Çocuklarınızı Sevindirecek Karne Hediyesi Önerileri
Ev & Yaşam

13 dk okuma

Çocuklar bütün bir dönem boyunca çok çalıştı, dersler, ödevler ve diğer sorumluluklarla baş etmeye çalıştı. Şimdi tatil zamanı. Çocuğunuzu geçtiğimiz dönem için tebrik ederken yeni okul zamanına motive etmek ister misiniz? Bunun için ona bir karne hediyesi alabilirsiniz. Tatil boyunca hem eğleneceği hem de kişisel gelişimine katkıda bulunan hediyeler arasından seçim yapabilirsiniz. Böylece okula gitmediği zamanlarında da hem eğlenceli hem de onun için yararlı etkinlikler yapmasını sağlayabilirsiniz. Okul dışında ilgi duyduğu alanlarda kendini geliştirmesine fırsat verebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz keyifli vakit geçirirken kendini geliştirdiği alanı çok severek ileride mesleği hâline getirmeye karar verebilir. Bunun yanı sıra yeni oyuncak ve teknoloji ürünleri ile onun kendine hiç bilmediği bir yönünü keşfetmesine de yardımcı olabilirsiniz. Peki, çocuklarınızı sevindirecek karne hediyesi önerileri nelerdir, sınıf ve eğitim seviyesine en uygun hediye hangisi, hep birlikte bakalım.

Bilgisayar, Telefon ve Tabletler

Bilgisayar, telefon ve tablet gibi ürünler çocuklar için doğru kullanıldığı oranda faydalı olan cihazlardır. Çocuğunuz var olan bilgiye kısa sürede erişebilir, özellikle ilgi alanına dâhil olan en yeni bilgilere ulaşması çocuğunuzun motivasyonunu yükseltir. Özel bir alana merakı olan çocuğun konuyla ilgili yeni çıkan haberlere ulaşması, eğitimlere göz atması teşvik edicidir. Tıpkı bunun gibi bir hobi edinmek isteyen çocuklar konuyla ilgili eğitim videolarını izleyebilir. Bazı çocuklar da bilgisayar oyunu veya sosyal medya paylaşımlarına meraklı olabilir. Çocuğunuzun vaktini keyifli geçirmesi için satın alacağınız oyun konsolları da ideal hediyeler arasında yer alır. Bu noktada da onu oyun programcılığı gibi sektörün tüm bileşenlerini araştırmaya, insanların yaptığı sosyal medya paylaşımları üzerinden iletişim bilimlerine yönlendirebilirsiniz. Akıllı cihazları doğru kullanmayı öğrenen çocukların araştırmacı yönleri gelişir ve analiz etme becerileri artar.

Çocukların bilgisayar başta olmak üzere akıllı cihazlara yönelimi, teknolojiyi keşfetmekle ilgili de olabilir. Bilgisayarların sökülüp takılabilen parçalarını keşfetmek, bağlantılarını ve veri alışverişinin nasıl sağlandığını öğrenmek için de bu ürünlerle uğraşmayı sevebilirler. Bu noktada ona yeni bir bilgisayar alarak, eskisinin içini açmasını ve merakını gidermesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzun hayalindeki meslekle onu tanıştırmış olabilirsiniz. Bilgisayarın sistemsel parçalarını öğrenen çocuklar kimi zaman yazılım ve kurulum gibi eğitimlere yönelirler. Neredeyse doğar doğmaz tanıştıkları teknolojik ürünler ile yapacakları tüm çalışmalar onların merakını gidermeye yöneliktir. Siz de merakını yönlendirmesi için ona yardımcı olduğunuz takdirde belki de geleceğin bilgisayar mühendisini şimdiden yetiştirmeye başlamış olursunuz.

En Güzel Karne Hediyesi Teknoloji Ürünleri Turkcell Pasaj’da

Çocuklara alınacak hediyeler arasında sadece akıllı telefon ve tablet gibi ürünler bulunmaz. Drone ve akıllı robotlardan da satın alarak çocuğunuzu teknolojik ürünlerle bir araya getirebilirsiniz. Drone’lar kullanımının öğrenilmesi sırasındaki multidisipliner yaklaşım açısından önemlidir. Bu uzaktan kumandalı araçlar her yaş grubuna uygun şekilde özel olarak üretilir. İnsansız hava aracı da denilen drone’larda yaş ve kullanım alanına göre değişen çeşitli donanımlar vardır. Temel bileşenlerden karmaşık sistemlere kadar birçok seçeneği bulunan drone’ları akıllı telefon veya tablet kullanarak yönetmek mümkündür. Drone’ların dengeli şekilde uçması için çok hassas şekilde kontrol edilmesi gerekir. Dolayısıyla çocuğunuza dron hediye ederek onun el – göz koordinasyonu gelişimine katkı sağlamış olursunuz. Ayrıca özellikle ilköğretim çağındaki çocukların okul müfredatında bulunan STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) eğitimlerini bir arada kullanabilecekleri bir oyuncak ile vakit geçirmesini sağlarsınız.

Elektronik sistemlerin en ilgi çekici teknolojik ürünlere dönüştürüldüğü robotik oyuncaklar da çocuklar için harika oyuncaklar arasında yer alır. Bu oyuncaklar arasında çocuğunuzun yaş grubuna göre doğrudan kullanabileceği veya “kendin yap” şeklinde tasarlanmış çeşitler bulunur. Robotik oyuncaklar mühendislik, kodlama ve matematik gibi bilimlerin pratikte kullanılmasını sağladığı için önemli hediyelerdir. Bazı robot oyuncaklarından bazıları akıllı telefon ve tabletlere yüklenen uygulamalarla kontrol edilebilir. Bu oyuncakları seçerken çocuğunuzun ilgi düzeyine ve kendi kendine çözebilecek şekilde olmasına dikkat etmeniz önemlidir. Ayrıca satın aldığınız ürünün güvenlik sistemlerinin eksiksiz olması gerekir. Robota aktarılan veritabanı, kamera ve ses kayıtlarının yüksek güvenlikli şekilde korunması önemlidir. Bu nedenle bu tip teknolojik oyuncakları satın alırken bilindik markaları tercih etmeniz gerekir.

Giyilebilir Ürünler, VR Gözlükler, Kulaklıklar

Çocuğunuz için satın alacağınız bir başka karne hediyesi grubu da akıllı saat ve giyilebilir ürünlerden oluşur. Akıllı saatler, takip cihazları gibi ürünler çocuğunuzun sizinle pratik şekilde iletişime geçmesini sağlar. Aksiyon kameraları gibi ürünlerle onu kendi belgeselini çekmesi, yaşadığı güzel zamanları kaydetmesi için teşvik etmiş olursunuz. Çocuğunuzun oyunda hızlı şekilde aksiyon almasını ve arkadaşlarıyla konuşmasını sağlayan kulaklıklarla her zaman birinci olmasını sağlarsınız. Sanal gerçeklik gözlükleriyle bilgisayar karşısına yaşadığı deneyimin içine girebilir ve onu hissederek yaşayabilir. Bunun yanı sıra çocuğunuza oyun kulaklığı da satın alabilirsiniz. Böylece un oyunda hızlı aksiyon almasını ve arkadaşlarıyla konuşmasını sağlayabilirsiniz. Bu teknolojik ürünler ve aksesuarlar arasından hangisini satın alacağınıza karar vermek kimi zaman güç olabilir. Bunun için çocuğunuzun eğilimlerini ve gününü nasıl hem eğlenceli hem de verimli geçirebileceğini göz önünde bulundurmanız yeterli olacaktır.

Giyilebilir cihazlar izleme verilerini toplayan bir algoritmayla kurgulanır. Dolayısıyla bu ürünlerde atılan adımlar veya konum belirleyen GPS verileri gibi kişisel bilgiler kullanılır. Bu bilgilerin güvenilir altyapılarla kurulmuş bulut sistemlerinde saklanması çok önemlidir. Sanal gerçeklik teknolojisinin en önemli aracı olan VR gözlükleri de etkileyici bir oyun deneyimi açısından oldukça etkileyicidir. Birçok ülkeden oyuncunun katılabildiği platformlarda çocuğunuzun oyun oynamasını sağlar. Güvenli ve kontrolünüz altında olan sistemlerde çocuğunuz arkadaşlarıyla bir ekip oluşturarak, takım çalışmasıyla başarmanın keyfine varabilir. Onu yönlendirdiğiniz eğitici oyunlar ve programlarla bilişsel gelişimine katkıda bulunmasını sağlayabilirsiniz. Çocuğunuza alacağınız karne hediyesi seçenekleri arasında kablosuz kulaklıklar da bulunur. Bu kulaklıklar, onun dilediği müziği, herhangi bir hareket kısıtlaması yaşamadan dinleyebilmesine imkân verir. Bluetooth ile akıllı cihazlara bağlanan kulaklığın ses kalitesinin yüksek olması önemlidir. Oyun kulaklıkları arasında da bluetooth bağlantıyla çalışanlar vardır. Bu ürünler de çocuğunuzun oyun esnasında arkadaşlarıyla kesintisiz iletişim kurmasını sağlar.

Gelişimini Destekleyecek Hediyeler

Çocukların bilişsel ve motor gelişimini destekleyecek çeşitli oyuncaklar da vardır. Bu oyuncaklar da yaş grubuna göre ideal karne hediyeleri arasında yer alır. Çocuklar oldukça küçük yaşlardan itibaren keşfetme, parçaları bir araya getirerek yeni bir ürün elde etme konusunda oldukça motivedirler. Gelişim destekleyen oyuncaklarla onların bu motivasyonunu ilerleyen yaşlarında da sürdürebilmesini sağlayabilirsiniz. Karışık parçaları ayırmak, benzerlerini sınıflandırmak ve farklı bütünleri oluşturmak için çeşitli kurgular yapmak çocukların zekâ gelişimine katkı sağlar. Bununla birlikte çocuğunuzun problem çözümünde farklı alternatifler yaratması ve bunları uygulaması için bilişsel oyuncaklar idealdir. Çocuğun yeni bir ürün oluşturması, bunu tanıtması ve nasıl kullanılabileceğini anlatması özgüvenini artıran eylemlerdir. Bunun yanı sıra kendi üretiminin evin üyeleri tarafından takdir görmesi de onun duygusal – sosyal gelişimini güçlendirir.

Parçaları birleştirerek bir ürün oluşturmak strateji, sıralama ve sabır gerektirir. Çocuğunuz herhangi bir ürünü oluşturmak için önce hedef belirler. Sonra strateji oluşturur ve doğru sıralama ile hedefine sabırla ulaşmak için çalışır. Tüm bu işlemler onun çok küçük yaşlardan itibaren örüntülerle tanışmasını sağlar. Çocuk bu örüntüleri kullanarak bir kurgu yapar ve sistemsel olarak sonuca ulaşmak için aynı hareketi tekrarlar. Hatalı kurgularda başa dönerek hatanın kaynağını bulur, sorunu çözer ve aynı işlemi farklı yollarla yapmayı öğrenir. Çocukların parçaları elleriyle tutuyor olması, bir araya getirirken hafif bir güç uygulaması, küçük motor kas hareketleri için idealdir. Bu tip oyuncaklar çocukların hayal gücünü, el – göz koordinasyonunu ve problem çözme yeteneğini geliştirir.

Yaş Grubuna Göre Karne Hediyeleri

Yaş grubuna göre hangi karne hediyesi alınmalıdır sorusu sıkça merak edilen konular arasındadır. Bir çocuğa hediye seçerken, onun motivasyon noktalarını biliyor olmanız önemlidir. Bununla birlikte eğitim düzeyine göre de karne hediyesi seçmeniz de mümkündür. İşte çocukların okuduğu sınıfa göre alabileceğiniz hediye önerileri:

Birinci Sınıflar için Hediyeler

Birinci sınıfa giden öğrencilerin ilk dönemleri okuma – yazmayı öğrenmek gibi önemli bir uğraşıyla geçtiği için bu pratiklere yönelik bir hediye güzel olabilir. Küçük yaşlar için üretilmiş kendin yap robotlar veya çocuk gelişim ürünü oyuncaklar hem keşfetmelerini hem de keyifli oyunlar oynamalarını sağlar.

İkinci Sınıflara Özel Seçenekler

Bu yaştaki çocuklar genellikle el – göz koordinasyonunu geliştirecek oyuncaklara yöneltilmelidir. 8 yaş civarı için özel olarak üretilmiş drone’lardan satın alarak keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra giyilebilir akıllı saatler de sıkça tercih edilen aksesuarlar arasında yer alır.

Üçüncü Sınıflara Hitap Eden Karne Hediyeleri

Üçüncü sınıfa giden çocukların tablet ve telefonlara duyduğu ilgiyi doğru şekilde yönlendirebilirsiniz. Bunun için çocuğunuza bir tablet alabilir, içine eğlenceli zekâ oyunları yükleyebilirsiniz.

Dördüncü Sınıflar için Teknoloji Ürünleri

Bilişsel yapabilirlikleri ve seçim kriterleri geliştikçe çocukların tercihleri netleşir. Bu yaştaki çocukların etkileşimli bilgisayar oyunlarına eğilimi artabilir. Dolayısıyla ona yeni bir bilgisayar alabilir veya sürekli onunla konuşup eğlenebileceği bir robot hediye edebilirsiniz. Satın alacağınız teknolojik ürün hakkında karar verirken çocuğunuzun yaşını, cinsiyetini ve ilgisini göz önünde bulundurmanız yeterlidir.

Beşinci Sınıflar için Karne Hediyesi

Beşinci sınıfa giden çocuğunuza karne hediyesi almak, önceki sınıflara göre nispeten daha zor olabilir. Ona hediye düşünürken, konforunu artıracak yardımcı ürünlere yönelebilirsiniz. İyi ses veren kaliteli bir bluetooth kulaklık gibi aksesuarlar her zaman iyi hediyeler arasında yer alır. Ayrıca çocuğunuza akıllı telefon veya tablet satın alabilir veya varsa yenileyebilirsiniz.

scrolltotop svg