Airfryer ile Paçanga Böreği Tarifi
Ramazan Önerileri

2 dk okuma

Sesli Dinle

Airfryer ile Pa....

/

Airfryer ile Paçanga Böreği Tarifi

Airfryer ile lezzetli paçanga böreği yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım paçanga böreği tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet hazır yufka
  • 200 gr. pastırma
  • 200 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Yapılışı:

  • Pastırmaları tavada kızartın ve küçük parçalara ayırın.

  • Hazır yufkaları tezgaha serin ve bir bıçak yardımıyla dörde bölün.

  • Yufkaların geniş tarafına pastırmalı harçtan koyun ve kaşar peyniri ile kaplayın.

  • Yufkaları rulo şeklinde sarın ve uç kısımlarını içe doğru katlayın.

  • Yumurta sarısını bir kaseye koyun ve çatalla çırpın.

  • Airfryer sepetine paçanga böreklerini yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve yumurta sarısı ile hafifçe fırçalayın. Susam serpiştirin.

  • Airfryer’ı 180 dereceye ayarlayın ve 10-12 dakika boyunca börekleri pişirin. Altın rengi bir renk alana kadar ara ara kontrol edin.

  • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, airfryer sepetinden çıkarın ve servis yapın.

Afiyet olsun!

scrolltotop svg