklı oyunlarda oyuncuların ilerleyişini hızlandırma amacıyla oyun içi ödüllendirme sistemleri ve paralar kullanılır. Oyuna para ödemek aynı zamanda yapımın geliştirilmesine ve eksiklerin giderilmesine faydalı olduğu için her daim ayrıcalıklı özelliklerin açılmasını sağlar. Zula oyun pini de bu amaca hizmet eder. Zula Altın, oyun içinde kullanılan ve belli miktarlarda satılan ödeme sistemidir. Altın para şeklinde hesaba satın alınan miktar direkt olarak eklenir. Altın kullanılarak alınan eşya, item ve özelliklerin kilidini açmak için oyun içi sanal mağazada kullanılır. Zula e-pin ise daha farklı bir ödeme sistemidir. Öncelikle kullanım şeklini anlamak için birçok oyunun yanı sıra e-ticarette de ödeme amacıyla kullanılan “e-pin nedir?” bunu incelemek gerekir.

e-pin (Electronic Personal Identification Number) kelimesinin baş harfleri ile kısaltılmış halidir ve Türkçeye “Kişisel Elektronik Numara” olarak çevrilir. e-pin sayı ya da rakamlardan veya bunların karışık olarak diziliminden oluşan özel kod sistemidir. Bu kodlar ödeme yapılan miktarda nakit paranın dijital olarak aktarılmasını sağlar. Tüm dünyanın kabul ettiği bir ödeme yöntemi olan e-pin Zula oyununda para, altın, eşya, silah ya da farklı özelliklerin satın alınmasını sağlar. Bazen premium özellikler, turnuva katılımları ve özel haklara sahip olmak için de ödeme amacıyla kullanılır.

Zula oyununda Altın direkt olarak satın alınabilir. 3.000 ile 150.000 Zula Altın arasında bütçenize göre farklı miktarlar alabilirsiniz. Bu ürünler de size kod olarak ulaşır ve sisteme bu şekilde yüklenir. Zula e-pin yükleme yaptığınız zaman bu oyun içi sisteme nakit para olarak geçer. Yani bu para ile oyun içinde altın alabilir ya da nakit para ile alınan özellikleri aktifleştirebilirsiniz. Zula Altın ve Zula e-pin değerleri birbirinden farklıdır. Bu yüzden satın almak istediğiniz bir eşyanın fiyatı nakit ve altın olarak farklı miktarlarda olabilir.

Zula Altın Yükleme ve Zula e-Pin Aktifleştirme Nasıl Yapılır?

Zula Altın ve e-pin yükleme sistemi aynı sayfa üzerinde yer alır. https://hesap.zulaoyun.com/zula-giris-yap linki üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak size özel sayfaya giriş yapabilirsiniz. Bu aşamada şifrenizi ya da kullanıcı adınızı hatırlamıyorsanız yenilemeniz de mümkündür. Sisteme giriş yaptıktan sonra yukarıda “ZA Yükle (Zula Altın Yükle)” ve “Epin Yükle” butonları karşınıza çıkar. Oyun içi kısaltması ZA olarak kullanılan Zula Altın yüklemek için sol taraftaki butona, e-pin yüklemek için sağ taraftaki butona basmalısınız.

Epin yükleme işlemi için butona tıkladıktan sonra karşınıza “Pin 1, Pin 2, Pin 3, Pin 4 ve Şifre” yazılı kutucuklar çıkar. Satın aldığınız e-pin kodunu size verilen sıra ile yanlışsız bir şekilde bu kutulara Pin 1’den başlayarak yazmalısınız. Pin kodu tamamlandığı zaman şifre alanına da size verilen bilgiyi girerek alttaki “Yükle” butonuna basabilirsiniz. İşlem onay mesajı geldiği anda Zula e-pin kodu aktif edilmiş demektir. Altın yükleme işlemini de size gelen kodu aynı işlemleri tekrarlayarak tamamlayabilirsiniz.

Zula Oyun Pini Neden Aktifleştirilir?

Zula oyunu içerisinde farklı amaçlarla kullanılan e-pin kodlarının alındığı zaman aktifleştirilmesi ve başkaları ile paylaşılmaması önemlidir. Bu hem oyun yapımcıları hem de sizin açınızdan sorun olabilir. Bu durumun nedenlerinden bahsedilirse;

Zula oyunu e-pin kodu satın aldığınız zaman bunu 1 (bir) yıl içerisinde aktif hale getirerek sisteme tanıtmanız beklenir. Satın alındıktan sonra bir yıl boyunca kullanılmayan kodlar geçerliliğini yitirir. Bu yüzden Zula e-pin son kullanma tarihi konusunda dikkat etmelisiniz. Oyun yapımcıları genellikle son kullanma tarihi olarak 1 yıl belirtse de farklı durumlarda tarihin öne çekilebilmesi riski nedeniyle kodların alındığı anda sisteme yüklenmesini tavsiye eder. Bu nedenle satın aldıktan sonra kısa süre içerisinde Zula e-pin aktifleştirme işlemini yapmalısınız.

Satın alma işleminin ardından ürünler size e-posta ya da SMS (kısa mesaj) yolu ile iletilir. Kişisel gizlilik ve güvenlik için size gelen e-posta ve mesajları sizden başka birisi görmemelidir.

Ayrıca kullanmadığınız süre içerisinde Zula e-pin kodu ve şifreniz bir başkasının eline geçer ve kullanılırsa sizin kullanma hakkınız yok olur. Çünkü her kod özeldir ve sadece bir kere kullanım hakkı vardır. Bu nedenle kullanmadan önce kodu kimseyle paylaşmamanız gerekir. Ayrıca kodu bir başkasına satmak ve ticaretini yapmak yasaktır. Bu nedenle e-pin ödeme sistemini kullanmak için Turkcell Pasaj gibi yetkilendirilmiş ve güvenli yerleri tercih etmelisiniz.

Zula Altın e-Pin ile Neler Yapabilirsiniz?

Yıllardır Türkiye sektöründe başarıdan başarıya koşan ve öncülük eden bir yapım olan Zula ekibi içerisinde iseniz ilerlemenizi hızlandırmak için ZA ve e-pin kullanılması gerektiğini görmüşsünüzdür. Sizden sonra oyunu oynamaya başlayan bir arkadaşınızın daha iyi silah ve özelliklere sahip olmasına şaşırıyorsanız onun destek aldığı ihtimalini de göz önünde bulundurmanız lazım. İş, okul ve hayat karmaşası içerisinde oyuna yeterli zaman ayıramıyor ve ekibinizdeki diğer kişilerin gerisinde kalıyorsanız yapacağınız küçük yatırımlar sayesinde çok daha başarılı bir hale gelebilirsiniz. Unutmayın iyi silah ve itemler oyundan alacağınız zevki de artırır.

Zula e-pin kullanarak bunun karşılığı olan miktarda sisteme nakit ve ZA yüklemesi yapabilirsiniz. Kendi silahlarınızı daha güçlü hale getirmek için sürpriz kutular açabilir, sağlık ve yetenek özelliklerinizi üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Yeni ve özel haritalara erişim sağlamak, premium özellikler sağlayan koşulları yaratmak mümkündür. Ayrıca Zula oyunu içerisinde oyuna yatırım yapan kişileri ekstra olarak ödüllendirmek için bir sistem bulunur. Ayrıca oyun içinde ekip arkadaşlarınıza hediye göndermek, eklenti ve eşya transferi yapabilmek için de ZP (Zula ePin) kullanabilirsiniz.

Zula Pass aynı çaba ile çok daha fazla kazanmanın yolunu açan bir sistemdir. Oyun oynamak, görevleri tamamlamak, derece atlamak gibi standart durumlarda dahi her zaman kazandığınızdan çok fazlasının size ödül olarak gelmesini sağlar. Her sezon değişen özel bir ödül havuzu vardır. Sadece Zula Pass oyuncuları için üretilen özel eşyalara sahip olmak için e-pin kullanarak bu ayrıcalığı satın alabilirsiniz. Zula Altın (ZA) ve Zula ePin (ZP) ile satın alınan bu özelliği kullanmak için oyunun sunduğu en güzel özellik ise hiçbir zaman geç kalınmamış olmasıdır. Sisteme hangi dereceden dahil olursanız olun girdiğiniz anda level seviyenize uygun çıkan tüm ödülleri alma hakkınız olur.

Zula ve diğer yapımlarda başarınızı artırmak için Turkcell Pasaj güvencesi ile oyun pinleri ve üyelik satın alarak ayrıcalıklar dünyasına siz de adım atabilirsiniz.

scrolltotop svg