Elektrikli Scooter Nedir? Elektrikli Scooter Nasıl Seçilir?
Satın Alma Rehberi

7 dk okuma

Son zamanlarda elektrikli scooter, talebin oldukça arttığı ürünler arasında. Talebin bu kadar artmasının birçok sebebi var. Şehirde trafiğin artması, ulaşım zorlukları bu nedenler arasında. Aynı zamanda scooter elektrikli çalıştığından, yakıt masrafından da kurtarıyor. Elektrikli scooter, çevre dostu oluşuyla, rahat hareket edebilmesiyle, her yaş grubuna hitap edebilmesiyle büyük tercih sebebi. Bu kadar faydası olan ve herkesin severek kullandığı scooterların birçok özelliği de var. Scooterların özelliklerini öğrenmek, daha fazla bilgi almak ve hangi elektrikli scooter modelini seçeceğinize karar vermek için yazımızın devamını mutlaka okuyun.

Elektrikli Scooter Nedir?

Trafikteki ulaşım zorlukları ve şehir yaşamının karmaşasıyla elektrikli scooterlar ortaya çıktı. Elektrikli scooter, genellikle iki tekerlekli, şarj edilebilir bir motora sahip, çevre dostu, doğaya faydalı bir araçtır. Kullanım açısında hem kolay hem de ekonomik olan elektrikli scooter, enerjiden, yakıt maliyetinden de kurtarıyor.

Yediden yetmişe herkesin severek kullandığı elektrikli scooterlar bazı şehirlerde belediyeler tarafından belli bir ücret karşılığında kullanıma sunuluyor. Hem kısa hem de orta mesafeler için ideal olan scooter, işe ve okula gitmek için son derece yeterli. Scooterlar kullanan kişinin ağırlığına ve kullanılan scooter modeline göre saatte 25 kilometreye kadar hıza ulaşabiliyor.

Elektrikli Scooterların Özellikleri Nelerdir? Elektrikli Scooter Nasıl Çalışır?

Elektrikli scooter, günümüz teknoloji çağının birçok imkanından faydalanarak tasarlanıyor. Hem ergonomik hem de fonksiyonel elektrikli scooter, bu sayede rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Genellikle alüminyum alaşımlı malzemelerden üretilen elektrikli scooterlar dayanıklılıklarıyla da öne çıkıyor.

Elektrikli scooterlar genellikle minimal bir tasarıma sahip olduğundan birçok yere rahatça sığıyor. Taşıma ve depolama aşamasında da kullanıcılarına fayda sağlıyor. Elektrikli scooterlarda fren sistemi mutlaka bulunuyor. Genel olarak disk fren sistemine sahip elektrikli scooterlar sürüş güvenliği de sunuyor. Elektronik hız, mesafe göstergesi, LED aydınlatma, hız sabitleyici, korna, pil göstergesi ve fren lambası gibi birçok özelliğe sahip olabilen elektrikli scooter, belli bir yükseltiye ve ağırlığa kadar tırmanma fonksiyona da sağlayabiliyor.

Markaya, modele ve ağırlığa göre değişse de elektrikli scooter modelleri genellikle 6 yaşından büyük herkesin kullanımına açık. Her kullanıcının bu aşamada yaşa, vücut ağırlığına ve çeşitli durumlara göre kendine en ideal elektrikli scooter modelini tercih etmesi gerekiyor.

Elektrikli scooter fiyat olarak da özelliklerine ve taşıma kapasitelerine göre değişiklik gösterebiliyor. Motor gücü, çalışma süresi, teknik özellikler ve daha fazlası elektrikli scooter fiyatları için etkileyici durumlardan. Hangi elektrikli scooter alınmalı karar veremediyseniz elektrikli scooter tavsiye ve ürün özelliklerini sizin için sıraladık:

Hangi Elektrikli Scooterı Almalısınız?

En ucuz elektrikli scooter modelinden en pahalısına, en donanımlısından en ergonomiğine kadar tüm modelleri sizin için anlattık.

1.    Xiaomi Mi Pro 2 Elektrikli Scooter

Elektrikli scooter Xiaomi markasında Mi Pro 2 modeliyle dikkat çekiyor. Xiaomi elektrikli scooter modelleri arasında yer alan Mi Pro 2, üç hız modu, kolay geçiş özelliğiyle öne çıkıyor. İşe giderken daha hızlı olmak için spor modunu kullanabilirsiniz. Parkın etrafında gezinirken ise standart modu tercih edebilirsiniz. Modlar arasında geçiş yapmak da son derece kolay. Yüksek güvenlikli piliyle tam şarjda sizi 45 dakika götürebilen Mi Pro 2, saatte 25 kilometre hıza ulaşabiliyor. %20 tırmanma kabiliyeti bulunan Xiaomi Mi Pro 2, evinizin, iş yerinizin veya okulunuzun yokuşunu tırmanma sorunundan sizi kurtarıyor.

2.    Volta VT1 Elektrikli Scooter

Volta VT1, kolay katlanabilir oluşuyla, 150 kilograma kadar taşıma kapasitesiyle ve hızıyla öne çıkıyor. Dokunmatik ekranıyla kullanımını kolaylaştıran Volta VT1, hız modları arasında geçişi son derece pratik bir biçimde gerçekleştiriyor. Ürün, tek şarjda 20 kilometreye kadar yol yapabiliyor. Saatte maksimum 25 kilometreye ulaşabilen Volta VT1, yalnızca 12.5 kilogram ağırlığıyla taşıma kolaylığı da sunuyor.

3.    Ttec Boost Amortisörlü Katlanır Elektrikli Scooter

Ttec Boost, günlük hayatınızı kolaylaştırmak için özenle tasarlanıyor. İşe, alışverişe, okula, arkadaşlarınızla buluşmak için kafeye ve günlük rutinlerinizi gerçekleştirmeye gitmeniz için ideal özellikleri sunan Ttec Boost, hafifliği sayesinde ani dönüşleri bile kolayca ve sorunsuzca yapabilmenize olanak tanıyor. Tek şarjda 40 kilometreye kadar mesafe kat edebilen Ttec Boost, geniş taban mesafesiyle de sürüş güvenliğinizi artırıyor.

4.    Xiaomi Mi 1S Elektrikli Scooter

3 farklı hız modu Xiaomi elektrikli scooter, 45 kilometreye kadar yol alabiliyor. Bu sayede günlük işlerinizi halledebilmeniz için ideal özellikleri sunuyor. Maksimum 25 kilometreye kadar ulaşabilen Xiaomi Mi 1S, her frenlemede enerji verimliliği de sağlıyor. Yalnızca 3 saniyede katlanabilmesi de her sürüşten sonra depolama işlemini kolayca yapabilmenize imkan tanıyor.

5.    Citymate X8 Sonic Elektrikli Scooter

Pratikliği ve işlevselliğiyle şehir hayatınızın kurtarıcısı Citymate X8 Sonic Elektrikli Scooter, incecik alüminyum malzemeden üretildi. Hem sağlam hem de hafif yapısı sayesinde kullanıcı deneyimini daha güvenli hâle getiriyor. Yolun durumuna ve sürücünün ağırlığına göre 25-30 kilometre boyunca yol alabilen Citymate X8, saatte 30 kilometreye kadar ulaşabiliyor. Her mod için farklı maksimum hız seviyeleri sunan ürün, engebeli ve eğimli alanlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor.

scrolltotop svg