En Popüler Marvel Oyunları
Oyun

7 dk okuma

Yayınladığı çizgi romanlarıyla ünlü olan Marvel, serileriyle büyük küçük herkesi maceradan maceraya koşturdu. Aynı zamanda şirket, çizgi romanların yanı sıra birçok bilgisayar oyunuyla herkesin yüzünü güldürdü. Marvel PC oyunları, büyük küçük herkesin keyifle oynadığı oyunlar arasında. Marvel Avengers oyunları ile aksiyonu dibine kadar yaşayabilir; Marvel Örümcek Adam oyunları ile büyük maceraların içerisinden geçebilirsiniz. Marvel oyunları saymakla bitmez ancak işte size oynayabileceğiniz en güzel Marvel oyunları listesi:

Oynayabileceğiniz En Eğlenceli Marvel Oyunları

En unutulmaz, herkesin severek ve ilgiyle oynadığı en iyi Marvel oyunları PC oynayarak geçirdiğiniz zamanda heyecanın dorukta olmasını sağlıyor.

1.    Spider Man 2

En iyi Marvel oyunları deyince akla ilk gelen oyunlardan biri Spider Man 2. Hem PC hem de konsol sürümü bulunan Spider Man 2, maceranın ve heyecanın üst seviyede olduğu oyunlardan. Oynayanlar bilir ki Empire State binasından kendini salmak ve daha sonra bir yere ağ atıp kurtulmak son derece heyecan verici hislerden.

2.    X-Men Legends

X-Men Legends, aksiyon denince akla ilk gelen Marvel oyunlarından. Oyuncular, farklı X-Men karakterlerinden biri olabiliyor. Çeşitli görevlerin yapılmasıyla oyuncular ana amaca ulaşıyor. Marvel’ın eski ama en çok oynanan oyunlarından biri olan X-Men Legends, sağlamlığı, bütünlüğü ve kalitesiyle de herkesin ilgisini çekiyor.

3.    Lego Marvel Super Heroes

Marvel’ın akla gelen ve gelmeyen tüm karakterleri bu oyunun içinde yer alıyor. Kahramanlar, Doctor Doom ve Loki’nin planlarını bozmak için uğraşıyor. Lego ve Marvel büyüsü, Marvel sevmeyenleri bile bu oyunla kendine aşık ediyor. Bir dönemin en çok oynanan ve en popüler oyunlarından Lego Marvel Super Heroes’in ikincisi 2017 yılında çıktı.

4.    Marvel Ultimate Alliance

Marvel hayranlarının en sevdiği, en popüler oyunlar arasında Marvel Ultimate Alliance da var. Bu oyun da tüm Marvel kahramanlarının yer aldığı oyunlardan biri. Oyunda dilediğiniz kahramanı dilediğiniz diğer bir kahramanla eşleştirebilir; düşmanlarınızı dövebilirsiniz. Marvel Ultimate Alliance, Marvel’ın en çok oynanan dövüş ve strateji oyunları arasında.

5.    X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine, 2009 yılında yapılan filmin video oyunu versiyonu. Oyun da aynı filmde ele alınan konu üzerine işliyor. Birçok işletim sistemi ve konsolda oynanabilen bu Marvel oyununda amaç Wolverine’in yaralarını iyileştirmek. Yaraları iyileştikçe enerjisi artıyor ve gelişiyor. Böylece daha iyi saldırılar yapabiliyor.

6.    Marvel Heroes 2015

Çok oyunculu ve çevrimiçi aksiyon oyunlarından Marvel Heroes 2015’te karakterler seviye kazandıkça ve daha fazla para elde ettikçe yeteneklerini geliştiriyor. Her karakter puan harcamak için 3 güç ağacına sahip. Seviye atlandıkça daha fazla beceriye erişebilen oyuncular, farklı karakterler satın alarak ve takım arkadaşları oluşturarak oyunda ilerleyebiliyor.

7.    Deadpool

Aksiyon macera türünde oyunlardan biri olan Deadpool, Marvel Comics karakterlerinden biri. Oyun boyunca Deadpool, Wolverine, Cable, Vertigo, Rogue, Death gibi birçok karakterle karşılaşıyor. Kendine özgü tavrıyla düşmanlarını alt eden Deadpool’un ileriki süreçlerde iyileşmesi, deneyleri ve daha fazlası oyunun içerisinde. Deadpool severlerin beklentilerini karşılayan bu oyun, milyonlarca kişi tarafından oynanıyor.

8.    X-Men

Marvel’ın ürettiği birçok X-Men oyunu var ancak en çok oynanan ve en sevileni X-Men 1992. Oyunda maksimum 6 oyuncuyla baş düşmanları yenmek gerekiyor. En yüksek hasılat yapan ilk 5 aksiyon oyunu arasında yer alan X-Men 1992, yıllarca oynandı ve son yıllarda iOS ve Android işletim sistemlerinin uygulama mağazalarından da indirilebilir hâle geldi.

Yakında Çıkacak Olan Marvel Oyunları

Marvel’ın oynayanların beklentilerini karşılayan, onlara eğlenceli, aksiyon ve macera dolu dakikalar yaşatan birçok oyunu var ancak yeni oyunları bekleyen hatrı sayılır bir kesim de bulunuyor. Marvel’ın bir süre önce duyurduğu ve önümüzdeki yıllarda çıkacak olan birçok oyunu var. Yakında çıkacak olan oyunların bazıları şunlar:

1.    Midnight Suns

Ağustos 2021’de dünyanın en büyük oyun etkinliklerinden birinde yeni bir strateji oyununun çıkacağı duyuruldu. Marvel’a ait Midnight Suns isimli bu oyunun 2022 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Oyunun en büyük özelliği daha önce hiç bir araya gelmemiş yeni süper kahramanların bir araya getirilebilmesi. Bunun anlamı ise şu: Süper kahramanlar ile kötü karakterler birlikte oynatılabilecek.

Oyunun Windows PC işletim sistemi de dahil olmak üzere birçok platformda oynanabilmesi bekleniyor. Oyunun esinlenildiği çizgi roman ise Rise of the Midnight Sons.

2.    Marvel’s Wolverine

9 Eylül 2021’de Marvel’ın yeni çıkacak bir oyunu daha tanıtıldı. Marvel’s Wolverine isimli bu oyun, karanlık tonda oynanabilecek oyunlardan. Playstation 5’e özel çıkacak olan Marvel’s Wolverine’ın çıkış tarihi henüz belli değil. Oyunun geliştirilmesinin daha ilk aşamalarında olunduğu belirtiliyor. Oyun için sinematik bir tanıtım fragmanı da yayınlandı.

3.    Marvel’s Spider Man 2

Playstation 5 için duyurulan bir diğer oyun olan Marvel’s Spider Man 2, Spider Man oyununu sevenleri heyecanlandırıyor. En erken 2023’te çıkması beklenen Marvel’s Spider Man 2 için de bir tanıtım fragmanı yayınlandı. Oyunla ilgili henüz çok fazla bilgi yok. Oyunun ana kötülerinden Venom, Tony Todd tarafından seslendiriliyor. Aynı zamanda oyunda Peter Parker ile birlikte Miles Morales de var.

scrolltotop svg