Bebek Kamerası Kurulumu
Aile

10 dk okuma

Bebek odası kamerası çocuğunuzun yanında olmadığınız zamanlarda onu hem sesli hem de görüntülü olarak takip edebilmenize yardımcı olan kamera sistemidir. Çocukların veya bebeklerin sağlık durumunu ve güvenliğini takip edebilmek amacıyla öncelikle bebek telsizleri üretilmiştir. Bu sistemlerde yalnızca sesli takip yapabilmek mümkün olduğu için özellikle ebeveynlerin ev dışında ya da oda dışında olduğu durumlar için daha gelişmiş sistemlere ihtiyaç doğmuştur. Bu sayede bakıcı kamerası veya bebek izleme kamerası olarak bilinen ürünler geliştirilir. Günümüzde artık anne ve babalar 7 gün 24 saat canlı ses ve görüntü sağlayan kameralar ile nerede olurlarsa olsunlar çocuklarını akıllı telefondan, tabletten veya bilgisayardan izleyebilir.

Çocuklar İçin Odalara Bebek Kamerası Kurulumu Neden Gerekli?

Bebeğinizin yanında olmadığınız durumlarda iç rahatlığıyla işlerinizi yapabilmeniz için bebek kamerası kurulumu yaparak onun güvende olduğundan emin olursunuz. Bakıcıdan, anneden ve babadan sonra bebeği takip edebilmek için kameranın olması bazı durumlarda hayati önem taşıyabilmektedir. Kamera bebeğinizi uyuttuktan sonra gözünüzün arkada kalmamasını sağlar. Böylece diğer odada işlerinizi halledebilir veya kendinize zaman ayırabilirsiniz. Bu şekilde içiniz rahat bir şekilde bebeğin güvende olduğunu bilerek onu takip edebilirsiniz. Ayrıca bu ürünler yardımıyla bakıcınızı da takip edebilmek mümkün olur. Siz işteyken veya alışverişteyken bebeğinizin bakıcısını takip ederek gönül rahatlığıyla işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Çocuğunuz için odasına bebek kamerası kurulumu yapmanın getirdiği diğer avantajlar şu şekildedir:

  • Bebek, odasındayken onun uyanıp uyanmadığını, rahat nefes alıp almadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bebeğin ters dönmesi gibi sıkıntılı durumlardan bebek izleme kamerası kurulumu ile daha güvenli bir şekilde kurtulabilirsiniz.
  • Bebek ağlarsa duruma hemen müdahale edebilirsiniz. Ayrıca çocukların görüntülerinden ve seslerinden müdahale gerektiren bir durum olup olmadığına karar verebilirsiniz. Böylece içiniz daha rahat olur.
  • Uyarı sistemlerine sahip cihazlar bebekle ilgili beklenmedik bir şey olduğunda uyarı verir.
  • Çift taraflı ses sistemi bulunan cihazlar ile bebek uyanırsa ona sesinizi duyurarak sakinleştirebilirsiniz.
  • Bir bebek kamerası ile çocuğunuzun ihtiyaçlarının bakıcınız tarafından zamanında karşılanıp karşılanmadığını kontrol edebilme imkânına sahip olursunuz.

Bebek Kamerası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek Kamerası Kurulumu Nasıl Yapılır?

Cihazlar elinize ulaştığında kullanım talimatının dikkatlice incelenmesi gerekir. Ayrıca cihazlarla ilgili videoları izleyebilir ve kurulumun nasıl gerçekleştiği konusunda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bir bebek kamerası kurulumu şu şekilde yapılabilmektedir:

  • Cihazın kutusundan ürünü, kabloları ve standı çıkardıktan sonra ürünü prize takın.
  • iOS ya da Android sistemlerinden cihazlar yönetilebildiği için akıllı telefonunuza ürünün sisteminin kullanılmasını sağlayan uygulamayı indirin.
  • Uygulamayı açtıktan sonra kamerayı telefonunuzda etkinleştirin.
  • Bazı cihazlarda konum açılması gerektiği için cihazınızda ilgili ayarları yapılandırın.
  • Akıllı telefonunuzdaki uygulamanın cihaza eriştiğinden emin olduktan sonra gerekli kontrolleri yaparak video izlemeye başlayın.
  • Bazı cihazlarla uygulama üzerinden kameranın bakış açısını değiştirebilme imkânına sahip olursunuz. Bu sistemleri kullandığınızda en uygun açıyı yakalayın.
  • Artık bebeğiniz odasında yalnız kaldığında 7 gün 24 saat onu iç rahatlığıyla kontrol edebilme imkânına sahip olursunuz.

Cihazlar sahip olduğu özelliklere göre kamera ve ses sistemlerini birçok farklı cihaz üzerinde kullanabilmenize imkân tanır. Bazı cihazlar sadece ürünün monitöründen izlenebilir. Daha kapsamlı ürünler iOS ya da Android akıllı telefonlar yardımıyla kullanılabilmektedir. Ayrıca tablet veya bilgisayara sistemlerin uygulamasını indirerek bebek kamerası kurulumu yapabilirsiniz. Ürünlerin çoğunda dahili mikrofon olduğu için çocuğun bulunduğu odayı dinleyebilmek mümkün olur. Cihazların kamerasının sahip olduğu geniş açı daha yüksek performans elde edebilmenizi sağlar. Kapsamlı cihazlar yüksek görüntü kalitesiyle net görüntüler elde eder. Bazı ürünler de gece görüşü özelliğine sahiptir. Bu şekilde karanlıkta da rahatlıkla bebekler takip edilebilir. Ayrıca piyasada satışa sunulan birçok ürünün kayıt yapabilme özelliği de bulunur. Böylece geriye dönük izleme yapabilme imkânı doğar.

En iyi bebek kamerası sizin ve çocuğunuz için en uygun ve güvenli üründür. Beklentilerinizi belirleyerek bir ürün tercihinde bulunmanız önemlidir. Bebek kamerası kurulumu ile çocuklu yaşamınız düşündüğünüzden daha kaygısız ve güvenli bir hal alır. Günümüzde kullanılan kameralar akıllı cihazlar olduğu için belirli durumlarda uyarı özelliğiyle ürünler içinizin daha rahat olmasını sağlar. Bazı cihazlar ise sahip olduğu akıllı sensörlerle odanın havasının sıcaklığı, nemi ve kalitesi konusunda yaşanacak değişimleri anında size haber verir.

Bebek kameralarını evde internetinize bağladıktan sonra iPhone cihazınızla çocuğunuzu izlemeye başlayabilirsiniz. iOS işletim sistemine uyumlu cihazlarla kullanabileceğiniz ürünler ayrıca Android sistemli telefon ve tabletlerle de uyumludur. Ayrıca iş bilgisayarınızdan cihazların takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Bebek Kamerası Satın Alırken ve Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bebek kamerası için bir ürün tercih etmeden önce ve cihaz satın aldıktan sonra kurulum ile ilgili dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Cihazları tercih etmeden önce kamera sisteminden beklentinizin ne olduğunu belirlemelisiniz. İhtiyacınıza göre bir ürün araştırması yaparken ve cihazı satın aldıktan sonra dikkat edilmesi gereken diğer hususlar şu şekildedir:

  • Kamera sayısının belirlenmesi önemli bir noktadır. Farklı odalar için cihaza ihtiyaç duyulabilir. Üstelik bakıcınızı diğer odalarda takip edebilmenizi sağlayan farklı kameralarla çocuklar oyunlarda güvenlik sorunu yaşıyor mu diye endişe etmenize gerek kalmaz.
  • Ayrıca kamera sayısı konusunda karar verirken balkon, teras ya da pencere gibi çocuklara tehlike yaratabilecek konumları da dikkat almak gerekir.
  • Kayıt süresi  bir diğer önem verilmesi gereken noktadır. Cihazları satın almadan önce kayıt yapabilme kapasitelerini dikkate almak gerekir.
  • Cihazları satın alırken ürünlerin sahip olduğu teknolojiyi ve sisteminin özelliklerini de iyice araştırmak önemlidir. Farklı teknolojik özelliklere sahip cihazlar hakkında detaylı araştırma yapmak gerekir. Ürünlerin tablet ya da akıllı telefonlardan kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeniz daha yüksek performans alabilmeniz adına önemlidir.
  • Ayrıca kamerayı bebeğin hemen yanı başına koymamanız da önerilir. Kameralar çocukların ulaşamayacağı noktalarda olmalıdır. Daha geniş bir görüş açısına sahip olacağınız şekilde bebek kamerası kurulumu yapmanız önem taşır.
  • Bazı kablolu ürünlerin bebek veya çocuk için güvenlik sorunu yaratması da mümkündür. Bu nedenle bebek kamerası kurulumu yaparken minikleri kablolardan uzak tutacak şekilde ürünleri yerleştirmeniz gerekir.
  • Odalarda kör nokta kalmadığından emin olmalısınız. Geniş açılı lens sistemine sahip cihazlar bu noktada işinize daha çok yarar.
  • Bebek kamerası kurulumu yaparken Wi-Fi sinyallerinin cihaza ulaştığından emin olmak gerekir.
  • Gece görüş özelliğine sahip bazı ürünleri tercih etmeniz durumunda daha net görüntü kalitesi elde edebilirsiniz.

Bebek veya çocukların takip edilebilmesi ve kontrolü oldukça önemli bir konudur. Son derece işlevsel cihazlarla bu zorlu durum karşısında rahat ve kaygısız bir şekilde güven içinde yaşamınızı sürdürebilirsiniz. Günümüzde genellikle akıllı telefonlarla kullanılabilen cihazlar daha çok tercih edilir. Oluşabilecek tehlikeleri önceden görebilmenizi sağlayacak ürünlerle olumsuz durumların önüne geçebilmek mümkündür. Ev odalarına bebek kamerası kurulumu için çok sayıda cihaz yüksek teknolojiyle donatılır. Farklı ihtiyaçlara göre ürünler tasarlanmaktadır. Anne ve babalar bu cihazlar yardımıyla daha rahat ve daha endişesiz olarak çocuklarına müdahale edebilir. Çocuklarınızın sağlığı ve güvenliği için tercih edebileceğiniz yüksek teknolojiye sahip bebek kamerası cihazlarından çocuk bakımı için gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz.

scrolltotop svg