Xiaomi Mi Essential Elektrikli Scooter Detaylı İnceleme
Elektronik

11 dk okuma

2020 yılından beri kanun düzenlemeleri yapılarak birçok ülkede kullanımı serbest hâle getirilen ve bir süredir, ülkemizde de yoğun şekilde kullanılmaya başlayan scooter’lara artık her yerde denk gelinebiliyor. Kısa ve orta mesafeleri aşmak için bisiklet yerine scooter modellerini tercih edenler, gereksinimlerine uygun, akıllı özelliklere sahip ürünlere yöneliyor. Akıllı cihazlar söz konusu olduğunda akla ilk gelen markalardan biri olan Xiaomi de ürünleri arasında yer alan elektrikli scooter modellerine bir yenisini ekliyor ve Xiaomi Mi Essential ile yeni bir scooter arayışında olanların beklentilerine yanıt veriyor. Dilerseniz gelin, ürünün detaylarına birlikte göz atalım.

Keyifli ve Güvenli Sürüş İçin İdeal Scooter’lardan Biri

Elektrikli scooter piyasasına dünya çapında erişilebilirliği 2018 yılını bulan M365 modeliyle son derece hızlı bir giriş yapan Xiaomi, büyük ağabeyi M365’e kıyasla hafifletilmiş teknik özelliklere sahip Mi Essential ile yine dikkatleri üzerine çekiyor. Ürünün detaylı incelemesine geçmeden önce ürünün öne çıkan yönlerinden kısaca söz etmek yararlı olabilir.

  • Xiaomi imzalı scooter, IP54 su-toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip; bu sayede yağmurlu havalarda seyahat etmek sorun olmaktan çıkıyor.
  • Ürün, saatte maksimum 20 km/s hıza ulaşıyor ve 20 km kullanım mesafesi vadediyor. Üç farklı kullanım moduyla hız ve mesafe verileri değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca model, 10 derece açılı yollarda kullanılabiliyor.
  • Motor gücü maksimum 500 Watt, nominal gücü ise 250 Watt olan elektrikli scooter, 100 kilogramlık taşıma kapasitesiyle beğeni topluyor ve kendisi de 12 kilogram ağırlığında geliyor.
  • E-ABS ile frenleme konusunda başarılı iş çıkaran katlanabilir scooter, Xiaomi tarafından geliştirilen Mi Home uygulamasıyla akıllı cihazlarla yönetilebiliyor ve yazılım güncellemesi yapılabiliyor.
  • Gidon kısmına yerleştirilen LED ekranıyla pek çok istatistiksel bilgi sunan, anlık hız ve batarya durumunu gösteren ürün, bir adet fiziksel tuşu yardımıyla etkinleştirilip yönetilebiliyor.

Ninebot Deneyimi, Xiaomi Teknolojisiyle Birleşiyor

Katlanabilir formda dizayn edilen ve sektörün önde gelen scooter üreticilerinden Ninebot’un ürettiği 12 kilogramlık Xiaomi elektrikli scooter, maksimum 20 kilometre boyunca kullanılabiliyor. Hızı, saatte 20 kilometre olarak belirtilen model, farklı kullanım modlarıyla daha yavaş hızlarda da değerlendirilebiliyor. İhtiyaç duyduğunuz takdirde hız sabitleyici gibi fonksiyonlar yardımıyla sürekli gaz vermeden de kullanabileceğiniz ürün, 8,5 inçlik boyutlara sahip havalı pnömatik lastikleri sayesinde güvenle değerlendirilebiliyor. E-ABS fren mekanizması bulunan Xiaomi elektrikli scooter, LED yapıdaki ön farları ve seyir esnasında daima açık tutabileceğiniz arka fren lambalarıyla trafikte sorunsuz bir seyahat gerçekleştirebilmenize olanak veriyor.

Su birikintisi ya da hafif yağmurlu havada kullanım için uygun koruma mekanizmalarıyla donatılan ve IP54 sertifikasıyla hem suya hem de toza dayanıklı olduğu vurgulanan Xiaomi Mi Essential elektrikli scooter, havacılık sınıfı alüminyum gövdesiyle dayanıklılık noktasındaki beklentilerinize cevap veriyor. Katlanabilir şekilde üretildiği için gidon yüksekliği sabit olan ürün, ön ve arka çamurlukları yardımıyla yoldaki sıvı unsurlardan olumsuz etkilenmenizin önüne geçiyor. Kutu içeriğine dâhil edilen özel adaptörünü kullanarak toplam 3,5 saatte tam doluluğa ulaştırabileceğiniz bataryası, tabana yayılı vaziyette olan ve alüminyum kaplama ile pil güvenliği en yüksek seviyeye çıkarılan Xiaomi elektrikli scooter, gidonun üstüne yerleştirilen LED göstergesiyle bilgilendirme konusunda temel ihtiyaçlara çözüm sunuyor. Daha önce kullandıysanız yine Xiaomi’nin imzasını taşıyan M365 Pro scooter modelindeki ekranla aynı olan dijital gösterge; hız, sürüş modu, far durumu ve pil seviyesi gibi ayrıntıları gösteriyor.

Güçlü Motor ve Konforlu Kullanım Olanakları

Scooter’ın hızlanmasını gidonun sağ kısmındaki düğme ile sağlarken gidonun sol kısmındaki fren elciğiyle frenleme yapmanız mümkün oluyor. Gidonun yine solunda, trafikte seyir hâlindeyken korna olarak değerlendirebileceğiniz temel düzeyde bir zil bulunuyor. Tutma yerlerinin köpük materyalden olması, scooter’a olan hâkimiyetinizi maksimum noktaya taşıyor. Özellikle sürüş esnasında tutacaklar nedeniyle elleri terleyenler, Xiaomi elektrikli scooter’ın köpük tutacaklarını memnuniyetle karşılıyor. Nominal gücü 250 Watt, maksimum gücü ise 500 Watt olan scooter motoru, size üç farklı sürüş modunda keyifli bir yolculuk vadediyor. Yaya modu, yavaş seyirler için ideal olurken normal mod, kısa mesafeleri daha hızlı katetmek için tercih edilebiliyor. Spor modu ise trafik bakımından güvenli alanlarda değerlendirilmesi gereken en hızlı çalışma modu olarak kayıtlara geçiyor. 100 kilogram taşıma kapasitesi sunan scooter, başta gençler olmak üzere herkese hitap ediyor.

Xiaomi Elektrikli Scooter ile Keyifli Yolculuklara Hazırlanın

Hayatınızda ilk defa bir elektrikli scooter kullanacaksanız, yönelebileceğiniz en uygun çözümlerden biri olan Xiaomi Mi Essential elektrikli scooter, kontrol edilmesi kolay olan ve dengeli yapısıyla beğeni toplayan ürünlerin başında geliyor. Güçlü motoruyla hızlanma sürecinde başarılı iş çıkarırken etkili disk freniyle gerekli anlarda scooter’ın yavaşlatılması veya tamamen durdurulması mümkün oluyor. Ürünün hızlanmasını sağlayan gaz kelebeğinin kullanım rahatlığı sağlaması, elektrikli scooter’ın artı hanesine yazılıyor.

Asfalt ve beton zeminde kullanmanız önerilen ve Arnavut kaldırımı gibi yüzeylerde sürüş konforu azalabilen Xiaomi elektrikli scooter’ın pnömatik yapıdaki tekerlekleri, sürüşü daha pürüzsüz hâle getiriyor. Ancak düz zeminde de çatlak ve benzeri unsurlara denk geldiğinizde küçük sarsıntılarla karşılaşılması kaçınılmaz oluyor. 10 derece eğimli yüzeylerde yukarı yönlü kullanabileceğiniz model, düz zeminden kaldırıma çıkarken ya da kaldırımdan düz zemine inerken alt kısmı küçük sürtünmelere maruz kalabiliyor. Bu süreçte kaldırım yüksekliği fazla olan yerlere scooter’ı yürütmeniz önerilmiyor. Sağa ve sola dönüşlerde size yeterli düzeyde esneklik kazandıran ancak keskin dönüşlerde biraz pratik kazanılmasını gerektiren ürün, tasarım anlamındaki güncelliğiyle tatmin edici bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Mi Home Uygulamasıyla Scooter’a Dair Tüm Ayrıntılar Karşınızda

Xiaomi tarafından geliştirilen pek çok akıllı cihazın uzaktan yönetilebilmesini sağlayan Mi Home uygulamasıyla yönetebileceğiniz Xiaomi elektrikli scooter, Bluetooth aracılığıyla akıllı cihazlarınızla eşleşebiliyor. Uygulama üzerinden scooter modelini seçerek etkinleştirme ve eşleştirme sürecine başlayabileceğiniz model, firmware olarak adlandırılan yazılımının güncelleme işlemlerinin de aynı uygulama ile yapılabilmesini mümkün kılıyor. Çalıştırdığınızda, peş peşe sesli sinyal veren Xiaomi elektrikli scooter’ın uygulamasını telefonunuza yükleyip gerekli adımları takip ederek güvenli sürüş videosunu tamamen izlediğinizde ilgili sesli sinyal sonlanıyor. Scooter’ı uzaktan kilitlemek, seyir kontrolü yapmak, sürüş istatistiklerini takip etmek, pil durumunun ayrıntılarını sorgulamak, hız denetimi yapmak ve arka farı ayarlamak gibi pek çok amaçla değerlendirebileceğiniz uygulama, scooter’daki hız göstergesinin metriklerini ayarlamanıza da imkân tanıyor. Düzenli olarak güncelleme takibi yaparak scooter’ınızın yazılımındaki yenilikleri aygıtınıza kazandırabilmeniz, sürüşe dair ayrıntıları görüntülemeniz bu uygulama ile mümkün oluyor.

Geniş Kapasiteli ve Uzun Ömürlü Bataryaya Sahip

Pek çok açıdan Xiaomi M365 modeliyle benzerlikler sergileyen ancak gelişen teknolojinin ve markanın üzerine özellikle eğilmesi sayesinde batarya konusunda daha verimli hâle getirilen Xiaomi elektrikli scooter, hem mesafe hem de hız bakımından kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Yeni nesil pek çok akıllı cihazda ve taşınabilir bilgisayarda olduğu gibi bu modelin de bataryası %100 kapasiteye ulaştığını gösterse de güvenlik ve uzun ömür için aslında %93’e kadar şarj ediliyor. Böylece ürünün kullanım ömrü artarken bataryanın da verimliliği korunmuş oluyor. Xiaomi Mi Essential elektrikli scooter’ın çalışma performansı ise batarya doluluk oranıyla değişiklik gösterebiliyor. Batarya kapasitesi %5’in altına düştüğünde ürünün hareket kabiliyetleri azalmaya başlıyor. Bununla birlikte batarya sağlığının bozulmaması için şayet mümkünse %5 seviyesine inmeden önce bataryanın şarj edilmesi öneriliyor.

Giriş-Orta Segment Scooter’ların Yeni Yıldızı: Xiaomi Mi Essential

Kutu içeriği hem kurulum hem de kullanım için yeterlilik gösteren Xiaomi elektrikli scooter’ın kutusunda; ürünün kendisi, güç adaptörü, güç kablosu, alyan anahtarı, gidonun takılıp sabitlenmesini sağlayan alyan vidalar, lastikleri şişirmek için 20 cm’lik bir hortum bulunuyor.

Kendi sınıfındaki diğer scooter modelleri değerlendirildiğinde fiyat-performans noktasında oldukça başarılı iş çıkaran Xiaomi elektrikli scooter, giriş-orta segment scooter’ların yeni yıldızı hâline geliyor. Sürüş sürecinde kask, dizlik ve dirseklik ile birlikte kullanılması önerilen scooter’ın seyir esnasında çukur ve derin çatlaklara doğru sürülmemesi tavsiye ediliyor. Eğer siz de seyahatlerinizde uygun fiyatlı ve tatmin edici performans sunan bir scooter kullanmayı planlıyorsanız, vakit kaybetmeden bu modelle tanışabilirsiniz.

scrolltotop svg