Yenilenmiş Telefonlar Nasıl Yenileniyorlar?
Mobil

10 dk okuma

Yeni bir akıllı telefon almanız gerektiğinde; ama en son modele ihtiyacınız olmadığında yenilenmiş telefonlar ihtiyacınızı karşılayan harika ve ucuz bir yöntem olabilir. Ayrıca yenilenmiş telefonlar sayesinde amiral gemisi olarak nitelendirilen markaların en üst seviye cihazlarına uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Yenilenmiş telefonların daha önce sahipleri olsa da bu konu sizi korkutmasın. Turkcell’in lisanslı yenileme merkezinde işlem gördükten sonra yenilenen ve rahatlıkla kullanılabilir hale getirilen telefonlar, pek çok kişi tarafından tercih edilir. Üst seviye cihazları bütçe zorlamayan fiyatlarla satın alabileceğiniz bir yöntem olan yenilenmiş telefonlar, üst seviye özelliklerden uygun fiyatlarla yararlanmanızı mümkün hale getirir. Teknolojiyi yakından takip ediyor ve farklı cihazları deneyimlemekten hoşlanıyorsanız da işlem görerek başarılı bir şekilde yenilenen telefonlardan birini satın almayı düşünebilirsiniz. Yenilenmiş telefonlar, genel olarak onarıldıktan sonra orijinal fabrika ayarlarına döndürülen ve yeni sahiplerini bekleyen cihazlardan oluşur. Çoğunlukla fark edilebilir hatalardan arındırılan cihazlar, ikinci el olsa da güvenle satın alınabilecek hale getirilir. Onları istediğiniz gibi özelleştirebilir, sıfır bir cihaz almış gibi istediğiniz işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Turkcell Pasaj güvencesi altında satışa sunulan modeller, gerekli kontrol işlemlerinden geçirildikten sonra son kullanıcıya ulaşılabilir hale getirilir. Sadece çalışır durumda olmayan aynı zamanda performans konusunda da kullanıcılarını tatmin edebilecek seviyede olan cihazlar, telefonunu değiştirmek isteyen kişiler için iyi bir seçenek haline gelir. Ayrıca çocuklarına telefon almak isteyen ebeveynler tarafından da sıklıkla tercih edilen modeller, her türlü ihtiyacı karşılamasıyla öne çıkar. Turkcell Pasaj’daki seçenekleri inceleyerek modeller hakkında daha ayrıntılı bir şekilde bilgi edinebilir, hayalinizdeki cihaza uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Yenilenmiş Telefonlar Hangi İşlemlerden Geçer?

Son teknoloji akıllı telefonları satın almanın giderek zorlaştığı günümüz dünyasında yenilenmiş telefonlar bütçe dostu bir alternatif olarak karşınıza çıkar. Telefonların kullanıcıya sunulmadan önce geçtiği işlemler şu şekilde özetlenebilir:

  • İlk olarak kullanılmış olan cihazlar belirli kalite kontrollerinden geçirilerek hangi işlemlerin yapılması gerektiği tespit edilir. Yenilenemeyecek durumda olanlar satışa sunulmaz.
  • Telefonlar önceden başkaları tarafından kullanılan cihazlar olduğu için ilk olarak içindeki bütün bilgiler silinir. En önemli aşamalardan biri olan veri silme, cihazın önceden kullanıldığını gösteren bütün kanıtları ortadan kaldırır. Orijinal fabrika ayarlarına döndürülen cihaz, yeni kullanıcısının istediği özelleştirmeleri yapabileceği hale getirilir.
  • Donanım ya da yazılım fark etmeksizin fabrika çıkışı sonrasında telefona eklenen bütün özelleştirmeler kaldırılır. Böylece telefonu satın aldığınızda herhangi bir farklılıkla karşılaşmazsınız.
  • Sonrasında cihaz kozmetik olarak düzenlenir. Kırık ekran ya da çökmüş kasa gibi problemler varsa bu hasarlar onarılır. Orijinal parçalarla yapılan bu onarım işlemi sonucunda telefonlar eksiksiz bir şekilde fabrika parçalarına kavuşur.
  • Ekran üzerinde çizikler varsa orijinal parçalarla değiştirilerek iyi hale getirilen modeller, kullanıcı deneyimini iyileştirerek beklentileri karşılamayı başarır.
  • Bazı modellerin pil ömrü azaldıysa kullanıcı deneyimini iyileştirmek için cihazın pili değiştirilebilir.
  • Son olarak yeni sahibinin ürünü temiz bir şekilde teslim almasını sağlamak için telefon yüzeyi temizlenir. Ürün yeniden paketlenerek yeniymiş görünümü kazanır.
  • Bütün işlemler tamamlandıktan ve gerekli incelemeler tekrardan yapıldıktan sonra cihazlar “Mükemmel”, “Çok İyi” ve “İyi” olmak üzere üç farklı kategoriye ayrılır.

Turkcell Pasaj, kendine özgün standartları karşılamak için ürünlerini herkesin beğenisini kazanacak yenilenmiş telefonları satışa sunar. Telefonların çoğu neredeyse yeni görünümüne gelecek biçimde işlemden geçirildiği için kullanıcılarının beklentilerine yanıt vermeyi başarır.

Yenilenmiş Telefonların Durumu Nasıl Anlaşılır?

Telefonlar yenilendikten sonra objektif bir şekilde durumları belirlenir. Yukarıda da bahsedildiği gibi Turkcell Pasaj’da satışa sunulan yenilenmiş telefonlar “Mükemmel”, “İyi” ve “Çok İyi” olmak üzere üç farklı tiptedir.

  • Mükemmel olarak nitelendirilenler dışarıdan bakıldığında herhangi bir probleme sahip olmayan ürünlerden oluşur. Çok yakından incelendiğinde hafif çizikler olan modeller olsa da genellikle “Mükemmel” olarak etiketlenen telefonlar, neredeyse yeni konumundadır. Fabrikadan çıktığındaki görüntüsünü koruyan modeller, uygun fiyata premium cihaz almak isteyenler için iyi bir seçenektir.
  • “Çok İyi” de “Mükemmel”e yakın bir konumda olan, ekranın ya da kasasın çok hafif çizikler barındırabilen cihazlardan oluşur. Bu telefonlar da neredeyse hiç kullanılmamış gibi hoş bir görünüme sahiptir.
  • “İyi” olarak nitelendirilen ürünlerde ise gözle görülebilecek küçük çizikler bulunabilir. Her ne kadar cihazın çalışma performansı üzerinde herhangi bir sorun teşkil etmese de “Mükemmel” ve “Çok İyi” ile kıyaslandığında bazı çizikler daha görülebilir olabilir.

Bütün cihazlar, başarılı bir şekilde işlemden geçirildiği için donanım tarafında herhangi bir problem yoktur. Kozmetik görünümü de oldukça iyi bir duruma getirilen modeller, kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir nitelik kazanır. Farklı markaların sayısız modelini içeren yenilenmiş telefonlar içinde aradığınızı rahatlıkla bulabilir, bütçenizi zorlamadan kaliteli cihazlara erişebilirsiniz.

Neden Yenilenmiş Telefon Satın Almalısınız?

İlk olarak yenilenmiş telefonların en önemli avantajları arasında fiyatları gelir. Premium ve üst seviyede cihazlara normalden çok daha az ücret ödeyerek sahip olmanızı mümkün hale getiren yenilenmiş telefonlar, hayalinizdeki cihaza sahip olmanızı mümkün hale getirir. Bu cihazlar sayesinde iyi bir telefona sahip olurken aynı zamanda tasarruf da yapabilirsiniz. Bütçenizi zorlayacak yüksek fiyatlara sıfır amiral gemileri yerine sizin için daha uygun olan ve yine amiral gemisi telefonlara zorlanmadan erişebilirsiniz. Aynı zamanda yenilenmiş telefon satın alarak teknoloji atıklarının azalmasına da yardımcı olabilirsiniz. Yeni çıkan bir model yerine eski gibi gözükse de aslında onun muadili olabilecek kalitedeki cihazları alarak doğaya da katkıda bulunabilirsiniz. Yenilenmiş telefonlar, standart akıllı telefon ömrü olan ve iyi bir süre boyunca sizi idare edecek kaliteli cihazlardan oluşur. Aynı zamanda yenilenmiş telefonların kutusunda şarj kablosu ve kulaklığın yanı sıra Mobilfon garanti belgesi de yer alır. Belirli bir süre boyunca güvenceye sahip olan cihazlar, ikinci el telefonlarla kıyaslandığında daha güvenilir hale gelir. Turkcell, bir garanti üreticiyle beraber çalıştığı için kullanıcılarının güvenle satın alabileceği ürünler ortaya koyar. Kutudan çıkar çıkmaz belirtildiği durumda bir cihazla karşılaşacağınızın bilinciyle güvenle modeller arasından seçim yapabilirsiniz. Türkiye’nin önemli operatörlerinden biri olan Turkcell’den yenilenmiş bir telefon almak, güvenilir bir satıcı aracılığıyla istediğiniz cihaza sahip olacağınız anlamına gelir. Belirli bir kalite standardını karşılayan modeller arasından sizin için uygun olana kısa süre içinde erişebilirsiniz.

Yenilenmiş Telefonlar ile Aynı Fiyata Daha İyi Cihazlar

Garantili bir şekilde satışa sunulan yenilenmiş telefonlar sayesinde normalde alabileceğinizden daha iyi telefonlar satın alabilirsiniz. Aynı markanın yeni çıkan orta segment bir telefonu yerine önceki yıl satışa sunulan üst segment cihazı satın alarak daha iyi özelliklere sahip olan bir telefona sahip olabilirsiniz. Ayrıca yenilenmiş telefonlar sayesinde istediğiniz markanın premium cihazlarına erişebilir, yeni orta seviye bir cihaz fiyatına yenilenmiş daha üstün özelliklere sahip olan bir modele ulaşabilirsiniz. Bununla beraber bazen yeni çıkan modeller belirli kamera iyileştirmelerinin haricinde çok fazla yeni özellik sunmayabilir. Yüksek fiyata birbirinden çok da farklı olmayan cihazlar arasından sizin için uygun olanı yenilenmiş telefon fırsatları ile satın alabilirsiniz. Ek olarak Turkcell Pasaj’da bulunan yenilenmiş telefonların kutusunun içinden kulaklık çıktığı için aynı fiyata normalde sunulmayan aksesuarlara da sahip olabilirsiniz. Farklı markaların daha düşük seviye telefonlarını satın almak yerine bütçenizi koruyarak kalite standartlarının üzerine çıkan cihazlardan birine erişebilirsiniz. “Neden yenilenmiş telefon tercih edeyim?” diye merak ediyorsanız ayrıntılar için Turkcell Pasaj’ı inceleyebilirsiniz.

scrolltotop svg