Air Fryer ile Yapılabilecek 10 Nefis Tarifi
Airfryer Tarifleri

10 dk okuma

Mutfakta yemek yapmayı daha konforlu hale getiren elektrikli ev aletleri her geçen gün yeni özellikleri ile kullanıcısına kolaylık sağlar. Airfryer Türkiye satışına başladığı günden beri özellikle sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından büyük ilgi gören bir mutfak aleti. Siz de zamandan tasarruf etmek istiyor ya da az yağda pişmiş düşük kalorili yiyecek tüketmek istiyorsanız bu cihazlardan birini edinebilirsiniz. Birçok farklı yemek pişirmeye uygun olan Airfryer modelleri sayesinde kısa sürede en lezzetli menülerinizi hazırlamak için şimdi tariflere göz atın.

Turkcell Pasaj tüm airfryer modelleri için hemen tıklayın-> Airfryer Modelleri

Airfryer Hangi Yemekler Yapılır? En Lezzetli 10 Sağlıklı Tarif

İster sabah kahvaltısı ister akşam yemeği tüm menüyü airfryer ile sağlıklı şekilde pişirebilirsiniz. Tatlısından ara sıcağına, atıştırmalıktan ana yemeğine tüm yemek tariflerinin en sağlıklı hali…

1- Sos Eşliğinde Sağlıklı Airfryer Patates Kızartması

Soyulmuş, yıkanmış ve dilimlenmiş patatesleri az yağda sağlıklı şekilde kızartıp diyet listenize bile ekleyebilirsiniz. Patates dilimlerinin kalınlığı ise tamamen damak zevkinize kalmış. Dilimlenmiş patatesler yarım saat soğuk ve soda karıştırılmış suda bekletildikten sonra süzülür ve kurulanır. Yaklaşık 4 yemek kaşığı yağı 5 dakika ısıtılmış cihaza modunu ayarlayarak yerleştirin. 5 dakika sonra çıkarıp karıştırın ve rengi altın sarısına dönene kadar pişirmeye devam edin. Patatesler tam istediğiniz şekilde kızarana kadar bir köşede sosu hazırlayabilirsiniz. Sos için rendelenmiş domates, sarımsak, tuz ve kekik karışımını tamamen sulu bir hal alana kadar tencerede pişirin. En son kızarmış patateslerin üzerine dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.

2- Airfryer Çıtır Karnabahar ve Havuç

Havuçları jülyen dilimlere ayırıp karnabaharları elinizle parçalayın. Yaklaşık 5 dakika kaynamış suda sebzeleri haşladıktan sonra süzün. Yumuşayan sebzelere tuz, baharat dilerseniz de soya sosu ekleyin. 3 yemek kaşığı yağ ile yaklaşık 15 dakika pişirerek çıtır ve sağlıklı sebze yapabilirsiniz.

3- Airfryer Köfte ve Hamburger

Hamburgerin içine koyacağınız soğan, patates ve köfteleri cihazda pişirebilirsiniz. Kıyma, sarımsak, tuz isteğe göre soğan ve galeta unu ile köfte harcı hazırlayın. Harcı yoğurup köfteleri hamburger boyutunda şekillendirdikten sonra yarım saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Airfryer et modunu açarak cihazı 5 dakika ısıttıktan sonra köfteleri pişirebilirsiniz. Birkaç dakikada bir köfteleri çevirirseniz homojen pişmiş ızgara tadı yakalarsınız. En son hamburger ekmeğine tüm malzemeleri yerleştirip cihazın içine ısınması için koyabilirsiniz.

4- Yerel Lezzet Airfryer Adana Kebap

Kıyma ve baharatları iyice yoğurduktan sonra ahşap Adana şiş çubuklarına eliniz ile sarın. Silindir şeklinde çubukların etrafına sarılan karışımı en son hafifçe bastırarak yassı hale getirebilirsiniz. Airfryer aksesuarları arasında yer alan ızgara üzerine Adana şişleri pişirmek için yerleştirin. Yanına biber, domates ve patates de ekleyerek etle aynı anda pişirebilirsiniz. Et modunda cihazı çalıştırıp yaklaşık 15 dakika pişirin. Tüm pişirdiğiniz malzemeleri bir lavaşın üzerine aldığınızda en sağlıklısından Adana kebabınız hazır olur.

5- Meksika Mutfağından Airfryer Fajita

Bonfile parçaları, soğan, çarliston ve kapya biber jülyen şekilde doğranır. Ardından tuz ve baharatlar ile karıştırılarak buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletilir. Bu sırada cihazınızı 5 dakika ısıtın ve karışımı bekletmeden haznenin içine alın. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca arada karıştırarak malzemeleri pişirebilirsiniz. Meksika mutfağının sevilen lezzeti fajitayı sıcak halde tortilla ekmeği ya da lavaş üzerine yerleştirerek servis edebilirsiniz.

6- Hızlı ve Pratik Airfryer Tavuk Sote

En hızlısından sote yapmak için tavuk göğsü, çarliston ve kapya biber, soğan, sarımsak ve domatesi küp şeklinde dilimleyin. Karışıma tuz ve baharat ekleyerek önceden ısıtılan cihazın içine yerleştirin. Birkaç dakika aralıklarla soteyi karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Hazırlaması ile en fazla yarım saatte akşam yemeğiniz hazır.

7- Airfryer Kızarmış Tavuk

İster acılı ister acısız sosla ya da direkt saf haliyle tavuk kızartabilirsiniz. Kanat ya da but kısmının kendi yağı sayesinde hiçbir malzeme kullanmasanız da çıtır ve lezzetli sonuç alabilirsiniz. Sos yapmak istiyorsanız yoğurt, salça, sirke ve sarımsak kullanabilirsiniz. Bu karışıma buladığınız tavuklar hem çıtır hem leziz oluşuyla vazgeçilmeziniz haline gelir. Acı için baharat ya da soslar kullanabilirsiniz.

8- Beyaz Etin En Lezzetlisi Airfryer Levrek

Derisi alınmamış levrek filetoları limon, tuz, zeytinyağı ile harmanlanır. Izgara telinin üzerine önce limon dilimleri sonra defne yapraklarını dizin. Levrekleri derisi üstte kalacak şekilde bunların üzerine yerleştirin. Balık modunda ısıtılmış airfryer cihazının içine ızgarayı haznesi ile birlikte yerleştirip balığın derisi kızarana kadar pişirin. Aynı şekilde tüm balıkları ızgara yapabilirsiniz.

9- Pofuduk Airfryer Poğaça

Airfryerinizi kullanarak neredeyse tüm hamur işlerini yapabilirsiniz. Fırında pişirmeyi sevdiğiniz bir poğaça tarifini de kolaylıkla burada yapabilirsiniz. Standart tarife göre tüm malzemeleri hazırladıktan sonra cihazı doğru modda çalıştırmanız yeterli. Börek ya da hamur işi modunda cihazı ısıtıp pişirme kabına yağlı kâğıt koyarak poğaçaları dizebilirsiniz. Yaklaşık 12 dakikada pofuduk ve nar gibi kızarmış poğaçalarınız hazır olur.

10- İyi Kabarmış Airfryer Kek

Sevdiğiniz bir kek ya da muffin tarifini de cihazda pişirip kısa sürede hazırlamanız mümkün. Airfryer aksesuarları arasından çıkan büyük boy kalıbı tereyağı ile yağladıktan sonra karışımı içine dökebilirsiniz. Isınan cihaza karışımını koyduğunuz ilk 15 dakikada kek kalıbın şeklini alır. Bu sürenin sonunda keki tabağa çıkarıp içinin tam pişmesi için 10 dakika daha pişirmeye devam edebilirsiniz.

Airfryer Tariflerini Uygulamadan Önce: Merak Edilenler

Henüz bir hava fritözü almadıysanız ya da elinizdeki cihaz hakkında aklınızda soru işaretleri varsa kullanıcıların en çok merak ettiklerini siz de düşünüyor olabilirsiniz. İşte yeni nesil pişiriciler arasındaki airfryer modelleri hakkında en çok merak edilenler ve cevapları!

Airfryer Nedir ve Ne işe Yarar?

Airfryer yiyecekleri derin yağ kullanmadan sıcak hava yardımı ile pişirmeyi sağlayan bir tezgâh üstü mutfak aletidir. Fırın mantığına benzer çalışan cihazın portatif tasarımı ve daha hızlı sonuç vermesi, onu standart pişirme araçlarından ayırır. Dolaşan sıcak hava sayesinde ızgara, fırın ve tavaya göre çok daha homojen ve az yağda pişirme becerisine sahiptir.

Airfryer Sağlıklı mı?

Sıcak hava fritözü olarak da bilinen airfryer kızarmış yiyecek yapmanın en sağlıklı yolu olarak görülür. Az yağ kullanarak yiyecekleri kızartabilmesi nedeniyle düşük kalorili ve sağlıklı besinler pişirebilirsiniz. Yüksek ısıya uzun süre maruz kalan yiyeceklerde oluşan zararlı bileşikleri de minimum düzeyde içerdiği söylenir.

Airfryer ile Neler Yapılır?

Kırmızı et (sığır, inek, kuzu, koyun), beyaz et (tavuk, balık, hindi), sebzeler (patates, havuç, mısır, kabak, patlıcan, soğan), hamur işleri (kek, pişi vb.) gibi aklınıza gelen birçok yiyeceği pişirebilirsiniz. Fırın, ızgara ve tavada pişen neredeyse tüm yiyecekler için uygundur.

Airfryer Fritöz Nasıl Çalışır?

Temel prensibi az yağla ya da yağsız şekilde yiyecekleri kızartmak olan cihaz, sıcak hava ile çalışır. Dışarıdan asla hava almayan/vermeyen cihazın içine konulan gıdalar sıcak hava içerisinde dağılan yağ folikülleri ile etkileşime girer. Cihaz içinde hızla dolaşan sıcak hava akımı yiyeceklerin dışını kurutarak çıtır hale getirir. Çok az bir yağ ve sıcak hava ile Maillard reaksiyonu gerçekleşir. Bu reaksiyonla yiyeceklerde derin yağda kızartmanın lezzetine ulaşılır.

Hangi Airfryer Alınmalı?

Airfryer fiyat ve modellerini inceledikten sonra size en uygun olanı alabilirsiniz. Elektrik tüketimi, pişirme kapasitesi, süresi ve aksesuarları açısından birbirinden farklı özelliklere sahip modeller vardır. Sizin için en iyi olan beklentinizi karşılayacak özellikleri sunan cihazdır.

Cihazların özellikleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Turkcell Pasaj “Elektrikli Mutfak Aletleri” kategorisinden pişiricilere göz atabilir, sizin için en uygun modele karar verebilirsiniz.

scrolltotop svg