Xiaomi Mi 8 ve Oppo Reno Z Karşılaştırma
Android

9 dk okuma

Her ikisi de sınıfının önemli cihazları arasında bulunan Xiaomi Mi 8 ve Oppo Reno Z arasında bazı farklılıklar bulunur. Farklı tasarımlara sahip olan modeller, donanım tarafında da birbirinden ayrılır. Öncelik verdiğiniz özelliklere göre terazinin ağırlığı sizin nezdinizde değişiklik gösterebilir. Her ne kadar 1 yıl önce çıkmış olsa da Xiaomi Mi 8 modeli kağıt üzerinde bazı özellikleriyle Oppo Reno Z’yi geride bırakır. Kameranın çözünürlüğü söz konusu olduğunda ise Oppo Reno Z yarışı bir parça daha ileride bitirir. İki cihaz arasında kaldıysanız ve hangisinin sizin için daha iyi olduğuna karar vermekte zorlanıyorsanız bu kıyaslama yazısını inceleyerek fikir edinebilir, sizin için uygun olan cihazı kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Xiaomi Mi 8 ve Oppo Reno Z Modellerinin Donanım Farklılıkları

İki cihaz da Android işletim sistemini kullansa da bazı özellikleri bakımından birbirinden ayrılır. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek telefonların ayrıntılarını öğrenebilir, beklentilerinizi hangi modelin daha iyi karşıladığını bulabilirsiniz.

  • Batarya kapasitesi söz konusu olduğunda Oppo Reno Z daha güçlü piliyle öne çıkar. Oppo Reno Z’nin bataryası 4035 mAh iken Xiaomi Mi 8’in 3400 mAh’dır.
  • Her iki modelde de hızlı şarj desteği olsa da Oppo Reno Z modelinin gücü biraz daha yüksektir. Xiaomi Mi 8 18W gücünde hızlı şarj desteğine sahipken Oppo Reno Z 20W ile daha kısa sürede şarj olmayı başarır.
  • Modellerin hızlı şarj teknolojisi birbirinden farklıdır. Oppo’da VOOC Flash Charge 3.0 bulunurken Xiaomi’de Qualcomm Quick Charge 4.0+ yer alır. Yapılan testler VOOC Flash Charge 3.0 teknolojisinin daha kısa sürede şarj ettiğini gösterse de iki teknoloji de oldukça başarılıdır.
  • Her iki model de Octa Core çekirdek yapısına sahip olsa da CPU frekansları birbirinden farklıdır. Xiaomi Mi 8’in ana işlemcisi 2.8 GHz hızında iken Oppo Reno Z 2.2 GHz hızındadır. Ayrıca Xiaomi’de ana işlemcide dört tane çekirdek kullanılırken Oppo’da iki tane kullanılır. Bundan dolayı Xiaomi’nin işlemcisi veri üretme konusunda biraz daha güçlü olarak nitelendirilebilir.
  • Oppo Reno Z’de Android 9.0 (Pie) işletim sistemi bulunurken Xiaomi Mi 8’de Android 8.1 (Oreo) vardır. Daha sonraki bir sürüme sahip olan Oppo, bu konuda biraz daha ileridedir.
  • Yonga seti söz konusu olduğunda ise Xiaomi Mi 8 öne geçer. Qualcomm Snapdragon 845 karşısında MediaTek Helio P90, biraz daha zayıf kalır.
  • Modellerde kullanılan grafik işlemciler de birbirinden farklıdır. Xiaomi Mi 8 modeli Adreno 630 içerirken Oppo Reno Z PowerVR GM9446 barındırır. Adreno 630, kağıt üzerinde daha güçlü gözükür.
  • Bununla beraber MediaTek Helio P90 içeren Oppo Reno Z’nin daha yüksek motor saati vardır. Yani, cihaz içindeki çekirdekler görüntüleri daha hızlı bir şekilde işleyerek görsel olarak daha akıcı bir performans ortaya çıkarır.
  • Her iki modelin de dahili hafızası ve RAM kapasitesi aynıdır. 256 GB hafızaya ve 6 GB RAM’e sahip olan cihazlar, Android telefonlar içinde dikkatleri üzerinde toplamayı başarır.
  • Xiaomi mono hoparlörlere sahipken Oppo’da stereo hoparlörler bulunur. Böylece müzik dinlerken ya da video izlerken daha yoğun bir ses ortaya çıkarır.
  • Xiaomi Mi 8 modelinde gürültü önleyici iki mikrofon olduğu için kalabalık ortamlarda telefon görüşmeleri yaparken sesi karşı tarafa daha iyi bir şekilde aktarır.
  • Her iki modelde de parmak izi okuyucu olsa da sensör Xiaomi’de arka kapakta Oppo’da ise ekran içine gömülü haldedir. Bununla beraber her iki modelde de yüz tanımlama sistemi bulunur.

Telefondan beklentilerinizi belirledikten sonra iki model arasında seçim yapabilir, sizin için uygun olanı bulabilirsiniz.

Xiaomi Mi 8 ve Oppo Reno Z Kamera Kıyaslaması

Her iki model de kamera detayları söz konusu olduğunda standartları karşılamayı başarır. İki modelin de arka tarafında iki ve önünde bir tane kamera bulunur. Çözünürlük, diyafram aralığı, sensör boyutu ya da özellikleri bakımından birbirinden ayrılan modellerin ikisi de kameraya önem veren kişiler için iyi bir seçenek haline gelir.

  • Xiaomi Mi 8 modelinin ana kamerası 12 MP ve F/1.8 diyafram aralığına sahipken iken Oppo Reno Z 48 MP ve F/1.7 diyafram aralığında olmasıyla öne çıkar.
  • Xiaomi Mi 8’de optik görüntü sabitleyici olduğu için daha stabil görüntüler elde etmenizi mümkün kılar. Ayrıca karelere doğallık kazandırır.
  • İki modelin ana kamerasında da ortak olarak otomatik odaklama, HDR, portre modu, PDAF ve zamanlayıcı bulunur. İki modelin ana kameraları da Sony’nin sensörlerini içerir.
  • Xiaomi Mi 8 kamera özellikleri ise Oppo Reno Z’den daha fazla fonksiyon içerir. Ek olarak yapay zeka sahne algılama, yüz algılama, dual pixel, seri çekim modu DoF içerir. DoF, alan derinliği elde ederek fotoğraflara perspektif kazandırmanıza yardımcı olur.
  • Bununla beraber Oppo Reno Z 1/2 inç boyutundaki kamera sensörüyle 1/2.55 inç boyutundaki Xiaomi Mi 8’i geride bırakır.
  • Her iki modelde saniyede 30 kare olmak üzere 2140P Ultra HD 4K çözünürlüğünde video çekimi yapar. Oppo Reno Z’de ek olarak dijital görüntü sabitleyici bulunur.
  • İkinci arka kamerada ise 12 MP çözünürlüğe karşılık 5 MP çözünürlükle Xiaomi Mi 8 modeli öne geçer. Her iki kameranın diyafram aralığı ise F/2.4’tür.
  • Xiaomi Mi 8 modelinin ikinci kamerası telefoto lens içerirken Oppo Reno Z’ninki bokeh efekti uygular. Burada günlük hayatta yaptığınız çekimler belirleyici faktör haline gelir.
  • Xiaomi Mi 8 modelinin ön kamerası 20 MP, Oppo Reno Z’ninki 32 MP çözünürlüğe sahiptir. Her iki kameranın diyafram aralığı ise F/2.0’tır. Ayrıca her iki kamerada da portre modu bulunur.
  • Oppo Reno Z ek olarak HDR içerir. Xiaomi Mi 8 ise yapay zeka desteğine, yüz algıma özelliğine ve zamanlayıcıya sahiptir.

Her iki modelin kamerası da beklentileri karşılamayı başarır. Xiaomi Mi 8’in kamera sistemi daha çok yapay zeka desteğine sahipken Oppo Reno Z kameraları daha yüksek çözünürlüğe sahip olmasıyla öne çıkar. Sizin için hangi özelliğin daha önemli olduğunu belirledikten sonra seçiminizi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Xiaomi Mi 8 ve Oppo Reno Z Ekran ve Tasarım Karşılaştırması

İki model de tasarım bakımından birbirinden oldukça farklıdır. Xiaomi Mi 8 modelinin ön tarafında çentik yer alır. Çentiğin sağ tarafında şarj ve internet bağlantısı gösterilir. Sol tarafta ise saat vardır. Oppo Reno Z’de ön kamerayı da içeren ve ekranın üst bölümünün bir kısmını kaplayan bir çentik bulunur. Böylece ekranı çok fazla bölmez. Xiaomi Mi 8 ekran boyutu ise 6.21 inç iken Oppo Reno Z 6.4 inç ölçülerindedir. Bu yönüyle modellerin ikisi de kullanıcılarına geniş bir kullanım alanı sunar. Bununla beraber Oppo Reno Z’nin ekran çözünürlüğü daha yüksektir. Ayrıca Xiaomi Mi 8 402 PPI piksel yoğunluğunda iken Oppo Reno Z 403 PPI değerindedir. Her iki modelin de ekran yenileme hızı aynıdır ve 60 Hz’dir. Ek olarak her iki modelin ekranı HDR10 özelliğindedir. İkisi de Corning Gorilla Glass 5 ile korunur. Bununla beraber Xiaomi Mi 8, Always-on Display özelliğine sahip olmasıyla Oppo Reno Z’den ayrılır. Öbür taraftan Oppo Reno Z’nin ekran gövde oranı %2.76 daha yüksektir. Daha ince çerçevelere sahip olan Oppo, bu özelliğe önem veren kullanıcılara hitap eder. Cihazların boyu ve eni neredeyse aynı olsa da Xiaomi Mi 8 daha ince bir telefon olmasıyla öne çıkar. Oppo Reno Z’nin kalınlığı 9.1 mm iken Xiaomi Mi 8’inki 7.6 mm’dir. 1.5 mm’lik fark, cihazın daha zarif bir görünüm kazanmasını sağlar. Bununla beraber 11 gram daha hafif olan Xiaomi, tek elde daha rahat bir şekilde tutulabilir. Her iki telefonun da gövdesi camdan üretilse de Xiaomi Mi 8 alüminyum çerçevesiyle daha premium bir görünüm kazanır. Oppo Reno Z ise plastik çerçeveli tasarımıyla dayanıklılığını artırır. Her iki modelin de şarj girişi USB Type-C olmasına rağmen Oppo Reno Z’de ek olarak 3.5 mm’lik jak girişi de yer alır. Böylece Oppo, kablolu kulaklıkla telefonunu kullanmak isteyen kişiler için daha iyi bir seçenek haline gelir. Telefon alırken sizin için hangi kriterlerin daha önemli olduğunu belirledikten sonra iki model arasından bütçenizi zorlamadan kaliteli bir cihaza ulaşabilir, Turkcell Pasaj fırsatları ile kaliteye uygun fiyatlarla erişebilirsiniz.

scrolltotop svg