AirPods Pro Detaylı İnceleme ve Tüm Özellikler
Satın Alma Rehberi

9 dk okuma

Teknoloji dünyasını etkileyen gelişmelerin ve ürünlerin aktarıldığı Apple etkinliklerinin 7 Eylül 2022 yılında gerçekleştirilen ayağı; yeni iPhone’lar, Apple Watch modelleri ve ikinci nesil AirPods Pro’nun tanıtımıyla tamamlandı. “Değişimin sesi.” sloganıyla sahnede boy gösteren ve sloganının hakkını verecek teknik özelliklerle donatılan kulaklık, bilişimsel algoritmalardan yararlanarak çalışan yeni Apple H2 çipiyle farkını ortaya koyuyor. Gerek kullanım gerekse dinleme deneyimini pozitif yönde etkileyecek sayısız yeniliği beraberinde getiren modelin ayrıntılarına gelin birlikte göz atalım.

Yeni AirPods Pro (2. Nesil) ile Kulaklarınıza İnanamayacaksınız

Apple ekosistemine dâhil olan tüm akıllı cihazlarla ve bilgisayarlarla birlikte değerlendirilebilecek şekilde dizayn edilen AirPods Pro, tasarım bakımından önceki nesilde yer alan kardeşinden büyük farklılıklar içermiyor. Kanal içi yapıdaki kulaklık, aktif gürültü engelleme (ANC) ve adaptif şeffaf mod özellikleriyle dikkat çekiyor. Daha önce pek çok kulaklık modelinde yer verilen aktif gürültü engelleme mekanizması, doğrudan doğruya müziğe odaklanabilmenize imkân tanırken Apple’ın kendine has teknolojik dokunuşlarıyla AirPods ailesindeki diğer kulaklık modellerine kıyasla iki kata kadar daha çok gürültü engelleme imkânı sunan ürün, adaptif şeffaf mod ile kendi sınıfında fark yaratıyor. Yeni Apple H2 çipi sayesinde dışarıdan gelen elektrikli alet ve siren gibi süreklilik arz eden sesleri, saniyede 48 bin defa azaltarak kulaklık sürücülerinden gelen seslerle sizi baş başa bırakan AirPods Pro 2, aynı zamanda çevrenizde olan bitenden haberdar olabilmeniz için bazı sesleri işitilebilir kılıyor. Böylece dış etkenlerden tamamen habersiz kalmadan ama müzik ya da takip ettiğiniz dijital içeriğin bağlamından da ayrılmadan son derece keyifli bir dinleme tecrübesi yaşamanız sağlanıyor.

Sizin, ondan gelecek sesleri dinlediğiniz gibi AirPods Pro (2. Nesil) modeli de sizin onu kullanma şeklinize kulak veriyor ve ses kaynağından gelen işitsel verileri, Apple H2 çipinin özel işlemleri neticesinde sizinle buluşturuyor. Tamamen kişisel bir dinleme deneyimi yaşanabilmesi için özel olarak yapılandırılan kulak içi kulaklığın uzamsal ses mekanizması, iPhone modellerindeki TrueDepth (selfie) kamerasıyla çalışıyor. Kamera, kulaklığı kulağınıza nasıl yerleştirdiğinizi tespit edip özel profiller oluşturup bu profilleri diğer Apple cihazlarınızla paylaşabiliyor. Bunun neticesinde Apple H2 yongasının en önemli özellikleri arasında yer alan, dinamik kafa izleme özellikli kişiselleştirilmiş uzamsal ses devreye giriyor. Ses kaynağından gelen sesleri ideal şekilde duyabilmeniz için görev alan bu sistem, kulaklık sürücülerinin oluşturduğu bas, orta ve tiz frekansları sizlerle buluştururken aynı zamanda adaptif ekolayzer (Adaptif EQ) özelliği, ilgili frekans aralıklarına, küçük dokunuşlar yaparak en iyi dinleme tecrübesini yaşayabilmenizi sağlıyor. Kulaklıktaki algılayıcılar ve mikrofonla kulağınızda nasıl durduğunu algılayan AirPods Pro (2. Nesil), dinlediğiniz müzik parçalarındaki tüm ayrıntıları kusursuz şekilde duyabilmenize olanak veriyor. Akıllı cihazlarınızla ya da macOS işletim sistemli bilgisayarlarınızda Grup FaceTime uygulamasını sıklıkla kullanıyorsanız, dinamik kafa izleme teknolojisi, gerçekleştirdiğiniz görüşmelerde karşınızdaki insanlarla aynı ortamdaymış gibi hissetmenize yardım ediyor.

Müziğiniz ve Sesli Görüşmeleriniz AirPods Pro (2. Nesil) ile Yarım Kalmayacak

Hem kulaklık kısmı hem de şarj kutusunda yüksek kapasiteli bataryalara yer vererek müzik dinleme sürecinizin kesintiye uğramasının önüne geçen Apple, kendi imzasını taşıyan H2 çipi sayesinde kulaklığın, etkin kullanım esnasında asgari düzeyde enerji sarf etmesini sağlıyor. Tam şarj sonrasında aktif gürültü engelleme mekanizması açıkken 6 saate varan süreyle kullanabileceğiniz kulaklık, kablosuz ve MagSafe destekli şarj kutusu da devreye girdiğinde 30 saate varan kullanım süresi vadediyor. 5 dakikalık şarj neticesinde size 1 saatlik kullanım imkânı sunan AirPods Pro (2. Nesil), acil gerçekleştirmeniz gereken görüşmelerinizin ve toplantılarınızın da yarım kalmasını engelliyor. MagSafe destekli AirPods Pro şarj kutusunu, MagSafe şarj cihazının yanı sıra Apple Watch modelleri için geliştirilen şarj aygıtlarıyla tam doluluğa ulaştırmanız mümkün oluyor.

Yalnızca geniş kapasiteli ve kablosuz şarj destekli yapısıyla değil Apple U1 çipiyle de dikkat çeken şarj kutusu, bu yonga aracılığıyla tam konum bulma özelliklerine kavuşuyor. Böylece şarj kutusu ve kulaklığınızı bulamadığınızda yakınlık görünümü özelliğine sahip “Kulaklığımı Bul” aracından destek alarak kulaklığınıza ulaşmanız kolaylaşıyor. Üzerinde, size sesli geri bildirim veren bir hoparlör bulunan şarj kutusu, taşıdığı hoparlörü, cihaz eşleştirmesi ve pil seviyesi bildirimi gibi noktalarda da kullanıyor. Farklı tonlarda seslere sahip şarj kutusu, işlevsellik konusundaki beklentilerinizi rahatlıkla karşılıyor.

Dilediğiniz gibi yanınızda taşıyabilmeniz için Apple AirPods Pro (2. Nesil) şarj kutusuna askı aparatı ekleyen Apple, bu sayede kutuyu, el çantanıza ya da sırt çantanıza takıp daima yanınızda bulundurabilmenize zemin hazırlıyor. IPX4 sertifikasıyla ter ve suya karşı olan dayanıklılığını kanıtlayan MagSafe destekli şarj kutusu ve AirPods Pro kulaklıklar, doğa yürüyüşü gibi etkinliklerinizde güvenle kullanabileceğiniz ses ekipmanlarınız hâline geliyor.

AirPods Pro (2. Nesil) Modelinin Kontrolü de Kullanımı da Son Derece Kolay

Apple tarafından üretilen akıllı cihazlarınızla ve macOS işletim sistemli bilgisayarlarınızla Bluetooth 5,3 teknolojisi ile iletişime geçen, AAC ve SBC ses kodeklerini kullanarak en az veri kaybıyla müzik dinlemenizi mümkün kılan AirPods Pro (2. Nesil), kullanım noktasında da bazı yenilikler sunuyor. Kaydırma hareketiyle yönetebileceğiniz kulaklık, dokunmatik deneyim özelliğiyle kulaklığın alt ucundaki bölme üzerinde yapacağınız aşağı veya yukarı yönlü kaydırma hareketiyle ses seviyesini değiştirmeniz, müzik parçalarını oynatıp duraklatmanız mümkün oluyor. Aynı zamanda gelen aramaları yönetebilmenize de olanak veren dokunmatik denetim sistemiyle, gelen çağrıları yanıtlamanıza ve sonlandırmanıza olanak tanınıyor.

Farklı kulak ölçüleri gözetilerek geliştirilen ve kutu içeriğine dâhil edilen dört farklı boyutta (XS, S, M, L) birer çift silikon ile kullanımı kolaylaştırılan AirPods Pro, akustik yalıtım sağlayan silikonlarıyla pasif gürültü engelleme işlemi de gerçekleştiriyor. Böylece ürünün, aktif gürültü engelleme mekanizmasını devre dışı bıraksanız dahi temel düzeyde bir gürültü engelleme ile müzik parçalarınızı dinleyip kulaklığınızdan gelen sesleri daha iyi duyabilmeniz sağlanıyor. Apple cihazlara özgü Siri ile tam bir uyum içinde çalışan ve aygıt yönetim sürecinizi kolaylaştıran AirPods Pro, aynı zamanda eşleştirdiğiniz tüm aygıtlar arasında geçiş yapabilmenize imkân tanıyor. Örneğin bilgisayarınızda müzik dinlerken telefonunuza gelen aramayı doğrudan kulaklığınızla yapmanız mümkün oluyor. Erişilebilirlik tarafında da pek çok özellikle güçlendirilen ürün, bazı işitme gereksinimlerine destek olmak için konuşma yükseltme gibi olanakları beraberinde getiriyor. Bazı frekansları daha az işiten kullanıcıların ilgili frekansları daha rahat duyabilmelerine ortam hazırlayan AirPods Pro, kalabalık bir salonda tamamen konuşmacıya odaklanılabilmesini sağlayan ve iPhone modelleriyle eş zamanlı çalışan canlı dinleme özelliğiyle de hayatınızı kolaylaştırıyor.

Taşınabilirlik konusunda oldukça iddialı olan, kulaklıkları 10,6 gram, şarj kutusu ise 50,8 gram olan AirPods Pro (2. Nesil), sahip olduğu teknik yeterlilikleriyle teknoloji dünyasına ve kullanıcılarına ilham veriyor. Eğer siz de Apple ekosistemine entegre olabilecek tam kablosuz bir kulaklık almayı planlıyorsanız, vakit kaybetmeden AirPods Pro özelliklerini ve fiyatlarını inceleyebilir, modeli, Turkcell Pasaj avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

scrolltotop svg