Apple Watch Hayat Kurtarıyor
Giyilebilir Teknoloji

9 dk okuma

Apple Watch akıllı saat ile sert bir düşme anında oluşabilecek hayati risklere karşı siz ve sevdikleriniz koruma altında! Apple Watch SE, Apple Watch 4, Apple Watch 5 ve sonraki modellerde bulunan özellik sayesinde bileğinizde takılı olan saat, sert düşüşleri anında algılayıp kısa sürede yardım çağrısı yapar. Tüm dünyada büyük ilgi gören bu özellik, son yılların trend haline gelen ve yaşam kalitesini artıran akıllı saat ürünlerini kullanıcılar için daha da cazip kılar.

Neden Apple Watch?

Dünyanın teknoloji devlerinden olan Apple tarafından geliştirilen Apple Watch modelleri, gün geçmiyor ki şaşırtıcı ve daha çekici özelliklerle karşınıza çıkmasın. Ürünlerini yenilemekte ve son teknolojik yöntemleri kullanmaktan geri durmayan Apple, şimdiye kadar birçok akıllı saat modeli ile kullanıcılarıyla buluştu. Yenilenebilir özgün tasarımları ile herkesin tarzına uyum sağlayabilen Apple Watch ürünleri, gündelik yaşamda sahiplerine birçok katkı sunuyor.

Apple Watch neye yarar?” sorusunun cevabı tabii ki seçtiğiniz akıllı saat modeline göre değişkenlik gösteriyor. Yine de genelleme yaparsak; bu çok yönlü ve motivasyon yükseltici saatlerin siz hareket halindeyken tüm fiziki aktivitelerinizi ölçebilmesi en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Antrenmanlarınız ile ilgili veriler de düzenli olarak kaydediliyor. Yani bileğinizdeki Apple Watch modelinin sizin için tam bir kişisel spor ve yaşam koçu olması mümkün!

Apple firmasının akıllı saatlerinde öne çıkan bir diğer önemli özellik ise sağlığınıza dair kritik ölçümleri anbean yapabiliyor olması. Kalp atış hızınızı ölçme, uyku takibi, kandaki oksijen düzeyini belirleme gibi nitelikler hemen hemen tüm Apple Watch modellerinde bulunuyor. Hatta markanın son tasarım akıllı saatlerinde EKG benzeri sonuçlar sunma gibi bir özellik bile var.

Apple Watch ürünlerinde çok çeşitli müzik ve eğlence uygulamaları da yer alıyor. Ayrıca her an en sevdiklerinizle ve sizin için değerli olan insanlarla bağlantıda kalmanın keyfini de çıkarabilirsiniz. Akıllı saatinizi adeta bir telefon gibi kullanabilir; konuşma, mesaj gönderme gibi seçeneklerden yararlanabilirsiniz.

Son dönemlerde Apple Watch ile ilgili okunan ve duyulan haberler ise bu ürünlerin özellikle belirli bir yaşın üzerindeki insanlara hayati bir destek sağladığını vurguluyor. Akıllı saatin sert bir düşüşü algılayabilmesi ve acil destek moduna geçmesi birçok kişinin yaşamını kurtarıyor. Erken müdahale sayesinde siz veya sevdikleriniz daha güvenli bir hayat sürebiliyor. Gelin şimdi bu yaşam kurtaran özelliğe daha yakından bakalım.

Apple Watch Düşme Algılama Özelliği Yardımınıza Yetişiyor!

Apple Watch düşme algılama özelliği tehlikeli bir düşüş anında sizin için acil destek çağırıyor. Apple hayat kurtaran akıllı saat modellerinde ilgili özellik açıldığında sert bir düşüş anı algılanabiliyor ve gerekirse acil servislerle kısa sürede iletişime geçiliyor. Tabii ki bunun için Apple Watch ürününün bileğinizde takılı olması gerek.

Peki, Apple Watch hayat kurtarma nasıl çalışır? Ayarlamalarının nasıl yapıldığını anlatmadan önce genel olarak bu özelliğin nasıl ve ne işe yaradığından bahsedelim. Akıllı saatiniz kolunuzdayken sert bir şekilde düştüğünüzde hassas sensörler bunu algılar ve bileğinize dokunarak bir alarm çalmaya başlar. Aynı anda telefonunuzda da bir uyarı ekranı açılır. “Emergency SOS” veya “İyiyim” seçeneklerinden birine basarak ne yapmak istediğinizi saatinize gösterebilirsiniz.

Uyarıyı kapatmak ve acil desteğe ihtiyacınız olmadığını göstermek için “İyiyim” seçeneğine dokunabilir veya sol üst köşede yer alan “Kapat”a basabilirsiniz. Acil yardım istediğinizde ise telefonunuz sizin için acil servisle iletişime geçer ve öncelikle yüksek sesli bir mesaj iletir. Yetkililerle konuşabilmeniz adına mesaj sesi gittikçe düşer ya da sizin tarafınızdan durdurulur. Buradaki kritik noktalardan biri de Apple Watch’un konum bilgilerinizi de acil servise iletmesidir. Ayrıca acil durumlarda aranılacaklar listenize de konumunuz gönderilir.

Burada aklınıza başka bir soru takılabilir: Peki, bilinciniz yerinde değilse Apple Watch hayat kurtarma sistemi nasıl devreye giriyor? Bileğinizdeki akıllı saat siz düşer düşmez hemen acil servisle irtibata geçmiyor. 1 dakika boyunca sizin uyarıya yanıt vermenizi bekliyor ve bu esnada hareketlerinizi takip ediyor. Eğer bir dakika süresinde hareketsiz kalırsanız 30 saniyelik bir geri sayım başlatılıyor. Bu arada saat düzenli aralıklarla uyarı sesi çıkarmaya da devam ediyor. Geri sayım sona erdiğinde eğer “Vazgeç”e dokunmadıysanız Apple Watch acil servisi otomatik olarak arıyor.

Apple Watch Düşme Algılama Özelliğini Açma

Hayat kurtaran Apple Watch sizin ve sevdiklerinizin güvenliği adına güçlü bir destek sunuyor. Düşme algılama özelliği 55 yaş ve üzeri için otomatik olarak aktifleşiyor. Saatin acil servisi otomatik arayabilmesi için “Bilek Algılama” özelliğini açmanız gerekiyor. “Ayarlar” sekmesine tıklayıp “Parola”ya dokunabilir ve buradan bilek algılamasının açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yaşamsal açıdan önem arz eden “Düşme Algılama” özelliğini açmak içinse izleyebileceğiniz adımlar arasında “Saatim” bölümüne giriş yapıp buradan “Acil SOS”a basmak ve “Düşme Algılama” ayarını kendinize uygun şekilde gerçekleştirmek bulunuyor. Burada ne kadar süre boyunca özelliği açık tutacağınızı seçme şansınız da var. Dilerseniz her zaman için açık tutabilir ya da akıllı saatinize sınırlama getirebilirsiniz.

Ayrıca acil aramalar esnasında zaman kaybetmeyi önleyebilecek olan “Tıbbi Kimlik” bilgilerinizi de paylaşıma açmanız ve bunları acil servis yetkililerine iletebilmeniz mümkün.

Apple Watch ile Sevindiren Hayat Kurtarma Hikayeleri

Apple Watch düşme algılama özelliği sayesinde dünyanın dört bir yanında yaşanmış hayat kurtarma hikayeleri sıklıkla gündeme geliyor. Sevdiklerinizin ya da sizin başınıza gelebilecek olası bir kaza durumunda akıllı saatin bu özelliğinin ne kadar hayati bir önem taşıdığı daha iyi anlaşılabiliyor. Erken müdahale ve acil destek sayesinde belki de şu anda aramızda olamayacak olan çok sayıda Apple Watch kullanıcısı deneyimlerini paylaşıyor.

Apple Watch hayat kurtarma sisteminin hızlıca devreye girmesi sayesinde ölümle sonuçlanabilecek birçok durumun mutlu sona ulaştığını görmek oldukça etkileyici. Örneğin otel odasında kayıp düşerek bilincini kaybeden bir kadının çok hızlı bir şekilde acil destek alması ya da ormanda bisiklet süren yaşlı bir adamın düşmesi üzerine oğluna hızlıca haber verilmesi ürünlerin ne kadar faydalı olabileceğini açıkça gösteriyor.

Apple tarafından üretilen bu son teknoloji ürün, düşüş algılamanın dışında başka özellikleriyle de yaşam kurtarabiliyor. Apple Watch kullanarak belki de ölümden dönen bir başka kullanıcı kalp atış hızındaki anormalliğin saat tarafından bildirilmesi ile bir sorun olduğunu fark ediyor ve kalp krizi geçirdiği anlaşılıyor. Ayrıca sağlık ölçümlerinin kaydedilmesi de kendinizi ve sevdiklerinizi her gün yakından takip edebilmenize; olası bir tehdit halinde erkenden önlem alabilmenize fırsat tanıyor.

“Düşüş Algılama” ile daha birçok Apple Watch özelliği sağlıklı ve güvende olmayı destekliyor. Hayat kurtarma ve sert düşüşleri algılayabilme sensörleri olan akıllı saat modelleri sayesinde birçok kişinin içi artık daha rahat! Sizi ve sevdiklerinizi daha güvende tutan Turkcell Pasaj Apple Watch ürünleri ayrıca birbirinden özgün tasarımları ile de çok dikkat çekici. Saatlerin kişiselleştirilip yenilenebilme özelliklerinden yararlanabilir; ürünleri aynı zamanda şık bir aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

scrolltotop svg