2022’nin En Sevilen 10 Bluetooth Kulaklık Modeli
Slider

9 dk okuma

Bluetooth teknolojisinin uzun yıllar boyunca neredeyse atıl kalmasının ardından devreye giren geliştiricilerin, bu teknolojiyi kablosuz kulaklıklarda kullanmaya başlaması, her geçen dönem daha iyi özelliklere sahip Bluetooth kulaklıklarla karşılaşılmasını sağlıyor. Önceleri akıllı cihaz üreticilerinin hazırladığı çözümlere bugün, Hi-Fi dünyasının önemli isimlerinin imzasını taşıyan modeller de ekleniyor. Hâl böyle olunca 2022 yılı, teknoloji ve müzik meraklılarının, birbirinden başarılı kulak içi formdaki Bluetooth kulaklıklarla tanışmasını sağlıyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve 2022 yılında en sevilen ve en çok tercih edilen 10 Bluetooth kulaklık modeline birlikte göz atalım.

1. Apple AirPods Pro (2. Nesil)

Teknoloji dünyasındaki üstünlüğünü, geliştirdiği her üründe sergileyen ve bu durumdan, ürettiği kulaklıkları da ayrı tutmayan Apple, kendi üretimi olan H2 çipinden gücünü ve teknik yeteneklerini alan ikinci nesil AirPods Pro ile 2022’de ses getiriyor. Teknoloji otoriteleri tarafından, Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en iyi kulak içi kulaklık olarak değerlendirilen model; temiz, detaylı ve güçlü sesler sunarken kendine has teknolojilerle sağladığı gürültü engelleme sistemiyle kusursuz bir müzik keyfi yaşanabilmesini sağlıyor. Tam şarj sonrasında, MagSafe destekli şarj kutusu aracılığıyla toplam 30 saatlik bir kullanım süresi sunan model, IPX4 sertifikasıyla ter ve su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunu kanıtlıyor. Tüm özelliklerinden yararlanılabilmesi için Apple ekosistemindeki aygıtlarla eşleştirilip kullanılması önerilen kulaklık, kaybolmaya karşı özel sistemler sunuyor.

2. Bose QuietComfort Earbuds II

Ses kalitesine önem veren müzikseverlerin yakından tanıdığı Bose, ürettiği kulak içi Bluetooth kulaklıklarla 2022’ye damga vuran markalardan birine dönüşüyor. Gürültü engelleme sistemiyle fark yaratan ve kulağı rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanan Bose QuietComfort Earbuds II, yakaladığı ses detay seviyesiyle Hi-Fi tutkunlarını memnun ediyor. Her biri 6,2 gram ağırlığında olan ve şarj kutusuyla birlikte 24 saate varan süreyle kullanılabilen model, LDAC ve aptX HD gibi ses kodeklerini bulundurmamasına karşın şaşırtıcı derecede iyi bir performans sergiliyor.

3. Sennheiser Momentum True Wireless 3

Profesyoneller kadar müzikseverler için geliştirdiği ürün gruplarıyla adından söz ettiren Sennheiser, Momentum True Wireless adını verdiği kulaklık serisinin son üyesiyle 2022’nin en sevilen kulaklıklarından birini üretmiş oluyor. Şık ve sade tasarımıyla beğeni kazanırken rafine ve geniş sesler sunmasıyla hayranlık uyandıran model, bunu; aptX Adaptive, aptX, AAC ve SBC ses kodekleriyle mümkün kılıyor. Zarafetine katkıda bulunan şarj kutusuyla birlikte 28 saat süreyle değerlendirilebilen Sennheiser Momentum True Wireless 3, ulaşılabilir fiyat aralıklarına konumlandırılmasıyla kullanıcı kitlesini genişletiyor.

4. Sony WF-1000XM4

Son yıllarda ortaya koyduğu ses ekipmanlarıyla müzikseverler ve Hi-Fi tutkunları arasında adı daha çok anılan Sony, Bluetooth kulak içi kulaklık çözümlerinde Sony WF-1000XM4 ile bir yenisini daha ekliyor. Sony V1 çipiyle yönetilen, multiplatform olarak değerlendirilebilen, sıcak ve ayrıntılı sesler sunan kulaklık, kablosuz şarj destekli şarj kutusuyla 24 saate kadar süreyle kullanılabiliyor. AAC, LDAC ve SBC ses kodekleriyle desteklenen ürün, Hi-Res sertifikası ve aktif gürültü engelleme becerileriyle müzik tutkunları için harika bir kulaklık alternatifi oluyor.

5. Jabra Elite 3

Bluetooth özellikli kulak içi kulaklık dünyası içinde kendine ayrı bir yer edinen ve özellikle spor tutkunlarının beklentilerini karşılayacak özel çözümlere hayat veren Jabra, Elite ailesini genişletmeye devam ediyor. Uygun fiyatı ve fiyatı karşılığında sunduğu teknik özelliklerle kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alan Jabra Elite 3, kimi Bluetooth kulaklıklarda karşılaşılabilen zayıf Bluetooth sinyalinin aksine son derece güçlü bir çekim olanağıyla geliyor. Kulaklık silikonları yardımıyla pasif gürültü engelleme işlemi gerçekleştiren, IP5X ile su sıçramalarına dirençli olduğunu kanıtlayan ürün, Qualcomm aptX HD ve SBC ses kodekleriyle ayrıntılı, temiz ve berrak sesler oluşturuyor. Şarj kutusuyla birlikte 28 saatlik kullanım süresi vadeden model, hızlı şarj imkânlarıyla 10 dakikalık şarj ile 1 saat boyunca değerlendirilebiliyor.

6. Shure Aonic Free

Profesyonel olarak ses ekipmanlarıyla, özellikle de mikrofonlarla çalışanların en iyi bildiği markalardan Shure da Bluetooth destekli tam kablosuz kulak içi çözümleri geliştiriyor. Markanın; tasarımından teknik özelliklerine dek her bir ayrıntısıyla sıra dışı bir ürün olduğunu gösterdiği Shure Aonic Free, ses doğruluğu konusunda büyük iddialarla geliyor. Farklı frekans aralıklarındaki sesleri, ek bir işleme tabi tutmadan kullanıcılarla buluşturan aygıt, AAC, aptX ve SBC kodekleriyle öne çıkarken sezgisel olarak çalışan uygulamasıyla da işlevselliğini artırıyor. Şarj kutusuyla 14 saatten fazla süre çalışabilen Shure Aonic Free, markanın ilk kablosuz kulak içi kulaklığı olma özelliği taşıyor.

7. Beats Studio Buds

Kurucuları arasında efsanevi rapçi Dr. Dre’nin yer aldığı ve uzun süredir Apple’ın alt şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteren Beats, geniş ürün gamına Studio Buds’ı da ekliyor. Aktif gürültü engelleme sistemiyle dinleyicilerin, doğrudan doğruya takip ettikleri işitsel içeriğe odaklanabilmelerini mümkün kılan model, IPX4 ile su sıçramalarından etkilenmiyor. Hızlı şarj özelliğiyle 5 dakikalık şarj sonrasında 1 saat kullanılabilen Beats Studio Buds, şarj kutusuyla 24 saat boyunca kullanılabiliyor.

8. Panasonic RZ-S500W

Bluetooth destekli kablosuz kulaklıklar söz konusu olduğunda akla ilk gelen markalardan biri Panasonic olmasa da marka, uzun yıllara dayanan sektör tecrübesinden hareketle oldukça başarılı çözümler geliştiriyor. Bu modellerden biri de şüphesiz Panasonic RZ-S500W oluyor. AAC ve SBC kodeklerini destekleyen, suya karşı dirençli olan, tasarımıyla ve tasarımının getirdiği esneklikle etkileyici bir dokunmatik kontrol sunan kulaklık, gürültü engelleme özellikleriyle geliyor. İçerdiği başarılı sürücülerle ses frekanslarının birbirine karışmadan net şekilde anlaşılabilmesini sağlayan aygıt, sahip olduğu yeterliliklerle bu listede kendine rahatlıkla yer buluyor.

9. Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Galaxy ailesindeki akıllı cihazlarla ve kulaklıklarla dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya ulaşan Samsung, hem Ar-Ge faaliyetlerinin hem de satın aldığı Harman International (Harman/Kardon, JBL gibi markaları kapsıyor) marka grubunun gücünü, geliştirdiği Bluetooth kulaklıklara yansıtıyor. Teknoloji ve müzik meraklılarının büyük bir beğeniyle kullandığı Samsung Galaxy Buds 2 Pro, ikonik tasarımı ve teknik özellikleriyle 2022’nin en sevilen ürünleri arasına katılıyor. 24-bit ses desteği, Dolby Atmos özelliği, aktif gürültü engelleme, AAC, SBC ve Samsung imzalı Seamless Hi-Fi ses kodekleriyle kendine ayrı bir kulvar açan IPX7 sertifikalı model, kablosuz şarj destekli kutusuyla 18 saate varan süreyle kullanılabiliyor.

10. Huawei FreeBuds Pro 2

Akıllı cep telefonu ve tablet modelleriyle olduğu kadar telefon aksesuarlarıyla da Türkiye’de büyük rağbet gören Huawei, Bluetooth destekli kablosuz kulak içi kulaklık çözümleriyle de geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Aktif gürültü önleme mekanizması ve çok katmanlı dinamik sürücüsüyle dikkat çeken Hi-Res sertifikalı Huawei FreeBuds Pro 2, kullanıcıların müzik dinleme deneyimini bambaşka bir noktaya getiriyor. AAC, LDAC ve SBC ses kodeklerinden güç alan, IP54 sertifikasıyla su ve toza karşı dayanıklılık gösteren ürün, şarj kutusuyla birlikte 30 saate varan kullanılabilirlik sunuyor.

scrolltotop svg