Apple Watch 7 Neler Yapabiliyor?
Giyilebilir Teknoloji

10 dk okuma

Apple, yeni serisini öne çıkaracak birkaç dikkat çekici özellik veya farklı sensörler eklemek yerine, Apple Watch 7 serisini giyilebilir teknolojinin özü olarak konumlandırır. Apple Watch 7, bileğinizde rahatça taşıdığınız bir bilgisayarın yerine getirebileceği görevlerin maksimum sınırını temsil eder. İlk sürümünden bu yana benzer tasarım öğelerini korumayı sürdüren Apple Watch, yedinci nesilinde yuvarlak kenarlarını ikiye katlayıp sürekli açık kalabilen parlak bir ekran geliştirir. Apple Watch 6’ya bir dizi yükseltme ve iyileştirme getiren bu yeni sürüm, daha büyük kasa boyutları, daha hızlı şarj özelliğinin yanı sıra, S7 yongası ile daha büyük ve dayanıklı bir ekran sunar.

Mevcut tüm saat kayışları ile uyumluluğunu koruyan Apple Watch 7, yeni renkler ve uçtan uca özelleştirilebilir saat yüzleri ile talep edilen bir yükseltmeye de katkıda bulunur. Apple Watch 7’nin getirdiği güncellemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yeni beş alüminyum kasa renk seçeneği
  • Paslanmaz çelik ve titanyum modeller
  • Öncekine göre %20 daha büyük ekran
  • Daha parlak ve her zaman açık ekran
  • Öncekine göre %33 daha hızlı şarj

Apple Watch, her sürüme belirgin bazı özellikler eklese de, yedinci serisi, önceki nesillerden daha fazla yenilik içerir. Apple akıllı saatin yeni özellikleri, kullanıcılarına daha fazla kolaylık sunma potansiyeli taşır. Zamanı kontrol etmekten mesajlarınıza yanıt vermek gibi farklı günlük görevlerinizi yerine getirmeye olduğu kadar sağlık durumunuzu ve uyku düzeninizi izlemeye de yardım edebilir.

Apple Watch ile Neler Yapılır?

Apple Watch 7’de yeni sağlık özellikleri bulunmasa da, kalp atış hızı ve kan oksijen sensörleri, sağlığınızı izlemek için arka plan okumaları almayı sürdürür. Fitness özellikleri, önceki modellerde olduğu gibi antrenman takibi, kalp atış hızı tespiti gibi işlevlerle aynı kalır. Apple Watch saatinizde kendinize uygun bir antrenman seçeneği bulup seviyenize uygun bir idman yapabilirsiniz. Yürüme, bisiklet ve yüzmenin yanı sıra, Apple Watch 7 güncellemesiyle gelen Tai Chi veya Pilates egzersizlerini seçmeniz de artık mümkün olur. Elli metre suya dayanıklı Apple Watch 7 ile ister yüzebilir isterseniz de kürek antrenmanınızı tamamlayabilirsiniz.

Apple Watch 7, Digital Crown ve kalp atış hızı sensörünü kullanarak EKG çekmenize izin verir, düşme durumunda acil durum kişilerinizi bilgilendirebilir ve anormal kalp atış hızı bildirimleri alabilir. Apple Watch’un sensörleri arasında topladığı veriler sayesinde akciğerler veya hastalıkla ilgili sorunları teşhis etmeye yardımcı olabilecek bir kan oksijen sensörü bulunur. Akıllı saatin üzerindeki LED ve fotodiyotlar kanınızdaki oksijen içeriğini kaydeder ve fazla alçaldığında kullanıcıyı uyarabilir.

Sağlık verileri söz konusu olduğunda kalp atış hızı, her sağlık ve zindelik metriğine bağlanan birincil sağlık özelliğidir. Kızılötesi sensörü ile kalp atış hızınızı düzenli olarak ölçebilen Apple Watch 7, topladığı verileri Sağlık uygulamanıza kaydeder. Düzensiz kalp ritmi sorununuzun olup olmadığını belirlemede veya sağlık yardımı alıp almamaya karar vermede bu ölçümlerden yararlanabilirsiniz.

Apple Watch 7 Ekran Özellikleri

Akıllı saatin dış kenar çerçevesine uzanan ekranı, eskisinden daha büyük, parak ve sağlamdır. Apple, Apple Watch 7 serisinde kullanılan ekranın şimdiye kadarki en dayanıklı ekran olduğunu söyler. Kristal ön kapağın en yüksek noktasının daha kalın olması onu, kırılma veya çatlamalara karşı daha dirençli hale getirir. Selefine göre %20 daha fazla ekran alanı sağlamak için çerçevenin kenarına kadar genişleyen Apple Watch 7, üçüncü nesil ile kıyaslandığında kasa boyutunun yalnızca 3 mm büyümesiyle ekran genişliğinde %50’lik bir artış elde eder.

Her zaman açık modundaki retina ekran karartıldığında dahi aydınlık bir ortamda ilk bakışta görünürlüğü artıran %70 daha fazla parlaklığa sahiptir. Geliştirilmiş parlaklık sayesinde, saatin ekranını uyandırmak zorunda kalmadan saat, aktivite bildirimleri ve bir sonraki toplantı gibi bilgilerinizi daha kolay görebilirsiniz.

Apple, ayrıca, birçok uygulamasını büyük ekran saat için yeniden yapılandırılır. Güncellemeler sayesinde mesaj alanında daha fazla içerik görebilmeniz mümkün hale gelirken, Hesap Makinesi uygulaması için daha büyük tuş güncellemesi yapılır. Ayrıca, kaydırarak yazmak için kullanışlı ve tam boyutlu bir QWERTY klavyeye de sahip olursunuz. Apple Watch 7’nin yeni QWERTY klavyesi metni yazarken QuickPath özelliğini kullanmanıza imkan vererek her tuşa dokunmanızı veya parmağınızı kaldırmadan harfler arasında geçiş yapabilmenizi sağlar. Yeni QWERTY klavye, saati kullanarak kısa mesaj göndermeyi genel olarak daha kolay hale gelir.

Apple Watch 7 Dayanıklı Tasarım Özellikleri

Önceki modellere göre daha dayanıklı olan yedi serisi, açık hava etkinlikleriniz için artık daha uygun olabilir. Apple Watch 7 serisi saat modelleri, ilk kez IP6X toza dayanıklılık ölçümü yapılarak derecelendirilmiş ve Apple Watch 6’dan yarı yarıya daha kalın kristal bir kapakla kaplanmıştır. Sert ön kristal kapak, saati toza dayanıklı hale getirir. Bu sayede sahildeyken veya yürüyüş esnasında kendinizi saatinizle daha rahat hissedebilirsiniz.

Yeni sürümün artırılmış dayanıklılığı, WatchOS 8’deki yeni bisiklet özellikleriyle iyi bir şekilde eşleşir. Yeni yazılım, bisikletten düşme ile farklı türde bir kaza arasındaki farkı anlayabildiği, düşme algılamanın güncellenmiş bir sürümünü sunar. Apple Watch’taki ivmeölçerler, bir çarpışmaya karışıp karışmadığınızı algılayıp yardıma ihtiyacınız olup olmadığınızı sorabilir. Bir dakika kadar süre boyunca hareket etmezseniz alarm geri sayımı başlatır. Akıllı saatiniz bir hücresel ağa veya iPhone’a bağlı olduğu sürece, durumunuzu acil servis hizmetlerine bildirebilir. On sekiz yaş ve üzeri kullanıcılar için manuel olarak etkin hale getirilebilen özellik, elli beş yaş üstü için varsayılan olarak etkin olarak çalışır.

Egzersiz takibi, Apple Watch 7’nin büyük odak noktalarından birini oluşturur. WatchOS 8 yazılımı, dış mekan bisiklet antrenmanlarınızı otomatik olarak algılayabilir. Aktiviteyi algılayan sensör kombinasyonu sayesinde bir bisiklet antrenmanını otomatik olarak başlatabilir. Algoritmalar e-bisiklet kullanırken kalorileri doğru bir şekilde ölçmek üzere ayarlanmıştır. Pedal desteğinin etkin olup olmadığını veya bisikletin yalnızca bacak gücüyle hareket edip etmediğini belirleyebilir.

Diğer Yeni Apple Watch 7 Özellikleri

Bulunduğunuz ortamda desibel seviyelerini kaydeden Apple Watch 7, etkinleştirildiğinde yüksek gürültü tehlikesine karşı sizi uyarabilir. Desibel seviyesini ilk bakışta görebilmenizi sağlayan bir özelliğe de sahiptir. Apple Watch 7 sürümü, ellerinizi yıkadığınızı algıladığında yirmi saniyelik bir zamanlayıcı başlatır. Pandemi sırasında eklenen bu yeni özellik, sağlıklı alışkanlıkları teşvik etmek için yararlı olabilir. Apple Watch 7, aynı zamanda uyku alışkanlıklarınızı varsayılan bir özellik olarak izleme becerisi ile donatılmıştır. Apple Watch 7 saati yatarken de taktığınızda, sağlık sensörlerinden elde edilen ölçümlerin bir kombinasyonuna dayalı olarak uyku kalitenizi ve düzenini ölçebilir.

Apple, bu çoklukta gelişmiş özelliği her zaman aktif şekilde kullanabilmeniz için Apple Watch 7 serisinin şarj süresini kısaltmayı da başarır. Apple Watch 7 serisi akıllı saat, uygun ve yeterli bir güç kaynağına bağlandığında %33 daha hızlı şarj olabilir. Apple Watch 6 serisi ile aynı olan pil ömrünü uzatmak yerine, Apple Watch 7, gün boyunca kısa aralıklarla hızlı şekilde şarj edebilmenize imkan verir. Apple, yedi serisi akıllı saat modellerindeki bataryanın sadece kırk beş dakikada %80’lik bir doluluk oranına ulaşabileceğini belirtir.

Apple Watch 7’nin hızlanan şarj süresi, Apple’ın akıllı saatini yetenekli bir uyku izleyicisi yapmak üzere geliştirdiği yöntemlerden biridir. %33 daha hızlı şarj olması, saati şarj cihazında yalnızca sekiz dakika bekleterek sekiz saatlik uyku takibi yapabileceğiniz anlamına gelir. Apple, bu modelde şarj etmeyi kolaylaştırmanın yanı sıra, WatchOS 8 güncellemesiyle uyku sırasında solunum hızını ölçme özelliğini de ekler. Birlikte ele alındığında, bu iyileştirmeler Apple’ın saatlerinde tam manasıyla bir sağlık ve fitness ürünü haline gelmesini açıklar.

Apple, her sürüme bazı belirgin özellikler eklemiştir, ancak Apple Watch 7 özellikleri kuşkusuz önceki nesillerden daha fazla güncelleme ve yenilik içerir.

scrolltotop svg