Airfryer ile Paçanga Böreği Tarifi
Airfryer ile lezzetli paçanga böreği yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım paçanga böreği tarifi:
Turkcell Pasaj tüm airfryer modelleri için hemen tıklayın-> Airfryer Modelleri
Malzemeler:
- 4 adet hazır yufka
- 200 gr. pastırma
- 200 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Yapılışı:
- Pastırmaları tavada kızartın ve küçük parçalara ayırın.
- Hazır yufkaları tezgaha serin ve bir bıçak yardımıyla dörde bölün.
- Yufkaların geniş tarafına pastırmalı harçtan koyun ve kaşar peyniri ile kaplayın.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın ve uç kısımlarını içe doğru katlayın.
- Yumurta sarısını bir kaseye koyun ve çatalla çırpın.
- Airfryer sepetine paçanga böreklerini yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve yumurta sarısı ile hafifçe fırçalayın. Susam serpiştirin.
- Airfryer'ı 180 dereceye ayarlayın ve 10-12 dakika boyunca börekleri pişirin. Altın rengi bir renk alana kadar ara ara kontrol edin.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, airfryer sepetinden çıkarın ve servis yapın.
Afiyet olsun!