Dizi & Film Keyfi için Dijital Platform Listeleri
Kültür & Sanat

10 dk okuma

Film ya da dizi izlemek için doğru platformu arıyorsanız sizin için pek çok alternatif olduğunu görebilirsiniz. Komediden drama, korkudan aksiyona kadar birçok türün yer aldığı dijital platformlar sayesinde beğendiğiniz içeriklere kolaylıkla erişebilirsiniz. Aynı zamanda çocuklar için de içeriklere sahip olan platformlar, herkesin aradığını rahatlıkla bulmasını mümkün hale getirir. Günümüzde neredeyse televizyon kanallarının yerini alan, kendi reality showlarını da yayınlayan platformlar, günlük hayatta vakit geçirmek için izleyicilerine sayısız alternatif sunar. Hangi platformun zamanınıza ve paranıza değdiğine karar vermek ise sizin ihtiyaçlarınıza göre değişkenlik gösterebilir. Yerel platformlardan yabancı yayınlara kadar birbirinden farklı içerik kanalları arasından sizin için ideal olanı bulabilir, hem kendiniz hem de aileniz için keyifli vakit geçirebileceğiniz kaynaklar edinebilirsiniz.

Dünya Çapında Sükse Yapan Netflix

Netflix, dijital platform listesi içinde en çok ünlü olan yerlerden biridir. İçerikleri reklamsız bir şekilde sunduğu için birçok kişinin beğenisini kazanır. Kendi orijinal yapıtlarıyla da öne çıkan Netflix, herkesin beğenisini kazanabilecek seçenekler içerir. Kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde mobil oyunlar sunması da platformun fonksiyonelliğini artırır. Hızlı, basit, sade ve akıcı bir uygulamaya sahip olması sayesinde herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. İnternet üzerinde izleseniz bile içerikte kaldığınız yeri aynı şekilde uygulamaya aktarmayı başaran Netflix, platformlar için yazılımı güçlü olanlar arasında bulunur. Bununla beraber Netflix oldukça geniş bir video içeriği kataloğuna sahip olmasıyla da öne çıkar. Her türden film ve dizinin yanı sıra çeşitli şovlarla da izleyicilerine geniş bir dünya sunar. Ek olarak Oscar ödüllü film ve dizileri de çatısı altında toplayan platform, kaliteli bir izleme aracı arayanlar için iyi bir seçenek haline gelir. Kendi yapıtları da akademide ilgi gören Netflix, film ve dizi bağımlıları için iyi bir alternatiftir. Bununla beraber yerel yapımların da son yıllarda giderek arttığı bir platform olan Netflix, hem dünyayı hem de Türkiye’deki yenilikçi film ve dizi dünyasını takip etmek isteyenler için iyi bir seçenek haline gelir. Netflix hediye kartı 100 TL ya da 75 TL’lik seçeneklerini satın alarak üyeliklerinizi ödeyebilir ya da platformu denemeye başlayabilirsiniz.

Eğlenceli ve Hareketli Dünyasıyla Disney+

Öncelikle Disney+ platformunun sadece çocuklar için olmadığını belirtmek gerekir. Marvel, Disney’e bağlı olan bir şirket olduğu için süper kahraman dünyasına ait film ve dizileri de platformda rahatlıkla bulabilirsiniz. Pixar filmlerinin de sıklıkla yer aldığı platform, izleyicilerine farklı bir dünya vadeder. Başka bir yerde bulamayacağınız popüler TV şovları, filmleri ve dizilerinden oluşan kataloğu ile Disney+, birçok kişinin ilgisini çeker. Bununla beraber iyi tasarlanmış bir uygulamaya ve sizi herhangi bir reklam izlemek zorunda bırakmayan yayın akışıyla da seyir keyfini bir üst seviyeye taşır. İlk gününden itibaren 500 film ve 7500 dizi ve şovla piyasaya çıkan Disney+, her geçen gün kataloğunu genişleterek herkesin beğenisini kazanabilecek içerikler ortaya çıkarır. Arayüze ilk girdiğinizde Marvel, Disney, Pixar, Star Wars ve National Geographic yayıncılarını filtreleyebileceğiniz bir bölüm çıkar. Türk yapımlarının da yer aldığı Disney+, farklı tarzları izleyebileceğiniz bir yer haline gelir.

Yerel Bir Platform Olan BluTV

BluTV, yerel platformlar arasında bulunur. Diğerleri gibi kendi içeriklerini de üreten BluTV, dünya genelinde sükse yapmış dizileri de kataloğuna ekler. Kendine ait bir uygulaması da olan BluTV, televizyon ya da bilgisayarlardan kolaylıkla erişilebilir. Diğer platformlardan farklı olarak BluTV’de televizyon kanallarını canlı bir şekilde izleyebilirsiniz. Aynı zamanda geriye de alma özelliği olan platform, kaçırdığınız dizilerin başına alarak izleme imkanı da sunar. Türkiye’nin ilk internet dizisinden dünyanın önemli yapımlarına kadar geniş bir içerik havuzuna sahip olan BluTV, Türkiye’nin öne çıkan platformları arasında bulunur. Heyecanı yüksek aksiyon dolu hikayelerden sakin bir şekilde ilerlese de kısa sürede izleyiciyi içine almayı başaran dramlara kadar geniş bir yelpazeye sahip olan platform, kullanıcılarına farklı dünyaların kapılarını açmayı başarır. Çocuklar için de ayrı bir künyeye sahip olması sayesinde ailecek kullanabileceğiniz bir adres haline gelir. Başka yerlerde bulamayacağınız hem dünya çapında yayınlanan hem de BluTV’ye özel olan yapımları izlemek istiyorsanız platformu yakından incelemeye başlayabilirsiniz.

Kalitesi ve Farklı İçerikleriyle Öne Çıkan TV+

TV+ da diğer platformlar gibi dilediğiniz yerden farklı yapımları izleyebileceğiniz bir adrestir. İçerisinde film ve dizilerle birlikte BluTV’de olduğu gibi canlı televizyon akışı da bulunan platform, kullanıcılarına pek çok alternatif sunmayı başarır. Yayınları geriye alma, durdurma ya da sonradan seyredebilmenize imkan tanıyan fonksiyonlara da sahip olan TV+, izleyicilerinin konforunu gözetir. Hem yerel hem de uluslararası yayınları canlı bir şekilde izleyebilir, dünya televizyonlarında da yayınlanan içeriklere kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Hem Android hem de iOS’ta bulabileceğiniz kaliteli uygulamasıyla kullanımı da oldukça pratiktir. Her geçen gün içeriğine eklediği farklı yapıtlarla zenginleşen ve herkesin beğenisini kazanabilecek yapıtlar içeren TV+, göz atmanız gereken seçenekler arasında bulunur. Ek olarak Turkcell, bazı aboneliklerinde TV+’ı kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunar. Böylece TV+, Turkcell’li kullanıcılar için de avantajlı bir seçenek haline gelir. Bazen birkaç ay boyunca belgesel ve film kanallarını da ücretsiz olarak alabileceğiniz platform, Turkcell aboneleri için içerisinde fırsatlar sunar. Bununla beraber farklı operatörlere sahip olan kişiler de TV+’ı rahatlıkla kullanabilir. Operatör fark etmeksizin herkes için aynı hizmeti sunan platform, içerik çeşitliliğiyle herkesin beğenisini kazanır. Ek olarak yayınları da kaydetmenize imkan tanıyan TV+, dilediğiniz zaman kaçırdığınız programları izlemenizi de mümkün hale getirir. TV+ 12 aylık ya da 1 haftalık seçeneklerini inceleyerek bu geniş dünyaya adım atabilir, kült dizilerden yeni çıkan yapıtlara kadar farklı dönemin yapıtlarını izlemeye başlayabilirsiniz.

Yerel Yapıtlarıyla Dikkat Çeken Exxen

Exxen, diğer platformlarla kıyaslandığında biraz daha genç olsa da kataloğunda farklı tarzlarda birçok içerik barındırır. Yerli dizileriyle öne çıkan Exxen, Türk yapıtlarını izlemekten hoşlanan kişilerin göz atması gereken alternatifler içerir. Bununla beraber TV8’de yayınlanan bazı programların televizyonda gösterilmeyen özel anlarını da paylaşan platform, reality şovlarıyla da dikkatleri üzerinde toplar. Şampiyonlar Ligi paketi de bulunan platform, futbolu yakından takip etmek isteyen kişiler için iyi bir seçenek haline gelir. Canlı bir şekilde maç yayın akışına sahip olan Exxen, bu yönüyle futbol severlerin ilgisini çeker. Reklamlı ve reklamsız olmak üzere genel anlamda iki farklı tipte üyeliği bulunan platform, bu yönüyle farklı fiyat seçenekleri içerir. Exxen 3 aylık reklamsız dijital üyelik kodu satın alarak platformu daha yakından incelemeye başlayabilir, içerikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dilediğin Yerde Mottosuyla Yola Çıkan beIN Connect

beIN Connect, diğerlerinden hem dijital hem de televizyon yayın platformu olmasıyla ayrılır. Diğerlerinde olduğu gibi beIN Connect içinde de sayısız dizi, film ve programlar bulunur. Aynı zamanda televizyon yayınlarını canlı bir şekilde izlemenize imkan tanır. Geriye alma özelliğine sahip olan beIN Connect, kaçırdığınız programları sonrasında izlemenizi mümkün hale getirir. Futbol maçlarını da rahatlıkla izleyebileceğiniz bir platform olan beIN Connect, künyesinde farklı tarzda içerikler barındırır. Özellikle Süper Lig maçlarını takip etmeyi seven kişiler için önemli bir yer haline gelir. beIN Connect sezonluk taraftar paketi 3 ekran satın alarak 3 farklı yerden Süper Lig maçlarını takip edebilirsiniz. Dizi kanalları, film kanalları ve spor yayınlarıyla öne çıkan platform, izleyicilerine arasından seçim yapabileceği pek çok alternatif sunar. Dünyadaki önemli dizi ve filmleri de kataloğunda barındıran platform, farklı üyelik paketleriyle kullanıcılarına seçenekler sunar. Hangi platformun sizin için daha iyi olduğuna karar verdikten sonra Turkcell Pasaj’daki spor – dizi – film yayın paketleri arasından dilediğinize erişebilirsiniz.

scrolltotop svg