Disney Plus Nedir? İçerikleri Nelerdir?
Kültür & Sanat

9 dk okuma

Deneme yayınlarını ilk kez 2019 yılında Hollanda’da yapan Disney Plus, Türkiye’de resmi olarak 14 haziran 2022 yılında kullanıcılara sunuldu. Netflix, Amazon Prime, TV+ BluTV gibi yayın hizmetlerine iyi bir rakip ve alternatif olarak hizmete başlayan Disney Plus, kullanıcıları memnun edecek içeriklere ve özel yapımlara sahip. Tüm yayın hizmetlerinde olduğu gibi abonelik hizmetiyle çalışır ve dilediğiniz zaman aboneliğinizi durdurma olanağı tanır. Disney Plus size Marvel ve Pixar’ın en yeni filmlerine, National Geographic’ten etkileyici belgesellere ve ilgi çekici Star Wars filmlerine sınırsız erişim sağlar. Ayrıca tüm aile ile büyük bir klasik Disney film koleksiyonunu izleyebilirsiniz.

Disney Plus’ın abonelikleri, kullanımı nasıl ve içerikleri neler? gibi soruların yanıtlarını Disney Plus rehberimizde bulabilirsiniz.

Disney Plus Nedir?

Disney Plus, The Walt Disney Company’nin online yayın hizmetidir. Kısaca Netflix, Videoland ve Amazon Prime gibi Disney+ da bir akış hizmetidir. Bu, aylık sabit bir ücret karşılığında sınırsız özel belgesel, film, dizi ve çizgi film izleyebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca National Geographic’ten birçok Disney çizgi filmi ve doğa belgeseli sunulmaktadır. Tabii ki reklamsız. Ek olarak, Disney arşivlerinden çok daha eski materyaller bulunabilir, bu nedenle Steamboat Willie veya Peter Pan klasiklerini görmek istiyorsanız, tam size göre. Düzenli olarak bir film izliyorsanız Disney Plus aboneliği, videoları tek tek satın almaktan veya dijital olarak kiralamaktan çok daha uygun fiyat avantajı sunar.

Disney Plus Nasıl Kullanılır?

Disney Plus uygulaması App Store’da mevcuttur ve iPhone, iPad ve Apple TV’ye yüklenebilir. Uygulama için en az iOS 11 işletim sistemine ve bir Apple TV 4 veya daha yenisine ihtiyacınız vardır. Tüm aile ile izlemek için “Aile Paylaşımını” da açabilirsiniz. Uygulamada 7 profil oluşturabilir ve aynı anda 4 cihazda izleyebilirsiniz. Uygulama, tüm cihazlarda ilerlemenizi hatırlar, böylece kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Disney Plus’ı izleyebileceğiniz ve sorunsuz kullanabileceğiniz cihazlar ise şöyle sıralanabilir:

Kullanımı ise oldukça basittir, üyeliğinizi oluşturduktan hemen dizi, ve filmlere göz atarak bir yapım izlemeye başlayabilirsiniz. Netflix gibi, Disney+’ı diğer üç kişiyle paylaşabilir ve aynı anda dört ekrana kadar paylaşabilirsiniz. Örneğin, Disney Plus’ı oturma odasındaki TV’de izleyebilir ve aile üyelerinin akıllı telefonlarında veya tabletlerinde başka bir film veya dizi izlemesine izin verebilirsiniz. Bu sayede herkes kendi profilini oluşturabilir ve dilediği yapımlara göz atabilir.

iOS cihazınızda en iyi görüntüleme Disney Plus uygulamasını indirmektir. Tüm belgeseller, filmler ve diziler çevrimdışı olarak da izlenebilir. Bu diğer yayın hizmetlerine göre mükemmel bir özellik. Çünkü seyahat esnasında iyi bir film izlemek ve zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirmek için filmi iPhone veya iPad’inize indirebilirsiniz. Daha sonra izlemek için internet bağlantısına ihtiyacınız olmaz, bu nedenle uçakta ‘da kullanabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Disney çizgi filmleri sayesinde çocuklarınız da yolculuğun tadını çıkarabilir.

Disney Plus İçerikleri

Tüm seriyi listelemek imkansızdır, ancak Disney Plus, Disney klasikleri, Pixar maceraları ve gişe rekorları kıran Marvel filmlerinden oluşan benzersiz bir koleksiyona sahiptir. Star Wars efsaneleri, Karayip Korsanları ve National Geographic belgesellerinin hayranları da aradıklarını Disney+’ta bulabilir.

Disney’in artık kendi akış hizmeti olduğundan şimdiye kadar Netflix’te yayınlanan Marvel filmlerine de buradan ulaşmanız mümkün. Seri ayrıca yeni, özel yapımlar veya Disney Orijinalleri ile zaman içinde genişleyecek gibi görünüyor. Iron Man 3, Star Wars: The Last Jedi, Frozen, Free Solo, Galaksinin Koruyucuları, Monsters, Inc. gibi yapımları hemen izlemeye başlayabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra Disney+, The Mandalorian, Lady and the Tramp, Noelle, Marvel’s Hero Project ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli orijinal film ve dizilere sahiptir. Disney+, hafta sonu izleyebilmeniz için her hafta (genellikle çarşamba günleri) yeni içerik sunar.

Tüm eski yapımlara ek olarak, izleyebileceğiniz bazı orijinaller şunlardır:

  • Soul: 2020’nin en güzel animasyon filmlerinden biri
  • The Mandalorian: Destansı ilk canlı aksiyon Star Wars serisi
  • Lady and the Tramp: İki köpek hakkında 1955 animasyon klasiğinin canlı aksiyon anlatımı
  • High School Musical: The Series, hit film serisinin gerçek hayattaki East High’ında geçen yepyeni dizi
  • The World According to Jeff Goldblum: National Geographic belgesel serisi
  • Marvel’s Hero Project: Topluluklarında fark yaratan olağanüstü çocukları tasvir eder
  • Encore!: Oldukça yetenekli ve popüler Kristen Bell’in bir filmi
  • The Imagineering Story: Yönetmen Leslie Iwerks tarafından hazırlanan 6 bölümlük bir belgesel
  • Forky Asks A Question: Oyuncak Hikayesi 4 minibüsünün yan ürünü Pixar Animation Studios
  • Ek olarak, kısa biçimli dizi Pixar IRL ve Disney Family Sundays ve animasyonlu kısa film koleksiyonu SparkShorts mevcut

Disney kütüphanesi, ‘Frozen 2’, ‘Onward’, ‘Mulan’ ve ‘Soul’ gibi son Disney filmlerinden oluşur. Ancak ‘Aslan Kral’, ‘Aladdin’, ‘Orman Kitabı’ ve ‘Moana’ gibi daha eski Disney klasikleri de Disney Plus’ta bulunabilir. Ayrıca, popüler Star Marvel’in ‘WandaVision’ı da hizmette izlenebilir. Bunun yanı sıra bölgesel olarak yerel yapımlara da yer veren Disney Plus Türkiye’de de dizi ve filmler çekti ve çekmeye devam ediyor. Disney Plus’ın ilk Türk dizisi Kaçış yayınlandı ve Dünyayla Benim Aramda, Gri, Avcı, Duvar adında pek çok dizi hazırlık aşamasında. Ayrıca Son Yaz, Mucize Doktor ve Sen Çal Kapımı gibi eski Türk dizileri bulmanız mümkün.

Disney Plus ve Star Kanalı İş Birliği

Disney Plus ana ekranında Pixar, Marvel, Star Wars ve national Geographic başlıklarının yanı sıra Star kanalının amblemini de görebilirsiniz. Star adlı ek kanal yetişkinlere yöneliktir ve diğer şeylerin yanı sıra ilgili yaş derecelendirmeleri ile birlikte suç, drama, romantizm ve korku filmleri sunar. Star Disney Plus’ın altıncı kanalı olarak yer alır ve mevcut aboneliğinizin bir parçasıdır. Animasyon dizisi Family Guy, komedi dizisi How I Met Your Mother, 24 ve Prison Break gibi suç dizilerinin yanı sıra gizemli Lost ve The X-Files’ı da bu sayede Disney Plus bünyesinde bulabilir, ek ücret ödemeden izleyebilirsiniz. Filmlere gelince Die Hard ve Die Hard 4’ü diğerleri arasında izleyebilirsiniz. Çocukların şiddet içerikli içerikleri izlememesi için profilleri bir PIN ile koruma seçeneğini kullanabilirsiniz.

Disney Plus 4K ve HDR İzleme Seçenekleri

4K Ultra HD ve HDR’de çok sayıda film ve dizi mevcuttur. Bunun için Netflix’te olduğu gibi ekstra ödeme yapmanıza gerek yok. Bunlar, Hocus Pocus, Who Framed Roger Rabbit, Toy Story 1’den 3’e ve daha fazlasıyla birlikte bu formatta ilk kez sunulan ilk yedi Star Wars filmidir. Bu 4K film ve dizileri de çevrimdışı izleme için indirebilir ve kaydedebilirsiniz. İndirme işlemini hızlandırmak veya internet kotanıza göre hareket etmek isterseniz görüntü kalitesini düşürebilirsiniz. Böylece taşınabilir cihazlarınızda da az yer kaplar.

Ayrıca Disney Plus her kullanıcı için bir izleme listesi oluşturulmasına da izin verir. Bu sayede her profil birbirinden bağımsız aboneliklere dönüşür fakat ek bir ücret ödemezsiniz. Yapımlar arasında gezinirken izleme listenize film veya dizi eklemek isterseniz oynat butonunun yanındaki artı işaretine basmanız yeterlidir.

scrolltotop svg