Xiaomi Mi Liven 11 L Airfryer İnceleme
Elektronik

9 dk okuma

Akıllı ev ürünleri ve mutfak yardımcıları ile tanınan Çin menşeli Xiaomi, airfryer konusunda da oldukça iddialı. Mi Liven, 11 litre kapasite, hazır programlar ve havanın 360 derece sirküle edilmesi son derece lezzetli yemekler pişirmenize yardımcı olmakla kalmaz zaman ve bütçe tasarrufu da sağlar. Klasik orta boy airfryer modellerinde olduğu gibi kulplu bir haznesi yoktur ve tepsili, tel sepetli tasarımı sayesinde tüm parçalar kolaylıkla çıkarılıp takılabilir. Bu sayede hem pişirme hem temizlik daha kolay hale gelir. Büyük olmasına rağmen tezgahta yer kaplamayan tasarımı, Xiaomi airfryer fritözün her gün kullanılmasına izin verir. Böylece kahvaltılarınızdan akşam yemeklerinize kadar bu pratik pişiriciyi tercih edebilirsiniz.

Xiaomi Mi Liven hava fritözünün öne çıkan özelliklerinden biri de hazır programları ve uygulama ile uzaktan kontrol edilebilmesidir. Xiaomi Home akıllı ev uygulamasına entegre edilebilen airfryer, uzaktan çalıştırılabilir, ısı ve zaman ayarı yapılabilir istenirse zamanlayıcı ile pişirme zamanı belirlenebilir. Uygulama üzerinden ulaşabileceğiniz pek çok tarif de bulunur. Bu sayede süre ve zaman ayarı yapmanıza gerek kalmadan talimatları uygulayarak sevdiklerinize ve kendinize lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.

Tasarım konusunda da bir adım önde olan Xiaomi air fryer fritözün, üst kısmı temperli camdan oluşur. Gövdesi ise son derece dayanıklı ve ısı koruması bulunan parlak malzemeden yapılır. Siyah rengi sayesinde mutfaklarınızın dekorasyonuna da uyum sağlamayı başarır. Premium görünümünün yanı sıra benzerlerine göre hafif ve portatiftir, ancak bu büyüklükteki tüm airfryerlar gibi hemen hemen aynı kapasiteye sahiptir.

Gelin bu çok fonksiyonlu, 360 derece hava teknolojisi sunan Xiaomi Mi Liven air fryerın neler pişirebildiğine ve nasıl temizlendiğine birlikte göz atalım.

Xiaomi Mi Liven Air Fryer ile Ne pişirilir?

Kare şekle sahip 11 litre hacimli pişirici, ideal alan sağladığı için yuvarlak sepetlere göre daha fazla yiyecek pişirebilir. Tabii ki pişirimek istediğiniz gıdanın şekli de önemlidir, ancak kare yerleşim olarak da nispeten daha kullanışlıdır. Bütün bir tavuğu parçalara ayırmadan pişirebilir. Öne çıkan bu özelliğinin yanı sıra elbette mükemmel çıtırlıkta patates kızartmaları da hazırlayabilir. Çünkü tüm airfryer fritözler ilk olarak bu tür atıştırmalıkları kısa sürede ve ideal formda pişirmek için yapılmıştır. Tasarlanma amacının gerekliliklerini layıkıyla yerine getiren Xiaomi Mi airfryer, donuk ya da taze fark etmeksizin tüm patatesleri (elma dilim, parmak, cips) dışı çıtır içi ise yumuşak olacak şekilde pişirir. Hava sirkülasyonu sayesinde meyve ve sebze kurutmak için de mükemmeldir.

Öte yandan sadece patates kızartmakla kalmayan airfryer, birçok sebze ve patates yemeği de hazırlar. Örneğin, fırında patates, tatlı patates, biberiyeli bütün mini patates, sebze olarak ise bütün bir karnabahar veya brokoli, domates, biber, patlıcan, kabak, soğan, kapari vb. sebze karışımlarını ya da tek olarak pişirir. Tek dikkat etmeniz gereken, sebze pişirirken maksimum ısı yerine daha orta ısılar kullanmanızdır. Aynı zamanda airfryer ile haşlanmış veya kızarmış yumurta gibi daha basit yiyecekler de hazırlayabilirsiniz. Bu tür yiyecekleri hazırlamak normalde de pratiktir, ancak airfryer ile daha fazlasını kısa sürede ve tam kıvamında pişirebilirsiniz. Baget, kruvasan veya focaccia ekmeği gibi ekmekler pişirmek de mümkündür. Krepler, muzlu ekmekler veya kekler bile Xiaomi Mi Liven 11 L AirFryer XXXXL dijital LED ekranlı yağsız fritöz ile son derece pratiktir.

Xiaomi Mi Liven Airfryerda Aynı Anda Kaç Ürün Pişirilir?

Tam kapasite doldurulduğunda 11 litre yiyecek pişirebilen Xiaomi Mi Liven airfryer, farklı ürünleri aynı anda pişirerek zaman tasarrufu yapmanızı sağlar. Örneğin, patates ve diğer sebzeleri bir arada pişirebilir, balık yemeklerinizi tek seferde pişirmek için garnitürü de ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda köfte pişirebilir, patatesleri ızgaralayabilirsiniz. Bu nedenle “Xiaomi airfryer aynı anda kaç ürün pişirebilir?” sorusunun yanıtı biraz hayal gücünüz ve biraz da pişirmek istediğiniz yemekle alakalıdır. Çünkü miktarlarını belirleyerek istediğiniz kadar ürün ekleyebilirsiniz. Tepsili tasarımı sayesinde üst üste 3 tepsi yerleştirilebilir. Böylece her tepsiye farklı yiyecek de yerleştirebilir ya da tepsileri de farklı yiyecekler için bölümlere ayırabilirsiniz.

Xiaomi Airfryer Barbekü ve Izgara Özelliği

Xiaomi Mi Liven airfryer fritözü benzerlerinden ayıran özelliği ızgara ve barbekü özelliğidir. Bu çok yönlü airfryer, çevirme aparatı ile tüm tavuğu kızartarak pişirmenizi sağlar. Çevirdiği için tıpkı restoranlarda tercih ettiğiniz piliç çevirme lezzetinde tavuklar pişirebilirsiniz. Tepsiler ızgara yapmak için idealdir. 8 otomatik program seçeneklerinde ızgara özelliği bulunur ve bu ayarı seçtiğinizde otomatik olarak ızgara için ısı ve zaman ayarı yapar. Tabii ki manuel olarak da süre ve ısı ayarı yapabilirsiniz. 11 litre hacmi sayesinde çok yönlü kullanıma uygundur. Dilerseniz ızgara ve barbekü özelliği sayesinde ailenizle birlikte barbekü keyfi yapabilir, marinelenmiş etleri içi sulu ve yumuşak şekilde kızartabilirsiniz.

Xiaomi Mi Liven Airfryerda Köfte Kaç Dakikada Pişer?

Tepsi dizilimi sayesinde geniş tek hazneli airfryerlardan ayrılan Xiaomi Mi Liven, mükemmel köfteler pişirmenize olanak tanır. Pişirme alanında sürekli havayı sirküle ettiği için her yiyecek eşit şekilde pişer. Köfte ise tavada ve fırında da oldukça kısa sürede pişen bir yiyecektir. Bu nedenle Xiaomi airfiryer söz konusu olduğunda bu süre hemen hemen yarıya düşer. Köftenin kalınlığı ve boyutu ile süre değişiklik gösterse de dakikalar içinde 3 tepsi köfte pişirebilirsiniz. Köftenin yanı sıra birçok yemeği kısa sürede hazırlar ve en önemlisi pişirme esnasında beklemek zorunda kalmazsınız. Bu sayede özellikle bayram, kutlama gibi aile yemeklerini efor sarf etmeden hazırlayabilirsiniz.

Xiaomi Mi Liven Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar?

Xiaomi Mi Liven airfriyer toplamda 2000 W güce sahiptir. Kapasitesi büyük olduğu için 1200 ve 1800 W aralığındaki benzerlerinden farklıdır. Ancak aynı kapasitede gıdayı pişirmek için küçük kapasiteli airfryerı en az 3 kere çalıştırmanız gerekir. Bu nedenle tüm airfryerlar hemen hemen aynı enerjiyi harcar. Xiaomi airfryer ise tek seferde ısınıp tüm yiyeceği pişirdiği için daha bütçe dostu kullanım sunar ve enerji tüketimini minimumda tutar. Tipik solo ya da mini fırınlar gibi önceden ısıtma gerekmediği için enerji boşa harcanmaz ve böylece daha az enerji tüketir. Çünkü airfryer modelleri genel olarak fırın tipi pişirmeye ya da derin yağda kızartma yapan fritözlere bütçe dostu alternatifler olarak sunulur. Xiaomi Mi Liven geniş kapasitesi ile tek seferde pişirme yapar, zaman ve maliyet tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.

Xiaomi Airfryer Nasıl Temizlenir?

Xiaomi Mi Smart airfryer modelinde olduğu gibi Mi Liven da oldukça kolay temizleme yönergelerine sahiptir. Kızartma sepeti, tepsiler, barbekü ve ızgara aparatı dahil tüm aksesuarlar kolaylıkla çıkabildiğinden bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur. Bununla birlikte harici bir kapağı olduğu için kendi fırın kaplarınızı da kullanabilirsiniz. Isıtma elemanı ise diğer airfryer modellerinde olduğu gibi bütünleşiktir. Bu nedenle çıkarılmadan temizlenmeli, soğuduktan sonra ve prize takılı olmadan yumuşak bir bezle silinmelidir. Dış yüzeyinin temizliğinde nemli bir bez yeterlidir. Kullanım esnasında sıçrama ya da herhangi bir leke olmadığından uzun süre ilk günkü gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

scrolltotop svg