Erkeklere Çok Yakışan Sakal Modelleri
Sağlık & Bakım

10 dk okuma

Sakal stili tercihi, bir erkeğin yüz şeklini ve genel görünümü tamamen değiştirebilir. Farklı sakal modelleri ile yüzünüze yakışan benzersiz ifadeler oluşturabilirsiniz. Ancak her saç kesiminin her yüze yakışmaması gibi, her erkeğe yakışan tek tip bir sakal modeli de bulunmaz. Sakal çeşitleri, kısa sakaldan orta boya, kirli sakaldan uzun keçi sakalına kadar sayısız şekil içerir. Seçtiğiniz sakal tipi ister ofiste ister spor salonunda ya da bir partide, tarzınız ve kişiliğiniz hakkında düşündüğünüzden daha fazla bilgi verebilir. Sakal modelinize bağlı olarak daha güvenilir bir hava kazanabilir, asi yanınızı öne çıkarabilir ya da stilinize daha güçlü bir ifade ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yüzünüze yakışan bir sakal modeli en iyi özelliklerinizi vurgulayarak öne çıkarmaya yardımcı olur.

Doğru saç kesimi gibi, doğru sakal şekli de yüzünüze inanılmaz derecede çekicilik katabilir. Köşeli sakallar yuvarlak yüzleri uzatıp inceltirken, daha yuvarlak, daha geniş sakallar ince yüzlerin daha dolgun görünmesini sağlayabilir. Keskin açılar yumuşak bir çene çizgisine biraz keskinlik verebilir, yanak çizgisini belirlediğiniz yer, elmacık kemiklerinin daha belirgin görünmesini sağlayabilir. Yüzünüze en çok yakışan sakal stilini ararken bilmeniz gerekenleri, sakal modelleri listesini incelerken keşfedebilirsiniz.

Kirli Sakal Stili

Uzun sakal bırakmaya hazır olmayanlar için kirli sakal görünümü mükemmel bir seçenek oluşturur. Sinek kaydı traşla kısa sakal arasında bir yerde duran kirli sakal, hem uzunluk olarak pratik hem de şık görünümüyle çekicidir. Erkekler için mevcut tüm sakal modelleri arasında, bakımı en kolay olanı ve çoğu yüz şekline uyanıdır. Kirli sakal elde etmek için yapmanız gereken tek şey, birkaç gün tıraş olmayı bırakmaktır. Kirli sakal aynı zamanda cildinizdeki izleri veya cilt kusurlarını saklamak için de idealdir. Derli toplu görünen bu sakal, bir barda olduğu kadar toplantı odasında da iyi bir izlenim için şık bir tarz oluşturur. Genel bir kural olarak, kirli sakal için en fazla büyüme süresi üç ile dört gündür.

Kısa Tam Sakal Modeli

Bu kurumsal sakal stili, yüzüne ciddi bir ifade eklemek isteyen erkekler için çok yönlü ve ofis dostu bir seçenektir. İdeal olarak daha fazla kılın bulunduğu orta kısmın düzenli tutulması bununla birlikte, aşırı taranmaması gerekir. Kısa bir sakal, hafta sonu eğlencelerinizde olduğu kadar ofis programı sırasında da takım elbisenizin üzerinde iyi durur. Düzgün kesilmiş kısa bir sakal, çoğu yüz şekline uyar ancak en iyi özelliklerinizi vurgulamak ve kusurlarınızı kapatmak için açıları uyarlamanız gerekebilir. Yuvarlak bir yüzü daha uzun göstermek için yanlardaki uzunluğu azaltabilirsiniz. İnce ve dar şekle sahip bir yüzünüz varsa, daha geniş bir görünüm için sakalın yanlarını daha uzun bırakabilirsiniz.

Daralan Uzun Sakal Stili

Uzun ve dolgun bir sakal stili oluşturmak göründüğünden daha zordur. Sakalın uzunluğu arttıkça bakım gereksinmesi de o derece artar. Tüm sakal stilleri arasında, kısmen biraz karmaşık yapıda olduğundan daralan üçgen görünümlü sakal modeli, bakımı en güç olan modeller arasındadır. Oval şekle sahip bir yüzünüz varsa sakalınıza üçgen şeklini vermeniz daha kolaydır olabilir ancak bunu dışındaki yüz şekilleri için farklı düzeltmeler gerekebilir. İnce, köşeli çene ve dar bir yüze sahip erkekler, sakalın kenarlarını biraz daha uzun tutup yumuşak bir yuvarlaklık elde edebilir. Yuvarlak yüzlü erkekler ise; çenelerindeki sakalları daha uzun ve yanları daha kısa tutarak sakalı uzatmayı deneyebilir. Ayrıca, yüzün ön kısmındaki saçları yanlardan biraz daha uzatarak yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek de mümkündür.

Tanımlı Kesilmiş Sakal Modelleri

Mükemmel şekilde titizlikle kesilmiş sakal modelleri giderek popülerlik kazanan bir stil oluşturur. Her durumda kusursuz görünen düzgün kesilip şekil verilmiş sakal modelleri birçok erkeğe oldukça yakışabilir. Özenle kesildiği belli olan düzgün bir şekle ve titizlikle bakımı yapılmış sakal modeli, size her zaman canlı ve zarif bir görünüm kazandırır. Takımlarınızla oldukça iyi eşleşen bu sakal modeli, kıyafetinizi mükemmel şekilde tamamlayarak şık ve prezentabl bir görünüm oluşturur. Bu sakal tipi için dikkat edilmesi gereken unsurlar; sakal uzunluğunu kısa tutmak ve hatların keskinliğini korumaktır. Sakalınızın dolgun görünecek kadar uzun, ancak tüylenmesine izin vermeyecek ve oluşturulan çizgilerin üzerinde sarkmayacak kadar kısa olması gerekir. Çizgileri net ve tüm uzunluğu tek tip tutmak, çenenizi tanımlamaya ve elmacık kemiklerinize dikkat çekmeye yardımcı olur.

İnceden Kalına Sakal Çeşitleri

Saç modellerinde olduğu gibi fade de denilen inceden kalına sakal modeli, çenenizden kulaklarınıza doğru uzunluğun kademeli olarak azalması ile karakterize edilir. Her zaman en sevilen sakal stili trendlerinden birini oluşturur. Eşsiz ve modaya uygun bir görünüm oluşturan inceden kalına sakal modeli, yanakta çene çizgisine kadar inen temiz bir hat oluşturularak elde edilir. Sakal, doğal bir keçi sakalı gibi kavisli bir çene çizgisi ile sonlanır. Kısaltmaya başladığınız yere bağlı olarak yüzünüzü incelten ve dikkatleri çene bölgenize çeken keskin bir görünüm oluşturabilir. İnceden kalına geçiş yapan model, en dikkati çeken sakal çeşitleri arasında yer aldığı için bu tip sakal, canlılığını korumak için bakımlı tutmalıdır. Cesur bir görünüm oluşturan fade sakal stili, akılda kalan bir izlenim oluşturmak için etkili bir yoldur.

Saçı Olmayanlar için Sakal Modelleri

Saç yoksa veya saçlarınızı tıraş etmekten hoşlanıyorsanız, yüzünüzde sakal ile kontrast ve belirginlik yaratmak iyi bir görünüm oluşturmak için ideal bir yoldur. Çoğu sakal modeli saç olmayan bir yüzde iyi görünse de, özelliklerinizi daha belirgin hale getirmeye yardımcı olmak için sakalınızı bakımlı ve canlı tutmanız önerilir. Kısa veya orta uzunlukta bir sakalı günlük olarak tıraş edip kıvrım çizgilerini koruyarak oldukça iyi bir görünüm elde edebilirsiniz. Saçlarınız dökülmeye başladıysa seçeceğiniz sakal stilinin yüz ve baş şekline uygun olması gerekir. Örneğin; yuvarlak bir yüz şekline sahipseniz uzun sakal stilini, oval bir yüz şekline sahipseniz yüzünüzü daha da uzatmamak için kısa sakal stiline sadık kalmalısınız. Her yaşta ve uzunlukta en iyi sonucu verdiği için kirli, keçi sakalı veya uzun modellerden herhangi birini seçebilirsiniz.

Van Dyke Sakal Stili

Van Dyke stilinde hem bıyığın hem de çene sakalının biraz sivri oluşu, bu modele seçkin ve keskin bir görünüm kazandırır. Temiz ve keskin kenarlarıyla birçok seçkin ünlü için giderek daha fazla tercih edilen bir görünüm haline gelir. Van Dyke sakal stili, iyi bir tıraş makinesi kullanarak yavaşça şekillendirilmelidir. Genellikle bıyıklar dokunulmadan kalmalı ve ters bir T oluşturarak çene bölgesine odaklanmalıdır. Bıyık ve keçi sakalının öne çıkmasını sağlamak için yanakların ve çenenin kusursuz bir şekilde tıraş edilmesini gerektiren sakal türü, özenli bir bakıma ihtiyaç duyar. Van Dyke sakal görünüşünü biraz daha Shakespearevari hale getirmek için çenedeki sakalın yanaklara doğru ilerlemesine izin vermeniz yeterli olur.

Keçi Sakalı Modelleri

Klasik modellerden biri olan keçi sakalı, zamansız sakal trendlerinden birini oluşturur. Sakallarını tamamen kesmeden şık ve zarif görünmek isteyen erkekler için iyi bir seçenektir. Oval ve yuvarlak yüzlere özellikle yakışır. Mükemmel bir yuvarlak şekil elde etmek için berberinizden yardım alabilir, doğru görünümü elde eder etmez, olağan düzeltme ve tıraş işlemlerini kendi başınıza dikkatli bir şekilde yapabilirsiniz. Keçi sakalı oldukça küçük bir sakal stilidir. Sakallarınız biraz uzunsa, keçi sakalı kesmek için bıyık, çene ve ikisini birleştiren çizgiler hariç her şeyi tıraş etmeniz yeterli olur. Günlük düzeltme veya tıraş ile belirlenen çizgileri korurken sakalınızı çenenizde biraz daha uzun tutmak, yüz şeklini görsel olarak uzatmaya yardımcı olabilir.

Bıyıklı Uzun Sakal Kombinasyonu

Modadan biraz uzaklaşmak ama fazla radikal olmayan yeni bir stil denemek istiyorsanız, dolgun görünümlü bıyıklı uzun sakal modeli sizin için en iyi seçim olabilir. Bu sakal stilinde bıyıkların çevresindeki diğer kıllardan daha uzun ve dolgun olması gerekir. Uzamasına izin verdiğiniz bıyıklarınız gereken uzunluğa ve hacme sahip olduğunda çok daha kolay şekil alabilir. Uzun sakal görünümünü elde etmek için yeterli uzunluğa gelen sakalın yanlarını yüzünüzün yan kenarlarıyla aynı hizada olacak şekilde kısaltıp en uzun kısmı doğrudan çenenizle aynı hizada tutmanız gerekir. Bıyıklı uzun sakal görünümü, dikkati yüzün üst kısmına dikkat çektiğinden daha belirgin bir çeneye sahip erkeklere oldukça yakışır. Yüzün daha uzun görünmesine yardımcı olur.

Sakal stili, büyük ölçüde benzersiz yüz şeklinize ve saç tipinize bağlı olan kişisel bir karardır. Sizin için doğru şekli bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir, ancak ilk kez sakal bırakıyor veya sadece değişiklik arıyorsanız, nihai hedefinizi bilmek stilinizi belirlemeye yardımcı olabilir.

scrolltotop svg