Xbox Oyun Konsolu ile Oynanabilecek En Keyifli Oyunlar
Oyun

7 dk okuma

Geliştirilmiş grafikleri ile son derece gerçekçi ve keyifli bir oyun deneyimi sunan konsol oyunlarının sayısı son yıllarda oldukça arttı. Bu kadar güçlü seçenek arasında hangilerini oyun kütüphanenize ekleyeceğinize karar veremiyor olabilirsiniz. Farklı Xbox modelleriyle uyumlu, fantastik hikayeler ve yepyeni dünyaları keşfetmenizi sağlayacak en iyi Xbox oyunları listemiz size fikir verebilir.

Destansı Hikayeleri ile En Sürükleyici RPG Oyunları

RPG (rol yapma oyunu) severleri uzun süredir peşinden sürükleyen The Witcher serisi, üçüncü oyunu Wild Hunt ile çok daha büyük bir harita seçeneği ve 80 saatlik oynama süresi ile oyun severlerin karşısına çıkıyor. Xbox Game Pass oyunları arasında da bulunan Wild Hunt’ta sürekli değişen, dinamik bir dünya mevcut. Bu da benzerleri arasında bir adım öne çıkmasını sağlıyor. Mevsime göre hava muhalefeti değişiyor, aktif bir gece gündüz döngüsü var ve oyun içindeki pazar yerinden satın aldığınız her şeyin fiyatı mevsim şartlarına ve oyundaki dinamiklere göre artıyor veya azalıyor. İyi bir hikayeye sahip RPG oyunlarından hoşlanıyorsanız, en sevilen PC ve Xbox One oyunları arasında sayılan The Witcher 3: Wild Hunt’ı kütüphanenize rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

En iyi Xbox One oyunları arasında sayılan diğer bir rol yapma oyunu ise Fallout 4. Nükleer savaş sonrası post apokaliptik bir dünyada geçen oyunda Vault adı verilen sığınağınızdan çıkıyor ve kendinizi sürükleyici bir hikayenin içinde buluyorsunuz. Karakter yaratma opsiyonları, grafikleri ve çeşitlendirilmiş yan hikayeleri ile diğer üç oyuna kıyasla daha fazla seçenek sunan Fallout 4’teki diğer geliştirmelerden birisi de üs kurabilme imkanınızın olması. Zaman içinde tüm yaşamsal ihtiyaçlarınızı bir araya getirerek kendinize güvenli bir yerleşim alanı oluşturabiliyorsunuz.

Mass Effect Legendary Edition, Assasins Creed Valhalla ve Halo serisi de başından uzun süre ayrılamayacağınız RPG oyunlarından.

Farklı Dünyalar Arasında Gezinmenizi Sağlayan Macera Oyunları

Karakterin her anına eşlik ettiğiniz, birçok farklı durum karşısında seçimlerini belirlediğiniz ve sizi tümüyle hikayenin içine alan macera oyunları da ayrı bir başlığı hak ediyor.

Hem macera hem de müzik tutkunuysanız The Artful Escape tam size göre! Kendi müzikal kimliğini bulmaya çalışan Francis Vendetti’nin hikayesini anlatan bu müzik ve macera dolu yolculukta, farklı seçimler yaparak Francis’in kendini ve yapmak istediği müziği bulmasına yardım ediyorsunuz. Birçok farklı evrende dolaşma imkanı sunan oyunda karakterin kişisel özellikleri, kostümleri, müzik aleti ve geldiği gezegenle ilgili tüm detayları da kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

Sırada sinematik tarzı, sıradışı görevleri, gizemleri ve komploları ile sizi macera dolu bir evrene davet eden ve Xbox One X oyunları arasında yerini alan Psychonauts 2 var. Bu oyunda genç bir psişik olan Raz’ı kontrol ediyor ve Psychonauts adlı casusluk örgütünün kaçırılan liderini bulmada ve düşmanları alt etmede Raz’a yardım ediyorsunuz. Hem Xbox Series X hem de S için iyileştirilmiş sürümü bulunan Psychonauts 2 macera severler için oldukça tatmin edici bir seçenek.

Sınırsız bir kaynakla yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz, görkemli kaleler ve evler inşa edip canavarlarla mücadele edebileceğiniz bir diğer eğlenceli oyun ise en popüler Xbox oyunları arasında olan Minecraft.

Xbox One modeli ile oynayabileceğiniz Minecraft’ı, Xbox Live Gold üyeliği alarak çevrimiçi ve çok oyunculu şekilde de oynayabilirsiniz.

Heyecan Dolu Yarışlara Hazır Olun!

Çevrimiçi rakipler, farklı yarış stilleri, yüzlerce araba modeli ve zorlu güzergahlarla yarış oyunları da oyun severlerin heyecanla takip ettiği türlerden. Yarış deyince de akla ilk gelenlerden biri Forza Horizon 4. Açık dünya temalı bir oyun olan Forza Horizon 4 İngiltere’de geçiyor. Gelişmiş grafik özellikleriyle benzersiz manzaraların tadını çıkarabileceğiniz oyunda mevsim de sürekli değişiyor ve böylelikle farklı yol koşullarında sürüş yapabiliyorsunuz. 450 çeşit araç modeli içinden istediğinizi seçin, karakterinizi yaratın ve yarışa başlayın!

En sevilen off-road yarış oyunlarından biri ise Dirt 5. Kamyondan GT’ye uzanan geniş araç yelpazesi, egzotik rotalar ve dört oyunculu mod imkanı sunan Dirt 5 ile heyecan dolu ve keyifli saatler geçirebilirsiniz. Aynı zamanda Xbox Series S ve X için optimize edilen oyun hızlı yükleme süreleri ve kontrol hassasiyeti sağlayarak daha iyi bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.  

Yarış heyecanını yaşayabileceğiniz F1 2011, Forza Horizon 2, Dirt 2 ve 3, Mud ve Grid ise Xbox 360 oyunları arasında yer alıyor.

Akıllıca Hamlelerle Stratejinizi Belirleyin!

Oyunlardan bahsetmişken strateji oyunlarını da es geçmek olmaz. Her hamlenizin önemli olduğu, zamanlama ve karar verme yetinizi geliştirmenizi sağlayan en iyi strateji oyunlarından biri Halo Wars 2. Üslerinizi inşa edin, birliklerinizi kurun ve çok oyunculu modlarda görkemli savaşlara liderlik edin! Aynı zamanda bir Xbox Play Anywhere oyunu olan Halo Wars 2’yi dijital olarak satın alırsanız hem Windows 10’da hem de oyun konsolunuzda oynayabilirsiniz.

Xbox One S oyunları arasında yer alan ve birçok hayranı olan bir diğer strateji oyunu da Gear Tactics. Yeni düşmanlar ve gelişmiş yeteneklerle ürkütücü canavarlara karşı mücadele ettiğiniz oyunda zorlu görevlerden ganimetler elde edebilir, ekibinizi geliştirebilir, yeteneklerinizi ve silahlarınızı yükseltebilirsiniz.

Bu iki başarılı oyunun dışında uzayda geçen heyecanlı hikayesiyle Stellaris ve kıyamet sonrası atmosferi ile Mutant Year Zero: Road To Eden da kütüphanenize eklemek isteyebileceğiniz strateji oyunlarından.

scrolltotop svg